Gery Greyhound

GBT part 2: Arcok lecserélése After Effects-szel

2009. július 02. - Gery.Greyhound

 

 

 

 

 

Pistol Youth - In My Eyes from Pistol Youth on Vimeo.

Néhány hónapja találtam ezt a zseniális videoklipet amelyben valami ősrégi szappanopera szereplőire "fotosoppolták" rá az énekes fejét. A trükk a találóan "a mozgókép-szerkesztők Photoshopja"-ként is becézett Adobe After Effects segítségével készült, amellyel úgy fél éve kezdtem el én is komolyabban ismerkedni. A döbbenetes lehetőségeket kínáló alkalmazással készült a Fidesz EP-választási kampányfilmje alapjául szolgáló Gyurcsány álarca című videóm, valamint a Greyhound Boszorkánykonyha Titkai első részében már korábban bemutatott kis háromdimenziós demó.

A videoklip mellé egy kiváló tutorialt is mellékeltek készítői, így - azt nem mondom, hogy könnyedén - de bárki csinálhat hasonlót. Én is lecsaptam a technikára, amihez az önmagát a "nemzet katalizátoraként" (és krónikásaként, mikor hogy) aposztrofáló Sodika volt a kísérleti nyúl, a tavalyi buziparádén készült Emma-interjú pedig a nyúlketrec. Sodika külön megérdemelne egy blogbejegyzést többek között amiért többször lezsidózott engem (például, mert csőcseléknek tartom a vétlen állampolgárok autóit felgyújtó "bátor hazafiakat") de mivel eleve önmaga paródiája a srác, egyrészt kár rá vesztegetni a szót, másrészt elég tőle kölcsönvenni pár videót amin ő szerepel.

Sajnos elég gyenge minőségű mindkét felhasznált videó így ez még igen messze van a poszt elején bemutatott videoklip minőségétől. Lehetetlenség normális mozgáskövetést alkalmazni ilyen szarrá tömörített, remegő kézikamerás felvételekre, jóformán frame-enként - amiből 25 darab egy másodperc - utánigazításra van szükség, ennek ellenére szerintem nagy lehetőségek rejlenek ebben a technikában, nem hiábavaló begyakorolni :)

A bejegyzés trackback címe:

https://greyhound.blog.hu/api/trackback/id/tr671165364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sörci 2009.06.05. 18:10:17

Értékeltem a videoidat, Gery, de nem jó úton haladsz, azt szeretném, ha tudnád. A technikai tudásodat nem errefele kellene tökéletesíteni. Ellenkező esetben be leszel kategorizálva "bérencnek", azt gondolom, te sem szeretnéd. Én azt szeretném, ha továbbra is értékes "műveket" gyártanál, és nem a Jobbikot gyaláznád (szimpatizánsaival együtt, mert több van neki, mint gondolnád, ez hamarosan nyilvánvaló lesz, pl. vasárnap).
Mégegyszer: a régebbi munkáidhoz csak gratulálni tudok, üdv, sörci

wasd 2009.06.05. 21:15:16

Gery! Minőségi dolgokat alkotsz, de ez rangon aluli. 'gondolatrevíziót!' : )

blogger01 2009.06.05. 21:55:01

Jó napot Gergely! Lenne pár segítség kérésem! Remélem e-mailban tudsz segíteni!!!!!! 1. Hogy lehet hostot rakni ki oldalra? (pl. bestofgyurcsany.hu)2.Milyen képszerkesztővel csinálsz képet?
3. Hogy lehet a fejlécképet kicserélni?:) Remélem segítessz!!! Am. már lassan www.bestofgordon.huXD vagy bestofbajnai.hu
de a bestofgordon.hu jobb ;)
E-mailom: martin.rajna@gmail.com

luucy 2009.06.06. 17:18:35

@sörci: Természetesen a jobbiknak lehet a fideszt fikázni, a jobbiknak lehet többmillió embert megbántani, az nem baj - és Gery halad rossz úton? Mert nem állt be a Jobbik mögé? Érdekes. Ha a Fidesz került volna hasonló górcső alá, akkor te első között lennél, aki gratulál neki, és eszedbe nem jutna "bérencnek" nevezni. Na itt a különbség....

Lehet, hogy sokan vagytok (de még minidg csak töredéke a Fidesznek), de elég rövid életűek is lesztek. A legnagyobb kamut a Jobbik adja elő, kenterbe veri még az MSZP-SZDSZ-t is...
Arról meg nem is beszélve, hogy az amin ti jártok baromira nem a jó út. Lehet, hogy a Fideszé sem az, de hogy amit ti csináltok az biztosan nem az, az tény.

Haglee 2009.06.06. 23:13:39

@luucy: Teljesen egyetértek.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.06. 11:36:23

(például, mert csőcseléknek tartom a vétlen állampolgárok autóit felgyújtó "bátor hazafiakat")

baló pl vétlen állampolgárnak számít nálad? és a komcsi mtv-ben dolgozó komcsik vétlen állampolgárok?
egyébként igen, aki tényleg ártatlan és civil autókat gyújt fel az csőcselék.
nem tudom hány autót gyújtottak fel. 5-öt? 30-at?
de franciaországban menniyt is? 15 000-et? ez nem mentség tudom, de én azt szoktam mondani, hogy 56-ba is hoyg szétlőtték az épületeket! a pártközpontot is! és ha nem ugrál a "csőcselék" akkor az oroszok tankkal se lőtték volna szét az egész várost.
(mellesleg nem tudom, h miért sodi zsidóz le téged, mikor pont ő néz ki úgy, mint egy zsidó :D a helyében meghúznám magam a náczikok között:D )
és a fidesznek több baja van mint gondolnátok, nem akarok proklamálni, de ideje lenbne az iylen luccy féléknek is elgondolkodni és felkészülni h mi van ha mégsem az akinek mondja magát.

"hogyha Dávid, akár Orbán
csalhatnak a Haza ormán,
megtéveszthet a Nemzet tornyán"

(magyarán, a dávid ibolya is konzervatív, de mindannyian tudjuk h komcsi, és most már csak a selejt jobbosokat zárják ki az mdf-pártból, az igazán jó és tisztességes emberek már 94 körül ki lettek zárva a pártból, vagy meghaltak 91-ben. nem lehetséges h orbán is az, csak ő mélyebbre ásta magát?, de bizony lehetséges, nem akarom részletezni, elég ha olvastok sokat a 90-es évek elejéről pl)
arról már nem is beszélve, h a cigány népszaporulat ellen semmit sem tesz, pedig komolyan mondom, a magyarság legnagyobb (!) problémája ez, a fennmaradása a tét, Borsod már elveszett, most az ország jön

Szekuriti Blogger. · http://szekuriti.blog.hu 2009.07.11. 08:59:53

Mindezek ellenére Sodi bőven megérdemli, mert még igen nem vágja, mi is a való világ.
süti beállítások módosítása