Gery Greyhound

Megfélemlítve

2009. október 06. - Gery.Greyhound

Nem vagyok egy félős típus. Pláne, ha tüntetésről van szó: az elmúlt, lassan 3 év során többször is volt már alkalmam közelről érezni a könnygáz maró illatát, a hátam mögül, fölöttem elsuhanó molotov-koktél melegét és a bőrömön szétloccsanó tojás enyhe ütését egyaránt. Kitapasztaltam már, hogy mikor lehet közeli képeket készíteni a rohamrendőrökről, és tudom melyik az a pillanat amikor szaladni kell - na nem gyávaságból, hanem mert nem akarok kiszakadni a tömegből és így lemaradni a további akciójelenetek rögzítésének lehetőségéről :) Valahogy nem tudok megijedni az Erzsébet tér gyepén üldögélő 100 gárdistától és az árpád-sávos zászlót lengető tüntetőktől - ellenben ha hétköznap délután meglátok 10 romát a Blaha Lujza téri aluljáróban, vagy egy szűk belvárosi utcán szembejönni, én átmegyek a túloldalra. Nem azért, mert rasszista vagyok, és azt gondolom hogy büdösek és fertőzőek, egyszerűen ezt sugallják legbelső ösztöneim. Egyszerűen félelmet kelt bennem a megjelenésük. Valamiért azt érzem hogy jobb nekem, ha nem keveredek konfliktusba velük. Elvégre félni valamitől, mindenkinek jogában áll. Mert ez nem úgy működik, hogy én azt mondom: jól van, félni az csúnya, kirekesztő dolog, ezért mától megígérem, hogy nem félek.

Most többezer roma akar lakóhelyemen demonstrálni. Hazudnék, ha azt mondanám hogy nem kelt bennem félelmet ez a hír - nem is szerveztem aznapra napközbeni programot a belvárosban. Rasszista vagyok, és kirekesztő? Inkább óvatos. Úgy érzem, megvan az okom a félelemre, és szerintem jogos lenne az az elvárásom, hogy valaki az én félelmemet is komolyan vegye, elvégre ha valaki például az Árpád-sávos zászlótól vagy a Magyar Gárdától fél, akkor a kormány mellé áll és kijelenti, hogy egy demokratikus országban tűrhetetlen mások megfélemlítése - ellenben engem és számos honfitársamat megfélemlíteni gyakorlatilag teljesen elfogadott, mi több, támogatott dolog. Ez a fajta kettős mérce csak mégjobban erősíti az emberekben rejlő, félelem által gerjesztődő indulatokat, ami hosszú távon biztosan nem vezet semi jóra.

A bejegyzés trackback címe:

https://greyhound.blog.hu/api/trackback/id/tr971309112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shitting Bull 2009.10.06. 14:12:16

Te egy kapitális méretű seggfej vagy geryke... persze, hogy nem tartasz a náci csürhétől, hiszen közéjük tartozol. Az lepne meg, ha tőlük félnél.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2009.10.06. 14:19:46

@Shitting Bull: A teáltalad "náci csürhe" jelzővel illetett Magyar Gárda hány erőszakos bűncselekményt követett el 2007-es megalapítása óta?

Nem mondom hogy szimpatizálok a gárdával, csak azt, hogy nem félek tőlük, mivel nem adtak rá okot.

Rocky 2009.10.06. 15:11:45

@Shitting Bull:

ez így elég jó kezdésnek!
Magadat minősíted ezzel!
De ez nekünk JÓ!

Shitting Bull 2009.10.06. 15:33:13

@Gery Greyhound >: 2006 TV székház? Jahogy azt nem a náci gárda nevében csináltátok? Aham... akkor már nem is ti voltatok. És sorolhatnám a hasonlókat.

Rocky 2009.10.06. 15:45:48

@Shitting Bull:

Hallgasd inkább polgárgyurit!
Az neked tetszően beszél!
Sőt ahogy látom a szádba adja a szavakat!

Te nem a KOMMANCS törzshöz tartozol SZARÓ BÖLÉNY indián testvérem?!

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2009.10.06. 16:10:08

@Shitting Bull: A fradi B-közép nem összetévesztendő a magyar gárdával, sem pedig a kormány politikája ellen tiltakozó többezer aktív és többszázezer passzív állampolgárral.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2009.10.06. 16:13:57

@Gery Greyhound >: Sajnos a II. kerületből sokan nem értik mi ez a természetes elhúzódás a "roma" kissebbségtől. Ő sosem érzi át, milyen érzés, amikor hirtelen körbeáll 8-10 elnyomott éhező 120 kilós kigyúrt fuxos.
Egyszerűen más élettere van, nem tapasztalja. Csak a TV-ből ismeri ezt, ott pedig azt mondják: Tv székház ostrom rossz, a roma ember jó. Ezt szajkózza.

aya_nielsen 2009.10.06. 20:00:49

@newtehen: jártál már a II. kerületben? :D

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.10.07. 12:52:10

"elvégre ha valaki például az Árpád-sávos zászlótól vagy a Magyar Gárdától fél, akkor a kormány mellé áll..."

Azért jobban belegondolva, én nem akarom annyira, hogy EZ a kormány akármikor is mellém álljon. Olyan ez mint Piszkos Fred barátsága. :)

@Shitting Bull: Ne felejtsd el, hogy a Zorbán vitte utcára a nácikat, hogy megdöntsék a haladó progresszív demokratikus köztársaságot! Szerencsére a Párt időben reagált! XDDDD

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2009.10.07. 13:03:47

"ha valaki például az Árpád-sávos zászlótól vagy a Magyar Gárdától fél, akkor a kormány mellé áll és kijelenti, hogy egy demokratikus országban tűrhetetlen mások megfélemlítése"

Ha csak ez a bajod, akkor a kormány bármikor kész kijelenteni, hogy

"egy demokratikus országban tűrhetetlen mások megfélemlítése!" :-)

Aztán marad minden, úgy ahogy volt.

Amúgy Te miért is félnél a gárdistáktól, hisz szimpatizálsz velük és ezt észre is veszik, mint ahogy a romák is leveszik a feléjük áradó gyűlöletet, megvetést.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.10.07. 17:47:08

@Jobb híján MDF-es: Hát persze. Valószínűleg Gadnán is azért erőszakolta meg a cigánybűnöző a 88 éves nénit, mert érezte a feléje áradó gyűlöletet. Ugyanez a helyzet Szögi Lajos esetében.

Pedig a valóság az, hogy semmi okunk nincs tőlük félni. Toleránsan, megértően és barátságosan kell közelíteni hozzájuk, és akkor ők ezt viszonozzák...

Remélem magad jársz elő a jó példával!
(Mikor még anyukám liberális volt megpróbálta, ő most már "Jobb híján Jobbikos"...)

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2009.10.08. 07:55:41

@TaTa86.:

Félreértettél. Az erőszakos romák a félelmet és a gyengeséget, a kiszolgáltatottságot érzik meg. Nem akarom én azokat a véglényeket menteni.
De a nem véglényszerű, de barna bőrű romák is megérzik a feléjük áradó előitélétességet.
Ez nekem nem probléma, tisztában vagyok az okaival, csak mint tényt említettem meg. Szóval ez is valahol kollektív felelőség.
Ha nekem személyesen volt afférom zsidózó, nagymagyarországozó, cigányozó emberrel, akkor hadd legyek én is tartozkodó a kedvenc politikai csoportosulásával szemben.
süti beállítások módosítása