Gery Greyhound

Brutális gyorsulást ígér az After Effects CS5

2010. április 06. - Gery.Greyhound

Mozgalmasnak ígérkezik a jövő hét utáni: az MSZP csúnya veresége utáni napon mutatja be az Adobe a Creative Suite csomag (Photoshop, Premiere, After Effects, Illustrator, stb...) következő, CS5 verzióját. Két nappal később pedig mindezeket megünneplendő, Tankcsapda koncerttel nyit a Zöld Pardon, ami hivatalosan is a nyár kezdetét jelenti :) De egyelőre maradjunk az After Effects-nél, amely hangzatos ígéretek terén az MSZP-vel vetekszik.

Az Adobe külön weboldalt szentelt a bemutatónak, már megy is a visszaszámlálás - április 12-én reggel 8 órakor (magyar idő szerint délután 5-kor) végre a nagyközönség elé tárják az új verziók újdonságait.

Az oldalon már most is megtekinthető néhány igen meggyőző videó többek között a Photoshop és a Premiere újításairól, de az After Effects kapcsán eddig elég szűkszavúak voltak az illetékesek - mindössze annyit közöltek, hogy a következő verzió már 64 bites lesz, és ezáltal jobban kihasználja a 64 bites processzorokat (épp itt volt már az ideje, ugyanis kb 4-5 éve nem is lehet olyan procit találni a piacon, ami nem 64 bites...)

Most viszont végre hivatalos teszteredményeket is közölt saját blogján Michael Coleman, az After Effects termékmenedzsere. Ha hinni lehet ezeknek az eredményeknek, akkor igen meggyőző teljesítménynövekedést remélhetünk a 64 bitre történő átállástól.

- Gyorsabb indulás: akár kétszer olyan gyorsan töltődik be a szoftver, mint a korábbi verziók.

- Gyorsabb fájlkezelés: bizonyos tömörített videóformátumok írása és olvasása akár kétszer gyorsabb lehet, mint korábban

- Gyorsabb renderelés: még egy egymagos, belépőszintű rendszeren is 20-40% a különbség, pusztán a 64 bites konverzió következtében. A többmagos processzorok esetén viszont ezek jobb támogatottsága miatt akár kétszer gyorsabb is lehet a renderelés, a legújabb, hyper-threading képességekkel rendelkező Core i7-es processzorok viszont még ennél is látványosabb eredményt hoznatnak a HT támogatása által (mivel nekem is ilyen van, baromi kíváncsian várom, hogy letesztelhessem)

- Jobb memóriakezelés: bár javasolt 4 GB vagy több memória az AE új verziójának gördülékeny futtatásához, az ígéretek szerint 2 GB memóriával is lényegesen stabilabb és megbízhatóbb lesz a korábbi változatokhoz képest (a CS4 nálam 4 gigával is képes volt olykor megfeküdni komolyabb compok renderelésekor, rendesen izzadt a proci és a memória például a mi éveink metrós jeleneténél, amely renderelése egyébként durván egy-másfél órát vett igénybe)

Ha mindezeknek a fele is igaz, már az is elég bíztató. Természetesen folyamatosan figyelemmel kísérem a híreket, és amint alkalmam nyílik rá hogy én is leteszteljem, meg fogom osztani veletek a tapasztalataimat.
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://greyhound.blog.hu/api/trackback/id/tr431893393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Doctor Klauße 2010.04.06. 11:33:28

Lesz mit felcrackelni :D

WonderCsabo 2010.04.06. 18:16:21

Mondjuk a 64 bites csak 64 bites oprendszeren fog menni, ami nem nagyon elterjedt még, sajnos.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2010.04.07. 07:22:43

@WonderCsabo: Valószínűleg azért nem elterjedt, mert eddig nem igazán voltak olyan progik amik kihasználják a 64 bitet, így nem volt különösképpen ösztönözve a nép, hogy 64 bitre váltson. Most már lesz egy pár progi, amiért érdemes :) (különben kb 5 éve nem lehet 32 bites procit kapni, viszont szoftverből a mai napig elvétve találni 64 bitest... Hogyha tényleg ennyi teljesítménytöbblet van a 64 bitben, nem értem miért csak most jut eszükbe a fejlesztőknek, hogy ilyen is van)

WonderCsabo 2010.04.07. 10:49:54

Nincs akkora teljesítménytöbblet, sajna. Én 64 bites rendszert használok, elég sok 64 bites progival. A 64 bites rendszer másik előnye, hogy hajlandó kihasználni a 4GB+ RAMot, míg a 32 bites ennél kevesebb tud (kb. mai rendszereknél olyan 3,3FB-ot)

További infó a 64 bitről itt:

www.start64.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=100&Itemid=61&limit=1&limitstart=1
süti beállítások módosítása