Gery Greyhound

Rendkívüli flashmob a Széll Kálmán Tér megújulása alkalmából: gyere, és nyerj!

2016. április 13. - Gery.Greyhound

Mához egy hónapra, 2016. május 10-én, csaknem másfél év után Budapest lakosságra végre birtokba veheti a megszépült Moszkva Széll Kálmán Teret. Ahogy bizonyára már sokan tudjátok, én a kezdetektől folyamatosan dokumentálom az eseményeket. Nem sokkal a Napi Kalef mikroblog indítása után fix kamera kihelyezésére is kaptam felajánlást, amivel egy hosszú timelapse-videót tudok készíteni a tér átalakulásáról.

Így látta a kamera a teret a kihelyezésekor, és 365 nappal később

Ma 400 napja, hogy forog ez a videó, és már csak 30 nap van hátra. Ezért én is gőzerővel dolgozom fel az eddigi felvételeket, hogy a térrel együtt ez is kész legyen. Nem könnyű munka, hiszen manuálisan vagdosom ki az éjszakákat és az unalmasabb napokat, hogy ne legyen üresjárat, inkább több idő legyen azokra a napokra, amikor sok a mozgás a téren. Maga a videó ütemterv szerint április 20. környékére el tud készülni, úgyhogy van idő egy kicsit cifrázni, mondjuk egy flashmobbal a tér közepén, ami baromi jól tudna mutatni timelapse-videón: öszegyűlünk, feliratot formázunk, majd szétszéledünk - és ez lenne az egész videó intrója.

12976945_10156822504695080_843097384896320081_o.jpg

kalef365_flashmob.png

Ez 80 darab piros pötty, minimum ennyi emberre van szükség ugyanezt kivitelezni emberekkel. Ha többen leszünk, az nem baj, sőt :)

Mivel számomra ez a Kalef365 egy rendkívül fontos presztízsprojekt, ezért hajlandó vagyok áldozni rá, hogy ez a része is összejöjjön: a részvételi kedv növelése érdekében azok között, akik eljönnek, kisorsolok egy olyan kamerát a GreyVshop kínálatából, amivel ez az anyag is készül. 

Facebook esemény, ahol lehet jelezni a részvételi szándékot, és később további részleteket is megtudhatsz: https://www.facebook.com/events/960197357382617/

UPDATE: időközben a tumblr-en stickalittle felvetette, hogy talán rosszul számoltam a pöttyöket, merthogy a képen a villamosra váró emberke jóval kisebb, mint a pötty. Neki (és a többi kétkedőnek) üzenem, hogy a pöttyök nagyon is jól vannak kiszámolva, merthogy nem a villamosmegállóban álló emberkével számoltam, hanem a K betű szárán álló (a pöttyös képen nem látható) egyénnel, belőle pedig pont elég a kiszámolt 80 darab. Persze, ha nem 80-an leszünk, hanem mondjuk 160-an, az sokkal faszább lesz. :) Ezért mindenki hozzon magával még egy embert, mert jó lesz.

kalefmob_prev.gif

10 emberrel számoltam a K betűt, és 10 emberrel simán ki is jön. Nyugi, ki van ez találva rendesen, meg van tervezve, meg minden. :)

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://greyhound.blog.hu/api/trackback/id/tr638586324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása