Gery Greyhound

Embeddelj HD minőségű videót a blogodra!

2009. március 27. - Gery.Greyhound

HD felbontásban beágyazni a saját oldalunkra egyelőre nem tudunk YouTube-videókat, de szélesvásznú verzióban igen, amivel csodálatosan szét lehet verni az oldal szerkezetét - írta az Index néhány hónappal ezelőtt, örömmel konstatálva a Youtube HD indulását. Nos, ha hivatalosan nem is, de egy kis trükk segítségével megoldható, hogy az embeddelt videó is HD minőségű legyen :)

Itt egy szokványos Youtube-videó embed kód, ilyet valószínűleg mindenki látott már aki az utóbbi néhány évben ült számítógép előtt:

<object width="560" height="340"><param name="movie" value="https://www.youtube.com/v/IJvA1iLXMTc&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="https://www.youtube.com/v/IJvA1iLXMTc&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>

Ezt a kódot ha beilleszted a saját blogodra vagy bármilyen más felületre, ezt kapod:

Feltöltésekor, még ha nem is látszik rajta, ez egy X.264 kódolású Matroska videófájl volt 8 megabit/sec bitrátával, 1280*720 felbontás mellett. Bár ott van alatta a HD gomb, amellyel jobb minőséget érhet el a videó nézője, mi van akkor ha te azt szeretnéd hogy azonnal HD minőségben induljon el az adott videó, nagy méretben? Nosza, bolondítsd meg egy kicsit a kódot: narancssárgával jelöltem az átírandó, vörössel pedig a plusz beillesztendő kódrészleteket.

<object height="735" width="1280">
<param value="https://www.youtube.com/v/IJvA1iLXMTc&hl=en&fs=1&ap=%2526fmt%3D22" name="movie" />
<param value="true" name="allowFullScreen" />
<param value="always" name="allowscriptaccess" /><embed height="735" width="1280" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" type="application/x-shockwave-flash" src="https://www.youtube.com/v/IJvA1iLXMTc&hl=en&fs=1&ap=%2526fmt%3D22"></embed></object>

Az eredmény magáért beszél... Új lapra kellett tenni hogy elférjen, klikk ide a megtekintéshez (minimum 1280 pixel széles képernyőfelbontás ajánlott)

Természetesen ha a narancssárgával jelölt méret-adatokat változatlanul hagyod, akkor a kis méretű videó is nagyságrandekkel jobban fog kinézni, miután a pirossal jelölt részt belegyúrtad a kódba.

SoDI nyomán, kicsit továbbfejlesztve :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://greyhound.blog.hu/api/trackback/id/tr31029270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása