Gery Greyhound

Alternatív EP-kampányfilm Underdogtól

2009. május 05. - Gery.Greyhound

Hétvégétől hivatalosan is dübörög a kampány. Az SZDSZ folytatja a Budapesten elkezdett, az egy időben sok arcra mosolyt csaló, a mobilszolgáltatók egymást parodizáló reklámpárbaját idéző, de annál lényegesen humortalanabb és primitívebb "200.001 szabad demokrata vs árpádsávosok" kampányt, a Fidesz a "kék az ég, zöld a fű" kijelentés igazságtartalmával (100%) és annak újdonság-erejével (0%) megegyező "elegünk van" szlogennel próbál meggyőzni bennünket arról, amiről épeszű ember réges-rég meg van győződve, az MSZP pedig mélyen kussol (remélve, hogy minél kevesebben mennek el szavazni, így megússza a totális, megalázó vereséget). Eközben szépen lassan kezd éledezni az internetes folklór is, amelynek termékeiről általánosságban elmondható, hogy nagyságrendekkel eredetibbek, őszintébbek és szórakoztatóbbak, mint a pártok választási propaganda-anyagai.

A Bukás - Hitler utolsó napjai című film a tavalyi népszavazásra adaptált verziójával elhíresült Underdog új alkotására is igaz mindez. Az igencsak látványosan kivitelezett alternatív kampányfilm nem fél kimondani a tutit, hogy miért is kell június 7-én a szavazóurnák elé járulnunk...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://greyhound.blog.hu/api/trackback/id/tr581104679

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: GayBears Blog 2009.05.08. 14:17:20

Plakátkiállítás, EP választás 2009.Az szdsz profi ami a kampányokat és a gyűlöletkeltést, uszítást illeti (ezeket profibban műveli már mint a Jobbik vagy korábban a Miép). Legutóbbi kampányában ismét az emberek félelmeire apellál, illetve a félelemkeltéss…

Trackback: POLémia 2009.05.06. 09:34:02

Témázgatnak…Vidéken töltött, hosszú hétvége után utaztam vissza a fővárosba. Tudtam róla, hogy május elsejével indul a pártok EP választási kampánya, de a híradókon kívül nem követtem az eseményeket. Ennek és a szerencsés véletlennek (a plakátok megfelelő…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2009.05.06. 10:59:49

@POLémia: Valaki mondja már meg nekem, mi az a trackback (eddig úgy tudtam, hogy akkor van trackback ha egy blogbejegyzésben link van az én blogbejegyzésemre, de ebben például nincs is)

kM 2009.05.07. 14:52:59

Hello,

a trackback az tulajdonképpen related posts, vagyis kapcsolódó tartalom; ha valaki úgy gondolja bejegyzésed kapcsolódik az övéhez, de nem linkel rád, akkor a hozzászólások közé küldhet egy trackbacket. Asszem.

Haglee 2009.05.17. 11:53:04

Az SZDSZ az emberek valós vagy valótlan félelmeit felnagyítja, összemossa a balhét kereső embereket az igazi változást követelőkkel és ebből próbál politikai győzelmet kovácsolni. De a magyar se hülye és látja, hogy ezek kamuzások és szerintem a balhésok 90%-a az ő provokátoruk, de ez csak egy vélemény. Egy kampánynak nem erről kellene szólnia, hanem arról, hogy ki mit tett és mit akar tenni. Ahhoz, hogy a tolvajbandát el lehessen számoltatni, szükség van a Fidesz elsöprő többségére. Az EP választás az előrehozott választás főpróbája lesz..
süti beállítások módosítása