Gery Greyhound

A HTC Touch HD2 leveri az iPhone-t

2009. október 12. - Gery.Greyhound

Nagyobb mérete ellenére valamelyest vékonyabb, képernyőjének mérete és felbontása jóval nagyobb, ráadásul cserélhető az akkumulátora és bővíthető a memóriája... Ez csak néhány azok közül a technikai adatok közül, amelyek alapján a HTC legújabb zászlóshajója megelőzi az Apple kultusztermékének legfrissebb kiadását.

A videó említi még a nagyobb felbontású kamerát (ami szerintem parasztvakítás, 2 megapixel felett teljesen mindegy a mobilkamera felbontása) ugyanakkor nem tér ki a WM6.5 által kínált végtelen testreszabhatási lehetőségekre, amelyeknek az iPhone a nyomába sem ér. Ráadásul még egy fontos tényező lemaradt, ez pedig az ár: az iPhone 3GS újonnan, kártyafüggetlenül 280.000 Ft környékén vásárolható meg, míg a hírek szerint a HD2 ára egy százassal kevesebb lesz... És akkor még a WM által kínált szabadságot (lásd: Jailbreak-macerák az iPhone-on) nem is említettük. A lényeg: nagyon úgy tűnik, hogy a WM platform kezd felébredni csipkerózsika-álmából, és az Apple kezdheti felkötni a gatyát ha versenyben akar maradni.

Megmondom őszintén, pár hete, amikor hosszasabban nyomkodtam egy iPhone-t, megrögzött HTC rajongó Windows Mobile felhasználóként is arra jöttem rá hogy mégiscsak szerethetőek ezek az almás termékek. Talán egy picit el is csábultam, és mivel a közel 5 éves HTC Universal készülékem lassan csereéretté válik, komolyan elgondolkoztam azon hogy a 3GS lesz az utód - ebben már pótolták az iPhone azon alapvető, számomra bosszantó hiányosságait, amelyek miatt korábban sosem vettem volna számításba a kütyüt. A Touch HD2 azonban úgy tűnik, segít elfelejteni ezt a kis félrelépésemet, és újabb 5-6 évig elleszek majd egy Windows Mobile-t futtató okostelefonnal.

Akit a száraz technikai adatok nem győznek meg, nézegessen a Touch HD2 valódi működéséről készült videókat.


A bejegyzés trackback címe:

https://greyhound.blog.hu/api/trackback/id/tr191444368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MacTom · http://www.mactom.hu/blog/ 2009.10.12. 23:10:29

Én ugyan Mac-őrült vagyok,és akkor is iPhone-t használok, ha történetesen esetleg gyengébb (kompatibilitás, mobileMe, iTunes, appstore stb. miatt) de ez a cucc meggyőző... össze kéne gyúrni a kettőt.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2009.10.13. 10:03:24

@MacTom: Én régóta vágyom arra hogy legyen egy olyan készülék a piacon, amely egyesíti az iPhone gördülékeny működését és szépségét a Windows Mobile flexibilitásával. Szerintem ez a gép tudni fogja ezt, ráadásul én nem szívesen költenék majd' 300.000 Ft-ot egy telefonra, a HD2-t is akkor veszem meg ha használtan 50-60 körül megkapom. Ami valószínűleg max másfél-két év :)

toda 2009.10.19. 15:18:56

Nem úgy volt hogy a Hero fogja leverni az iPhone-t?

fourgee 2009.10.19. 15:52:13

Én is régi HTC-s vagyok (Trinity), de valószínűleg iPhone 3GS-re váltok az egyik telefonomnál, a másiknál meg visszatérek a Symbian-hoz (egyszerre két sim kártyát kell használnom).

Bár régi HTC-sként azért még HTC "rajongó" vagyok, de az első videó (még csak azt néztem meg) kicsit csúsztatás szagú. A HTC jóval nagyobb méretre, tehát logikus hogy nagyobb felbontású. Nem csak hogy a nagyobb felbontású "kamerának" nincs értelme, de még a villanófénynek sincsen (bocs, hozzászoktam a tükörreflexes géphez :) ).

És van még egy dolog, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni, a processzor sebesség. Megnéznék a két processzoron több tesztet, hogy melyik hogy végez, mert az órajel különbség még nem jelent semmit. Elég csak visszaemlékezni a régi Amigás időkre, amikor egy 50MHz-es Motorola processzoron gyorsabban lefutott egy 3D renderelés, mint egy akkor csúcsszupernek számító 133MHz-es Pentiumon...

Ja még egy, a memória dolog. Nem lehet "bővíteni" a 32GB-os memóriát? Legalább 1 olyan embert mutassatok, akinek 32GB-os kártya van a HTC-jében... Akinek 64GB-os kártya van benne, azt meghívom egy sörre... :)

rockjano 2009.10.19. 16:09:54

@fourgee: Biztos jó lesz ez a HTC a maga világában, de az az oprendszer ami az iPhone-on van + AppleStore az egyszerűen verhetetlen kezelhetőségben és szerintem még sokáig az is lesz.

De nem baj a konkurencia mindig jól jön nekünk felhszanálóknak:-)

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2009.10.19. 16:36:50

@fourgee: Igazat adok abban hogy az első videó kicsit csúsztat, azért is emeltem be a másik kettőt, mert azok a tényleges működést mutatják, ami ömnagáért beszél.

@rockjano: Nekem a uTorrent és a The Pirate Bay az a modell, aminél még nem láttam jobbat... Ízlések és pofonok. Az iTunes-t például rühellem, nem tehetek róla, nem tetszik.

helikopter 2009.10.22. 12:07:46

egy kártyafüggetlen iphone miért kerülne 280 ezerbe? egy feltöltőkártyás darabot megkapsz 160-ért, ezt pedig extra 20-ért bármelyik t-pontban függetlenítik neked. ez kereken 180 ezer, pont annyi, mint a... igen, mint a hd2! nahát!

a másik, hogy a platform ettől miért ébredt volna fel bármiből is? a microsoftnak semmi köze nincs ahhoz, hogy a htc egy ilyen csúcstelefont dob piacra, maximum hálásak lehetnek neki, hogy próbálja vele életben tartani a windows mobilet. majd ha a 7-es tényleg ütni fog, akkor elmondható, hogy.

egyébként ha a hero a szoftver, a hd2 pedig a hardver miatt iphone killer, akkor már csak egy feladat van, összegyúrni a kettőt. márpedig állítólag már útban van a htc dragon, amire éppen illik a leírás.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2009.10.22. 12:34:00

@helikopter: Feltöltőkártyás iPhone 3Gs hol van 160-ért? Én a T honlapján csak előfizetéses konstrukciókat látok, sima 3G van 135-ért, de az kell a halálnak. Ráadásul az Ikonok csupa olyan csomagok amelyekkel sokkal rosszabbul jövök ki mint a mostani vodás előfizummal.

Egyébként nem logikus az érvelésed, ugyanis ha a HD2 kártyafüggetlenül is harmadával olcsóbb az iPhone-nál, akkor valószínűleg feltöltőkártyás csomagban is épp ennyivel fog kevesebbe kerülni, ami azt jelenti hogy jó esetben egy százas lesz az ára.

helikopter 2009.10.22. 12:49:01

@Gery Greyhound >:
www.t-mobile.hu/static/DocumentStore/lakossagi/akciok/arlistak/iPhone3G_arlista.pdf

első oldal alja. a 16 gb-os 160, a 32 gb-os 190 ezer.

"Egyébként nem logikus az érvelésed, ugyanis ha a HD2 kártyafüggetlenül is harmadával olcsóbb az iPhone-nál, akkor valószínűleg feltöltőkártyás csomagban is épp ennyivel fog kevesebbe kerülni"

ez nem így működik. feltöltőkártyás csomagban a telefonok ára általában épp annyival alacsonyabb a szolgáltatónál ahhoz képest, mint egy akármilyen boltban, mint amennyibe a függetlenítés kerül. magyarul az eltérés kb. maximum fixen 20 ezer forint, függetlenül attól, hogy a telefont 60, vagy 200 ezer forintért árulják.

fourgee 2009.10.23. 09:36:49

Még egy gondolat, nagyon kíváncsi lennék a Touch HD2-re, ha nem WM futna rajta, hanem Symbian, vagy Android. Lehet hogy akkor nem iPhone-ban gondolkodnék :)

Tibee33 2009.12.15. 00:14:32

csak egy nem tunt fel senkinek....MINDEN AZ IPHONEROL VAN KOPPINTVA......TUDATLAN MAJMOK....
IPHONE 4EVER

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2009.12.15. 07:25:23

@Tibee33: Ennyi erővel Ford T-modell forever, az összes mai autó arról van koppintva, és tudatlan majom aki mai autóval jár :)
süti beállítások módosítása