Gery Greyhound

GBT Part 4: Pokolba az After Effects-szel!

2009. október 17. - Gery.Greyhound

Nem, szó nincs arról hogy meggyűlöltem volna az Adobe mesterművét. Azonban az általam igen nagyra becsült boszorkányképző nagyhatalmú főmágusa, Andrew Kramer legújabb varázstrükkjét felhasználva te is könnyen a pokol legmélyebb bugyraira juthatsz - én most egyelőre beérem a budapesti hármas metró alagútjának mélységével :)

Ha láttad a Pánikszoba című filmet, bizonyára benned is mély nyomot hagyott a filmben alkalmazott brilliáns technika: a kamera belebújik a kulcslyukba, átúszik a teáskanna fülén, de még a falakon és az emeletek közötti betonszerkezeteken történő áthatolás sem jelent neki problémát. Egy kis ízelítő mindezekből:

És itt a saját verzió, amely mindössze két saját fotó, néhány textúra, kis Photoshop és AE utómunka hozzáadásával készült a fent belinkelt tutorial alapján, alig 10 óra alatt. A budapesti Váci út füves-fás parkká alakítására a térbeli hatás erősítése miatt volt szükség, de egyébként is mennyivel jobban néz ki így, mit a kétszer 3 sávnyi aszfalt..

A bejegyzés trackback címe:

https://greyhound.blog.hu/api/trackback/id/tr221457042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MacTom · http://www.mactom.hu/blog/ 2009.10.18. 12:15:54

Igen, igen. Sok minden tűnik sokkal bonyolultabbnak mint amilyen valójában. Jó tutorial, olyanok is tanulhatnak belőle akik nem AE felhasználók, én is eltettem magamnak. / A Mac-nél a Motion nevű cucc felel meg az AE-nek, ami nem tud kevesebbet, csak sokkal kevésbé elterjedtebb (európában)/ De azért senki ne higgye, hogy ez egyszerű játék, azért benne van az a 10 óra meló ebben a rövid kis jelenetben!! (kezdőnek jóval tovább tartana)

aaron85 2010.03.21. 12:20:33

Én is ezeket a tutorialokat bújom.
Nagyszerűen, és érthetően mutatja be lépésről lépésre a munkát.
süti beállítások módosítása