Gery Greyhound

Mikor van vége az évtizednek?

2009. december 31. - Gery.Greyhound

Mostanában, az "évtized legjobb akármijei" típusú blogposztok alatt gyakoriak a "te hülye, nem is most van vége az évtizednek, majd csak jövőre" típusú kommentek.

Szerintem igazuk van. Viszont igazuk van azoknak is, akik azt mondják hogy az évtizednek most van vége.

3 óra múlva vége a 2000-es éveknek.

365 nap és 3 óra múlva pedig hivatalosan is vége az évtizednek.

Az 1900-as évek 1999. december 31-ig tartottak (mert 2000 mitől is lenne 1900-as év?) a XX. század viszont 2000. december 31-én ért véget.

Örülj neki, hogy két opció van, és kétszer is megünnepelheted ugyanazt az eseményt. Élsz vagy 75 évet, és ezalatt átélhettél 2 darab ezredfordulót, és 14 évtizedfordulót... Ha szigorúan ragaszkodnál az egyikhez, akkor 1000 évet kellett volna várnod a következő ezredfordulóra... Nem jobb így, hogy leszarod, és megünnepled mindkettőt?

Az évtizednek most van vége. És jövőre is vége van. Igyunk rá mind a két alkalommal; Boldog Új Évet és Évtizedet mindenkinek!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://greyhound.blog.hu/api/trackback/id/tr401635785

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása