Gery Greyhound

A Greyhound Boszorkánykonyha Titkai - part 1.

2009. január 18. - Gery.Greyhound

Régóta érdekel, hogy hogyan csinálják a mainstream TV csatornák arculatát is meghatározó mindenféle két- és háromdimenziós mozgó grafikákat, amelyek amatőr változataival tele van a Youtube is. Kis kutakodás után nemrég rátaláltam az Adobe After Effects nevű csodára, ami pontosan ilyesmi típusú anyagok megalkotására való - nagyjából egy Photoshop-szintű professzionális képmanipuláló, egy videószerkesztő és egy 3D-modellezőszoftver tökéletes ötvözeteként lehetne nagyvonalakban körülírni. De inkább megnézni érdemes, hogy mit tud, az első linkre kattintva jobbnál-jobb motion design (így hívják ezt a műfajt) alkotásokat lehet találni, illetve sok oktatóanyagot is találni szerte a neten olyan oldalakon, mint például a kiváló Videocopilot. Az itt található egyik tutorial alapján itt egy első saját próbálkozás a 3D mozgó grafika terén, de amennyire belebuzultam most ebbe a cuccba, nem ez lesz az utolsó ilyen, úgyhogy úgy döntöttem indítok róla egy sorozatot itt a blogon, egyrészt szerénytelen dicsekvés gyanánt, másrészt hátha mások is kedvet kapnak az alkotáshoz.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://greyhound.blog.hu/api/trackback/id/tr111165377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zenonn 2009.11.16. 22:25:58

Én kedvet kaptam hozzá! :D Csinálunk is barátokkal házi kisvideókat és szeretnék egy lógót, hozzá pedig animációt. Úgyhogy nagyon örömmel látom, hogy belinkeled honnan dolgozól.

Ja és ez a videó egy remekmű! Gratula. Mennyi időbe tellett?
Viszont sajnos a honlap amit megadtál fizetős. Tudsz free oldalt?

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2009.11.17. 10:59:21

@Zenonn: Nem fizetős a Videocopilot, legalábbis a tutorialok nem azok, csak lehet venni pénzért különféle extrákat AE-hez.

A videó elkészítése olyan 5-6 óra volt :)

Zenonn 2009.11.17. 11:19:47

@Gery.Greyhound: Okok. Akkor én is lelkes látogatója leszek ennek az oldalnak. Ezt megkérdezhetem, hogy a zeneszerkesztéshez milyen programot használsz? Illetve videóvágáshoz? Az is Adpobe Peremiere vagy Sony?

Ja és még egy csak kíváncsiságból. Hogy ez amolyan hobbi, vagy mostmár munka is?
süti beállítások módosítása