Gery Greyhound

Videó: Feloszlatták Morvai Krisztinát

2009. március 16. - Gery.Greyhound

Komolyabb rendbontás nélkül értek véget az idei március 15-i rendezvények. Illetve majdnem véget értek... A Bazilika előtt lezajlott kvázi spontán demonstráció befejeztével Gaudi-Nagy Tamás és Morvai Krisztina sikeresen meggyőzte az ott kb 100 fős tömeget minden irányból körbekerítő rendőri erők parancsnokát, hogy nem jogszerű amit tesznek, és engedjék haza az embereket. A Krisztináék által elvárt szabad távozás lehetősége és a rendőrök megoldása (egyenként igazoltatás, tüzetes átvizsgálás, motozás) között a kompromisszum az lett, hogy mindenki elmehet és csak szúrópróba-szerűen igazoltatnak néhány tüntetőt.

Ez rendben le is zajlott, a Bazilika előtti, kordonnal körbekerített tér elhagyása után békésen indult mindenki hazafelé. Én a tömeg nagyobbik felével, köztük Morvai Krisztinával és Gaudi-Nagy Tamással haladtam a Zrínyi utca - Nádor utca útvonalon azzal a szándékkal, hogy a Deák téren felszállok a metróra és hazamegyek kipihenni a nap fáradalmait. Krisztináék ekkor még elégedetten méltatták a rendőrség kivételesen korrekt hozzáállását... Körülbelül 5 percig.

A bazilikától 500 métert sikerült megtenni a Nádor utca - József Attila utca kereszteződéséig, amikor egyszercsak minden előjel nélkül az addig mögöttünk haladó rendőri egység egy része elfutott mellettünk, és elállták a békésen, a járdán haladó kb százfős csoport útját. Morvai Krisztina rögtönzött sajtótájékoztatót szeretett volna tartani az esetről, amikor számomra ismeretlen okokból dulakodás kezdődött mögöttünk, majd hirtelen a tavaly szeptember 20-ról már ismerős maró könnygáz-szagot éreztük a levegőben. Annyi különbséggel, hogy akkor a tömegoszlató eszköz bevetése után hagyták oszolni a tömeget, most viszont a nem engedték ki a kb 2 autónyi szélességű, magas házakkal szegélyezett szűk kis utcában megrekedt könnygázfelhőből friss levegőre a fuldokló embereket. Csak álltunk összepréselve, mint a szardíniák a konzervdobozban... Nekem is csak úgy sikerült kisurrannom a rendőrsorfalon, hogy a rosszul lett Morvai Krisztinát támogató Hír TV riporter utat tudott kérni magának.

A kamera mindeközben végig forgott, így bizonyítékkal is szolgálhatok a megmagyarázhatatlan incidensről. Mert ha a rendőrök nem állják el a néhány tucat hazafelé tartó - gyakorlatilag mezei járókelőnek minősülő - ember útját, mindenki békésen hazatérhetett volna és mindez nem történik meg. Valószínűleg a rendőrök frusztráltak voltak amiért egész nap nem volt komolyabb rendbontás, így az események végén hazafelé tartókon vezették le a felgyülemlett indulataikat. Meg a 15-ére szánt, másnap lejáró szavatossági idejű könnygáz-adagot sem hagyták kárba veszni...

Ahogy nézegettem a ma reggeli internetes sajtót, úgy tűnik rajtam kívül nem sokan tartózkodtak kamerával a helyszínen, mondhatni Greyhound Blog exkluzív felvétel, van belőle HD minőségű is, klikk ide!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://greyhound.blog.hu/api/trackback/id/tr481004863

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Reakció - polgári underground 2009.03.17. 12:39:56

Vegye le a sapkáját! És ne vihogjon! A címben szereplő felszólítás címzettje Spanyol' kollega volt, feladója pedig egy két és félméteres rendvédelmi dolgozó, akinek nagyon nyomhatta a micsodáját a szűkre méretezett herevédő, mert különös szigorral ta…

Trackback: Mutasd az asztalod, megmondom ki vagy! 2009.03.16. 15:40:27

Google hírek Gyurcsány kulcsszóraNémiképp aktuális a poszt. A shot csütörtöki, látszik rajta a készülődés a hétvégére, aztán hogy mi lett belőle azt olvashatjátok bárhol, többekközött Gary Greyhound blogjában is.Szia!Jópofa a blog, tetszik :)Küldök én is…

Trackback: Vastagbőr 2009.03.16. 14:07:54

Nyilvánvaló: Morvai lefújta magát könnygázzalA Budapesti Rendőr-főkapitányság szerint a rendőrök nem bántalmazták Morvai Krisztinát - közölte vasárnap éjjel a BRFK. A rendőrség honlapján közzétett közlemény szerint vasárnap nem sokkal 22 óra után "a…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2009.03.17. 08:59:53

@helyzetjel: Én a férje miatt nem ítélnék meg senkit. Rosszul választott, előfordulhat bárkivel.

Azonban majd' 20 év alatt rengeteget változhat az ember. Én is voltam liberális ifjabb koromban, és én is kinőttem. Ez olyasmi, mint a bárányhimlő: gyerekkorában átesik rajta az ember, de ha 30 évesen nem növi ki, akkor baj van :)

El Polako 2009.03.17. 09:09:29

@elgondolkodo: Az, hogy a származásomat firtatod kabaré.Nem vagyok egy érdekkör képviselete sem, ha így lenne, ezért a kommentedért már lehet, hogy a heréidet majszolgatnád egy eldugott gyárépületbe valahol.Tudod IP-cím nagyon beszédes.:)

De kb. ennyire számítottam, ennyire tudod mások véleményét figyelembe venni, és esetleg érveket felhozni.

Amúgy annyira hevesen rugdalózol, hogy szerintem spicli vagy.Tuti, pár év előnyt kapsz a fritzektől, ha hevesen kapálódzol olyan oldalakon ahol lehet gyűjteni a rasszistákat.Ez a rendőröknek is jó.Gyanús vagy te nekem.

El Polako 2009.03.17. 09:13:02

@Gery Greyhound >: Az, hogy egy elvet "kinősz" biztató, remélem egyszer az orbanizmust is ki fogod, és negyven évesen rájössz arra, hogy a poltika nem érted van, hanem azokért, akik ebből súlyos pénzeket vesznek fel.

Ha egy mozgalom élére állsz, nem feltétlenül kinőhető elveid vannak.Netán a siker kapujába visszafordulsz, hogy nem, ezt már nem akarom?

helyzetjel 2009.03.17. 09:15:00

Értem Gery. Lehet, hogy igazad van. Nekem ez mégis kicsit furcsa, meg kellett, hogy említsem. Vajon Morvai hogyan vélekedik az akkori munkásságáról? Szívesen megkérdezném tőle.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2009.03.17. 09:33:57

@MAZ16: Teljes tévedés, hogy "orbanizmusban" szenvedek, nem is értem hogy ezt most miért hozod fel immár másodszor.

Az, hogy a jelenlegi politikai palettáról az elmúlt 20 év tapasztalatai, személyes meggyőződés és más érvek alapján a Fideszt tartom a leginkább alkalmas politikai erőnek az ország kormányzására, nem jelenti egyből azt, hogy fanatikusan kiabálom hogy viktor-viktor a fideszes gyűléseken, vekkerrel a kezemben követelve az ország ébredését. Az már szerintem is a ló túlsó oldala, nem értem mi alapján sorolsz engem is oda.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2009.03.17. 09:35:02

@helyzetjel: Miért nem kérdezed meg? :) Gyere el a következő hasonló összejövetelre és kérdezd meg tőle. Ha gondolod, viszek mikrofont is a kamerához, és csinálhatsz interjút ami aztán kimegy a Jutyúbra.

avus · http://avus.blog.hu 2009.03.17. 11:48:03

@Gery Greyhound >: Tehát az 1963-ban született Morvai Krisztina 1993-ban, 30 évesen (feltehetőleg már évekkel jogi diplomája kézhez kapása után) még egy kis liberális fruska, majd 2008-ra, 45 éves korára ezt "kinövi"... Aham.

helyzetjel 2009.03.17. 13:31:42

Gery, én nem vagyok riporter csak állampolgár, aki megfigyel, értékel és dönt. Mindezt egyedül teszem. Nem hagyom magam befolyásolni a sunyi polarizált média által. Te ismered őt személyesen? Ha igen, szerintem kérdezd meg tőle, kíváncsi lennék erre az interjúra.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2009.03.17. 13:37:42

@helyzetjel: megmondom őszintén, én sem vagyok riporter, de még csak bloggernek sem tartom magam igazán. Csak egy ugyanolyan állampolgár, mint te, azzal a különbséggel hogy amit én megfigyelek, azt amennyiben van rá lehetőségem, rögzítem is és terjesztem. Legyen az politikusi hazugság, vagy más igazságtalanság.

Egyébként nem ismerem személyesen Morvai Krisztinát, élőben itt találkoztam vele először.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2009.03.17. 13:39:40

@avus: Későnérő típus :) De jobb későn, mint soha. Nem tudhatjuk, hogy a 90-es évek elején harmincas éveikbe lépőkre mennyiben gyakorolt más hatást ez a hirtelen jött rendszerváltás, mint mondjuk az én, akkoriban alsó tagozatos generációmra.

avus · http://avus.blog.hu 2009.03.17. 14:30:30

@Gery Greyhound >:

Nincs itt szó semmiféle érésről. Olvastam egy interjúját tavaly a felvonulás után. A stílusa és a mondanivalója is fényévekre van a jobbiki retorikától és állásponttól. Ha ez alapján az interjú alapján úgy gondolod, hogy "visszaszívná" a 15 évvel ezelőtti tetteit, ám legyen. A teljes interjú könnyen kiguglizható, sajna bezártam az ablakot.


Magyar Nemzet: Ön miként vélekedik magáról a melegfelvonulásról?

MK: Szerintem nincs különösebb jelentősége. Közvetlenül a rendszerváltás után egy társaságban találkoztam egy meleg tanáremberrel, aki elmesélte, hogy mekkora gyötrelem számára homoszexualitása. Óriási erőfeszítéseket tett arra, nehogy megtudják, hogy ő meleg, hiszen az ő esetében előállhatott az a helyzet, hogy összemossák másságát a pedofíliával, és kirúghatják az állásából. Ekkor szembesültem azzal, hogy mennyire indokolatlan diszkriminációkkal szembesülhetnek az emberek, s ekkor kezdtem el foglalkozni a kérdéssel. Különböző publikációkat írtam, és kiálltam a velük szembeni diszkrimináció ellen. Közben eltelt tizennyolc év, s azt látom, hogy újságokat indítottak, szórakozóhelyeket nyitottak a melegek. Elindult a „coming out” mozgalom homoszexualitásuk vállalásáért, azaz ma már nem érzem úgy, hogy a kérdés központi jelentőségű lenne Magyarország életében, ha nem lenne túlfeszítve a húr, ha nem éreznék az emberek, hogy minden az ő ellenükre történik. Tizenvalahány évig igazából senkit nem zavart a melegfesztivál. Az emberek legfeljebb vágtak egy grimaszt, és ezzel elintézték a dolgot magukban. Szóval egy gyarmati sor felé rohanó, elszegényedő, emberi jogi krízishelyzetben lévő országban nem ez a központi jelentőségű kérdés.

helyzetjel 2009.03.17. 14:42:44

avus,
kösz a cikket. mindenképpen érdekes volt elolvasni. alapvetően egyetértek Morvaival ebben. amúgy a bejegyzésemmel nem a melegkérdést akartam előtérbe helyezni. sokkal inkább Morvai gondolkodásának összeférhetőségét vitatom a Jobbik-éval.
Előre bocs az összehasonlításért, de ez hasonlít az én szememben a Bokros-MDF sztorira.
Őszinte leszek: én a Jobbikban a provincializmust, nacionalizmust és a kormánnyal szembeni kemény fellépését méltatom. Sajnos mindez a médiában nem kap semmilyen szinten teret.

plastik02 2009.03.17. 14:55:55

"A Jobbik kampánynyitó rendezvényén voltam, onnan egy másik helyszínre kellett volna eljutnom, amikor jött a hír, hogy a Bazilikánál a rendőrség körbezárta az ott tüntetőket, s hogy nem engedik őket elvonulni. Gaudi Nagy Tamással együtt úgy döntöttünk, hogy - már szinte hagyományosan - odamegyünk, beszélünk a rendőrökkel. Így is tettünk."

izé, a jobbik kampánnyitó rendezvényének akkor már 4 órája vége volt. a deák tértől a bazilika hátrafelé gyalogolva is max 5 perc. este tízkor már sehol nem volt bejelentett tüntetés, ennek ellenére a szabadcsapatok tovább kódoroltak az utcán üvöltözve, balhét keresve (vagy este tízkor akarták megdönteni a rendszert?) majd mikor a rendőrsorfal felállt (ki tudja miért), nekiestek. jobb helyeken ha valaki rendőrre támad szó nélkül lelövik, itt lefújták a támadót könnygázzal. so fuckin what?
Morvai elkezdte a kampányt, ennyi...

extanár 2009.03.17. 15:43:30

Ez iszonyú, ami itt folyik. Mit tudtok ti az ÁVH-ról? Hogy meritek a mait összehasonlítani AZZAL??? Nagyapáitok átélték, és most szégyenkeznek rajtatok. Ez nektek a diktatúra? Nekimész a rendőrnek, erre nem golyót kapsz a fejedbe, hanem két csepp könnygázt - mit vártál, kezitcsókolomot? Aztán tudod, hogy könnygáz után 1 perccel ki tud nyitott szemmel állni és tisztán beszélni... hát nem az, aki kapott belőle.

Én nem értem. Háromszor néztem végig, kockáról-kockára. Rá se legyintettek senkire. Aki brutalitásról beszél, megnézte ezt a videót egyáltalán? A szemével nézte meg? És föltette a szemüvegét, miután levette a szürkehályogját? Vagy csak jobban hisz ennek a szerencsétlen "európai" politikusjelölt nőnek, mint a saját szemének? Vagy ha Orbán kiadta a jelszót, hogy rendőrterror, akkor azt kötelező ismételgetni, mint az oviban?

Iszonyú, ami itt folyik. Aki itt szennyet ereget a száján, az mind a Jobbik mellett van. Nem baj, én is mindjárt leszek itten büdös cinikus cigány zsidó libsi agitátor ÁVS-s haver agyatlan barom verőlegény köcsög fasszopó geci rohadék buzi féreg pondró ingyenélő ugató szarházi rendőrcsatlós, akinek irtani kell az alsóbbrendű fajtáját - ha jól sikerült összegyűjtenem az ide írogató derék jobbikos urak és hölgyek magasszintű nyelvművelésének legjavát. Ez a ti szókincsetek és gazdagon virágzó gondolatvilágotok. Én csak azt mondom, hogy őszintén kívánok nektek egy kis igazi diktatúrát, hogy megtudjátok, mi is az; amikor tényleg beverik a szátok, ha a rendszer ellen beszéltek. Meg hogy berakjanak tizenöt cigány mellé tizenhatodiknak, egy kis emberséget tanulni. Petőfi szegény sírva menekülne előletek. Ő ugyanis magyar volt, még ha Petrovicsnak hívták is, és a nemzetért tette, amit tett, és nem kölcsönindulatokkal hőzöngött az aztsetudjamiellen, mint a videón látható 20 ember, aki ügyesen elvegyült 15 politikus meg 15 újságíró között. Ha ez a Morvai kijut az Európa Parlamentbe, és még meg is szólal ott, rögtön 1000 forint lesz az euró, és visszaküldik a magyarokat oda, ahol ti, Jobbikosok, a cigányokat szeretnétek látni. És istenuccse meg is fogjuk érdemelni.

SMollly 2009.03.17. 15:43:45

plastik2:

Nézd meg a videót mégegyszer. És higyj a szemednek nyugodtan.

extanár 2009.03.17. 15:47:44

@Gery Greyhound >: Volt egyszer az Saul, akiből Paul lett, de mintha az elmúlt 20 évben a Paulból Saullá válás volna divatos. Van aki gyakrabban cseréli a nézeteit, mint a gatyáját. A Fidesz tele is van volt párttitkárokkal meg besúgókkal.
Aki egyszer tényleg hisz valamiben, az nem gyógyul ki belőle. Vagy az marad, vagy már akkor is hazudott.

SMollly 2009.03.17. 15:48:21

"Én csak azt mondom, hogy őszintén kívánok nektek egy kis igazi diktatúrát, hogy megtudjátok, mi is az; amikor tényleg beverik a szátok, ha a rendszer ellen beszéltek."

EZT nem kívánhatod. Nem kívánhatod. Diktatúrát a saját hazádnak? Nem, még TE sem. És azt gondolom, hogy nem is gondoltad igazán komolyan, mihelyt kicsit lecsillapodtál.

Petőfi most ott volna Toroczkai mellett, és már rég bevitték volna. Valószínűleg jobbikos lenne, kedves barátom. Bizony.

Tisztelettel kérdlek, szerinted miért állt föl a rendőrsorfal? Minek nevezzem, hogy mindenkit igazoltatnak, aki egy bejelentett tüntetésen résztvett? Kaptál már könnygázt a képedbe? Tudod, hogy én igen, igen, azt hiszem, igen jól tudod. Így néz ki. Pontosan így. Nyugodtan hihetsz a szemednek, te is.

SMollly 2009.03.17. 15:50:31

@bal-jobb:

Ezt "az"-on kérd számon, aki nem átallja az internacionálét a szájára venni.

"Az MSZP elvitte a Tőkét, és meghagyta nekünk a Marxot." (Thürmer Gyula)

SMollly 2009.03.17. 15:57:21

@bal-jobb:

"Vagy ha Orbán kiadta a jelszót, hogy rendőrterror, akkor azt kötelező ismételgetni, mint az oviban?"

Ez hazugság. Az Orbánnak ehhez semmi köze. Persze, tudom, hogy bizonyos TV csatornák ezt sulykolják, de ettől még új utcai jelszó az: "Orbán takarodj!" is.

MEgnézted, ok. Szerinted a rendőrök miért is állják el a békésen hazafelé tartók útját? Ki támad kire? Morvai sajtótájékoztatót akar tartani, erre kezdenek fújkálni. Ez történik. Hogy miért nem látod??

Milyen demokrácia, ahol nem lehet tartani egy: "felelős magyar kormányt" feliratú táblát márc. 15.-én??

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2009.03.17. 15:59:51

@avus: miért, szerinted aki jobbikos, az egyből molotovkoktéllal dobálná meg az összes buzit, aki meg nem dobálná meg őket az egyből liberális?

Nagyon leegyszerűsítve szemléled a dolgokat. Nekem például semmi bajom a buzikkal, csak ne mutogassák magukat utcai parádékon az egyik legutálatosabb párt zászlaja alatt.

@bal-jobb: "Aki egyszer tényleg hisz valamiben, az nem gyógyul ki belőle"

Én egy időben abban hittem (mi több, meggyőződésem volt), hogy semmi szükség országhatárokra, mert a túloldalán is ugyanolyan emberek vannak mint ideát. Szívem szerint a magyar nyelv pusztulását sem sirattam volna meg igazán, az lett volna az ideális világ ahol egy országnak nevezzük a bolygót, melynek lakói megértik és honfitársként kezelik egymást, bárhol is éljenek. Ami a legrosszabb, hogy ezt a téves szemléletmódot még büszkén hirdettem is, szerencsére csak zárt levelezőlistákon (akkor még nem volt blog, fórum is csak elvétve) amelyeknek nincs archívuma különben égne a képemről a bőr.

SMollly 2009.03.17. 16:03:19

@helyzetjel: Igen, természetesen. Az ember folyton változik, az volna a baj, ha mindenről úgy gondolkodnál 40 évesen, mint 20 évesen. Az élethelyzetedet is változik, sok mindenről tapasztalati úton rájöhetsz, hogy butaságot gondoltál. Természetesen, az ember fejlődik, és változik. Tudok olyat, aki negyvennyolc éves korában lett harcos antiklerikális kommunistából hívő keresztény.

Megismerte az egyházat, rájött, hogy nincs igaza. Ennyi. Ostobaság lett volna számonkérni rajta azt, amit húgy évvel azelőtt gondolt az egyházról, mert azt tanították a marxista egyetemen, ám semmi tapasztalata nem volt róla.

extanár 2009.03.17. 16:04:19

@elgondolkodo: "Az ilyen férgek miatt végződnem a dolgok, mindíg, Auswitz-ban..!
Csak az ilyen pondrókat kéne agyonverni, és béke volna, a földön..!" - mondod.
Minden szavad szálljon vissza rád.

SMollly 2009.03.17. 16:04:43

Én meg tojáshéjjal a fenekemen azt gondoltam, hogy a nyitott házasság igen jó dolog, nem kell hazudni egymásnak, hűséges úgysem lehet az ember. Ma már megmosolygom akkori gondolataimat. Meggyőztek, és örülök, hogy balgaságomban nem futottam aknára.

SMollly 2009.03.17. 16:05:55

@bal-jobb: NE ÁTKOZÓDJ!
AZ ÁTOK VISSZASZÁLL!!

Bármiért is, NE ÁTKOZÓDJ. Az Úr mentse meg a szavai következményeitől, és téged is.

extanár 2009.03.17. 16:09:07

@csocso12: nem értek veled egyet, de korrektnek tartalak. Amikor az elgondolkodók hatalomra segítik a morvaikat meg vonákat meg hegedűsöket meg wittnereket meg kövéreket, a cigányok és zsidók kiirtása után majd te következel, meglátod.

SMollly 2009.03.17. 16:12:14

Ezen elmosolyodtam. Pont ugyanaz, mint ha elgondolkodó azt mondaná: majd ha a zsidók kiirtották a magyarokat, keresztényeket, akkor a cigányok következnek majd.

És az alapja is kb. ugyanannyi. Szerintem legalábbis. De persze, jól emlékszünk még, hogy Orbán alatt gázkamrák működtek, és hány embert lőttek a Dunába 1998.-2002. között!

avus · http://avus.blog.hu 2009.03.17. 16:35:32

@Gery Greyhound >: Ezt most nem értem, arról beszéltünk, hogy vajon Morvai "kinőtte-e" 15 évvel ezelőtti énjét, úgy magyarázza-e utólag, mint Orbán az antiklerikális múltját. Erre tettem be amolyan cáfolatként a tavalyi interjúját.

1. Hol említettem még csíráját is annak, hogy jobbikos => molotovval dobál, nem dobál molotovval => liberális?

2. Azt meg végképp nem vágom, hogy az előzményekhez miként kapcsolódik a te "semmi bajom velük de" nézeted? Túl sokat írtuk le a meleg szót, és ki kellett már engedni egy buzizást, vagy mire volt ez reakció?

elgondolkodo 2009.03.17. 19:03:17

MAZ16 2009.03.17. 09:09:29

Ilyen köcsög dumát, csak egy tetű fajtiszta bibsi nyomhat..!

elgondolkodo 2009.03.17. 19:04:37

bal-jobb 2009.03.17. 16:04:19
"Minden szavad szálljon vissza rád. "

Anyádra másik patkány!

elgondolkodo 2009.03.17. 19:32:36

bal-jobb 2009.03.17. 15:43:30

Nem "hőbörgők" voltak, faszfej..!
Hanem egy politikai párt EU-s képviselőjelöltje, és kísérete..!
Akik az utcán ballagta.
Nem támadtak meg senkit, semmit..!
Ha mint mondod, az egyikük rájuk támadt, az kellett volna "sün"-özni, nem válogatás nélkü mindenkit..!

Nézd meg köcsög, hogy a randalírozók miatt, lángokban állt görögország, mégse lőttek senkit fejbe..!
Vagyis egyet, még az elején..!

Az amiről te pofázol, az a "demokratikus" izraelben divat csak, ahol gyerekeket lőnek fejbe, páncélautóból..!

Bár te tévednél arra..!

elgondolkodo 2009.03.17. 19:46:53

bal-jobb 2009.03.17. 15:47:44
"Aki egyszer tényleg hisz valamiben, az nem gyógyul ki belőle. Vagy az marad, vagy már akkor is hazudott."

Ezt mondtad már, a komcsi cimboráidnak is..?!
Vagy az szdsz-nek..?!

Faszszopó..!

elgondolkodo 2009.03.17. 19:53:11

bal-jobb 2009.03.17. 16:09:07

Én, fordítva látom;
elgondolkodo 2009.03.17. 01:04:30
Itt tartunk;

Herzl Tivi 2009-03-16 23:32:44 #1045
1044, te buta magyar, nézd már meg az Obama körüli szakértő csoportot...utána ugass. Itt már rég palesztin státuszban vagytok, csak még nem nagyon eszméltek. Jelenleg egy szikrára várunk, hogy írthassuk az alsóbbrendű fajtátokat."

Ki akar kiírtani kicsodát..?!?!

te hazúg büdös állat..!

elgondolkodo 2009.03.17. 19:58:35

A fenti írásom erre válasz;
"bal-jobb 2009.03.17. 16:09:07
@csocso12:Amikor az elgondolkodók hatalomra segítik a morvaikat meg vonákat meg hegedűsöket meg wittnereket meg kövéreket, a cigányok és zsidók kiirtása után ..."

extanár 2009.03.17. 22:15:47

@elgondolkodo: örülök, hogy sikerült gazdagítanod az aktív szókincsedet a patkány, faszfej, hazúg (így, hosszú ú-val) állat kifejezésekkel. Csak így tovább, ne ismételd magad! Arany János semmi hozzád képest!
Te... álhazafi... Lehet, hogy tényleg provokátor vagy, mert ilyet épeszű ember magától nem csinál.

extanár 2009.03.17. 22:22:26

@SMollly: Átok az összes rasszistára és antiszemitára, átok minden álnemzeti álkeresztény álmagyarra, átok az összes mocskos hatalomvágyó nácira, és átok a csicskásaikra, ÁTOK, ÁTOK, ÁTOK! Velük történjen mindaz, amit másoknak szánnak!

SMollly 2009.03.17. 23:07:27

@bal-jobb: "Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek."

Légy áldott te is, aki másokra átkot szórtál, és mindazok, akikre átkot szórtál. Senkit a szavad ne érjen, és reád se szálljon vissza. Enyhítse a haragod, és adjon világosságot a szemeidbe, a szívedbe békét, mielőtt magad esel abba, amiért másokat ostorozol. Vegye el a szívedből a gyűlöletet, amivel másokat illetsz gyűlölködő voltukért. Lásd meg, hogy így magad sem van jobb. Semmi ne érjen abból, amit másoknak kívántál, és azokat sem, akiket átokkal illettél. Törölje el az Úr az átkot, amit kimondtál, és leírtál, törölje el neked is.

Világosítsa meg az arcát rajtad, és mindazokon, akikre átkot szórtál.

SMollly 2009.03.17. 23:11:06

@bal-jobb: És mi történjen veled, az, amit most másoknak kívántál?

Istenem, Uram... ne történjék.

Egy barátom megfeddett a "taigetosz-pozitív" kifejezésért. Ez a barátom erősen balos. Rosszindulatúnak nevezte ezt a kifejezést. Mit mondana most vajon a te indulatodat látva?

SMollly 2009.03.17. 23:18:50

@elgondolkodo: Mondd, tudod, hogy kezdődött a gázai konfliktus? Jártál már Izraelben, tudod, mi van ott, vagy csak a TV-ből?

Én csak jó embert és rossz embert ismerek. Miért mondod valakire csak véleménye alapján, hogy zsidó, vagy nem?
Tudod, én már sokminden voltam. Voltam szélsőjobbos, lőttek rám az utcán 2006.-ban, építettem mobilvécéből és kordonból barrikádot, így voltam rasszista, fasiszta csőcselék is. Minden voltam, már megfosztottak jogomtól is, hogy magyar legyek (2004.december 5.), és aztán lettem zsidó provokátor is, csak azért, amit most fogok mondani:
Ha keresztény vagy, jobb, ha megjegyzed: Tizenkét büdös bibsi tanítását követjük. Ha nem vagy keresztény, csak remélni tudom, hogy nem jársz az Ifj. beszédeire, és nem emlegetsz "keresztény Magyarországot".

Igen, mi keresztények a zsidó vallásból nőttünk ki. Első szentjeink rohadt büdös zsidók.

Ami ezt a kis helyes beszólást illeti feljebb a palesztinokról meg rólunk, én is felvehetek zsidó nickneveket, és szórhatok hülye provokatív megjegyzéseket.

SMollly 2009.03.17. 23:21:18

Hozzá tartozik: én közben nem lettem másik. Vagyok, aki vagyok: katolikus székelymagyar, és nem álltam közben sehova máshova. Mégis, engem is, csak véleményem alapján fasisztáztak is már, meg zsidó provokátoroztak már.

SMollly 2009.03.18. 00:01:18

Adalék a diktatúrához:

"'Testüreg-vizsgálat jár a miniszterelnök távozását követelő állampolgároknak Budapesten - 20 évvel a rendszer-változás után. Meztelenre vetkőztették és megmotozták a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai az őrszobán azt a két férfit, akiket a nemzeti ünnepen azért állítottak elő, mert kiabálni merészeltek a zászló-felvonás alatt. Hernády Zsolt, történész és Rosdy Tamás, ügyvéd ellen a gyülekezési szabadság megsértése miatt indult szabály-sértési eljárás. A két férfi a Hír tévé Rájátszás című műsorában elmondta: 7 órán át tartották bent őket úgy, hogy hozzátartozóikat sem értesíthették. A BRFK 50 ezer forintra büntette őket, mert a nyomozó hatóság szerint a nemzeti jelképek, köztük a Magyar Köztársaság lobogójának tisztelete előrébb való a szólás-szabadság alkotmányos alapjogánál. A határozat nem jogerős.'"

wladyslawsky (törölt) 2009.03.18. 01:59:41

@avus: "Tehát az 1963-ban született Morvai Krisztina 1993-ban, 30 évesen (feltehetőleg már évekkel jogi diplomája kézhez kapása után) még egy kis liberális fruska, majd 2008-ra, 45 éves korára ezt "kinövi"... Aham."

Kezdjük ott, hogy NAGYON mást jelentett 1993-ban "liberálisnak" lenni, mint 2009-ben. Az alapvető, klasszikus liberális értékeket (úgy mint szólás-, vallás, stb. szabadság, hátrányos megkülönböztetés ellenzése csoporthoz való tartozás alapján, stb.)én személy szerint NAGYON tisztelem, de ma Magyarországon az SZDSZ és holdudvara által képviselt "liberalizmus" már régen nem az, inkább liberálfasizmusnak lehetne nevezni. Morvai a 2006 okt. 23.-i vérlázítóan gyalázatos események után került a jobboldalra. Szerintem ő ma is magáénak vallja azokat a liberális értékeket, amelyeket régen.

Ma egy igazi liberálisnak minden erejével küzdenie kell a jelenlegi hatalommal szemben, ugyanis 100%-ig szembe mennek mindennnel, ami egy IGAZI liberálisnak alapvető érték.

Szóval én nem látok túl nagy ellentmondást abban, hogy Morvai a Jobbik EP listavezetője lett, ugyanis a Jobbik az a politikai erő, amelyik a legerőteljesebben küzd a magyarok alapvető jogaiért.

Az SZDSZ-nek hála a "liberális" jelző szitokszóvá degradálódott az utóbbi időben, de gondoljunk csak bele: az egyik legnagyobb költőnk, Kossuth Lajos vagy Kölcsey Ferenc is liberálisak voltak, és ha ma feltámadnának, minden bizonnyal a jelenlegi hatalom elkergetését tekintenék a legfontosabb feladatuknak.

elgondolkodo 2009.03.18. 02:02:07

bal-jobb 2009.03.17. 22:22:26

Rajtam, nem fog az átkod, szánalmas pondró..!

elgondolkodo 2009.03.18. 02:05:52

SMollly 2009.03.17. 23:18:50
@elgondolkodo: Mondd, tudod, hogy kezdődött a gázai konfliktus? Jártál már Izraelben, tudod, mi van ott, vagy csak a TV-ből?"

Ha csak a cionista TV-ből tájékozódnék, ugyan olyan hülye volnék, mint te..!

elgondolkodo 2009.03.18. 02:16:26

Nesze faszfej.
Találomra.
van belőle rahedlivel, hogy pacifikálják, a "humanista" zsidók, az öslakosokat!
Figyelem, a képek, megzavarhatják, a nézők nyugalmát!
www.youtube.com/watch?v=QpUC45vugdY
Van sokkal 18. éven felüliebbeknek való is szépszámmal!
Ne egyél előtte.

wladyslawsky (törölt) 2009.03.18. 02:18:46

@SMollly: "Mondd, tudod, hogy kezdődött a gázai konfliktus?"

Úgy kezdődött, hogy zsidók és arabok évszázadokon keresztül nagyjából békében (de mindenképpen nagyobb konfliktusok nélkül) éltek együtt Palesztinában, aztán egyszer csak elkezdtek bevándorolni a cionisták, elvették az arabok földjeit. Így kezdődött.

www.youtube.com/watch?v=p2mTgq-jw8M


Aztán az arabok nem szerették a betolakodókat. És a betolakodók sem szerették az arabokat, sőt, ők, mint askenázi zsidók, a szefárd zsidókat se szerették - gondolom ezért irtottak ki belőlük 100 000 gyereket emberkísérletek folyamán az 50-es években.

szkari 2009.03.18. 03:41:04

@SMollly: Hosszú éveken át próbáltam meg a szemedet nyitogatni. Percekre úgy tűnt, kezdesz látni, aztán mindig gyorsan visszacsuktad. "Örök tanárként" újból és ismét próbálkoztam, de ma rá kellett ébredjek, hogy felesleges. Hiába küzdök a benned lakóval. Ez nem rasszizmus, nem gyűlölet, nem is vakság, tévedtem, amikor így gondoltam. Csak a saját sátánjával harcolhat az ember, a máséval nem. A te fogalmaid szerint mondva: a sátán az Úr képében jelenik meg előtted, és te uradként követed őt.

"A buzimenettel így bántak volna, most te ordítanál szólásszabadságot, rohadék!!"
Ma olyan szintre alacsonyodtál le, amilyent sohasem tudtam volna elhinni. Hazugságot eddig is terjesztettél, de az itteni megszólalásod aljassága alulmúlhatatlan. Csak egy álszent vagy a sok közül. Menj gárdázni, menj "forradalmat" csinálni, de azt ne felejtsd el, hogy amikorra az elvtársaid gyilkolni kezdik a hozzám hasonlókat, félreteszem a humanista tévelygésem, és nekem is fegyver lesz a kezemben, és nem félek majd használni.
Szégyellem, hogy a tanítványom voltál. Ezt nyilvánosan mondom, a veled egyívásúak előtt (ők le vannak, vastagon), és tudom, hogy ettől csak magasabbra emelkedsz előttük, míg valójában lejjebb süllyedni már nehéz. Mondhatnám a te szavaiddal: Isten áldjon; de az neked már kevés lesz. Ezért inkább ezt mondom: soha ne kelljen ráébredj az igazamra.

SMollly 2009.03.18. 08:23:37

Kedves szkari, én is sokmindent mondhatnék, de nem teszem. Számomra az vagy, aki voltál: a családom után következő három legkedvesebb egyike. Még akkor is, ha ismét a hazugság vádjával illetsz engem, amiről igen tudod, bizony igen jól tudod! Hogy nem igaz. Soha olyat nem mondtam, amit nem meggyőződéssel. Jól ismerjük egymást, s most én mondom nyilvánosan: te megtagadhatod az egykori tanítványt, de ez a te döntésed.
Az igazi szeretet mindent eltűr, és ezt a szeretet te nálam kivívtad. Sajnálom, ha kiderülne, ismét olyan embert engedtem közvetlen barátaim közé, aki erre nem volt... talán... méltó?

Már nem kérem, hogy vondd vissza a szavaidat, ha hazugnak látsz ennyi idő után, mit mondjak még? Igen, olyan embert engedtem a fejembe látni, aki visszaélt a türelmemmel, és a bizalmammal is.

Mégsem tudom bezárni utánad az ajtót, és még csak nem is tudom kívánni, hogy bár tudnám.

SMollly 2009.03.18. 08:34:49

wladyslawsky 2009.03.18. 02:18:46

Hát ez nagy tévedés. Úgy kezdődött, hogy Izraelt először elfoglalták a görögök, aztán a rómaiak, majd a Bar Kochba lázadás után szétszórták, kiirtották, eladták rabszolgának a zsidóság nagy részét. Arab egy szál se, sehol.

600 körül jött az arab hódítás, ami elsöpörte a bizánci birodalmat. Majd a török, négyszáz évig, aztán az angol. A palesztinoknak eszükbe sem jutott hogy ők palesztin arabok, és nekik ország kell. Aztán az angolok azt mondták: Nektek adjuk ezt a földet, megalakulhat az önálló Izrael, és az önálló Palesztina. Erre a hírre, hogy akkor a zsidók is megalakulhatnak, a palesztinok visítani kezdtek, inkább önálló országuk se, minthogy a zsidóknak is országa legyen. Izrael megalakulásának a napján az arab országok dzsihádot hirdettek, és jöttek, orosz fegyverekkel, a még szinte fegyvertelen új állam ellen. Izrael viszont a létéért küzdött, és kemény népség a zsidóké. Ekkor szerveződött meg a hadseregük, ők Amerikától vásároltak fegyvereket, és megvédték magukat. Egyetlen területfoglalást sem ők kezdtek, egyetlen arabok elleni háborút sem ők kezdtek. Bizony, Éngedi kibucát szinte kövekkel védték meg, legalábbis tartóztatták föl a támadókat, hogy Jeruzsálem az alatt a néhány nap alatt, míg ők a reménytelenségben próbálják az ellenséget fenntartani, felkészülhessen a harcra.

Boo 2009.03.18. 10:11:46

@SMollly: Na ezt hívják parasztvakításnak.

SMollly 2009.03.18. 10:16:43

@szkari: Hm... vajon vártál már egy, az előtted igen jól ismert habitusomból eredő hirtelen éles szót, amibe belekötve nyilvánosan megtagadhatsz engem?

Igen, azt hiszem, igen. Én nem tagadom, hogy sejtettem, hogy eljön ez a pillanat. Eredj hát utadra, jó Szkari, nem tarthatlak vissza.

SMollly 2009.03.18. 10:17:25

@Boo: Talán történelemnek.

avus · http://avus.blog.hu 2009.03.18. 10:56:13

@wladyslawsky: Igazából az ellentmondást nem is én fogalmaztam meg, hanem helyzetjel. Én csupán arra próbáltam rámutatni, hogy Morvai - Orbánnal ellentétben, aki a korábbi liberális korszakát úgy magyarázta, hogy azt kinövi az ember - tavaly is kb ugyanazt mondta, amit 93-ban mondhatott erről. Az már valószínűleg az én hibám, hogy ahány ember, annyiféleképpen érti amit leírok.

"Ma egy igazi liberálisnak minden erejével küzdenie kell a jelenlegi hatalommal szemben, ugyanis 100%-ig szembe mennek mindennnel, ami egy IGAZI liberálisnak alapvető érték."

Egyetértek, de ugye te sem gondolod, hogy az "igazi liberálisnak" esetleg a Jobbikra kellene szavaznia? Nem is tudom, mi az az igazi liberális, nyilván ahány ember, annyiféleképpen definiálja. Voltam már meggyőződés nélküli Fidesz-szavazó, voltam már Fidesz ellen protestből Mszp/Szdsz-szavazó, most pedig senkire nem szavazó leszek. Sajnos mivel nincs választék, ezért ösztönzés sincs, hogy a hatalom ellen küzdjek.

is 2009.03.18. 11:02:14

@Bummer: szóval egy tüntetés befejezése után százan kell, hogy egyirányba, egy csoportba tömörülve induljanak el. aztán hangosan kiabáljon a vezetőjük, hogy ide a sajtót, mert ő a sajtónak van itt, annak játszik. ez nem provokáció, ez nem. az is világosan hallatszik, hogy (Krisztinát idézem) 'egy fasz' nekiment a rendőröknek. na mindezek után történtek a dolgok. nem oda kell tenni a 0 időpillanatot, amitől a rendőrök elindultak, nyugodtan tessék az előzőeket is beszámítani.

most képzeld el, hogy 5-10 fős csoportokban mész, és nem kiabálják, hogy ide a sajtót, ide a sajtót. máris megkapod az összes többi tüntetés levonulásának forgatókönyvét. és nyugodtan képzeld el kívülről magadat, ahogy szzfős csoportban mész. a Te szándékod egy, aminek kívülről látszik az meg egy másik. talán szólni kelett volna 2006 őszén a hülye fradistáknak, hogy ne ostromolják meg a TV-t, meg a tavalyi melegfelvonulást dobálóknak, hogy hülyék. őmiattuk van most ez az egész. volt már két erőszakos banda, te meg harmadiknak (akármilyen más, békés szándékkal) leutánzod azokat az eseteket. ne keverd velük össze magad, add láthatóan eltérő viselkedéssel mindenki tudtára, hogy Te nem az vagy.

SMollly 2009.03.18. 11:05:31

Kedves IS, miért is kiabál Morvai Krisztina sajtót? Talán azt is tedd hozzá:

mert a "magyar" "rendőrség" egyszer csak elállja a békésen hazafelé menők útját.

Akkor már ezt se hagyjuk le.

Boo 2009.03.18. 11:32:36

@SMollly: Tóra "történelemnek"... a valós történelem más..

SMollly 2009.03.18. 11:39:11

Amit én mondtam, már nincs benne a Tórában, Kr. u. történelem, napjainkig. Utánanézhetsz.

helyzetjel 2009.03.18. 12:29:01

avus
szerintem rosszul teszed, ha senkire sem szavazol, de természetesen ez a saját döntésed. mindenkinek véleményt kellene nyílvánítania. ennek a kormánynak pedig mielőbb mennie kell! ELÉG VOLT!

helyzetjel 2009.03.18. 12:31:00

avus,
szerintem rosszul teszed, ha nem nyílvánítasz véleményt!
elég volt ebből a kormányból. menniük kell mielőbb!

wladyslawsky (törölt) 2009.03.18. 14:32:54

@SMollly: ne haragudj, de azt kell hogy mondjam: meglehetősen hiányosak az ismereteid

Kezdjük ott, hogy a cionista betelepülés, az első "aliyah" 1882-ben kezdődött, még bőven a törökök uralma alatt.

"Erre a hírre, hogy akkor a zsidók is megalakulhatnak, a palesztinok visítani kezdtek, inkább önálló országuk se, minthogy a zsidóknak is országa legyen."

Az összecsapások már jóval Izrael állam megalakulása előtt elkezdődtek. A cionisták elvették az arabok földjeit, mire azok természestesen ellenállásba kezdtek, és támadták a zsidó telepeket. Ha nem sikerült megvédeniük magukat az arab támadástól, akkor mindig a következő éjjelen bosszút álltak a legközelebbi arab településen. És így folytatódott oda-vissza, tovább és tovább...


"a még szinte fegyvertelen új állam ellen"

A cionisták már jóval az államuk alapítása előtt alaposan fel voltak fegyverezve, elsősorban az USA-ban működő zsidó maffiától beszerzett, és Palesztinába becsempészett fegyverekkel.

"Ekkor szerveződött meg a hadseregük"

Az cionista hadsereg 1920-ban alakult Haganah (önvédelem) néven, ez 1948-ban felvette az IDF (Izraeli Védelmi Erő) nevet.

Továbbá itt említést érdemelnek a különböző cionista TERRORSZERVEZETEK, elsősorban az IRGUN nevű, amely a 30-as 40-es években több merényletet is intézett arab és brit célpontok ellen, melyek közül a legsúlyosabb a jeruzsálemi King David Hotel felrobbantása volt 1946-ban. Annak a merényletnek a fő szervezője egy bizonyos Eitan Livni volt, aki nem más, mint a februári izraeli választásokon győztes Kadima párt vezetőjének, Tzipi Livninek az apja.

en.wikipedia.org/wiki/List_of_Irgun_attacks_during_the_1930s

"Egyetlen területfoglalást sem ők kezdtek"

1956-ban ŐK KEZDTÉK az Egyiptom elleni támadást, ahol bizony TERÜLETFOGLALÁS is történt.

"egyetlen arabok elleni háborút sem ők kezdtek"

1967-ben ők kezdték a hat napos háborút,mint megelőző csapást (csak ugye olyat nem ismer a nemzetközi jog), és területfoglalás szintén volt (nem is kicsi), továbbá 1982-ben beavatkoztak a libanoni polgárháborúba (18 000, többségében civil áldozatot profukálva), ami egyértelműen támadásnak minősül.

Régebben én is azon az állásponton voltam, hogy "a zsidók senkinek nem ártottak ott, az arabok basztatták őket mindig, ők csak védekeztek", de minél többet tudtam meg Izrael újkori történelméről, ahogy egyre több részletet ismertem meg, úgy változott meg a véleményem. A helyzet az, hogy a cionisták NAGYON komolyan sárosak az arab-zsidó konfliktus ilyetén kialakulásában, persze az arabok sem szentek, csak ugye ők ott őslakosok, a cionisták meg a bevándorlók.

wladyslawsky (törölt) 2009.03.18. 14:51:15

@avus: "de ugye te sem gondolod, hogy az "igazi liberálisnak" esetleg a Jobbikra kellene szavaznia?"

Nyilván nem, viszont ha valaki fasiszta jellegű pártra akar szavazni, az a Jobbik helyett inkább az SZDSZ-re húzza az X-et.

Amúgy meg szerintem ezt a liberális-nem liberális kérdést inkább hagyjuk, mert ugye nagyon nem mindegy hogy mit értünk "liberális" alatt. Morvai világ életében, vagy hát a "szakmai életében" úgymond, szóval mindig is jogvédő szerepkörben tetszelgett. Nem látok nagy ellentmondást a melegek jogaiért való kiállás (ami nem azt jelenti, hogy rózsaszín tangában leheesen vonaglani az Andrássy úton), vagy a családon belüli erőszak áldozatainak segítése, és a 2006 okt. 23.-án bántalmazott emberek jogainak védelme vagy Izrael állam gázai akciójának bírálata között. Egy normális országban ezek közötti ellentmondás fel sem merülne, ez csak az SZDSZ nevű szélsőséges terrorszervezet hathatós ténykedése miatt van így.
Magyarország abszurdisztáni helyzetét mi sem jelzi jobban, mint hogy a magyar emberek jogainak védelmét egy radikális jobboldali párttól lehet a leginkább remélni...

SMollly 2009.03.18. 15:04:22

@wladyslawsky:

Akkor lássunk egy másik forrást, ez egy kicsit mást mond:

hu.wikipedia.org/wiki/Arab%E2%80%93izraeli_konfliktus

Egy részlet: " Az első arab–izraeli háború (a függetlenségi háború) [szerkesztés]

1948. május 14.-én David Ben-Gurion Tel-Avivban kikiáltotta Izrael állam függetlenségét. Ezt követően az arab államok többségében ún. Szent háborúra (dzsihádra) szólították fel a muzulmán lakosokat. Egyiptom, Libanon, Szíria, Transzjordánia és Irak háborút indított Izrael ellen. Az első arab támadások rossz szervezetlensége segített az új zsidó állam haderejének lábra állításában, ami a nulláról indult. A szárazföldi ellenállás a Hagana és egyéb, az államalapítás előtti időkben terrorszervezetnek nyílvánított szabadcsapatok szintjén működött.

Az új kormány tovább szervezte Izrael védelmi erejét, melynek hivatalos neve Izraeli Védelmi Erő (IDF) lett. Hadfelszereléseket és zsoldosokat vettek, ill. béreltek a II. világháborúban nyertes félen álló államoktól, úgymint az USA, Nagy-Britannia és Franciaország, továbbá az 1947-es Párizsi békeszerződésekben létrejött új államok hadseregeiből, úgymint Csehszlovákia és Jugoszlávia, illetve Magyarországból is. Kezdeti védelmi haderő igen vegyes összképet mutatott, az utánpótlások megszervezése igen bonyolult és olykor kilátástalan helyzetekbe hozta a katonákat.

A támadó arab államok bírták a Szovjetunió támogatását, mindez hadfelszereléseiken is megmutatkozott. Viszont harcászati és hadászati taktikájuk mindezt nem tükrözte, ellenben az izraeliét, hisz az új állam puszta létéért küzdött."

Őslakosság: hát, az őslakosok bizony a zsidók a két fél közül. 132-135, Bar Kochba lázadás, Jeruzsálemi nagytemplom lerombolása az első zsidó lázadáskor: Kr. u. 70. hol vannak még az arabok? Ja, igen. Majd 600 körül jönnek.

SMollly 2009.03.18. 15:08:28

"Kedvencem" egyébként ez:

"Előzményei: az izraeli titkosszolgálat (a MOSZAD) számára észrevétlenül Egyiptom és Szíria nagyarányú csapatösszevonásokat kezdeményezett szeptember közepén az izraeli határok közelében. Az arab államok összehangolt támadásának kitűzött időpontját az egyik zsidó ünnep, az ún. engesztelés napjának idejére tették, tudván, hogy ez időben nagyarányú szabadságolások kezdődnek az izraeli védelmi haderőben is. Katonai elemzőik elképzelései hozták a papírformát, ugyanis a támadás teljesen váratlanul érte az izraelieket.

1973. október 6-án, szombaton, Jóm-kipúr napján, 13:50-kor 1650 db löveg kezdte meg a 20. század IV. arab-izraeli háborúját. A támadások intenzitása minden korábbit felülmúlt.

Az Opera hadműveletben izraeli vadászgépek intéztek légitámadást az iraki Osirak-atomerőmű ellen."

Hozzátenném: Jóm-kipúrkor senki sem csinálhat semmit, az otthon imádkozáson kívül. Ez a "szombatok szombatja".

wladyslawsky (törölt) 2009.03.18. 15:22:32

@SMollly: a történelmi összefoglalóban itt-ott csúsztatások vannak (pl. hogy a nulláról indult volna az izraeli haderő, vagy hogy az izraeliek hadászati taktikai tudása azért lett volna jobb, mert " a puszta létükért harcoltak" - azért voltak elméleti-katonai ismeretekben jobbak, mert Oroszországból bevándorolt katonatisztek is voltak a izraelben), de nagyjából korrekt. Viszont nem cáfolja az általam leírt dolgok nagy részét.

Őslakosság: az arabok és a mindig is ott élt szefárd zsidóság őslakosok, viszont a betelepülő, főként kelet-európai eredetű askenázi cionisták nem azok (főleg hogy még az sem biztos hogy az ő őseik a bibliai Izrael zsidóságából származnak-é, és nem pedig kazár eredetűek).
2000 év után azér ölég meredek dolog visszakövetelni egy földet, ennyi erővel az írek is igényt tarthatnának a Kárpát-medencére a kelták jogán :)

SMollly 2009.03.18. 15:28:25

Ha az őslakosságnál tartasz, akkor mindig az a kérdés, ki is volt ott előbb. A válasz egyértelmű: a zsidók.

@elgondolkodo:
A képsor rendkívül hatásvadász, ilyet a zsidók is ugyanúgy össze tudnak állítani saját halottjaikról, sebesültjeikről. Minden egyes háború így néz ki, az örmény-török is. Arról valahogy mégsem hallok soha. Amit magyar katonák is művelnek többekkel együtt Irakban, ugyanígy néz ki.

Minden háború ugyanilyen rémes.

wladyslawsky (törölt) 2009.03.18. 15:28:26

@SMollly: erre a 15:08:28-as hsz-re nem tudok mit reagálni, triviális dolgokat írtál le, meg lényegtelenek is. A lényegi állításaimat nem cáfoltad meg, de arról le is beszélnélek, ugyanis azok tények, és hidd el hogy nem az elfogultság mondatja velem (ezt csak azért teszem hozzá, mert sajnos azt tapasztalom, hogy aki Izrael-témában nem zsidópárti, azt rögtön az antiszemita/náci skatulyába teszik - amit részemről kikérek magamnak)

wladyslawsky (törölt) 2009.03.18. 15:33:53

@SMollly: ismétlem, a MINDIG IS OTT ÉLT zsidóság őslakos, a betelepülő cionista zsidóság meg nem. Nem tudom ezen mit nem lehet elfogadni.

Ha már képsorok kerültek szóba, engem ez a képsorozat vágott mellbe nem kicsit (nagyon):

persia1.wordpress.com/2009/01/19/holocaust-survivors-from-wold-war-ii-make-holocaust-in-gaza-photos/

SMollly 2009.03.18. 15:36:29

Semmi baj. Ha meg jobbikos vagy, nem lehetsz zsidópárti, illetve ha zsidópárti vagy, magyar sem lehetsz.

Számtalanszor tapasztaltam már. Titulusaim sora igen hosszú, éppen közvetlen közelről az imént előttetek kaptam hozzá még az aljas hazugot is, de voltam már igazán minden, fasiszta terroristától zsidó provokátorig. Mégpedig gondolkodás nélkül, még közvetlen közelről, több mint tíz éves ismeretség után is.
Úgyhogy nyugodj meg, ezért én nem antiszemitázlak le. Ahhoz ez azért kevés.
Az a bizonyos hozzászólás csak egy plusz idézet volt a Wikipédia linkből, amit felette behoztam.

SMollly 2009.03.18. 15:40:44

@wladyslawsky:
Megnéztem, elég érdekes. Azért azt hozzátenném: Gáza elzárásának khm... van némi előzménye, ami a holochaustnak nem volt.
Gáza lerohanásának szintén van egy némi előzménye, mellyel a holochaust nem rendelkezik.

Pl.: hogy Gázából kezdték lőni Izraelt, a Hamász, és a tűzszüneti megállapodásokat sorra a Hamász szegte meg, élő pajzsként maga előtt tartva Gázát, háta mögött Iránnal.

Ezt azért tegyük hozzá.

wladyslawsky (törölt) 2009.03.18. 16:14:49

@SMollly: a holokausztnak is volt előzménye, pontosabban a nácik ugyanúgy megmagyarázták a szükségességét, ahogy az izraeliek a Gáza elleni blokádot.

Persze a német népnek nem az egész zsidóság ártott, viszont Izraelnek sem az egész palesztin nép.

elgondolkodo 2009.03.18. 21:41:45

avus · avus.blog.hu 2009.03.18. 10:56:13
" voltam már Fidesz ellen protestből Mszp/Szdsz-szavazó, most pedig senkire nem szavazó leszek. Sajnos mivel nincs választék, ezért ösztönzés sincs, hogy a hatalom ellen küzdjek."


teee igazi idióta..!!!

SMollly 2009.03.19. 08:49:25

"Kemény legények - A fogdaparancsnok, a fogdaőr és két előadó hibázott. Ezt állapította meg a budapesti főkapitány vizsgálata a kossuth térről előállított két fiatalember fogvatartásáról. A vétkes rendőrök nevét nem hozták nyilvánosságra, a BRFK közleménye nem ír arról sem, milyen felelősségre vonásra számíthatnak. A Rendőrség ragaszkodik ahhoz, hogy szakszerűen és törvényszerűen jártak el, de azt elismerték, hogy túl szigorúan. Ugyanis nem lett volna szabad meztelenre vetkőztetni, és éheztetni a két férfit. Délelőtt még Tóth Gábor főkapitány úgy nyilatkozott a Magyar Rádiónak, hogy a vetkőztetés és a motozás kötelező.

A Magyar Nemzet információi szerint nem csak a Kossuth térről elvezetett két férfival, hanem más előállítottakkal is megalázóan bántak a rendőrök a nemzeti ünnepen a Gyorskocsi utcai fogdában. A Rákóczi úton elfogott két fiatalember azt állította meztelenül guggoltatták és nemi szervüket vizsgálgatták a rendőrök. Közben kiderült, alkotmánysértő az a jogszabály, amelyre a budapesti rendőr főkapitány hivatkozott, amikor azt akarta igazolni, hogy jogszerű bántak az előállítottakkal. A fogdák rendjéről szóló rendeletet tavaly novemberben semmisítette meg az Alkotmánybíróság, arra hivatkozva, hogy abból nem derül ki pontosan, mikor kell alkalmazni a testüregi moztozást. Draskovics Tibor a hiányt azóta sem pótolta."

kamphore 2009.03.19. 08:54:36

Ma reggel hallottam a rádióban, hogy a zsaruk Gyurcsenkó csicskásaivá váltak. Ez a videó 100 %-os bizonyíték erre!
Azt kívánom, hogí a rendőrök saját gyerekeikkel, anyjukkal, apjukkal találják magukat szemben az utcán, békésen hazasétálva szolgálat után és azok köpködjék le őket, tagadják ki őket!
Mint adóinkból eltartottak, akiknek semmi hozadékuk nincs az ország életéhez, ők csak egyszerű eltartottak. Nem dolgozó herék! Akik korengedményes nyugdíjat kapnak már 65 éves koruk előtt, mire föl. A katonák ugyszintén, mire föl, mikor 1 Ft hasznot nem termelt még soha életében!
Botrány s az országot nézve kívülről kúrvaciki!

elgondolkodo 2009.03.19. 21:58:48

SMollly 2009.03.18. 15:28:25

Persze!
A zsidók semmiről nem tehetnek!
Mindíg a másik, a hibás!

Vajon miért utálja minden nép, a fajtádat, a történelem kezedet óta..?!

A zsidó, az emberiség rákfenéje..!!

elgondolkodo 2009.03.19. 22:07:33

SMollly 2009.03.18. 15:40:44

Az összes tűzszünetet, kivétel nélkük ti szegtétek meg..!
A célzott likvidálásokkal..!

elgondolkodo 2009.03.19. 22:13:59

SMollly 2009.03.18. 15:40:44

Az összes tűzszünetet, kivétel nélkük ti szegtétek meg..!
A célzott likvidálásokkal..!

Minden nép
Náci..!

kuruc.info/r/40/35443/

elgondolkodo 2009.03.19. 22:29:35

kuruc.info/r/7/7835/

Felhívám mindenki figyelmét, hogy Balaton Aligánál giga izraeli lakókomplexum épül tízezres nagyságrendű lekásszámmal.
A Velencei partján 400 Milliárd forinto izraeli kaszinóváros építését tervezik.
Az Óbudai Hajógyári szigeten szintén irdatlanméretű beruházásra készülnek.

Tényle palesztinok leszünk..!

SMollly 2009.03.19. 23:20:59

@elgondolkodo:

(Tessék, Szkari. Már le vagyok zsidózva. Neki ugyanúgy mindegy ebben, hogy ki vagyok valójában (amit te viszont tudsz), mint ahogy neked, mikor bélyegzel. Hol van ilyenkor gondolkodó fejed, és kivételes szellemed? Ahol "elgondolkodóé")

Elmondanám, ha hajlandó volnál nicknevednek megfelelni, és félretenni kórossá vált antiszemitizmusodat, hogy bizony, az összes tűzszüneti megállapodást a palesztinok szegték meg, illetve nem ők, hanem a Hamász. S miközben a célzottan iskolák és kórházak közelébe telepített rakétákat támadták az izraeliek, és a világ őket ostorozta, a Hamász volt az, amelyik sorra söpörte le az asztalról a békemegállapodások tervezeteit. Egy érdekes nyilatkozat látott napvilágot az egyik egyiptomi kormánytagtól (most nem tudom, hirtelen, hogy kitől), mely szerint meg kell állítani a HAmászt, mert az önálló Palesztína legnagyobb akadályai ők, és hogy nem volna szabad, hogy Gáza Irán előretolt helyőrsége legyen. A hírek szerint ugyanis Irán nem hagyta a Hamászt tűzszüneti megállapodást kötni Izraellel, anyagi támogatásuk megvonásával fenyegettek. Ciszjordániában, Betlehemben minden rendben, egyedül Gáza tűzfészek, ahol a Hamász székel. Nem furcsa?

Ne a kurucról tájékozódj. Javaslom az indexet inkább.

Ami engem illet: székelymagyar vagyok, és mint ilyen, harcos székely, és katolikus.
Sokáig jártam a kurucra, éppen Erdély miatt. De túl sok ferdítést, mérget, és gyűlöletet találtam ott. Túl sokat, valósággal beteges gyűlöletet a zsidók iránt. PEdig az iszlám hódítással szemben a zsidók természetes szövetségeseink. Gázában emberek ma is halnak meg azért, mert keresztények. Betlehemben kicsalják alóluk az ingatlanjaikat, a keresztények menekülnek onnan, leginkább Dél-Amerikába, mert amióta ott palesztin autonóm terület van, a zsidó államhoz már nem fordulhatnak jogi segítségért.

SMollly 2009.03.19. 23:28:34

@elgondolkodo: Nemrég jártam Izraelben, egy katolikus zarándoklaton. Mindenhol háromnyelvű táblák, ha két arab van egy faluban, már minden kint van arabul is. Mégis olyan volt, mintha otthon, székely hazámban jártam volna. Egy kemény és egyenes nép, melynek ott gyökere van, és körötte egy egészen más mentalitású, tengernyi nép, mely nem jár egyenes úton. Mint a székelyek és a románok.
Nem találtam sehol olyan természetes sokszinűséget, mint Izraelben. De hasonlíthatnám együttélésüket az arabokkal a miénkhez is, a cigányság alulműveltebb rétegével.
Napról-napra nőtt bennem a csodálat a nép iránt, mely még a sivatagot is termővé tudja tenni igen szívós munkával.
Tényleg, mint a székelyek. Csak a körülmények másképpen mostohák.

elgondolkodo 2009.03.19. 23:30:55

Az igazság, mindíg antiszemita!

Egy kis csemege;

kuruc.info/r/39/34755/

SMollly 2009.03.19. 23:34:46

@elgondolkodo: Ismerem a cikket, már előbb, mint behoztad. Szerinted a zsidóság hány százaléka talmudista? Kettő, vagy három?
Nincs ilyen, hogy "azsidók". Van jó ember, meg rossz. Ennyi. Mellettünk is egy izraeli beruházás keretében épülő ház van. Szerencsénk, mert igen minőségi. Nem mondom, hogy nem zavar az igen szoros rend, de ha betartod a szabályokat, akkor minden rendben. Ezek a szabályok pedig egyáltalán nem rosszak, meg van, hogy mihez tartsd magad, légy zsidó, vagy nem zsidó, mindegy, egyformán. Senki nem kérdezte, mikor ott lakást vettünk, hogy mi a hitünk, vagy származásunk. Az épület pedig igen minőségi, tehát örülünk neki, mert ilyen szempontból igen jól jártunk. Engem kicsit zavar a szoros rend, dehát én egy kezelhetetlen székely vagyok. :)
Tudtad, hogy a názáreti bazilikát az izraeli állami építési vállalat húzta föl VI. Pál megbízásából, rekord gyorsasággal és minőségben?
Hogy ők szüntették meg a mecsetet az "utolsó vacsora termében", és ma is az izraeli vallásügyi minisztérium kezeli azt a termet, és tartja rendben, a keresztény zarándokok számára?

SMollly 2009.03.19. 23:36:12

@elgondolkodo: Az igazság pártatlan. Ugyanilyesmit szerintem bármely közösségben találsz, ahogy a keresztény egyházakban, úgy a zsidóknál is. Mindenhol vannak szemét emberek.

SMollly 2009.03.19. 23:39:28

@elgondolkodo: Szóval szerinted a magyar legnyilvánvalóbb megfelelője, hogy antiszemita?

Mit teszel a magyarságért te?

Én történetesen a csángómagyarokért amit a magam erejéből tudok, megteszem. Anyagilag is támogatom csángó gyermekek magyarul tanulását.

Melyikünk magyarabb?

Keresztény ember nem lehet antiszemita, elgondolkodó. Gondolkoztál már azon, hogy honnan is ered a kereszténység? Hogy kik voltak első vértanúink, és első tanítóink? A zsidó vallás egyenes folytatása vagyunk. Ez a nagy helyzet.

elgondolkodo 2009.03.20. 00:17:02

SMollly 2009.03.19. 23:36:12
"Mindenhol vannak szemét emberek."

Egy patkány székelyt, már láthatsz is a tükörben..!

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2009.03.20. 07:30:19

@elgondolkodo: Ha ezt nem fejezed be, tiltalak. Pár dologban egyetértek veled, de ezzel a személyeskedő, agresszív hangnemmel csak lejáratod a jobboldalt. Nézd meg, SMolly néha marhaságokat ír de legalább kulturáltan teszi és érvekkel próbálja alátámasztani a mondanivalóját. Lehet vitázni, de az hogy kurvaanyád az nem vita, ebből csakis a másik fél jöhet ki győztesen, akkor is ha történetesen nincs igaza.

Nekem amúgy alapjaiban semmi bajom a zsidókkal, csak azt nem bírom felfogni, hogy miért pont izraeli szinte minden lakópark? Mert oké, vízágyú-gyártásban nincs rutinunk, vegyünk Izraeltől vagy bárki mástól, de nem hiszem el hogy mi nem tudunk megtervezni egy kurva házat, a magyar GDP-t gyarapítva vele. Miközben a második világháború után szó szerint a romok alól kapartuk ki két kezünkkel a mai Budapestet, és meg lehet nézni a XIX-XX század fordulóján épült polgári lakóházakat a pesti belvárosban... Nem hiszem el, hogy idáig süllyedtünk.

Nálunk Angyalföldön is épül egy giga-komplexum a Duna Plaza mögötti egykori ipari területen, állítólag innen egészen az újpesti vasúti hídig tartó még nagyobb projekt készül a következő ütemben, egy fél kerületnyi lakost tud majd befogadni a két lakópark (mondjuk kíváncsi leszek lesz-e fél kerületnyi ember aki akar ezekben lakni és lesz is rá pénze) Ezeket is izraeli cégek építik, de miért pont ők?

SMollly 2009.03.20. 21:23:25

"csak azt nem bírom felfogni, hogy miért pont izraeli szinte minden lakópark?"

Na, hát ez azért nincs így. Csak valahogy az nem tűnik föl. Pedig meg lehet nézni a lakópark botrányokat, és azt, hogy milyen nemzetiségű cégek állnak mögötte. Nemrégen a belvárosban nyilvánítottak életveszélyesnek egy spanyolok által épített, rendkívül drágán értékesített lakóparkot, ami még át sem adták, már életveszélyes. Az jobb?

index.hu/gazdasag/magyar/sping081217/

index.hu/gazdasag/magyar/ing080919/

És a betelepítés mítoszáról:

index.hu/gazdasag/magyar/ing040209/

CSak valahogy, ha egy beruházás izraeli, akkor azzal mindjárt telikürtölik egyesek a világot: mán megen egy zsidóóóó beruházáááás! A többiekről meg nincs szó. Így ha egy is izraeli, már az a képzet keletkezik, mintha legalábbis az ötven százaléka az ilyen beruházásoknak izraeli volna.

SMollly 2009.03.20. 21:34:27

Vannak magyar beruházások is szép számmal. De lehet, hogy tényleg keresek valami statisztikát neked.

Elgondolkodó: lehet, hogy éppen mellettem álltál 2006.09.17.-én a Kossuth téren. Lehet, hogy éppen kettőnk közé vágódott egy könnygáz gránát 2006.10.23.-án. Lehet, hogy éppen mellettem futottál arcod elé tett kendővel a gáz elől 2007.10.22.-én. Lehet, hogy én voltam, aki előtted futott ki az úttestre, az erzsébet hídi bokádkor. Lehet, hogy éppen előttem mentél be a Hazatérés templomába a cipős tüntetéskor.

Lehet, igen, lehet, ha te is ott voltál ezeken. Én ott voltam. Nyeltem füstöt, és kopogtak a hátam mögött a mobilvécén gumilövedékek, és menekültem vízágyú elől. Szöktem át rendőrsorfal között, mikor lezárták a MÖM rendezvénye alatt az Alkotmány utcát.

S te megkérdőjelezed az én hazafiságomat, csak mert nem vagyok antiszemita?

Kérdezd csak a jó Szkarit, ő majd megmondja, mekkora egy terrorista fasiszta vagyok én!

"Szégyellem, hogy a tanítványom voltál. Ma olyan szintre alacsonyodtál le, amilyent sohasem tudtam volna elhinni. "

"Egy patkány székelyt, már láthatsz is a tükörben..! "

Akár ugyanaz az ember is írhatta volna. S miért? Ugyanazért. Mert azt mondom, amit gondolok, és nem azt, amit elvártok tőlem, nem férek bele egyikőtök sztereotípiájába sem. A titulus hasonló, az indulat és az indulat oka ugyanaz. Tulajdonképpen vicces, kezet foghattok, bár ti soha nem fognátok kezet.
Így tehát az ember középen: magányos marad.

Elgondolkodhatnál már, mégis, ez a nickneved, ugye...

elgondolkodo 2009.03.20. 23:03:00

Az is több mint riasztó, hogy Balatonaligánál, egy giga lakópark épül, tízezres nagyságrendű lakászsámmal, a Velencei tó partján egy kaszinóvárost készülnek építeni, a Hajógyári sziget megaberuházásának előkészületei, mindenkielőtt ismertek..!
Vidéken is sorra épülnek Izraeli lakóparkok..!
Mi lesz itt..?!
Magyarországot, gyarmatosítja Izrael..?!

wladyslawsky (törölt) 2009.03.21. 01:01:15

@SMollly: SMolly, egy-két dolgot szerintem nem ártana tisztázni. Egyrészt Izrael állam, vagy a nemzetközi zsidó/cionista lobbi bírálata NEM antiszemitizmus. Itt van egy youtube videó a januári londoni Izrael-ellenes tüntetés egy részletével, ahol Alexi Sayle brit zsidó származású színész beszél erről:

www.youtube.com/watch?v=iNwwa825wBM

Vagy itt van egy brit zsidó parlamenti képviselő beszéde (nem éppen dicsérőleg szól Izrael államról):

www.youtube.com/watch?v=qMGuYjt6CP8

Az antiszemitizmus valahol ott kezdődik, amikor pl. a kurucinfó csak azért támadja pl. a Magyar Hírlap újságíróját Vámos Györgyöt, mert az zsidó - holott épp ő az, aki zsidó létére NAGYON elítéli a zsidóságukkal folyamatosan visszaélőket.

Ha valaki IGAZÁN rasszizmus ellenes (és egyenlő mércével mér), az ebből kifolyólag törvényszerűen Izrael-ellenes is - ugyanis Izrael egy rasszista állam. Nem azért mert zsidók, és a zsidók gonoszak lennének vagy ilyesmi, nem: azért, mert gazemberek a vezetői.

Továbbá elég gyengének tartom az "antiszemitizmus" elleni azon érveidet, miszerint azért nem szabad rosszat mondani Izraelre, mert "sivatagot is termővé tudja tenni igen szívós munkával", vagy minőségi házakat épít, meg egyéb valóban jelentős eredményeket tud elérni. A náci Németország anno véghezvitte minden idők egyik legnagyobb gazdasági csodáját, korának legfejlettebb haditechnikájával rendelkezett, továbbá övék volt a világtörténelem talán legerősebb morálú hadserege. Szóval akkor Hitlert is csodálod ? (a félreértés elkerülése végett: NEM vagyok náci, nem vagyok Hitler-fan, elítélem a gaztetteit - az egy más kérdés, hogy pl. Churchill sem volt nála semmivel kisebb tömeggyilkos, ő viszont hős lett végül, csak hát a történelmet a győztesek írják,ugye - itt most DIREKT hoztam fel egy provokatív példát)

Az "azért nem szabad rosszat mondani a zsidókra, mert Jézus és a tanítványai is zsidók voltak" analógiád meg egyenesen VICC kategória. A "zsidó népnek" úgy enblokk annyi köze volt a kereszténység kialakulásához, hogy Jézus (ez mondjuk vitatható, lévén hogy - ha jók az információim, bevallom nem ismerem a Bibliát A-tól Z-ig - Jézus szülei közül csak József volt egyértelműen zsidó, és ha ugye Mária szüzen fogant, akkor...) és a tanítványai közülük valók voltak, mert hogy a zsidók úgy általában nem fogadták el Jézust a megváltójuknak, egyes vélemények szerint egyenesen ők juttatták keresztre, meg hát Jézus maga is nem éppen hízelgően nyilvánult meg róluk ("olyanok vagytok mint apátok az ördög", vagy pl. kiűzte a pénzváltókat a templomból, stb.).

Szóval véleményem szerint Izraelt/a zsidó népet ugyanúgy lehet bírálni/kritizálni, mint a németeket, olaszokat, szlovákokat, oroszokat, szerbeket, franciákat, arabokat, stb., ugyanis a föld egyetlen népének sem jár az a megkülönböztetés, hogy tabu legyen bármi rosszat mondani rájuk.

SMollly 2009.03.21. 12:13:07

"azért nem szabad rosszat mondani Izraelre, mert "sivatagot is termővé tudja tenni igen szívós munkával", vagy minőségi házakat épít, meg egyéb valóban jelentős eredményeket tud elérni."

Én nem ezt mondtam. A teljesen elvakult, zsigeri antiszemitizmusra reagáltam ezekkel.

Ugyanez igaz a "keresztény ember nem lehet antiszemita" kitételre. Amit most kifejtesz, a ló túloldala, és egyáltalán nem erről volt szó. Középen szerinted nincs semmi?

elgondolkodo 2009.03.21. 17:54:29

SMollly 2009.03.21. 12:13:07

Az aljas gonosz embernél, csak egy rosszabb létezik;

A NAÍV..!

SMollly 2009.03.21. 18:46:04

Na, végképp ideje lesz Szkarival kezet fognod, noha ellenpólusod ő politikailag. Ugyanaz a megszólalás és indulat, csak a másik oldalról. Ezt is tőle kaptam meg, míg szóbaállt velem.

Tehát mindkét oldalról csakis aljas, vagy naiv lehetek, ha nem veletek értek egyet. Hogy egyébként ki vagyok valójában? Á, azt ki nem sz*rja le... minősítgessetek nyugodtan. Lassan immunis leszek rá.

wladyslawsky (törölt) 2009.03.23. 16:05:31

@SMollly: "Én nem ezt mondtam. A teljesen elvakult, zsigeri antiszemitizmusra reagáltam ezekkel."

Elhiszem, de ezzel nem tudod meggyőzni a zsigeri antiszemitákat (őket amúgy én is elítélem, a feltétel nélküli gyűlölet bármely nép/csoport stb. felé ostobaság). Őket azzal tudod (ha nem is meggyőzni,de)elgondolkodásra késztetni, ha az Izrael gazdasági eredményei helyett (mert ugye a jellem és a tehetség két különböző dolog, plusz az a bizonyos izraeli gazdasági csoda nem kis részben kívülről volt/van finanszírozva) figyelmükbe ajánlasz olyan zsidókat, mint az 56-os, halálra ítélt Renner Pétert, vagy az Izraeli hadsereg túlkapásait elítélő zsidókat, stb, ezzel bizonyítva hogy igenis vannak tisztességes zsidók - mint ahogy minden népben vannak gazemberek is...
Izrael magasztalásával csak az ellenkező hatást éred el náluk.

SMollly 2009.03.23. 21:45:50

Nem is az államot magasztaltam, hanem a zsidók munkáját és szívósságát, ami a székelyekre emlékeztet.
Izrael állam vezetése éppen a legszélsőségesebbek kezébe látszik kerülni, semmi okunk nem lesz az állam vezetésének magasztalására. De az egyszerű ember ott is az. "A bankok rabszolgái vagyunk" mondta ott egy zsidó nekem.
De mondhatnék én más zsidókat is. Például e sorok íróját:

"Nekem szülőhazám e lángoktól ölelt kis ország, messzeringó gyermekkorom világa. Belőle nőttem én, mint fatörzsből gyönge ága, s remélem, testem is majd e földbe süpped el."

VAgy e sorok íróját:

"Mi nem szeretjük e hazát,
Reánk olvassák könnyedén.
Madár fészkét, odvát a vad
szeretheti - nem te, nem én!
Indulj aludni gyermekem..."

SMollly 2009.03.25. 14:13:12

Morvai Krisztina nyílt levelének egy részlete a jobbik.hu-ról:

"Panaszom másik tárgya az a helyszínparancsnoki hivatkozás, amelyet már sokszor hallottunk nemzeti ünnepeken : „az Országos Rendőrfőkapitány fokozott ellenőrzést rendelt el”, s ezért van lehetőség a motozásra, igazoltatásokra, az emberi jogok egyébként jogellenes korlátozásaira. A nemzetközi emberi jogi egyezmények és az ezekkel összefüggő joggyakorlat szem előtt tartásával megállapítható, hogy egy ilyen „gumiszabály”(még ha szerepel is a Rendőrségi Törvényben) nem értelmezhető úgy, s nem lehet ok arra, hogy minden alapvető állampolgári jogot semmibe vegyenek! Kérem a Tisztelt Emberi Jogi Bizottságot, tekintse át a Rendőrségi Törvény e rendelkezésére vonatkozó gyakorlatot, és tegye meg a szükséges intézkedéseket – végső soron jogszabály-módosítás előkészítését – hogy ilyenfajta rendőri önkényre, az emberi jogok tényleges gyakorlásának a végrehajtó hatalom általi „rendszabályozására” ne legyen lehetőség Magyarországon. Az ilyen gyakorlat ugyanis kizárólag totális diktatúrákban fordulhat elő.

Miután végül eltávozhattunk, a Nádor utcán sétáltunk végig Dr. Gaudi-Nagy ügyvéd kollégámmal és kb. harminc további személlyel. A József Attila utca sarkához közeledve kb. ötven rendőr tonfájukat fenyegetően lóbálva hátulról lerohant bennünket, közülük mintegy egy tucatnyi előrerohanva sorfallá fejlődött, a többiek hátulról nyomtak bennünket durván, erőszakosan rugdosva, lökdösődve. Rögtönzött sajtótájékoztatóba kezdtem, amikor a rendőrök megrohamozták a civil embereket, közöttük engem is. Megpróbáltak földre vinni, taszigáltak, lökdöstek elképesztő erőkifejtéssel, rúgást és ütést is éreztem, bár nem kizárt, hogy ez erőteljes taszigálás, lökdösés volt. A lassított filmfelvételeken ugyanakkor látszik, hogy felém is tonfával ütnek, s közben hallatszik, hogy azt kiabálják „adjál neki!”.

Közvetlen közelről könnygázt fújtak a szemembe, mégpedig olyan erejűt és minőségűt, amelynek használata még egyébként jogszerű körülmények között is önmagában is jogellenes, a felhasznált könnygáz azonnali vegyelemzést, vizsgálatot igényel. A durva rendőri bántalmazásra okot nem adtam, azt politikai felhatalmazás vagy megbízás alapján elkövetett szándékos, megfélemlítő támadásnak tekintem, figyelemmel arra, hogy a Jobbik EP-képviselőjelöltjeként néhány órával kampánynyitó rendezvényünk után bántalmaztak. A jogellenes intézkedésre a parancsot kiadók s azt végrehajtók teljesen tisztában voltak mind a jogellenességgel, mind pedig azzal, hogy jogvédőket (is) és egy képviselőjelöltet bántalmaznak. Ez nem tekinthető súlyosabb cselekménynek, mintha bárki mást bántalmaznának, azonban rendkívüli elszántságról, a hatalom részéről rendkívüli magabiztosságról tesz tanúbizonyságot. Kérem az eset alapos kivizsgálását, a felelősség tisztázását és minden lehetséges lépés megtételét annak érdekében, hogy hasonló emberi jogi jogsértés soha többé ne fordulhasson elő Magyarországon. Kérem továbbá, hogy az Emberi Jogi Bizottság a jövőben szíveskedjék az eddigieknél sokkal határozottabban kiállni az emberi jogok védelméért és biztosításáért."

SMollly 2010.02.07. 16:29:31

@extanár: változatlanul azt mondom, óvjon meg az Úr saját indulataid következményeitől, mert az átok visszaszáll. Én négyszemközt figyelmeztettelek, mert hozzászólásodon való döbbenet erejére eszembe sem jutott tégedet szégyellni, vagy amint vagy, de nekem barátom, és el tudtalak fogadni ezzel együtt. Melyikünk tehát elfogadóbb, és melyikünk a gyűlölködő?
@szkari: = Extanár, bal-jobb...

melyikünk álszent a sok közül?

Latiatuc feleim zumtuchael: Im a "liberalizmus" igazi arca. Te fogadd el őt olyannak, amint van, de ha te elveszted a fejed, ki vagy rúgva. Te négyszemközt figyelmezeteted illő szeretettel - ő nyilvánosság előtt próbál meghurcolni, ha az átkozódó kilétére rájössz, majd téged vádol képmutatással.

Én mégsem szégyellek téged, és barátságodra büszke voltam, mindaddig, amig fel nem rúgtad pusztán politikai okokból, kedves Extanár bal-jobb
Szkari.

Éljen a liberalzmus!
süti beállítások módosítása