Gery Greyhound

A kurucinfó orwelli diktatúrája

2010. április 08. - Gery.Greyhound
Milyen megható, mennyire aggódik a választópolgárok személyes adataiért a kurucinfó. Versenyt sopánkodik Botox Ildikóval, hogy a csúnyacsúnya Fidesz tudja a Zemberekről, hogy ki kire szavaz, fúj.
 
Persze, nem szép dolog hogy egy párt ilyet csinál. De ne tegyünk már úgy, mint ha ma hallanánk ilyet először. Nem a Fidesz sátáni találmánya az egész, egész egyszerűen ilyen világban élünk, ahol mindenki nyilván van tartva száz helyen - akkor is, ha nem tud róla... És nem csak az összes párt csinál ilyet (hangsúlyozom: az összes párt csinál ilyet) hanem a hazai és multinacionális vállalatok is.
 
Ha előfizetsz a T-online internetszolgáltatására, és beregisztrálsz a tulajdonában álló iwiw néven közismert közösségi oldalra, egyből tudja rólad hogy ki vagy, honnan, és kikkel barátkozol. Ha gmailt használsz, a Google minden keresésedet naplózza, és ezek alapján nem csak azt tudja meg rólad, hogy kire szavazol, de azt is hogy mi a hobbid, a kedvenc rockzenekarod, és hogy mennyi időt töltesz internetezéssel naponta. De lehetne hozni még ezer példát a Smart- és egyéb törzsvásárlói/pontgyűjtő kártyáktól a különböző nyereményjátékokig, amelyeknek csupán másodlagos funkciója az hogy te megnyerd az autót (ha egyáltalán nincs lezsírozva előre a nyertes), a legfontosabb a címlista építése, és a vásárlási szokások precíz felmérése. Ha Smart kártyád van, a Shell pontosan tudja rólad, hogy az M3 bevezetőn levő kútjukon hányszor vettél óvszert, amit bizonyára azért tettél, hogy az onnan egy köpetre levő hírhedt régi fóti úton meglátogasd a lányokat. Welcome to the 21st century...

Különösen paradox ez az egész, hogy pont az a kurucinfó jajveszékel most a leghangosabban, aki évekig nem csak gyűjtötte, de közszemlére is tette a neki nem tetsző emberek - "ellenségek" - személyes adatait, lakcímmel, telefonszámmal és IWIW-adatlappal... Pont az a kurucinfó aggódik a legjobban a segélyesek miatt, aki évek óta azt harsogja hogy azt úgyis csak játékgépbe dobálják és elkocsmázzák a cigányok.
 
Az a kurucinfó sirdogál arról, hogy hátrány érheti a nem-fidesz szavazókat, aki egyből erőtlen kezdeményezésnek nevez és bojkottál mindent, amiben bármilyen módon szerepel a Greyhound, vagy a Tomanovics név. Akkor is, ha előző nap (amíg nem értesült arról, hogy nekem is közöm van hozzá) zseniális ötletnek nevezte ugyanazt...
 
Nem tudom ki hogy van vele, de inkább tudja rólam a Fidesz hogy rájuk szavazok (vagy nem, bár jelen állás szerint az első valószínű - na tessék, most már ország-világ tudja e hatalmas titkot), mint hogy a Kuruc - és így közvetve a Jobbik - birtokába kerüljön bármely személyes adatom. Ugyanis olyanról nem hallottunk még, hogy a Fidesz adatbázisa miatt bárkit is hátrány ért volna, ellenben annál gyakoribb, hogy a Kuruc a saját kénye-kedve szerint használ fel személyes adatokat, nem kis kellemetlenséget okozva az adatok birtokosának.

A bejegyzés trackback címe:

https://greyhound.blog.hu/api/trackback/id/tr651902743

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kubatov köteles beszéde 2010.04.08. 10:06:05

Ennek a történetnek a segítségével valószínűleg több emberrel lehet elhitetni, hogy a Fidesztől félni kell, mint anno a sokkal elvontabb fenyegetésként bemutatott köteles beszéddel. (Fotó: szegedma.hu) Itt a Fidesz idei köteles beszéde. Egy hangfelvé...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.04.08. 08:29:10

Hát igen. Az a párt és az a pártigazgató, amely parolázik a kereszténységgel és főként annak legdurvább szektájával a katolicizumussal rájuk ragad a vallásra jellemző kizárólagos és egyedülálló hatalmi és befolyási vágy. Tehát megtéríteni, kinyírni és lehetetlenné tenni mindenkit, AKI MÁS. Azt sem árt tudni, hogy ez a vallás hogyan keletkezett:

A bibliai Isten, akármilyen megdöbbentő és sokkoló, sajnos csak néhány ókori skizofrén, paranoiás vagy súlyosan lelki beteg ember víziójából, halucionációjából alakult ki. Akkor még nem ismerték ezeket a betegségeket és másnak tartották, mint manapság. Thomas Szász magyar származású amerikai pszichiáter írta: Ha te szólsz Istenhez, imádkozol; ha Isten szól hozzád; skizofrén vagy. Freud a modernkori pszichológia és pszichiátria atyja meg kollektív neurózisnak tartotta a vallást. A mai agykutatás már meglelte az agy vallási, vagy Isten központját, amelyet ha egy ateista embernél ingerelnek, akkor elmosódik a tér és idő érzéke és eufórikus boldogság tölti el.

Tehát ez egy elmekórtani probléma és kiszűrhető lenne, ha elmebetegeket nem engednének a hatalomba, hatalomra. Megjegyzem Hitler, Sztálin elmebeteg volt és hát mindkettő jó keresztény. Sztálin papnak tanult 21 éves koráig. Hitler meg többször kijelentette nyilvánosan, hogy mindig is katolikus marad.

Nos most már csak egy találó nevet kellene adni az FMPSZ ezen feldolgozó adat hivatalának. Amelynek gondolom lesz majd más funkciója is nemsokára.

Inkvizíció,ÁVH, KGB, STASI, SS, SA a dicső elődök.

baluban 2010.04.08. 08:57:20

Teljesen mindegy, ki hozza nyilvánosságra, a kuruc vagy a dalai láma. Attól még mocskos, szemét, aljas és törvénytelen. Az nem mentség, hogy mások is ezt csinálják!

Haloperidol 2010.04.08. 09:10:35

Inkább a fidesz, mint a kuruc? Ez aztán jó érv... Neked, mint jó fideszesnek, biztosan nincsen aggódnivalód. De esetleg azok, akik Pécsett nem Pávára szavaztak, mint pl. én magam? Azok most féljenek? Hogy nem kapnak állást? Vagy pályázati pénzt, ha a fidesz jut kormányra? Mi erre a garancia? Mi a garancia arra, hogyha benyújtok egy pályázatot, hogy szigetelni szeretném a házamat, (konkrétan most állami pénzalapra szeretnék pályázni energiatakarékosság miatt nyílászárócserére és szigetelésre) akkor nem nézik-e meg a nevemet és a lakcímemet a központban, hogy jó fideszes vagyok-e? Mert én konkrétan Pécsett élek és nem Pávára szavaztam. Szóval nekem nem nagyon jön be ez a mentegetőzés...

Aurian 2010.04.08. 09:28:59

Az ultraszélsőségesen magyarellenes Tomanovics (sic) Gergely, aki az MSZP 8 éves kormányzása alatt rendesen megszedte magát most ismét a magyar emberek ellen ágál a Zsideszes politikusbűnözők és az Orbán féle narancsos diktatúra védelmében.

Aurian 2010.04.08. 09:30:45

Várjuk Tomanovics címét és telefonszámát a szerkesztőségbe.

Állampolgári jogunk, hogy a Zsidesz pártkasszából, így a mi adónkból élő Tomanovicsot elszámoltassuk, ezért nyugodtan keressük őt.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2010.04.08. 09:32:07

@Aurian: Félj. :) Mégis mitől? Ez a "nem kaphat állást aki nem fideszes" duma akkora kamu, hogy nem igaz! Jó, a Fidesznél valószínűleg nem kapsz állást, de gondolom, ha nem szimpatizálsz a Fidesszel, akkor nem is akarsz náluk dolgozni, és a Fidesz helyében én sem vennélek fel. De egy normál, hétköznapi munkaadó, például egy tervezőiroda nem nézi meg (valószínűleg ha akarná se tudná) a Fidesz adatbázisát, mielőtt felvesz egy új mérnököt, gondolkozz már...
Pont ez a különbség a Fidesz és a Kuruc adatkezelése között: a Fidesz csak magának gyűjti a választók adatait, amihez senki nem fér hozzá rajtuk kívül, a Kuruc viszont gátlástalan módon közzé is teszi a személyes adatokat. A Jobbiknál például én már biztos, hogy nem kapnék munkát, miután vezető hírként hozta le tavaly a Kuruc, hogy "zsideszes áruló" vagyok. :)) Most féljek?

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2010.04.08. 09:35:00

@Aurian: Ezek ugye ironikus kommentek akarnak lenni? :)

Pont erről beszélek: szerintem sokkal inkább van okunk félni attól, hogy mi lesz ha a Jobbik kezébe kerülnek személyes adataink...

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2010.04.08. 09:53:48

Ha tudni akarod a gondolataidat, akkor húzd ki a fejed a seggedből, és képzeld el, hogy nyerésre áll az MSZP, listát vezet arról, hogy Te NEM rájuk szavazol, és gondolkozz el azon, mit éreznél. Rendben van szerinted? Jól van így?

Ha mégsincs jól, akkor tageld meg ezt a postodat a "fasszopás" cimkével is.

arongeri 2010.04.08. 09:56:36

Én arra vagyok kíváncsi, hogy azok, akik most azzal érvelnek, hogy "ezt már úgyis régóta tudjuk", ugyanezt mondták-e az őszödi beszéd után? "Kit érdekel, hogy hazudnak és bevallják?! Úgyis régóta tudjuk."

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.04.08. 10:07:27

"olyanról nem hallottunk még, hogy a Fidesz adatbázisa miatt bárkit is hátrány ért volna"

Majd ha Simicska visszakapja az APEH-et :-)

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2010.04.08. 10:07:28

@RAMBO: Ha nyerésre állna az MSZP, az nekem önmagában elég lenne ahhoz, hogy azt érezzem: egy percig nem akarok tovább ebben az országban maradni.

Rendben van-e? Nincs rendben, de most ez az egész úgy van előadva, hogy a sátáni Fidesz találta ki ezt a módszert, közben pedig Obamától a szocikig mindenki adatbázist épít, akinek csak van rá lehetősége. A Jobbiknak valószínűleg csak azért nincs, mert pancserok hozzá, de cserébe ott a jó kis kurucinfó aki intézi a dolgot.

@arongeri: Személy szerint engem nem lepett meg az őszödi beszéd. Nálam már hónapokkal korábban elszakadt a cérna a rengeteg hazugság miatt (bizonyítékként nézd meg a Videán a Best of Gyurcsány 1 feltöltési dátumát: videa.hu/videok/vicces/i4T5qhWW7P3Vz4UP - 2006. augusztus 1. Másfél hónappal az őszödi botrány előtt...)

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2010.04.08. 10:22:42

Az a gond, hogy most csak Fideszes adatbázis, de hamarosan állami adatbázis válik belőle.
Nem csak a Fidesznél nem kaphat munkát esetleg aki "komcsi", hanem állami vállalatnál, iskolában, óvodában önkormányzatnál, önkormányzati cégnél, vagy a párttal összefonódó cégnél sem...
Nekem személyesen dicsekedett egy önkormányzati cégnél vezető beosztásban levő személy, hogy a komcsikat már sikerült kirúgnia onnan!!
Remélem csak biztatta a saját embereit Kubatov elvtárs és nem komoly a dolog, mert, akkor cudar idők jönnek, amolyan jóféle 1984 körülire emlékeztetőek!

Logan Grimnar 2010.04.08. 10:23:29

Na a sok barom jobbikos már tobzódik itt, látom.
Jó a poszt Greyhound.
BTW kubatov faszságokat beszélt, mert max. arról lehet sejtése, hogy ki lehet fidsez-szavazó.
Az a hülye biztos elszívott pár jointot egy random jobbikos képviselővel, utána meg beszélt össze-vissza.

Logan Grimnar 2010.04.08. 10:28:15

@Madnezz: rettegj vazze, rettegj. Talán még egy bögrét is kapsz érte.
@Aurian: inkább menj vissza a nyomorult kurucinfódra, troll < ásít >

Aurian 2010.04.08. 10:51:40

@Gery.Greyhound: A közszférában, állami intézményeknél, sehol nem kapnál munkát ha nem lennél narancsos, de mivel az vagy megnyugodhatsz.

És ez csak az első lépés, minden embert nyilvántartanak és megjelölnek aszerint, hogy narancsos vagy nem narancsos, a jövőben csak úgy kapsz állást, aszerint vesznek fel egyetemre, kötnek veled szerződést ha a pártállásod narancsos.

És így épül ki szépen lassan az orwelli diktatúra, Orbán diktatúrája.

De mi, a demokrácia őrei harcolni fogunk, nem hagyjuk elveszni a demokráciát! Ha kell utolsó leheletünkig küzdünk érte, úgyhogy ebből nem esztek az tuti. Már most felkészülhetsz, hogy ellenállás lesz.

Aurian 2010.04.08. 10:56:18

Demokrácia, megvédünk!! Vona Gábor, narancsos ágyútűz balról, hajóorr jobbra, Gyurcsány Feri, Mesterházy, szaporábban a vitorlákkal, nem hagyjuk, hogy a Fidesz elsüllyessze a demokráciát. Gyorsabban emberek, szaporán.

dzsuhesz 2010.04.08. 11:06:51

Gery, mi lett belőled :(
Meg a kommentelő kollegák is... Ha az utolsó senki Jobbik-tag elköveti a legkisebb hibát, az országos botrány, ha a Fidesz kampányigazgatója elmondja, hogy milyen durva, antidemokratikus törvénysértéseket követnek el, akkor "jaj, elszívott egy füvet, aztán hülyeségeket beszélt, hagyjuk már".

baluban 2010.04.08. 11:23:14

Elszívott egy jointot, aztán hülyeségeket beszélt, mondjon le!

667 - A Sátán szomszédja 2010.04.08. 11:24:26

@dzsuhesz: Igazad van. Az a fránya kettős mérce, na azt... nem lehet megunni.

Picsasereghajtó 2010.04.08. 11:37:37

@dzsuhesz: Ugyanilyenek vagytok ti is, jobbikos trollok.

Ha Gery együtt fuldoklik Morvaival a könnygázfelhőben, mindezt megörökíti és felteszi a youtube-ra, akkor nemzeti hős, ha meg a fidesznek merészel videót csinálni, akkor eladta a lelkét a cionisták pártjának. Mindkét eset vezető hír volt a Kurucon. Ha Gery MSZP-s politikusok önellentmondásait gyűjti össze, az kiváló éleslátás, ha jobbikosokét, az a likud testvérpártjának szekértolása. Ti beszéltek kettős mércéről?

667 - A Sátán szomszédja 2010.04.08. 11:42:56

@Sün! balázs: A kettős mérce kapcsán rám gondoltál? Kár. Én egyik félnek se fekszem le. A kettős mérce szín-,nem-, és pártfüggetlen.

A hangfelvétel nem attól érdekes, hogy a szimpatizánsokról van lista, hanem a nem szimpikről is. Na, ez a gáz. Bármely oldalon legyen is ilyen, ugyanolyan bűn.

bi2025 · http://civilkurazsi.blog.hu/ 2010.04.08. 12:11:27

Fiatal vagy még kedves blog író.

A régi átkosban, aki nem volt párttag, ha vért izzadt, akkor se tölthetett be egy bizonyos szint fölött posztot, állást, hivatást.

Lehettél te a világ legjobb kutatója, ha nem nyaltad a seggét a rezsimnek.

Így azután akinek volt egy kis esze, el is ment ebből az országból.

A videó pl., amit készítettél nagyon jó, ("A mi éveink") és ha fele ennyire kormányozott volna jól 1998-2002 között a Fidesz, akkor most is ők vezetnék az országot.

A rendszer eleve az egész kopi cetli gyűjtéssel el vagy sz@rva.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.04.08. 12:29:04

Egy dolog az utca házszám, meg a szimpátia és egy teljesen más dolog valakinek a vallási, politikai identitásának kutatása és nyilvántartása, sőt felhasználása!

Ez utóbbi alkotmánysértő, törvénysértő!

nyo 2010.04.08. 12:54:53

Vona Gábor a Ma Reggelben:
www.youtube.com/watch?v=JuXXiLfNqHk
www.youtube.com/watch?v=J6Z4D_4HD0w
www.youtube.com/watch?v=Go1zb7Jpx84

Kiváncsi lennék, hogy a Fidesz-szimpazánsok például a cigányokról szóló résszel nem értenek e totálisan egyet?

Trompf · http://trompf.blog.hu 2010.04.08. 12:58:17

@bi2025:
Nyílván ki lesznek rugva emberek. Adatbázis nélkül is ki lennének rugva.
Ahogy minden kormányváltás után kirugták eddig, és ezután is a kulcspoziciókban az embereket.
Mert kormányozni leginkább csak úgy érdemes, ha hagynak.
Gondolom.

www.gondola.hu/cikkek/13230

dr kíváncsivagyok 2010.04.08. 13:03:36

@LION_heart: Van olyan naiv ember, aki azt hiszi hogy csak Pécsen vannak a "komcsik" nyilvántartva ??? Ez a másik furcsaság : Kubatov (és szerintem minden fideszes) szerint akik nem rájuk szavaznak, azok "komcsik" . Ezt a szerencsételen szót nem megfelelően használják szinonímaként !

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2010.04.08. 13:29:39

@kíváncsivagyok: Szerintem a komcsi nem azt jelenti hogy nem a Fideszre szavaz, hanem azt hogy kifejezetten a szocikra. Pécsett nem volt elempés, jobbikos vagy más jelölt, csak egy fideszes és egy "komcsi" - így aki nem Pávát támogatta, az bizonyára Szilit, akik pedig Szilit támogatják, azok komcsik (az más kérdés, hogy mennyire etikátlan maga a komcsi szó használata, zárt körben szerintem semennyire, én is szoktam időnként így nevezni a komcsikat.)

Bobby Newmark 2010.04.08. 13:37:08

És az miért van, hogy bele tudok írni-törölni a posztba? Persze refress után megjavul, de azé' mégis, mé' ilyen?

philozófika 2010.04.08. 13:58:43

@Trompf: nyilván néhányan most átgondolják, h kire szavazzanak. a www.valasztasom.hu jó segítség lehet az újdonsült bizonytalanoknak...

Doctor Klauße 2010.04.08. 14:34:20

@Aurian: Mit küzdesz te majom?
Addig érdekli ez is a sok jobbikos szarházit, amíg nincs normális állásuk vagy egyáltalán nincsen.
Ez a harcolni fogunk a demokráciáért stb...most ettől áll fel, hogy ilyen gyönyörű dumákat nyomatsz be a blogokon, vagy nemértem?
A kettő között elmondom mi a különbség... A Fidesz listáin van egy lakcím egy név és egy telefonszám(ha jól értelmeztem a szövegből) és ezt sehol nem hozza nyílvánosságra és nem venném észre, hogy akármelyik jobbikost most hűde nagy sértés érte volna, ellenben azzal, hogy a kurucinfó, napiszar szerű betiltásra váró lapokon bizonyos embereket vallási/hovatartozási alapon gyaláznak meg a nyilvánosság előtt, elérhetővé téve az összes adatát Iwiw link formájában...

szempontpuska 2010.04.08. 15:48:19

"Ugyanis olyanról nem hallottunk még, hogy a Fidesz adatbázisa miatt bárkit is hátrány ért volna"
Muhahahaha!
menj el tanulmányútra mondjuk Esztergomba :-)))

szempontpuska 2010.04.08. 15:50:34

@Gery.Greyhound: "Ez a "nem kaphat állást aki nem fideszes" duma akkora kamu, hogy nem igaz!"
Édes istenem!
te sem veszed magad komolyan....
Inkébb kínosan kerülnéd a témát, mint ez a szánalmas vergődés.

szempontpuska 2010.04.08. 15:51:52

@IGe: Titkos választás. Alkotmány, választási törvény. Node aki emlékszik még Láyer (nomen est omen) képviselő úr esetére ... :-)

Football forever 2010.04.08. 20:54:17

Gery! Ott a pont!

Különben is butaság, amit Kubatov mond szerintem. Csupán a magatartásból, a fogadtatásból lehet tudni, hogy az adott ember mennyire szimpatizál a Fidesszel, mennyire biztos szavazó vagy bizonytalan. Tényleg butaság "söréttel lövöldözni az erdőben", de ha azt látja a fidesz aktivista egy emberen, hogy nagyon lelkes Fidesz szavazó, attól még nem áll be mellé a szavazófülkébe, szóval simán átverheti hogy ő mekkora fideszes és közben beikszel valamilyen másik pártot. Okosan kell élni, ennyi :) Ha fideszes aktivista jön, mindenben igazat kell neki adni és rögtön nincs semmiféle hátrányos megkülönböztetés. És ugyanezt kell csinálni többi párt aktivistáinál is. Egy jótanács volt :)

Egyébként nem hiszem, hogy mindenki, aki állást akar vállalni a közigazgatásban, megnézik a rendszerben. Ha az illető együttműködő az aktuális vezetéssel, nyilván nem rugják ki, ha viszont rosszul dolgozik, sőt, keresztbe is tesz a vezetésben, ugyanúgy, mint a magánszférában (mondjuk ügyvezetőváltás után) kirúgják, és ez így természetes.
Egyébként grat a cikkért Gery!

aquamarineblue 2013.12.29. 18:13:09

Nem szeretném ha egy lopitikus olyan sokat tudna rólam amennyit sejtetsz (tudom, tud rólam olyan sokat), de a sok tolvaj legyen már publikus személy, különösen ha közszereplő és a köz pénzét lopja. Nem vagyok idealista, a valódi nagy tolvajok adatai valószínűleg az ismert történelemben nem kerülnek nyilvánosságra. Ne vegyük a kettőt egy lapra. És ezzel még csak nem is védem a kurucot, mindössze azt mondom, hogy a két adatnyilvántartás/nyilvánosságra hozása nem egy dolog, így összemosni sem jó.
süti beállítások módosítása