Gery Greyhound

Bréking: Kiszivárgott a Creative Suite 5 nem publikus bétája

2010. április 14. - Gery.Greyhound

Várható volt, titkon reménykedtem is benne, de azt nem gondoltam volna hogy ilyen hamar teljesül: két nappal bemutatása után (és majd' két hónappal a boltok polcaira kerülése ELŐTT) rábukkantam az Adobe Creative Suite legújabb kiadásának nem végleges tesztverziójára. Így hamarosan exkluzív After Effects, Photoshop és Premiere CS5 teszt várható itt a blogon, amennyiben az általam fellelt kiszivárgott prerelease változat működőképesnek bizonyul :) Stay tuned, ha van konkrét kérdés, kommentbe vele és igyekszem választ adni rá.

A bejegyzés trackback címe:

https://greyhound.blog.hu/api/trackback/id/tr251919816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

WonderCsabo 2010.04.15. 22:45:46

Semmi választási örömködés poszt? :)

ON: Kiváncsi vagyok mekkora a Photoshop telepítője.

Mizantró Pista 2010.04.16. 13:46:09

Kedves Gery!

Elnézést az offért, de reméljük betartod az ígéretedet ,miszerint ha a fidesznéltalálsz hasonló kompromitáló ügyeket mint a jobbiknál, akkor beszámolsz róla!

Miközben Meggyes Tamás 1998-ban fideszes alpolgármester volt,vígan füvezgetett,jó konzervatív módjára!

www.youtube.com/watch?v=rfa9Ri9mdvQ&feature=player_embedded

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2010.04.16. 14:09:40

@Antanténusz Szorakaténusz: Jó, majd ha ilyenből is lesz még három, akkor az már egy pontnak elmegy a "Best of Fidesz" poszthoz, és ha öt pont összegyűlik (ahogy a Jobbik esetén is történt) akkor majd lesz róla poszt. :)

Ha megnézed a Best of Jobbikot, Királyt nem emeltem ki külön, mert én a füvezést önmagában nem tartom olyan nagy bűnnek.

Mizantró Pista 2010.04.16. 14:22:01

@Gery.Greyhound:

tehát a fidesznek a története során nem volt 5 kompromitáló ügye?

LOLLLLL!

Ennyire szemellenzős fidesz rajongóval már rég nem találkoztam!

Mizantró Pista 2010.04.16. 14:23:26

a fűvezés önmagában nem nagy bűn?Ehehe,hát persze!!

Az sem bűn ha körbe kínálják egymásnak?

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2010.04.16. 14:30:56

@Antanténusz Szorakaténusz: Az utóbbi években nem. Nem mondom, hogy egyáltalán nem volt semmi, de nagyságrendekkel kevesebb, mint a szociknál.

Mizantró Pista 2010.04.16. 14:40:46

@Gery.Greyhound:
Hát persze,az utóbbi időkben jó kisfiuk lettek mert felismerték,hogy rajtuk múlik a haza sorsa!

Ugyanmár ,az utóbbi években is bőven voltak ügyek,ügyecskék,minden oldalon!

WonderCsabo 2010.04.17. 00:36:17

@Antanténusz Szorakaténusz: Na ez a tipikus rtlklubos duma, egyik kutya másik eb, azt vagy el se megy szavazni, vagy mégis a maszopra adja...

Lone Wolf 2010.04.17. 23:23:15

@Antanténusz Szorakaténusz:

Jó akkor menjél és szavazz a jobbikra. Aztán lesz egy gyünyörű köztársasági elnöknőnk, DR szöszi, A.K.A. Morvai Krisztina személyében...

oliverus 2010.04.19. 00:07:45

Szia, Gery!

Lenne egy kerdesem hozzad.
Megkerdezhetem, hogy te milyen szamitogepet hasznalasz (parameterekre gondolok), mert nekem amikor hasznalni akarom az Premiere Pro-t mindig lefagy a gepem vagy nagyon lassu. Pedig nincs rossz gepem.

Elore is koszi a valaszod; Oliver

BonFire 2010.04.27. 19:52:48

@oliverus: Videoszerkesztéshez, pláne a speciális effektekhez a felső kategória a csillagos ég. A leggyorsabb és legjobb proci, a legnagyobb merevlemezek, csilliárd Giga RAM, csilliárd dolláros videokártya, táp stb.

Átlagos konfigon is lehet persze, de mint tapasztaltad, vagy fagy, vagy irgalmatlan lassú. Erőmű kell.

hajbazer 2010.05.03. 11:51:06

@BonFire:
Nos, a helyzet az, hogy bár sajnos jelenlegi helyzetben - a legfrissebb szoftverekhez (mint Adobe) - erőmű kell, de ez nem feltétlenül kellene, hogy így legyen. Az utóbbi időben az Adobe amellett, hogy iszonyatosan undorító üzletpolitikát folytat (vedd meg az újat, dobd ki a régit: erről lásd a poszt alján lévő linkeket) - magasról tesznek szoftvereik erőforráshatékonyságára. Érdemes összehasonlítani például egy Photoshop 7.0-t egy CS2-vel, aztán egy CS4-gyel alapfunkcionalitásukat tekintve (mert hogy abban szinte semmit nem változtak az évek során), aztán észrevesszük, hogy hoppá, minél újabb egy Adobe termék, annál lassabb (azonos hardveren persze). Erre nyilván a kapitalizmusban hívő fogyasztók tipikus válasza: Nadehát ez tartja fenn a fejlődést, az új szolgáltatásokhoz bizony újabb, erősebb hardver kell. Ez a legnagyobb tévedés, ezt nem fejlődésnek hívják, hanem növekedésnek. Fejlődés az, amikor KEVESEBB vagy azonos mennyiségű erőforrásból TÖBBET tudnak kihozni (pl. Intel Atom a P4-hez képest fejlődés, mert közel ugyanolyan számítási teljesítményt produkál tizedannyi fogyasztással). A CS5-höz beígért 64-bites gyorsulás sem igazi fejlődés, csak egyszerűen úgy tűnik, végre szándékozzák kihasználni (így 6-7 év henyélés után) a 64-bites processzor nyújtotta lehetőségeket (és cserbenhagyni a 32-bites rendszerek felhasználóit, azt üzenve nekik: vegyetek új gépet). Az Adobe szoftverek újabb verzióinak ugyanazon feladatok elvégzéséhez (melyekre a régebbi is képes volt) is már több erőforrásra van szükségük, ezért ez semmiképpen sem fejlődés, csak növekedés, annak is a rosszabbik válfaja, mely egyenes út a pocsékolás felé.

Az Adobe szoftverek azonos hardveren alapfunkcionalitásukat (melyben általában nem változnak verzióik során) tekintve egyre lassabbak és lassabbak, azaz több erőforrást zabálnak. Ez nyilván nem probléma azoknak, akik elvannak régebbi verziókkal és nem igényelnek több funkciót, mint amit a régi nyújt nekik. Onnantól kezd problémás lenni egy ilyen embernek a régi verzió, amikor felfedez benne néhány baromi idegesítő hibát (lásd a hozzászólásom végén linkelt anyagokat, abból is a Premiere (1)-et) és a termék hivtalos fórumján, udvarias kigúnyolás mellett közlik vele: vedd meg az újat. Az újhoz pedig új gép kell vagy lassabb lesz - ergo pénzkidobás, ha nem vesz új gépet is mellé, hiszen kevésbé lesz hatékonyabb, mint a régi verzói. Holott ő, a felhasználó, mikor a máig használt régit vette meg, akkor teljesértékű szoftverért fizetett és ezen felül még extraprofitot is termelt a készítőnek, aki képtelen kijavítani a hibát a régi verzióban, helyette arra utasítja fogyasztóit, vegyék meg az újat. Nyilván az átlagfelhasználó - jó birka módjára - nem fog írogatni fórumokra, blogokra, hanem megveszi az újat - Amerikában van is miből. Itt pedig bezárult az az ördögi kör, amelyet rengeteg multinacionális szoftver- és hardvergyártó cég fenntart, hogy biztosítsa magának minden évben az extraprofitját. Meg is tehetik, hiszen a távol-keleti rabszolgák és robotok örömmel összerakják nekik az új hardvert, de még az elektronikai hulladék "kezeléséről" is gondoskodnak, ha már Adobe-ék úgy gondolják, "ideje új gépet vetetni". Ennek természetesen az a hihetetlen mértékű pazarlás és millió tonna hulladék a probléma, amelynek a kezelése nincs igazából megoldva és ha meg lenne oldva az se lenne túl biztató, hiszen rengeteg VÉGES erőforrást használnak fel eme növekedés mesterséges fenntartásához.

Kedves Greyhound!

Tudom, hogy Neked bizonyára high-end géped van és emiatt elképzelhető, hogy sok különbséget nem fogsz érezni. Kérlek, vedd figyelembe az itt leírt szempontokat a tesztnél, és ha időd engedi, rágd át magad az Adobe fórumról hivatkozott, tanulságos vitákon.

___________________________________________________________________________

Photoshop (1): forums.adobe.com/thread/446943?start=0&tstart=0
Photoshop (2): forums.adobe.com/thread/446943?start=50&tstart=0
Premiere (1): forums.adobe.com/thread/563083 (kiemelten ajánlott)
Premiere (2): forums.adobe.com/thread/595742

Üdv.
hajbazer
süti beállítások módosítása