Gery Greyhound

5:1

2014. június 14. - Gery.Greyhound

Kétévente kap tőlem a "közszolgálati" média egy kihagyhatatlan lehetőséget arra, hogy bemutatkozzon, és esetleg megkedveltesse magát velem annyira, hogy néha az olimpiák, illetve a labdarúgó világ- és Európa-bajnokságok közti 23 hónapnyi üresjáratban is eszembe jusson előkeríteni a távirányítót, és a 111-re kapcsolni. Talán ők bele sem gondolnak abba, hogy léteznek emberek, akiknek ezen sportesemények idején nő kb 100 percre a napi átlag tévénézéssel töltött idejük, ami pontosan 100 perccel több, mint a VB-finálé és az EB-megnyitó közötti időszakban. Gyanítom, nem én vagyok az egyetlen, aki csak ilyenkor, és akkor is kényszerből kerül kapcsolatba a ustream ezen múlt évezredi változatával (apropó, vajon miért nincs 2014-ben magyar nyelvű HD stream a VB-ről?) amire egy normális, piaci alapon működő vállalkozás úgy csapna le, mint a kisgyerek a mikuláscsomagra, hiszen megannyi, eddig el nem ért potenciális fogyasztóhoz jut el...

Nem így a "közszolgálati" média. Ő ezt a történelmi lehetőségét kizárólag arra képes felhasználni, hogy újra és újra kiállítsa magáról a szegénységi bizonyítványt. Azért valljuk be, igen nagy teljesítmény elérni, hogy bő negyed órával egy olyan parádés meccs után, mint ez a mai holland-spanyol, dühöngve csapja fel az ember a laptopot, hogy elküldje a jó édes telebaszott kurva annyába azokat, akik amúgy lehetővé tették számára, hogy élvezhesse a mérkőzést. Mindezt csak azért, mert utána bekapcsolva felejtette a tévét.

A ma esti "híradó" pont olyan bravúros játékkal tiporta sárba a józan észt, mint nem sokkal korábban a hollandok a spanyolokat. Van Persie csukafejese kutyafasza volt ahhoz képest, amit kicsivel később, egy másik pályán láthattunk...

Az első, amire felkaptam a fejem, hogy Orbán Viktor leszögezte: amíg ők kormányoznak, addig bizony maradnak a különadók. Azok a különadók, amiket 2013-ban megfeleztek, 2014-ben (de lehet, hogy még 2013-ban) pedig kivezettek volna, és amiket amúgy sem a zemberek fizetnek, egészen addig, míg ki nem derül, hogy de mégis. Milyen újságíró az, aki egy ilyen magas labdát nem csap le?

Megtudhattuk, milyen csúnya dolog, hogy Orbán Viktor édesapját báncsa a csúnya RTL. A kormányszóvivő is elmondta, milyen csúnya dolog, hogy Orbán Viktor édesapját báncsa a csúnya RTL. Biztosan csak azért bántják, mert ő Orbán Viktor édesapja, nem pedig a gyanús vagyongyarapodása miatt. 

De a pontot az i-re a reklámadóról szóló "riport" tette fel. Nem, elhinni sem vagyok képes, nem hogy szavakba önteni, milyen érzés volt végighallgatni ezt az orbitális blődséget, hogy hosszasan csámcsog az évi 80 milliárd Forint közpénzt elherdáló seggnyaló bagázs, hogy az RTL Klubnak van pofája a piacról, saját munkával pénzt keresni - komoly 30 milliárd Forintot - és hogy mennyire szánalmas, hogy panaszkodik, amiért "adót" kell fizetnie - mint ha egyébként nem fizetne. Mondja mindezt az az Orbán Viktor, aki egyébként az egykulcsos, arányos és igazságos adórendszer elkötelezett híve, merthogy ne büntessük azt, aki többet keres. (vigyázat, ez az Orbán Viktor nem összetévesztendő azzal az Orbán Viktorral, aki 2005-ben élesen bírálta az egykulcsos adót)

Itt nem bírtam tovább, kikapcsoltam a tévét, és mostantól igyekszem nem elkövetni azt a hibát, hogy a meccs vége után nem lövöm le azonnal. Csak az a baj, hogy ez nem oldja meg a problémát, mert kikapcsolt állapotban is nyeli tovább a pénzem, és nem értem, ki és mikor adott felhatalmazást arra, hogy az én adómból erre akár egy forintot is elköltsenek. Javaslom egyébként az RTL Klub híradójának holnap esti témájaként a közszolgálati média gazdálkodásának boncolgatását - ha harc, hát legyen harc.

A bejegyzés trackback címe:

https://greyhound.blog.hu/api/trackback/id/tr956300425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása