Gery Greyhound

Greyhound-videóval debütál az Alvin és a Mókusok új dala

2014. augusztus 24. - Gery.Greyhound

Nagy rajongója vagyok a kinetikus tipográfia műfajának, magam is szívesen bütykölök ilyesmit. Legelső After Effects szárnyprógálgatásaim egyike is egy ilyen anyag volt, és használtam már egyéb projektekben is hasonló technikát, például a 2011-es Te Szedd kampányhoz készült infografikában.

 

Nagy türelemjáték egy látványos kinetikus tipográfiát (van erre megfelelő magyar kifejezés?) összerakni, hosszadalmas és aprólékos munka szépen megcsinálni, főleg zenére, hiszen amellett, hogy szinte szótagonként rakod a helyére a szöveget, arra is nagyon figyelni kell, hogy a mozgás és a zene ritmusa összhangban legyen - cserébe igen látványos megjelenítése lehet egy YouTube-ra feltöltött dalnak. Elegánsabb megoldás, mint ha csak egy kép, slideshow vagy lemezborító a "videó", viszont egy videoklip-forgatás költségvetésének töredékéből kivitelezhető. Ehhez képest Magyarországon nem annyira elterjedt a dolog, egyedül talán a Kozmosz zenekar Világszakadtság dalához készült valami hasonló, de ez is inkább a karaoke-videókhoz áll közelebb, mint a kinetikus tipográfiához. A Youtube-on számtalan ilyen anyag található, egyik kedvencem például, amelyik megpróbálja a siketek számára is bemutatni, hogyan kéne elképzelniük a dubstepet :)

 

 

Két hete abban a megtiszteltetésben lett részem, hogy egyik nagy kedvenc zenekarom, az Alvin és a Mókusok kért fel egy ilyen animáció elkészítésére. A novemberben megjelenő új lemez "Konfliktus" című dala (mely jelenleg a harmadik helyen áll a Deezer toplistáján) egy igazán pörgős darab, így komoly kihívás volt tartani az egyensúlyt, hogy a videó dinamikája és a szöveg olvashatósága ne menjenek egymás rovására. Körülbelül másfél hétig rakosgattam a betűket ide-oda, a végeredményt alább láthatjátok. Ha van igény rá, szívesen készítek egy tutorialt arról, miként lehet egy ilyet összerakni.

A bejegyzés trackback címe:

https://greyhound.blog.hu/api/trackback/id/tr666622597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

OktatOnline 2014.08.25. 22:17:39

Szia!

Megtennéd, hogy írsz nekem egy e-mailt az oktatonline@gmail.com e-mail címre? Kérdésem lenne a videóval kapcsolatban! :)

youtube.com/OktatOnline

ALW 2014.08.26. 08:34:25

Igeeen szeretnénk tutorialt!!!

Szerintem remek a klip és a zene is!
süti beállítások módosítása