Gery Greyhound

Tilcsákbe!

2009. március 04. - Gery.Greyhound

Képzelt olvasói levél következik egy többszörösen megfélemlített családban élő magyar állampolgártól. Még tavaly decemberben, a Magyar Gárda betiltása apropóján íródott, csak most találtam meg elkeveredve a gépemen :)

Tisztelt Szerkesztőség!

Olvasom, hogy betiltották a Magyar Gárdát, arra hivatkozva hogy félelmet kelt. Nos, én nem tudom kiben és milyen okból kelt félelmet, de nagyon pozitív lépésnek tartom a dolgot, hiszen fontos, hogy mindenki félelmét tiszteletben tartsuk, és tilcsukbe a félelemkeltő dolgokat. Az összeset. Kezdhetnénk például azzal, hogy szegény nagyfateromnak tériszonya van. Benne egy magas hegy és egy mély völgy látványa is félelmet kelt, ezért javaslom Gyurcsány Ferenc kormányának, hogy azonnali hatállyal tilcsákbe a hegyet, dózerolják le az összeset, egy méteresnél magasabb szintkülönbség ne legyen az országban. Bontsák le a Libegőt, a kőröshegyi- és a megyeri hidakat, ez utóbbi helyén járjon komp. Mer' a tériszonyos embereknek is joguk van félelem nélkül élni!

Bár... Ha jobban belegondolok, ez semmiképp sem jó megoldás, hiszen nagyanyám a hajózástól fél, mindig hangosan sikongat amikor hajóval vagyunk kénytelenek utazni, hogy jaj, elsüllyedünk. Már egy motorcsónak látványa is rettegéssel tölti el, mondván ha ő a Duna parján sétálgat a legszebb ruhájában, és egy motorcsónak arra megy és lefröcsköli, belegondolni is rossz. A vízi közlekedés tehát többszörösen alkalmas a megfélemlítésre, ezért mindenképp tilcsákbe. A vízzel együtt, mert az meg félelmet kelthet azokban, akik nem tudnak úszni, így hát töltsék fel a Duna medrét építési törmelékkel hogy mindenki félelem nélkül átkelhessen rajta, demokratikus jogállamban ennyi igazán elvárható.

Aztán ott a hugom. Nem elég, hogy születése óta fél mindentől aminek kettőnél több lába van, de ráadásul kislány korában megugatta egy drótszőrű tacskó. Hiába, hogy a legjobb barátunké - mondhatni haveri kutya - volt, szegénykém azóta a legbájosabb palotapincsiről is csak a gonosz, ugató, félelemkeltő kutyákra tud gondolni. Megengedhető-e ezekután, hogy pókok, egerek, patkányok masírozzanak félelemkeltően a városban, és ezen felül még egyesek kutyát is tartsanak, rettegésben tartva a békés lakosságot? Azonnal tilcsákbe a bogarat, a rágcsálót, a denevért, de leginkább a kutyát tilcsákbe, abból is főleg az agarat.

Apámat már meg szinte sem merem említeni. Szerencsétlen, negyven éve melózik a trafógyárban, világ életében kiváló dolgozó volt, most meg egyszercsak itt ez a gazdasági válság. A fater azóta egyfolytában csak retteg, hogy bármikor elveszítheti a munkahelyét, és félelemmel gondol arra hogy mit hoz a jövő. Nem is értem, hogy gondolhatja bárki, hogy idecsinál egy ilyen válságot, és hogy miért nincs a Parlamentben senki, aki kiáll a dolgozó magyar népért, és azt mondja hogy tilcsák be a válságot, meg tilcsák meg a jövőnek hogy hozzon bármi rosszat is? Ha meg továbbra is rosszat hoz, akkor a jövőt, megaZorbánt is tilcsákbe aki olyanokkal riogatja a népet, hogy a jövő, ami annyi emberben félelmet kelt, egyszercsak kezdődik. Igennel, vagy bármi mással, nem érdekel, tilcsákbe és kész.

A gyerek is fél. Amióta látta a Szörny Rt című rajzfilmet (tilcsákbe!), azóta nemcsak a szekrényből kiugró szörnyektől fél, hanem a yetitől is. Teljesen reménytelennek látom a helyzetet, mer ugye a yeti az lehet hogy nincsen is, de ha van akkor meg a hegyen masírozik félelemkeltően és lábnyomozik a hóba, de még senki se látta és nem tudja hogy hol a yeti. Azonnal kell alapítani egy akciócsoportot amely felderíti a yeti tartózkodási helyét, odamegy és jól betilcsa, hogy a pulya ne féljen már tőle.

És végül magamrú is egy pár szót, ha már így összegyüttünk. Én osztán nem félek semmitű, Gazsival mi ketten vagyunk a raj csávók a faluban. Senki nem mer hozzánk érni egy ujjal sem, mert mindenki tudja hogy mi vagyunk a menők. Vannak akik azt mondják hogy félnek tűlünk cigányoktú, de azok bolond büdös rásszista magyarok, a nyolc tezsvírem hajjon meg ha bántottam én vagy a Gazsi bárkit is! Meg különben is hogy nézne már az ki more, hogy betilcsák? A cigányokot? Há rögtön hívom én az ombudzment, hogy ilyet necsinájjatok, mert be lesz verve az orrotok. Na jóvan, néha azért egy kicsit én is félek hogyha már kevís a segílyke hónap közepín akkor mi lesz, ezért jó vón ha betilcsák azt hogy ilyen kevés segílykét aggyon az állam minékünk, meg azt is hogy a játékgép ne nekem dobja a dzsekpotot.

De a Gazsi az fasza gyerek ám és mindig megoldja a helyzetet. Ő mindig tudja hogy hova kő menni rézt bugázni, meg azt is hogy az utcán sétálók közül kit lehet jól lehúzni, meg kit kell megverni aki nem üt vissza hanem tolja a dohányt tiztezsígesen. Meg még azt is fejbentarcsa, hol van a faluban olyan telek amelyiken nincsen körüláramolva a zuborka. Errű jut eszembe, azt azér igazán betilthatnák má more, hogy a faluba áramot vezessenek a kerítésbe, mer már többen is csináltak ilyet, és mi lesz ha cociális segílyosztás után bebaszva véletlenül rossz kertbe megyek be lopni, és megráz az áram? Nekem is vannak jogaim, dikkmá!

Lényeg ami a lényeg tezsvírem: tilcsanakbe mindent amitől mi félünk, de ti a romáktól nehogy félni merészeljetek mert baj lesz belőle!

Csá csumi csá!
Lákátos Bárnábázs Dzsunior Lájosmizsérű!

A bejegyzés trackback címe:

https://greyhound.blog.hu/api/trackback/id/tr43979783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csontpete · http://csontpete.puruttya.hu 2009.03.04. 17:24:48

Nagyon jó! Szakadtam rajta a röhögéstől!
:D
Tíccsák be a tezsvíreket!

Despota 2009.03.05. 17:30:26

Bammeg Gery, Te beteg vagy XD!

Amigdala 2009.03.07. 12:30:13

Remek írás, pompás konklúzió, bár van benne néhány logikai baki! Kdves Jr. Barny, apád sose dolgozott a trafógyárban - oda csak a rézkábelért, meg a hűtőolajért járt, éjszakánként. A húgod pedig nem fél mindnetől, aminek kettőnél több lába van. Már 12 évesen megvizsgálta, van-e a te harmadik lábadon cipő. Nem volt. Most már ő is várja a családit...
süti beállítások módosítása