Gery Greyhound

Michael Jackson (1958-2009), 960 Ft/hét

2009. július 08. - Gery.Greyhound

Furcsa bannerre lettem figyelmes a Michael Jackson elmaradt turnéját szervező AEG Live által készített, és az AP hírügynökség által a Youtube-ra is feltöltött videó végén: a reklámcsíkon Jacko rommá fotosoppolt portréja mellett pontosan annyi információ olvasható, mint ezen blogbejegyzés címe: Michael Jackson (1958-2009) 960 Ft/hét.

A meglehetősen morbid banner okozta sokkot csak fokozta az oldal, amely - kíváncsiságból történő - rákattinásakor megjelent a böngészőmben: egy csengőhangokat, és hasonló, 0 előállítási költségű hulladékokat jó drágán árusító, spanyol nyelvű de ennek ellenére a legjobbcsengohangokmagyarorszag.com domainen üzemelő oldalnak volt olyan vastag bőr a pofáján, hogy egy ember halálát használja fel reklámcélra. De ez még hagyján, ami igazán szörnyű, hogy a linkelt oldalon egy darab Michael Jackson-nal kapcsolatos tartalom nincs. Van birkás háttérkép, meg bikinis csajok. "Kedves Michael Jackson rajongó, leszarjuk a gyászodat, az a lényeg hogy legyen köztetek pár birka aki ad nekünk heti 960 Forintot az őt ábrázoló birkás háttérképekért. Ja, hogy te valakit elveszítettetél, és ez neked fáj? Kit érdekel, mi nyerünk rajta két korsó sör árát, úgyhogy kuss legyen" - gondolhatják a cég menedzserei az előkelő kattintásszámokat nézegetve.

De tulajdonképpen nem csak a MJ rajongókat, de a Google AdSense rendszerét is pofán köpték ezzel a húzással: a Google ügyesen releváns(nak tűnő) bannert helyezett el a videó alatt, a releváns banner mögött viszont aljas módon irreleváns tartalom lapul. Így lesz egy ember halála is csak egy a számtalan piszkos marketing-stratégia közül...

UPDATE 09. 07. 14. - Azóta már pótolták a hiányosságot és találhatóak letölthető Jacko-dalok az oldalon, ettől függetlenül csak egy egész picivel lett kevésbé gusztustalan a dolog.

A bejegyzés trackback címe:

https://greyhound.blog.hu/api/trackback/id/tr91234542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

musi 2009.07.14. 10:25:56

a google adwords-be/adsense-be az kerül be, és olyan tartalom alá, amit a hirdető fizet... Ha én hajópadlót reklámozok, és bejelölöm kulcsszónak hogy "üdítő", akkor meg fogok jelenni az üdítő szóra... Sajnos.
süti beállítások módosítása