Gery Greyhound

Sünt osztanak a rendőrök a Szigeten

2009. augusztus 10. - Gery.Greyhound

Azt hittem, hogy ez csak valami rossz vicc lehet, de nem: valóban van pofájuk bárgyú vigyorral jópofizni a rend éber őreinek azok után, amit az elmúlt 3 évben műveltek. Mert azt gondolják, hogy így majd - értékelve az öniróniát - sokan megszeretik a rendőröket.

"Sokáig nem tudták eldönteni, hogy bántónak érezzék-e a folyamatos sünözést, de most úgy döntöttek: nem veszik annak, sőt. A Sziget fesztiválra sünökkel érkeznek majd. Nem valódi, hanem plüss-sünökről van szó, ezeket osztják majd a rendőrök a saját sátruknál azoknak, akik például jó választ adnak a teszteken."

Mik lehetnek vajon a tesztkérdések? Összeállítottam egy lehetséges verziót a kérdőívből...

A bejegyzés trackback címe:

https://greyhound.blog.hu/api/trackback/id/tr321299884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ivanhoe 2009.08.10. 11:09:07

Jó a poszt, és a kérdőív is. Bár szerintem az utolsó kérdésre 2 helyes válasz van.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2009.08.10. 11:19:06

@Ivanhoe: Mindegyikre két helyes válasz van, egy 2 pontos és egy 1 pontos :)

Ivanhoe 2009.08.10. 11:26:39

Bocs, nem olvastam el az apróbetűs részt:)

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.08.10. 13:36:30

A Shün! rohadt vicces. Még most is tudok rajta röhögni. Igen, igen, tudok róla, voltam vele orvosnál, de sajnos előrehaladott, nincs mit tenni.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.08.10. 15:01:38

nagyon jó a teszt!
bravó
de h tudjuk meg az eredményt?
ezt kirakjam én is az oldalamra? h nőjön a kitöltők száma?
hogy kő?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.08.10. 15:03:29

belehet ágyazni nekem is nem?
add meg a címet kérlek

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2009.08.10. 15:13:03

@tesz-vesz: A teszt csak poénból készült, nem igazán felmérés céljából (úgyis egyértelmű a dolog)

Beágyazni elvileg úgy tudod hogy egy iframe-be SRC-ként ezt adod meg:

spreadsheets.google.com/embeddedform?key=tlSK_mV7_iE75Bt1ohUZpFg

Straight 2009.08.10. 16:51:03

A teszt vicces tényleg de te nem vagy ép.
A következőkre várható reakció végett előre leszögezném legalább annyira rühellem ezeket a geciket (mindet!! nemcsak a maszopot)mint ti csak én egy normális értkérend szerint cselekszem.
Na akkor lássuk:

Mi a vipera?
Rendőröknél önvédelmi és/vagy támadóeszköz erőszakos egyének megfékezésére/félemlítésére. (ha felgyujtod budapestet igenis féljél hogy kapsz egyet a seggedre)

Üldögélő fiatalok...
Őket hagyni kell és hagyják is. Ha a tömegoszlatás már órák óta zajlik körülöttük és még mindig ott vannak mikor már a rendőrautó 10x felszólította őket hogy menjenek el mert oszlatnak akkor meg basszák meg.

Békés tüntetők, könygázgránát távolsága.
Az nem békés tüntető aki elfoglalja a margithidat gyujtogat molotovkoktélozik és téglával dobálja a rendőröket. Ha mégis békés akkor meg mi a faszt keres ott? Aki ott van nem békés. A rendőr nem képes megállapítani. ennyi.

Babakocsi, cumi vs rendőrök.

Bassza meg az olyan anyuka aki egy várható tömegoszlatás közepébe tolja be a gyerekét.

Fizikakérdés:
Gratulálok ha október 23. át szerinted hídfoglalással és (békés)gyujtogatással ünneplik.

Melyik tüntetést kell engedélyeznmi...?
Azt semmiképpen sem ahol előreláthatólag agresszív tömeg fog kialakulni.

Melyik a félelmetesebb?
Egy semmiféle kormányzati szerv irányítása alá nem tartozó a rendfentartó/honvédelmi szervektől független azok szabályait/magyar törvényeket nem vagy csak részben elismerő FÉLKATONAI szervezet 200 tagja igenis félelmetes.

Az utolsó kérdésben nem találtam kivetnivalót.

Várom a kritikákat de mocskolódást nem.
Előre szeretném kérni a kedves kritikudokat hogy az "anyád" ill a "megvertek engem is a rendőrök" tipusú kritika nem kritika. A kérdésre adott válaszok lényegét tessék cáfolni pl.: "Azért jó az az anya aki egy várható könygázos tömegoszlatás közepére viszi 1 éves gyermekét mert:..."
Vagy pedig: "Azért kell engedélyezni egy olyan tüntetést ahol fegyveres felkelésre szólították fel a lakosságot (Tomcat) mert:..." Várom a válaszokat.

Mourinho már nem a király 2009.08.10. 20:35:42

Szerintem a teszt félelmet keltő!!
:D

Véraláfutás 2009.08.10. 20:51:28

@Straight:

Vipera - illegális eszköz a rendőrségnél, halálos sérülést is lehet vele okozni...

Békés tüntetők, könygázgránát távolsága.
Békés tüntetőkről volt szó, és nem a molotovozókról, kéretik nem csúsztatni ;)

Babakocsi, cumi vs rendőrök.
IQ válsz volt a részedről, tényleg bassza meg, hogy nem készült fel arra, hogy egy békés megemlékezésnél a rendőr nem segít neki hanem szopatja.

Fizikakérdés:
Értem tehát mindent szabad a rendőrnek, akár öljön is. De akkor ne hívd már demokráciának amiről te beszélsz. Persze a "rendszerváltássnál" az akkori hídfoglalók miért nem kaptak a pofájukba miért nem oszlatták fel őket, csak nem azért mert felülről engedélyezték? Jó lenne nem szelektíven kezelni a dolgokat. De lég ha tüntetés témában körülnézel europában ahol sokkal durvább tüntetéseket képesek szakszerübben kezelni...

"Melyik tüntetést kell engedélyeznmi...?
Azt semmiképpen sem ahol előreláthatólag agresszív tömeg fog kialakulni."
Mi alapján jósolsz? Ruha, bőrszín, zászló???

"Egy semmiféle kormányzati szerv irányítása alá nem tartozó a rendfentartó/honvédelmi szervektől független azok szabályait/magyar törvényeket nem vagy csak részben elismerő FÉLKATONAI szervezet 200 tagja igenis félelmetes."
Itt többszörös bukfencet produkáltál.
- Nézz utána mit jelent az a szó, hogy félkatonai. Mert ez egy nagy baromság amit állítottál.
- Törvényt nem sértettek, az elsőfokú ítélet a félelemkeltésre hivatkozva született, amit fellebbeztek. Ergo már az ítélet is vicces. (féleg annak fényében, hogy az előző bírót gyorsan lecserélték, mert nem úgy állt hozzá ahogy azt fent elvárták) Mert mi minden lehet félelemkeltő, hogy méred és kik döntik el?

Ja, nem vagyok párttag, semmilyen szervezet tagja, nem voltam tüntetéseken se pártrendezvényeken. Egyszerűen a tököm tele van a demagógiával és a csúsztatásokkal.

Straight 2009.08.10. 21:42:41

@Véraláfutás: Nem érzek a válaszomban csúsztatásokat bár 1 valóban van. Én abból az ominózus októbar 23 ból indultam ki feltételezve hogy minden más annak a következménye. (kérlek ne állítsd hogy az békés volt) Előre láthatóan azok a tüntetések lesznek agresszívak amikre bizonyos elemek előre bejelentik tettleges kormánybuktatási szándékukat (habár a békéssel még eggyet is értek). Pl. az jogosan tiltott tüntetés ahová fegyveres felkelésre buzdítanak. Bővebb nézeteimet itt nem fejtem ki nézd meg a postjaimat. A magyar gárda nekem inkább terrorszervezetre hasonlít. A félkatonai szervezetnek utánnanéztem valóban enyhe fogalomzavarban irtam de a mondatból kitűnik a véleményem és akkora zavar nem is volt.
BAbakocsis anyuka pedig semmilyen tömegdemonstrációra ne vigye a kölkét. A rendőri fellépés valóban helytelen lehetett. A cumisüveg nem veszélyes ez csak utólagos médiabaromság szerintem de a rendőr helyében ha el nem is küldöm de mindenképpen kértem volna a nőt hogy menjen el.

Amúgy meg kössz a postot pont ilyenre vártam.

capor_ 2009.08.11. 00:13:13

@Straight:

Van aki a vanília fagyit van pedig aki a csokifagyit szereti. Van akiben ez kelt félelmet, van akiben pedig valami teljesen más. Lehet valakiben azok a nyugdíjasok keltenek félelmet aki képesek megemlékezni Kádár elvtársról. Sőt olyanokat is el tudok képzelni, akik egyszerre 4nél több roma látványától félnek. Tehát a félelemre hivatkozni röhej. Főleg, hogy a politikai sokszínűség a demokrácia egyik velejárója, plusz erre rájön még a szólás és véleménynyilvánítás szabadsága is. A szélsőségek ellen lehet kampányolni, lehet az erősen (70%) balos médiát uszítani ami rendben is van hiszen ez a "dolguk".
Viszont amikor két elméletileg független szerv is egyértelműen szubjektív döntéseket hoz (rendőri fellépések, bírósági "ítélet") csak azért mert ....(ebbe ne is menjünk bele mert felesleges) az egyszerűen vérlázító és egy nem-demokratikus rendszert idéz fel...

A magyar gárdával kapcsolatban meg: vertek már meg így csoportosan valakit? fenyegettek már meg hivatalosan valakit? Csináltak-e egyáltalán valamit az összejöveteleken kívül?
Mert az oké, hogy bármilyen hír/cikk/írás jelenik meg a gárdáról akkor mellette megjelennek milliószor a félelem/szélsőjobb stb szavak de ez nem az ő művük/saruk hanem a "szabad" médiájé...

Jurganov 2009.08.11. 06:57:36

@Straight: ne igyál többet. amit eddig bevedeltél az is bőven sok. csak annyit fűznék hozzá, hogy gondolkodhatnál mielőtt írsz.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2009.08.11. 08:46:18

@Véraláfutás: Köszi szépen hogy nagyjából megválaszoltad helyettem Straight kommentjét, nekem is kb ez a véleményem.

Október 23-hoz még hozzátenném, hogy ott volt egy teljesen békés, többtízezres tömeg az Astoriánál, a Fidesz naggyűlésén. És volt egy pár száz randalírozóból álló csoport az Alkotmány utcánál - Google Maps szerint ez majdnem 2 kilométer. A rendőrök - ahelyett, hogy a tomboló huligánokat körbekerítették és feloszlatták volna - végigkergették a Bajcsy-n az Astoriáig ahonnan a Fideszesek épp indultak haza amikor odaértek, ekkor kezdődött az oszlatás.

Cumisüveg téma: idén március 15-én volt olyan, hogy elvették a kismamától a cumisüveget, aki csak a környéken ment volna a boltból haza, esze ágában nem volt tüntetésre mennie a gyerekkel.

Félelemkeltés: ismerek olyat aki fél a kutyáktól, valaki a víztől, megint más pedig a pókoktól. Erről egyszer már írtam egy posztot:

greyhound.blog.hu/2009/03/04/tilcsakbe_4
süti beállítások módosítása