Gery Greyhound

Barátaim, merre vagytok?

2009. március 26. - Gery.Greyhound

Emlékeztek még?

Amikor azt gondoltuk, rosszabb már nem lehet... Átvertek és arcon köptek bennünket, mi pedig azt éreztük legbelül, hogy valamit tenni kell. Nem egy önjelölt szónok hívott össze bennünket hatalmas médiahadjárattal megtámogatva, hanem saját lelkiismeretünkre hallgatva elindultunk, és SMS-ben értesítettük a barátainkat, hogy tartsanak velünk - mégis rengetegen voltunk, megtöltöttük a teret. Nem törni-zúzni és üvöltözni mentünk, de a hangunk messze elhallatszott. Nem molotov-koktélt és utcakövet vittünk, és nem is vekkert, hanem a szívünket, családunkat, gyermekeinket. Sokat dolgoztunk, de munka után odamentünk hogy együtt lehessünk. Nem ismertük egymást, mégis, amikor egymásra néztünk, tudtuk: mi mindannyian összetartozunk, biztonságban, együtt vagyunk a bajban - egy igazi nemzet voltunk néhány nap erejéig.

A baj azóta nagyobb, mint valaha. Csődbe vitték hazánkat és cserben hagytak minket. Akkor azt mondtuk, biztos nincs lejjebb - most szívesen visszakapaszkodnánk legalább arra a szintre. Mi pedig, akik akkor ott voltunk együtt, most szanaszét szóródva éljük tovább hétköznapjainkat, mint ha minden a legnagyobb rendben volna. Barátaim, akik akkor ott voltatok - most merre vagytok? Az én lelkiismeretem azt súgja, hogy ismét össze kell fognunk, mert másra nem számíthatunk, csak saját magunkra. És meg kell mutatnunk: nem törődtünk bele!

A bejegyzés trackback címe:

https://greyhound.blog.hu/api/trackback/id/tr431026755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zoli29 2009.03.26. 15:16:49

Több, mint 2 év távlatából azt mondom: 2006 őszén forradalom volt Magyarországon - de leverték...

Ha most választások nélkül új kormány fog alakulni, megint a Kossuth téren lesz a helyünk (nekem először, mert 2006-ban én nem voltam ott :( ).

borsikm 2009.03.26. 20:18:03

Jól összevágott anyag, még ha éppen a kossuth téri impotens semmittevés volt is az, amire a legkevésbé sem lehetünk büszkék.

reality 2009.03.26. 23:07:32

@borsikm: "amire a legkevésbé sem lehetünk büszkék"
Azok a napok a kormány tohonyaságának leképezése volt, de Istenem, azok az első napok felemelőek voltak. Úgy éreztem, történelmet írunk. És hova jutottunk...

Steppenwolf 2009.03.27. 09:15:40

Én továbbra is azt mondom, ha ott hömpölyögne Gyurcsány dolgozószobája alatt 150-200 ezer békés tüntető az sokat segítene nekik a döntésben, hogy elhúzzanak.

JXB 2009.03.27. 20:50:51

Benne vagyok! nem kicsit, nagyon!

palostrend · http://palostrend.hu 2009.05.22. 14:38:09

Arany jó Gary!

Ne vedd zokon de portfóliód kellőképp megnyerte tetszésemet.
Így nem is marad más hátra mint felkérni Téged jellegzetes stílusodban a Pálos Trend formáció eleddig kliptelen dalahoz egy "kis" filmgyártásra. (Havi elszámolásban.)
Üzleti részleteket az apuska@freemail.hu-ra várunk.

Rugalmasságod és igényes "hozzánk állásodat" előre is köszönöm: Pálos Attila
süti beállítások módosítása