Gery Greyhound

El lehet menni Budapestről, kéremszépen...

2009. július 24. - Gery.Greyhound

Budapesttel az utóbbi időben egyre több problémája van az itt élők egy részének. Minden nyáron dübörög a Sziget, egyesek este 10 után szórakozni merészelnek a belvárosban, egyre több utcát bontanak fel hogy aztán átadják őket a rohadék bringásoknak és a gyalogosoknak, futóversenyek, légiparádé, tűzíjáték és más baromságok amelyek csak a forgalom akadályozására és a lakók bosszantására jók, és még sorolhatnám mi minden teszi pokollá szerencsétlen itteniek életét. Most legutóbb például a várban kocsikáztak valami idióták, mer' erre bezzeg van pénz, és a dugóban kellett szopnia sokezer embernek. (Miért, talán egy átlagos hétköznapon nem szopás autóval közlekedni a városban? Nem édesmindegy ez a plusz egy nap?)

Én nem így látom. Az utóbbi években felerősödni látom azt a folyamatot, hogy Budapest szépen lassan élhető, és szerethető várossá kezd válni. Végre valóban megindult valami fejlődés a belvárosban, kezd belvárosi arculatot ölteni az egész környék, és megváltozni látszik az eddigi szemléletmód, végre nem az átmenő forgalom élvez prioritást a városban kikapcsolódásra vágyó polgárok igényeivel szemben. Egyre több és egyre magasabb színvonalú szórakozóhely, kocsma, különféle kulturális- és egyéb program közül választhatunk, és ennek meg is van a hatása: egyre több ember lepi el a város parkjait, tereit, kávézóit, teraszait...

...és persze egyre több az elégedetlen hang, mert hát mégiscsak Magyarországon vagyunk, miért lenne mindenkinek jó az, hogy egy nagyvárosban nagyvárosi élet kezd kialakulni. Verók István, Terézváros szocialista polgármestere már évekkel ezelőtt megkezdte ámokfutását a környéken a félmillió embert vonzó Budapest Parádé beszüntetésével (az indok: zajos és koszos, érdekes hogy az ugyanitt megrendezésre kerülő melegfelvonulás nem az) most pedig szintén tőle itt a csendrendelet, amely nagyjából azt üzeni a szórakozni vágyóknak, hogy este 10-kor húzás haza. Jobb helyeken 11 előtt el sem kezdődik a buli, de nem baj, mert reggel 6-ra menni kell a gyárba, nehogymár' más meg jól érezze magát.

Én meg mondok valamit: aki ku*vának áll, ne sírjon ha b*sszák. Vagy finomabban: aki a sivatagot választotta lakhelyéül, ne hisztizzen hogy meleg van, hiszen lehet hogy a sivatagi róka pont azt az éghajlatot kedveli, azért él ott. Tényleg az lenne a megoldás, hogy a sivatagi rókákat leszarva mesterségesen lehűtjük a Szaharát, csak hogy azoknak jó legyen, akik egyébként számtalan, nyugodtabb klímájú lakhely közül választhatnának? Budapest nagyváros, és bizony - talán meglepő módon - a nagyvárosban általában nagyvárosi körülmények uralkodnak, a nagyvároshoz (és főleg annak belső területeihez) pedig hozzátartozik a nyüzsgés és az éjszakai élet. Akinek ez nem tetszik, egy átlagos belvárosi lakás áráért gyönyörű családi házat vehet vidéken, ahol nincs Sziget, nincs Gödör, nincs Liszt Ferenc tér, se Mucsaröcsöge Parádé, repülőnap, Critical Mass, és este 10 után nem hogy a kocsma nincs nyitva, de még a járókelők cipőinek kopogása sem veri fel a csendet. Nincsenek teraszon sörözgető emberek, akiknek még van pofájuk levegőt is venni és ezért kitiltani az autókat... Senkit sem kötelez arra senki, hogy itt éljen, ahogy engem sem láncoltak a vidéki kisvároshoz, ahonnan épp a szürke kisvárosi hétköznapokat megunva költöztem fel a fővárosba. Vidéki kisvárosból számtalan van az országban, Budapest, mint nagyváros igazán megmaradhatna az egyetlen oázisnak a nagyvárosi hangulatot kedvelőknek. Szóval, lehet választani, vagy ahogy Feri bátyánk javasolta: el lehet innen menni.

Aki meg - hozzám hasonlóan - azt szeretné, hogy a sivatag a sivatagi rókáké maradhasson, jöjjön el ma este 8 órakor a Jókai térre, tiltakozzunk együtt a terézvárosi csendrendelet ellen.

(Persze, lehet azzal jönni, hogy akik most panaszkodnak azok előbb költöztek a belvárosba mint hogy az valóban belvárossá váljon, de ettől még nem az az időszak volt a normális. Körül lehet nézni nyugaton, Rómában, Párizsban este 10 előtt vacsorázni nem mennek az emberek, nem hogy haza... És azt még hozzáteszem, hogy a Szigethez légvonalban közelebb lakom, mint az óbudai lakótelepeken évek óta a Sziget miatt rinyáló panelprolik. Simán ki lehet bírni, pláne ha cserébe a Szigetre sem kell túl sokat HÉV-ezni :))

A bejegyzés trackback címe:

https://greyhound.blog.hu/api/trackback/id/tr931264628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

repecs 2009.07.24. 15:17:28

Nagyon szivesen elköltöznék bárhová de egy valami hiányzik a vidéki városokból. A munka lehetőség.

Fazakas F. János 2009.07.24. 15:20:24

Nem igazán kikoltozni még vidékre sem...
Akinek nem tetszik a Liszt Ferenc tér koltozzon mondjuk zuglóba... Csendes, tiszta biztonságos és 10 perc alatt bármikor bent vagyok a belvárosban...
Igazi probléma az, hogy megint nem a fontos emberek szava dontott hanem a fontoskodóaké...

Shitting Bull 2009.07.24. 15:22:37

Geryke! Te mi a jóanyádér' nem tucc kiköltözni a pusztába és ott "szórakozni"?

Shitting Bull 2009.07.24. 15:23:33

@jancsibohóc: és ti lennétek a "fontos" emberek, mi?

MaGyArPoTcH 2009.07.24. 15:24:00

ezzel csak egyetérteni tudok!

bár a kompromisszum még mindig emberibb mint a tiltás igy előbb azzal is próbálkozhattak volna

nem rég hallottam a terézvárosi polgárm. a rádióban, hogy a szórakozóhelyek nem önszabályozóak > hát ha senki nem mondta nekik hivatalosan hogy kellene akkor miért is tennék?

efi 2009.07.24. 15:25:28

Felőlem szórakozni is lehet, meg sörözni is. De ezt nem tudom felfogni én sem, hogy mi a rossebnek üvölt a zene úgy hogy csak ordítozva lehet beszélni (persze, hogy még a szomszéd utcát is zavarja, a tisztelt hallgatóság meg ugye 20 éves korára süket, mint az ágyú), meg a teraszon lévő sörözés először a teraszon csap át üvöltözésbe, aztán az utcán folytatódik hajnali 5-ig. Na ez itt a baj.
Én szívem szerint az ilyen főbulizóknak az ablaka előtt járatnék az ő délelőtti/délutáni alvásuk idején egy betonkeverőt meg egy forma1-es autót kánonban és utána megkérdezném a véleményét, hogy zavaró-e, ha nem tud aludni.
Ja, nem Pesten lakom és nem bogaras vénember vagyok.

Comandante en Jefe · http://local.blog.hu/ 2009.07.24. 15:27:53

Azért válasszuk már szét a dolgokat!
Van jogos rinya, és van nem jogos.
Ha egy fél várost megszopatnak, mert valaki lusta volt egy rendezvényt tisztességesen előkészíteni, akkor jogos a rinya.

2009.07.24. 15:30:13

GH: "akik most panaszkodnak azok előbb költöztek a belvárosba mint hogy az valóban belvárossá váljon"
WTF? Mikor? 1905-ben? Budapest belvárosa kb. azóta "nagyvárosi" belváros. Na jó, lehet, hogy tévedtem +/- 5 évet...

kafferbivalybalamber 2009.07.24. 15:30:15

Ja, ezt már Gyurcsány elvtárs is megmondta: el lehet innen menni.
Egyébként mennek is, aki csak tud. Vigalmi negyedben sok mindent lehet csinálni, de ott élni, gyereket nevelni, na azt nem lehet.

"Hernádi Márta a károk közt említette a lakók elköltözését. A házukban 20-25 lakásból ötben laknak, ad magyarázatot az üresnek tűnő házra."

index.hu/belfold/budapest/2009/07/23/benzinkutat_akarnak_a_liszt_ferenc_terre/

Silverf@x 2009.07.24. 15:31:52

Magyarország hahahahaha :D Lassan már úgyis csak az marad ott, aki nem számít...

szalagfék 2009.07.24. 15:32:28

Sokat jártam Athénban, az ottani laza, nyugis, ráérős mediterrán stílus nekem nagyon bejött. Az emberek este 9-10 körül kezdenek beszállíngózni a kis éttermkbe, tavernákba, felcsendül a buzuki és eszem-iszom éjfélig, egyig (hétköznap is, nem csak hétvégén!). Persze reggel nem hatkor kelnek és fél8-ra járnak melózi mint a magyar melósok többsége, köszönhetően a múlt rendszerből ránkmaradt munkarendnek. A görög 8-kor kel, fél10-re beér a munkahelyére és este 6-ig bent van. Délben van egy kis szieszta (ez nekem nagyon kéne mindennap :D ) aztán este megint kezdődik minden előlről. Nálunk a régi berögzült idősávok élnek: 7-kor vacsora, fél8-kor híradó a TVben, 8-kor meg letelepszik a család az esti film elé és 10-kor villanyoltás, mert reggel csörög a vekker 6-kor. Az ilyeneknek persze vérlázító, ha valaki ilyenkor kezd élni...
Az életvitelünket meghatározza a melóhelyünk üteme és a régi bevett szokások (pláne nyugdíjasok esetén, akik kelhetnének reggel 9-kor is, de már hajnalban felkel az összes, mert este 8-kor fáradtan esik össze)
1ébként egyetértek a poszttal, a belváros ne arról szóljon, mint egy külvárosi lakótelep, ahol este 10 után csak kóbor macska van az utcán, mert a dolgozó nép épp lefeküdni készül.

AzHofi 2009.07.24. 15:32:49

Nincs mucsaröcsögeparádé, meg munkalehetőség sem. Gondolod minden budapesti úri hóbortból lakik Budapesten? Akiknek van rá pénzük, már rég alvóvárosokból járnak be dolgozni -vagy akár éjjelig mulatni- Budapestre, aztán otthon a csendes kis kertvárosukban alszanak egyet. Vagy azt állítod, hogy Budapesten éjjel kizárólag az ott, környéken lakó budapestiek buliznak?

repecs 2009.07.24. 15:33:35

Vasárnap vidéken reggel felbugnak a felxek a motorosfürészek kutyák kakasok kórusa válaszol rá.

mechorang 2009.07.24. 15:33:36

ez a post egy nulla, tartalma semmi, csak olyan dolgok hangzanak el amik már máshol pro kontra kivesézésre kerültek.

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.07.24. 15:36:11

"Egyre több és egyre magasabb színvonalú szórakozóhely, kocsma,"

ahova természetesen igényes, "kultúrált" emberek járnak.
Kulturáltságukat mi sem mutatja jobban, minthogy összeokádják a környéket és ordenáré módon ordibálnak hajnalban az utcán. ( Megjegyzem : mióta "magas színvonalú" szórakozóhely egy kocsma ? Tja, maga a carnegie Hall, ugye ? )

A másik meg : érdekes álláspont, hogy akinek nem tetszik a zaj, az vonuljon el a pusztába. Vannak zajvédelmi normák, van birtokvédelem ( ugyebár a tulajdoni triász tagja a használat is ). Mi a francnak tűrje az ember, hogy kompenzáció nélkül kellemetlenséget okozzanak neki ? Mi ebből a lakók haszna ? ( senki ne jöjjön most az ingatlanár emelkedésével, mert az most éppen csökken. )

Ja, hogy idáig leszarták a zajvédelmet, leszarták a köztisztaságot a kedves 2kulturált szórakozóhely tulajdonosok " és most kellemetlen, hogy be kell zárni 1o kor ? Na ja ...

Megjegyzem, miattam mindenki hallgathat tuctuc zenét, ha
1. én a lakásban ezt nem hallom
2. nem az én kapualjamat hányják össze
3. a "kulturált szórakozóhely" nem az én házam kukáit tömi tele a mocskával, hogy a ház kapualját elönti a mocsok és a bűz ( mert extra kukát venni sóher )
4. a "kulturáltan szórakozó" kocsmalátogatók nem lármáznak az utcán. ( Nem a magasabb alapzaj ellen van kifogásom, hanem a részeg óbégatás, a parkoló autók részegek általi megrongálása, stb ellen )

Végezetül : nem tudom, a kedves posztíró így szokott szórakozni ? Óbégat ? Mindent összehány ? Autószélvédőket ver be ?

Ha igen, akkor ássa el magát.
Ha nem, akkor próbálja inkább ezekre a dolgokra terelni a blogjában a figyelmet, mert a csendrendelet ezek következménye.

AzHofi 2009.07.24. 15:38:52

@mechorang: de ezzel lehet címlapra kerülni

hüjehalyó · http://www.aldi.hu 2009.07.24. 15:41:18

Annyira unalmas már mindenhol ezt az "el lehet inenn menni"-t olvasni.
Anno ez olyan szövegkörnyezetben hangzott el, amiben pont az ellenkezőjét jelentette.
Ez olyan mintha azt írnánk, hogy Petőfi azt írta a Nemzeti dalban, hogy "Rabok legyünk".
Volt elég balfaszsága Gy.F.-nek, még válogatni is lehet belőlük. Baszogassuk azzal, ami jogos.

Hogy ontopic is legyek.
Ez az egész oda vezethető vissza, hogy az emberek Magyarországon nem mobilisak. Más országokban tök természetesnek számít, hogy az ember az élete során lakik vagy 10 helyen. A magyar ember szeret letáborozni egy ingatlanban és azt szeretné, ha onnan vinnék a temetőbe.
Ennek részben oka az is, hogy a Mao.-n kurva magas a saját tulajdonú ingatlanok aránya, miközben a mobilisabb országokban a bérlés a domináns. Nyilván könnyebb egy bérleti szerződést felmondani és kötni egy másikat, mint egy lakás eladás-lakás keresés-lakás vétel kört lefutni. Pláne egy idősebb embernek.
Egyelőre egyébként nem is nagyon látom, hogy ebben változás lenne.

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.07.24. 15:42:39

@AzHofi:
Na ja. Pl a budai zöldövezetből bejárni, az minimum napi 6O km ( 6.5L benzin ) és két és fél óra kocsikázás ( ugye, a blogíró nem ír arról sem, hogy miért nincs ütemes menetrend a MÁVnál, miért olyanok a tarifák, amilyenek, stb ). Ötévente új kocsi ( négy millios autó 6o%ot amortizálódik legalább ).

Éves szinten a költség legalább másfél millió ( amortizációval, de az utazásra fordított extra időt nem számítva ).

Óvoda, iskola a zöldövezetben nem igazán van, gyereket is hurcolni kell.

Naszóval, kedves posztíró, ezért nem húz mindenki el a városból.

Ha kifizeted nekem az extra költségeket, már itt sem vagyok. Áll az alku ?

avus · http://avus.blog.hu 2009.07.24. 15:43:14

@Scaramella va alla guerra:

Szélvédőbeveréshez nem kell szórakozóhely, az működik kihalt, szórakozóhely-mentes utcákban is :).

Dr Kangörény 2009.07.24. 15:43:42

Faszé' kell kell mindig panelprolizni? Különösen, ha - mint jelen esetben is - inkább a kispolgár az a kifejezés, ami lefedi a panaszkodók halmazát.

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.07.24. 15:45:03

@avus:
Ez így van, de nem mindegy hogy milyen valószínűséggel verik be a szélvédőt. szvsz a valség nagyobb kocsmák közelében.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.07.24. 15:46:17

Két éve laktam a Zichy Jenő utcában. Egyszer megszámoltam: 22 kocsma/étterem/szórakozóhely volt csak ebben az utcában.
A zajszintről nem tudok nyilatkozni, mert udvari lakásom volt. De nem tapasztaltam különösebb szemetelést, hányást stb. a szórakozók miatt. Kutyaszarból sokkal több volt, ez iszonyatmód zavart, nyáron a melegben bűzlött az egész utca a rothadó kutyagumiktól. Péntek és szombat este sem a helybéli kocsmák látogatói miatt nem volt kedven a környéken mászkálni, hanem a bank Dance Hall-ba/ból igyekvő ultragáz tinik látványát akartam elkerülni. A propos, a Bank üzemelhet tovább?
Szóval én éltem a hatker kellős közepén, de nem tartottam túl nagy problémának a szórakozókat. Pedig kb. annyira vagyok piás és bulizós, mint egy nyolcvanéves anyóka.

ditakai 2009.07.24. 15:49:39

Szerintem sem jogos a rinya. Amíg nem zavart, hogy napi száz mentő, meg a tömegközlekedés, meg a bulizó csicskák randalíroztak a téren, addig a Moszkvánál laktam, amikor meg zavart, akkor elköltöztem. Ennyi.

Az, hogy a koszról és a randalírozásról a rendőrség és az FKF helyett egy ilyen rendelet gondoskodik, az pedig tipikusan magyar megoldás :-\

OFF: Viszont kurvára zavar, hogy most, zöldövezeti környezetben lakván, éppen átminősítették a környék természetvédelmi besorolását, aminek következtében a zsákutcában lévő ingatlanomat csak fokozottan védett természeti területen keresztül tudom megközelíteni a jövőben - behajtásra kiszabható max bírság 300000Ft, ugye, és behajtási engedélyt szerezni cseppet sem magától értetődő és zökkenőmentes - hiába törvény adta jogom van hozzá (nonszensz!!!).

ON: Nagyon kínos, amikor a zöldmozgalmárok és a civilek ennyire elfelejtik, hogy mit is jelent a fővárosi létforma...

efi 2009.07.24. 15:49:59

hüjehalyó
Lakjon a nyavaja 10 helyen. Egyszer kell keresni egy megfelelőt, aztán meg nem cserélgetni, mert az egyesek szerint "trendi". Én családi házban lakom és nem azért fejlesztgetem a saját kedvem és lehetőségeim szerint, hogy 2 év múlva odébbálljak megfelelve az európai trendeknek, meg hogy kitérjek a bulizók hangoskodása elől.

avus · http://avus.blog.hu 2009.07.24. 15:51:35

@Scaramella va alla guerra:

Hát erről nincs statisztikám, csak átjárok néha a Tavaszmező utcán, és látok amit látok. Nehezen tudom elképzelni, hogy a Nagymező utca rosszabb lenne, mint egy átlagos 8. kerületi utca.

eloszto · http://eloszto.hu 2009.07.24. 15:52:07

@jancsibohóc: "Akinek nem tetszik a Liszt Ferenc tér koltozzon mondjuk zuglóba... Csendes, tiszta biztonságos "

ezt a 3 jelzőt elvesztette az utóbbi 2-3 évben.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.07.24. 15:54:14

Van igazság abban amit írsz, de én egyet értek repecs-el. Ide ömlik az összes pénz, itt vannak munkahelyek.
Úgyhogy csak látszólag van választási lehetőség.

ps: Bukarest parádét jó is hogy megszüntették.

Nori 2009.07.24. 15:54:29

Ez érv, hogy: akinek nem tetszik, menjen el?
Ha pl. szemétégetőt létesítenék valahol a külvárosban azzal a "jó szándékkal", hogy ne lepje el az országot a mocsok, akkor az működhetne minden kontroll nélkül? Ugyan károsítanám a környezők életterét, de hivatkozhatnék arra, hogy a szemetet el kell égetni, különben csak gyűlik. Meg: munkahelyek szűnnének meg, ha korlátoznám az égető kapacitását. Meg: AKINEK NEM TETSZIK, MENJEN EL. Jesszus! Tényleg ciki, hogy az Index mennyire egyoldalú. Egy szó nem esik arról, miként lehetne megoldani a problémát, csak arról írnak: minden maradjon így.
Oké, ne legyen zárjanak be a szórakozóhelyek 10-kor. DE: legyen lehangszigetelve a helyiség.
És ne lehessen az utcákon hangoskodni 10 után. (Akinek duhajkodni van kedve, álljon a saját ablaka alá, és ott ordibáljon). A vendéglők tulajdonosai a hatóságokkal együttműködve akadályozzák meg a törés-zúzást, szemetelést.

Oké, ne szűnjenek meg munkhelyek. Eleve meg se teremtődjenek, ha a tulajdonosnak nincs annyi pénze, amennyi ahhoz szükséges, hogy a boltja legálisan működjön.

Ha olyan evidens, hogy akinek nem tetszik a zaj, bűz, okádék, költözzön el: kínáljanak alternatívát (ajánlatot az ingatlanjukra) az ott lakóknak.

A 6. kerületieknek mindenképp össze kellene fogniuk, mert rég nem arról szól a dolog, hogy a belváros arculatához hozzátartozik-e a szórakozás, hanem csak arról, hogy a vendéglősöknek eszük ágában sincs azzal foglalkozni, hogy a tevékenységük zavarja az ott élőket, és ha igen, akkor további anyagi áldozatot hozni azért, hogy a kedves vendégeket maximálisan kiszolgálják, miközben a környékbeliek nyugalmára is ügyelnek. Ők csak a minél nagyobb profitra törekednek. Ami nyilván rendben van, de akkor visszatérünk ugyanoda, ahonnan kezdtem: létesítsünk szemétégetőt a mulatozók lakásai mellé. És használjunk ugyanolyan béna érveket, mint most ők.

Hol van az élni és élni hagyni elve?

Lényeg: lehessen szórakozni ameddig csak akarnak az arra vágyók. De tegyék úgy, hogy a mulatozásukkal ne zavarjanak mást. Egyszerű dolgok ezek.

avus · http://avus.blog.hu 2009.07.24. 15:55:11

Mondjuk ez úgy lenne helyes, hogy amikor 250 karakószörcsögi lakos megfúrja a mellettük elhaladó elkerülőt, mondván, nekik nincs szükségük autópályára a kertek alatt, ezért az nem épül meg, és a belvároson megy át inkább a forgalom, akkor a 6. kerületi szépen befogná a száját, mert a két dolog ugyanaz pepitában.

subtotal 2009.07.24. 15:55:56

Annyira zavaró, hogy mindenki csak azt tudja hajtogatni, hogy ÉNÉNÉNÉNÉNÉN.
Mindenkinek kellene egy külön város, akkor nem zavarnák egymást azok a marha nagy Lebensraum-ok.
Pár mj: olcsóbb magát ingerelni meg mindenféle médiához szaladgálni az ottlakóknak, mint nyílászárót cserélni?
Ki az aki a munkahelye miatt lakik a belvárosban?
Miért nem lehet decibelszabályozást hozni időkorlátozás helyett?
A vidéki élet rulez (amennyiben Debrecen annak számít).
Mitől ennyire ingerült ebben az országban minden ember, hogy mindenen felhúzza magát?

kalannenikalandjai 2009.07.24. 15:56:56

Az a kurva villamos se járjon 10 után és az autók is álljanak le, mert régen nem volt ekkora forgalom! Nem tudok nyitott ablaknál aludni ezek miatt a pöcs közlekedők miatt!

MP 2009.07.24. 15:57:47

Tudod az a baj hogy Budapest nem nagyváros csak egy posvány. Ezért van bajunk vele.

Bambano 2009.07.24. 15:58:16

Én valahogy nem tudok azonosulni azzal a gondolattal, hogy a kapualjba szaró, behányó turista a nagyvárosi élet. Ha a nagyvárosi élet erről szól, akkor ez ne legyen.

bocs a kifejezésekért, de erről van szó.

Nori 2009.07.24. 15:59:44

@kalannenikalandjai: Vannak helyek, ahol a "kurva villamosok" már annyira koszerűek, hogy igen-igen halkan működnek. ;)

Maradjon a kaki, mert máshol is van kaki, ami szintén büdös?

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.07.24. 16:00:22

@TaTa86.: azért viszonylag kevesen vannak azok, akik azért laknak a hatkerben, mert vidéken nem tudnak elhelyezkedni.
Aki kényszerből dolgozik Pesten, az jellemzően nem az egyik legdrágább kerületben vesz/bérel lakást, hanem mondjuk Rákoskeresztúron.

ditakai 2009.07.24. 16:00:23

Bambanő, nem_erről_van_szó

arról van szó, hogy szabályozás és annak betartatása helyett vasfüggöny van, mert az egyszerűbb!

borovi 2009.07.24. 16:06:14

@repecs: te vagy sosem jártál még vidéken, vagy valami qrva elmaradott faluban lakhatsz.

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.07.24. 16:07:08

@avus:
Jobbat mondok : Taktaszadán, Tiszaroffon, Olaszliszkán, meg a Hétesen, Lyukóbányán ( stb ) még rosszabb.
De ugye nem ezek lesznek a viszonyítási pontok?

Bit Rot 2009.07.24. 16:10:34

@hüjehalyó:
"Anno ez olyan szövegkörnyezetben hangzott el, amiben pont az ellenkezőjét jelentette."

Jól van, látom az MSZP-sek a magyarázhatatlant is megmagyarázzák!

Persze, az "el lehet menni" alatt a Vezéred azt értette, hogy "nem lehet elmenni".

Logikus.

avus · http://avus.blog.hu 2009.07.24. 16:14:18

@Scaramella va alla guerra:
Igazad van, a 3 kilométerre, ugyanabban a városban, ugyanúgy belkerületben lévő Tavaszmező utcát hasonlítgatni pont akkora marhaság, mint a 200 kilométerre lévő Olaszliszkát.

raklap 2009.07.24. 16:15:59

hülye barmok.... azé van dugómert egy kiló kenyérért is kocsival mentek... igaz ki a gecinek van kedve sétálni olyan koszos utcákon mint ami pesten van... járjál metróval vagy bicajjal vagy gyalog oszt nem lesz dugó...

szánalmasak a fővárosi lakosok... sírás folyamatosan...

laserjet 2009.07.24. 16:16:16

Tényleg nagyon jó volt Gery munkássága a Best of Gyurcsány idején (respect), de látom azóta sokat változott.

"Senkit sem kötelez arra senki, hogy itt éljen, ahogy engem sem láncoltak a vidéki kisvároshoz, ahonnan épp a szürke kisvárosi hétköznapokat megunva költöztem fel a fővárosba."

Miért mindig vidékről felköltözött srácok/ lányok osztják az észt születésük óta itt lakóknak mit is csináljanak?
Miért nem lehet büszke xy falusi/kisvárosi ember valaki, aki most épp Pesten lakik/tanul/él/dolgozik. Szürke kisvárosom...... Borsódzik a hátam......

Kár volt a posztért Gery....

raklap 2009.07.24. 16:19:02

ja a másik meg hogy elmész egy vidéki városba (ami persze csak a gyökér pestinek vidék, mert nekem pest a vidék) lefosod a bokád..... a belváros tiszta és rendezett.... vidéken már egy ideje nem divat mocsokba élni.... büdös gecik

Bruzsy · http://rockonlelkek.hu 2009.07.24. 16:20:29

@laserjet: mi a különbség a születése óta bp-en lakó és az x éve oda költőző lakos között? mert szerintem semmi.

ez a megkülönböztetés még idegesítőbb, mint amit te mondtál.

lehet, hogy aki máshonnan jött, annak van viszonyítási alapja, hogy ezt bizony máshogy is lehet?

a JÓ 2009.07.24. 16:23:11

@Scaramella va alla guerra:


A probléma pont a hozzád hasonlóak mentalitásával van! NEKED KELL munka, közlekedés, pihi, szórakozás, bevásárlóközpont, rögtön a házad mellet, fizetni persze nem akarsz. Faszt.
Lehet választani, mindennek vannak előnyei és hátrányai. A kertvárosi élet költséges és többet kell utazni, a belvárosban meg nyüzsi van.
Nem kell a rinyálás, saját döntésed, hogy hol laksz

spry_brrs 2009.07.24. 16:23:12

alapvetően egyetértek azzal, hogy a nagyvárosi életformához az éjszakai élet is hozzátartozik, és ez a magyaros tiltogatósdi semmi jóra nem vezethet. talán az egyébként agyonhallgatott egymillió alkoholistánk leteszi a lantot, ha este tíz után nem lehet piát venni? zp meg rio: annak is be kell majd zárnia szerintetek, csak mert törvény/rendelet születik erről? nane! majdnem elképzeltem, de nem tudtam.
(most is van csendrendelet, de nem lehet egy alteregót/b7et/instantot megcseszni, mert az örsről jön a füles, hogy mikor halkuljanak el már három percre).
ami pedig a nyugalmat, alvást illeti... az egy hét együttlét idején végig hallom az összesített dübörgést, az utcámban pedig rendszeresek a gyorsulási versenyek meg a kretén szervdonor motorosok - így esett (utóbbiakra azért jobban fújok - én pl a felfúrt kipufogót, vagymifenét tiltatnám be), de ha álmos vagyok, alszom. a füldugót is feltalálták már. ebben a / egy nagyvárosban sosem lesz csend.
a belváros tényleg nem is jó, ha halott.
de.
a posztolótól eltérően egyáltalán nem látok koncepciót arra nézvést, hogy a belváros élhetőbb legyen. hogy legyen vigalmi meg kulturális negyed, meg ez meg az. lóf*szt! ezek mind alulról és bokrosan fejlődnek, de negyed nem alakul ki belőlük úgy, hogy valakinek (akinek ez lenne a dolga) eszébe jutott volna, hogy így ez a probléma azért kezelhető lenne. szeretem a romkocsmákat, de annyira szomorú valahol, hogy a pesti (és itt élő külföldi fiatalok) ilyen intézményekbe "szorultak". mennyire jellemző már? hogy mielőtt az ingatlanpanama elbontaná a tarkafa*szba (hogy a helyére egy minden szempontból minősííthetetlen izé kerüljön), még lehet pár jó éve... köszi a felelős várostervezést.
és arra is kíváncsi lennék, hogy gery hol látja, hogy nem az autóknak van ebben a (bel)városban elsőbbségük? mert az ötker pmester úr valamibe valóban belefogott? és a többiek eddig? félsétáló utca, b+! óóóriási, mikor a rádayn áll a dugó. és zöld helyett minden, de minden le van betonozva. mert az úgy a jó. itt sem látok semmi átfogó koncepciót, pláne érdemi változásokat az elmúlt húsz évben.
persze a remény hal meg utoljára.
és még valami. működő közteret egyet tudok a (bel)városban: a gödröt. az is igencsak tipikus, ahogy egy triplafenekű magyaros elcseszerenciából és pártoskodásból született. az is, hogy nincs gazdája és esik szét. de ez az egyetlen közterület tudomásom szerint, ahol emberek (sok, mert egy nagyvárosban valóban sok van, és ez így a jó) találkoznak, beszélgetnek, ismerkednek és használják. vadiingyen ülnek a fűben, sok szintén ingyenes rendezvényt látogatnak. a szemetek!
és hogy mi kellett ehhez? egy nagy lépcső, pár pad és némi zöld?
nem tökéletes a párhuzam, de más felfogással az elrendezésében hasonló flórián tér északbudának lehetne hasonló központtja, lelke.
de az itt elképzelhetetlen, mint minden ami ténylegesen, átgondoltan mutatna az élhetőség irányába.

tatuman 2009.07.24. 16:23:40

hát T.Cikkíró bekaphatja! az ilyen nagypofájú, mást magasról leszaró gennyládáktól olyan ez a tetves város amilyen. és itt nem a szórakozóhelyek a lényeg, hanem ez butafasz hozzáállás, hogy mindenki hülye, aki nem azt gondolja, amit én!

mi az, hogy a város élhetőbb??? ide jártam egyetemre 5 évet, ata még 5-öt itt dolgoztam, és most is itt élek 29 évesen, de egy akkora trágyadomb, hogy csak az szereti, aki bírja, ha otthon a nagy kupiban körbehugyozhatja magát és él a saját ganéjában, elmegy PARÁDÉZNI, (buzi vagy nem buzi, mindegy), mindent ellepő biciklisekkel crikálmesszre, meg ilyenm baromságok.

nem az ilyen teljesen lehetetlen rendezvények teszik élhetővé a nagyvárost te romhalmaz, hanem az, hogy az emberek nem a kutyaszart meg egymást taposva, idegbeteg módon, nullazöldterülettel körülvéve, majdnem összedőlő házakban élnek!

meg a romkocsmák, na az nagyon trendi a gödörrel meg hasonló igénytelen szarral együtt!! ÉLHETETLEN EZ A SZAR, AKÁRHOGY IS SZÉPÍTED!

viszont meló az javarészt errefele van, ez sajnos tény, és emiatt nem kellene leszólni azt a csomó szerencsétlen embert, aki kényszerűségből rekedt ebben a szarban!

KCSG

laserjet 2009.07.24. 16:25:31

@raklap:
teljesen igazad van. Bár született pesti vagyok, itt lakok jó pár évtizede, de egy határ trutymó ez a város. Pesten kívül minden szebb, rendezettebb.
Az is kár, hogy jópár szerencsétlen idejön "vidékről" (bocs) vesz egy szakadt női kerékpárt (akkor már haladó szellemű bringás, meg Critical Mass-os), belvárosi underground szórakozóhelyekre jár (ott tudatmódosítókkal él), Kunderát kezd olvasgatni a kávéházak teraszán és lenézi rokonait akik tisztesen a földből élnek, meg esetleg állatot is tartanak, vagy akár kisvárosi tanítók szülei (akiket szégyell, csak tudnám miért), meg büdösbunkózza szülőfaluját. Rosszul vagyok az ilyenektől.
Tisztelet a kivételnek.
Sok olyan ember kellene mint te is.

Bruzsy · http://rockonlelkek.hu 2009.07.24. 16:27:16

@tatuman: gratulálok, most nagyon májer gyerek vagy.

spry_brrs 2009.07.24. 16:28:05

@raklap: építő jellegű hozzászólás, grat. nyilván büdös gecik próbálják megvitatni, hogy hogy lenne emberibb ez a vircsaft...

Che Pel (törölt) 2009.07.24. 16:28:31

Greyhound! Fasza gyerek vagy!

kyanzes (törölt) 2009.07.24. 16:29:25

Azért egy kicsit furcsa, amikor élem az életem egy adott helyen, és egyszercsak feldübörög egy új szórakozóhely. Vagy éppen beindul a Sziget. Ennyi erővel hiába költözök el, hiszen az új lakóhelyen is bármikor felbukkanhat valami rohadék, aki kellő mértékű kenőpénzzel járult a kasszához, hogy másokra rászarva csinálhassa a balhés űzelmeit.

laserjet 2009.07.24. 16:30:15

@Bruzsy:
Az a különbség ami a született falusi, és a született pesti között: semmi.
De én sem megyek észt osztani máshová(külföldre), hogy mit csináljanak, mert 3 éve ott járok suliba.
Nem megyek az USA-ba, majd 3 év után már ugatok az ott született, az élet minden nyűgét ott megélőknek, évtizedek óta ott élő embereknek, milyen szar hely is ez. Mert akkor joggal küldenek melegebb éghajlatra.

burian 2009.07.24. 16:31:59

Nem kell szórakozi. Dolgozni kell. Leszarom a szórakozók jogait, ha az szembe áll a pihenni vágyó dolgozók és aludni vágyó gyerekek jogaival.
Egyébként pedig a bélyeggyűjtés is szórakozás, nem csak a részeg üvöltözés és a tuc-tuc.
Vigalmi negyed a megoldás. Ott lehetne üvöltözni, mert nincs a közelben lakó. Lehet nonstop parádézni is akár. Nagyvárosoknak van vigalmi negyede. Ha Budapestnek mincs, akkor nem nagyváros, csak nagyra nőtt kisváros, ahol viszont a kisvárosi normák érvényesek, azaz, mivel együtt élünk kis kupacban, este kuss van, mert van aki aludni akar. És az alvás fontosabb a szórakozásnál. (Igazából a szórakozásnál majdnem minden fontosabb.)

Csak, hogy legyen egy ilyen vélemény is.

Aradebil 2009.07.24. 16:34:09

bújtatott rogánseggnyalás?

Pecséttörő 2009.07.24. 16:34:55

A kb. 800 éves európai városfejlődés titka nagyon egyszerű volt: viszonylag sok ember viszonylag kis területen megtanul egymás mellett kompromisszumokkal, surlódás nélkül lakni. "Élni és élni hagyni" Ez 800 éve működik. Nálunk sajnos még mindig nem. Ez az ügy és a poszt is jó példa. Itt izmozás van, megszüntetés, betiltás anyázás, kajakra elküldés a picsába...
" aki ku*vának áll, ne sírjon ha b*sszák. Vagy finomabban: aki a sivatagot választotta lakhelyéül"
Na most például nem ez a színvonal, amivel igazságot lehetne tenni. Az emberek jó része ugyanis oda született, nőtt fel vagy öregedett meg, és nem is biztos, hogy el akar költözni máshova.
Másrészt biztosan meg lehetne találni a lehetőséget, hogy ezek a helyek tovább működhessenek.

papamaci1 2009.07.24. 16:35:59

K. Szürkekutya !

Miért van másnak több joga szórakozni mint nekem pihenni ?
Szórakozni a szórakozó negyedekben kell, tessék oda menni bulizni. Aki meg 11 h után netalán aludni akar mert reggel nem a faxát veri, hanem 6h-kor dolgozni megy azt hagyják aludni . Csináljatok bulit az erdő sűrűjében , a Balaton parton stb. (l. goa party), de ne ott ahol a melós alszik, mert a melósból él a faxverő bulizó is....
Csók.

Élményindex 2009.07.24. 16:36:52

és anyád a panelproli

eloszto · http://eloszto.hu 2009.07.24. 16:36:56

Gyerünk, flame! Mindenki fröcsögjön a másikra, egész nap vártatok, hogy végre valaki rálépett a lábatokra, most mindent rá lehet zúdítani!

nemecsek ernő áruló 2009.07.24. 16:37:05

@repecs: És ezért a belvárosban laksz, és pampogsz, hogy zaj van? Mert akkor csak szólok, hogy külsőbb kerületekből is be lehet járni munkába, csak legfeljebb kicsit tovább tart. Én nem a belvárosban lakom, csak ott dolgozom, de ahol élek, ott halotti csend van este 9 után. (Kőbánya, Újhegy, és azt sem lehet mondani, hogy lepra-telep, mert szerintem kellemes környék, és a metronak köszönhetően nincs messze a belvárostól sem.)

PiszkosFreddy 2009.07.24. 16:37:15

Hát gyerekek,én 15 éve lakom az Oktogon környékén(Ó u. Jókai-Nagymező közötti része).Remek dolog hogy a fiatalok kultúrált helyen akarnak kultúráltan(?)szórakozni,de én,és az ottlakók is szeretnénk kultúráltan ÉLNI!!!Szívesen cserélek velük,felmegyek egy párszáz belövött,részeg,randalírozó emberrel a Szabadság hegyre,vagy Pasarétre,ahol Ők a szüleik villájában éldegélnek szépen,
polgáriasan,csendben,úgy teleszarom,
hányom,fosom,örjöngöm a házukat,és környékét,ahogy Ők az enyémet,mulatság címén,hajna hatig.Miért azt a kultúrtörténetileg nagymúltú városrészt kell leamortizálni,amit nagynehezen
végre helyrehozott az önkormányzat,az ittlakók pénzéből/adójából?Péntek este el kell szöknöm illegalitásba a saját házam elől,hogy ne törjék szanaszét az ú.n.kultúrált ifjak az autómat,mint ahogy már többször megtörtént velem,és másokkal is.Szombaton reggel térdig járhatunk a törött üvegcserepekben,
szemétben,a kapuajlban hagyott vizeletben,ürülékben,hányásban,amit
persze sem a Mélyen tisztelt kultúrált ifjak,sem az általuk látogatott mulatóhelyek nem takarítanak össze.Köszönjük,nem kérünk belőletek!!!
Talán csináljatok magatoknak vígalmi negyedet Mátyásföldön,Cinkotán,vagy olyan lakatlan helyen,ahol nem zavartok senkit,vagy tán'otthon édesanyátokkal szórakozzatok.

kyanzes (törölt) 2009.07.24. 16:37:51

Miért nem viszik ki a Szigetet a városon kívülre? Százezres nagyságrendet üt meg a nyugalmában megzavart emberek száma. Köthetnének szállítási szerződést a Mávval (mutyizási lehetőség!!!) még egy nyomorult megállót is eszkábálhatnának a pusztában. Ott aztán lehetne nyomatni ezerrel a zenét. Persze minek, ha itt is lehet, hiszen senki sem tudja (akarja) megakadályozni. Legalábbis olyanok nem, akik megtehetnék.

epres négercsók 2009.07.24. 16:38:36

@Comandante en Jefe: Ezzel én is egyetértek.
Az a baj ezzel a poszttal, hogy nagyon fekete-fehéren látja a dolgokat.
Hidd el, kedves posztíró, ahogy mindjárt a kommentek legelején is írva vagyon, nagyon sokan nem önszántukból jönnek ide. Hanem mert csak itt van munka. (Most mondhatnám azt is, hogy mert csak ide vették fel egyetemre, de ezt nem mondom, mert pont az egyetemisták a hardcore.) Vagy bármi más oka lehet.
Van, amivel én se tudok egyet érteni.Kocsmákat bezáratni tízkor? Ez nem normális. De ha van mondjuk egy X csehó, amit minden este feljelent valaki (nem mindig ugyanaz az elmebeteg Marika néni), akkor ott többszöri figyelmeztetés után tényleg lehetne zárni. De ezek egyedi esetek.
Viszont, kedves posztíró, borzasztó gusztustalan, ahogy a munkába járó emberekről nyilatkozol. Ésszerű kompromisszumok kellenek, és nem csak a hajnalban munkába igyekvő (és ezért éjjel pihenni vágyó) embereknek kell tudni alkalmazkodni. Sose mondanék olyat, hogy fújják le a Szigetet, vagy hasonló, pár napot ki lehet bírni, de egyfolytában... És igazából a kérdés árnyaltságáról szerintem kilométeres kommenteket lehetne még írni.

nemecsek ernő áruló 2009.07.24. 16:38:48

@papamaci1: "Szórakozni a szórakozó negyedekben kell"
Andrássy út, Jókai tér például? Szerintem olvasd el mégegyszer a bejegyzést! ;)

papamaci1 2009.07.24. 16:39:04

Mindig is elkülönült a szórakozó negyed, a gyárnegyed, kereskedő negyed egy városban. neantropusnak színigaza van....

Nils. H 2009.07.24. 16:39:27

Ritka pillanat, de tökéletesen egyetértek Geryvel.

Attól hogy van randalírozás, nem kell beszüntetni minden legális éjszakai élet lehetőségét, hiszen a végére nem marad más csak a lebujok és a randalírozás ugyanúgy.

Egyébként még vidéki kisvárosba sem kell költözni, elég mondjuk külsőbb kerületekbe...
A nagyváros az nagyváros, a belvárosa pedig belváros. Nem nyugdíjas otthon vagy gyerektábor takarodóval.

@Bambano: Nem ez a nagyvárosi élet. Éppen ezért nem kéne az egész nagyvárosi életet folyamatosan üldözni, csak az ilyen jelenségeket.

Pecséttörő 2009.07.24. 16:42:51

A "hazai oldalnak" csendben megjegyzem: a Jókai tér, Nagymező, Hajós környéke már 200 éve szórakozónegyed (a Hajós például az állandó részeges dunai hajósoké), voltak itt orfeumok, kocsmák és bizony kuplerájok is. Szóval ez messze nem mai dolog...

papamaci1 2009.07.24. 16:44:15

@GerzSonka:

Ha nincs szórakozó negyed, csinálni kell. Elég nagy a Pesti- síkság. Kocsma, zenészek, prostik odaköltözhetnek.
Nem hiszem h Kurvaország legnagyobb problémája az lenne h nincs hol bulizni....a Soho-t és hasonló negyedeket feltalálták szvsz.

burian 2009.07.24. 16:45:18

@Pecséttörő: Csakhogy amikor a részeg matróz betért a kuplerájba, a sarkon ott állt két bazi nagy kakastollas csendőr és ha kurjongatott, akkor úgy megkardlapozták, hogy vasmacskának nézte a madamot.

egy hozzászóló 2009.07.24. 16:45:19

Gery, adnál valami infót arról, hogy te hol laksz?

burian 2009.07.24. 16:45:29

@Pecséttörő: Csakhogy amikor a részeg matróz betért a kuplerájba, a sarkon ott állt két bazi nagy kakastollas csendőr és ha kurjongatott, akkor úgy megkardlapozták, hogy vasmacskának nézte a madamot.

nemecsek ernő áruló 2009.07.24. 16:45:35

@neantropus: "Nem kell szórakozi. Dolgozni kell."
Hosszú fárasztó nap után leereszteni a gőzt nem törvénytelen!
Szerintem az, hogy szeretnék a belvárosban este meginni a barátaimmal/kollégáimmal egy sört, utána hazamenni a _KÜLVÁROSBA_ éjszakaival bármelyik másik metropoliszban elfogadott, és normális dolog.

Az igazi gond azzal van, hogy a közterület felügyelők és/vagy a rendőrök nem néznek a körmére azoknak, akik ordítanak, randalíroznak, stb. Pedig ez lenne a munkájuk.

Ha van egy kocsma például, ahol az emberek iszogatnak, beszélgetnek, és onnan _KULTURÁLTAN_ hazamennek, azzal mi a bajotok? Nem értem! Ha megveszek sem! De tényleg! Valaki kifejthetné a véleményét, mert komolyan kiváncsi vagyok rá!

Che Pel (törölt) 2009.07.24. 16:46:24

Greyhound! Fasza gyerek vagy! Ilyenek kellenek nekünk!

papamaci1 2009.07.24. 16:47:06

Okés. Akkor a szórakozó/szórakoztató helyek vásárolják ki a lakókat, azok meg menjenek zöldövezetbe lakni.
Sehol nem keverik a kuplerájt , az iskolát , a templomot. Mindent a maga helyén.

spry_brrs 2009.07.24. 16:49:08

@papamaci1: igen, de pont arról van szó, hogy míg organikusan fejlődik/ött, ez tényleg kialakult, viszont mikor naccerű (jóérzésű, felelős, rátermett, véletlen sem kenhető) városvezetőink és az üzleti érdek muttyizza le mit-merre-meddig lehet, és írja felül a józan paraszti eszet, akkor nincsenek negyedekek és szabályok, csak egyéni pitiáner érdekek.

burian 2009.07.24. 16:49:50

@GerzSonka: Már csak azt kellene kideríteni, hogy a sok kultúrált, gőzt éppen leeresztőn kívül kik járnak még suttyomban a belvárosba, hogy telehányják, szarják az egészet, összefirkálják a falakat, ordítsanak, bömböltessék a zenét, aztán ráfogják szegény kultúráltan szórakozókra. Na őket kellene elkapni és tollba-szurokba hempergetni.

renegade84 2009.07.24. 16:50:30

@PiszkosFreddy:
igazad van. én is itt lakom.
legyen szórakozás persze, csak a többség aki bulizik itt az proli.
beleszarik, hányik, belefexik, és aztán büsuke is rá. és sok külföldi is ezt csinálja, angolok skótok főleg.

Cook kapitány 2009.07.24. 16:51:29

Kedves Gery!

1., Te azt mondod költözzek ki a külvárosba. Pár hete a műdugó kapcsán pedig azt hallottam, hogy ha valaki kiköltözik a külvárosba, akkor ne rinyáljon, hogy sokáig tart a bejárás.
Mit tegyek ha nem szeretnék órákat közlekedéssel tölteni?

2., Azt mondod el lehet innen költözni annak, akinek nem tetszik ami mostanság történik a belvárosban. Én azt kérdezem, miért nem ti költöztök el? Miért fontosabb az, hogy te sörözhess nyáron a teraszokon, mint hogy aki ott lakik az pihenhessen? Neked költözni sem kellene, csak sörözni kellene máshol.

3., Komolyan gyurcsányi frázissal jössz? Pont te? Nem érzed mennyire gáz üzenete van, bármilyen nemesnek is gondolod a célt?

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2009.07.24. 16:52:09

akurvaszáját már ezeknek az újrakezdődőő vitáknak. index.hu kapd be!

papamaci1 2009.07.24. 16:52:14

"El lehet menni" mondá szürkekuty. Ha nem vettétek vón észre Demszky működése alatt MÁR ELMENT a lakosság 15 (tizenöt !) %-a
Bp lakossága ugyanis már csak 1,7 milla és nem kétmillió !!!
Mínusz 300.000 lakos mellett asszem van elég kocsma ....

Pecséttörő 2009.07.24. 16:52:18

@neantropus:
Á, nem! :)
Egyrészt akkor még nem voltak csendőrök (19 sz. eleje) másrészt aki fizetett a kurvákért és italért, és nem bicskázott, azt hagyták a hatóságok. Egyébként rossz hírű negyed volt, akárcsak a Tabán.
Ez OFF volt, bocsánat.

BKV reszelő 2009.07.24. 16:52:24

Ostoba egyoldalú poszt.

renegade84 2009.07.24. 16:52:31

eccer az utcánkhoz közel, reggel 6 kor egy skót gyerek felborított a kukákat és letörte pár autó ablaktörlő-lapátját.
a kuká az út közepén voltak, dugót okozva ezzel.

persze lementünk és guusztustalan akcentussal pofázott. elmagyaráztuk neki, h ez nem pálya és nem otthon van és rendőrt hívtunk.
el is vitték.

gergel 2009.07.24. 16:54:51

bírom a megmondóembereket...
"És azt még hozzáteszem, hogy a Szigethez légvonalban közelebb lakom, mint az óbudai lakótelepeken évek óta a Sziget miatt rinyáló panelprolik. "

a hang az feltétlen légvonalban terjed??

spry_brrs 2009.07.24. 16:55:00

@renegade84:
nem proli az, ipp, hogy nem :) de pont, ezzel van a gond - hisz a külföldiek ugyanúgy.
és lehet köcsögpestizni meg büdösbölcsészezni, de talán mégis ott húzódik a határ, hogy mit lehet, mit nem. ki "múlatja" az időt társaságban, és ki az, aki baromállat reggel-délben-este - éjjel részegen meg pláne.
és ennek a térfigyelővel, rend- és polgárőprséggel nyilván nem lehet gátat szabni.
hanem tilcsuk be! mer a tilos az szép szín ;-)

burian 2009.07.24. 16:55:11

@Pecséttörő: Na, jó, de akkor még félig mocsár volt a mostani belváros, az Erzsébet-híd helyén halászok szárították a hálót. Ha így vesszük, akkor a korai pleistocénban is élt itt pár zajos neandervölgyi, nem is jöttek ki a gyapjas orrszarvúkkal. Valóban off.

epres négercsók 2009.07.24. 16:55:28

@laserjet: Igen, erre a szürke kisvárosom-ra nekem is kinyílt a bicska a zsebemben. Én egyik legszebb nagyvárosunkat hagytam ott Bp-ért (jobban mondva, a munkalehetőségért), nem önszántamból jöttem. Mekérdezném a kedves posztírót, őt vajon mi motiválta, hogy a szürke kisvárosból feljöjjön a zajos fővárosba élni? A megélhetés? Mert akkor elment az esze, hogy ilyesmiket összeír. A tanulás? Akkor mit tud a dolgozó élet fáradalmairól, meg a pihenni vágyásról? Vagy a buli? Akkor nincs több kérdésem...

Che Pel (törölt) 2009.07.24. 16:57:24

Greyhound! Fasza gyerek vagy! Ilyenek kellenek nekünk! Pont ilyen, aki megmondja, hogy éljünk, hol éljünk!

papamaci1 2009.07.24. 16:57:59

Most ez a legnagyobb problémánk ? A külföldi már nem jön ide (kivéve a testvéri japcsikat, törököket) mert már PONT OLYAN DRÁGÁK vagyunk , mint bármelyik másik ország...csak sz@rabb színvonalon szolgáltatunk, mert mindenki két év alatt akar milliárdos lenni.
Ennek a kevés külhoninak nem az kell hogy sok kocsma legyen, hanem gogy egy Ophelie B. eset se legyen.

spry_brrs 2009.07.24. 16:58:05

off:
@Pecséttörő: ugyanekkoriban a hatvani kapu mellett/mögött is igen szép dolgok történtek - magyar utca, kossuth lajos utca eleje. duhajkodás, késelések, tömegverekedések - kurvák és gengszterek :)

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2009.07.24. 17:00:11

Rómáról annyit, hogy ott délután alszanak, ezért pörög minden minimum éjfélig.

Pecséttörő 2009.07.24. 17:02:02

@neantropus:
Persze :)
Csak egy kicsit árnyalni akartam a vitát, remélve, hogy itt is, és az életben is sikerülhet kompromisszumot kötni.
A hányás/szarós kukadöntögetés és a kulturált italozás között azért van különbség. Ezt egyszerűen meg kellene oldani, pld. ha már felvesznek minden szórakozóhelyre kétmázsás szekrényajtókat, akkor a pénzükért azt is megtehetnék, hogy figyelnek a környékre.
Én csak azt kérdem: miért működik ez máshol?!

papamaci1 2009.07.24. 17:02:15

@epres négercsók: A'propos bicska: este nem lehet lemenni az utcára bicska/gázspré/ vipera nélkül, mert a vidám szórakozók a tóparton, ZP-ben stb. késelnek.

Trejo 2009.07.24. 17:02:56

Gery te drogos kis pöcs, te melyik Budapesten élsz? Mert a fejlődő szerethetőben elég kevesen laknak, csak az ilyen betrippezett szarcsimbókok amilyen te is vagy. Azért, mert anyád faszt szop, hogy te a liszten rajcsúrozhass a haverjaiddal, nem kell osztani az észt, meg kivagyiskodni. Menj el inkább fizikai munkát végezni, ha már a cikkíráshoz nem értesz, meg máshoz sem.

spry_brrs 2009.07.24. 17:03:42

@epres négercsók:
szövegértés1.0:
"épp a szürke kisvárosi hétköznapokat megunva költöztem fel"
tehát nem a kisváros volt szürke a poszt szerint. bár az is lehet. és az is egy vélemény, hogy nem arra vágyott.
másrészt a kisváros szép és jó, és az lenne a legjobb, ha ugyanezt budapestről is elmondhatnánk.

papamaci1 2009.07.24. 17:04:05

@Pecséttörő:
Azért működik ez "máshol", és itt nem, mert ez Kurvaország...

Pecséttörő 2009.07.24. 17:04:46

@rvlvr:
OFF Bizony, és a Városligetből vadállatok (rókák, farkasok) tartották rettegésben a lakókat. De tényleg, nem kamu. :)

burian 2009.07.24. 17:10:17

@Pecséttörő: Nem működik máshol sem. Ahol szórakoznak, ott nem laknak. Vagy csak azok, akik ezt direkt bírják. Sorolhatnám a példákat Koppenhágától, Londonon át New Yorkig. Aztán van, ahol nem így épül fel a város és láss csodát olyan cesndrendelet van, hogy csak úgy koppan. Nem Budapest az egyedüli város, ahol nincs éjszakai rajcsúr. És ez így normális. Amíg nincs vigalmi negyed, addig van csendrendelet. Egyébként középkori találmány és bevállt. Igaz akkoriban sűbűbben használtak kalodát.

Che Pel (törölt) 2009.07.24. 17:11:31

Greyhound! Fasza gyerek vagy! Ilyenek kellenek nekünk! Pont ilyen, aki megmondja, hogy éljünk, hol éljünk! Mond meg, mert mi nem tudjuk, hol jó nekünk és hogy jó nekünk!

Thulsa Doom (törölt) 2009.07.24. 17:13:32

Végre egy értelmes írás!
A seggfej pestiekkel tényleg az a gond, hogy a legtöbbje még a saját kerületén kívülre se megy el, nemhogy külföldre. Akkor látnák, hogy milyen élet van egy belvárosban!
De úgy látszik sokaknak ez kell! Kihalt, élet nélküli, szar és húgyszagú utcák, ahol csak hajléktalanok isszák a magukkal hozott kannásbort.
Nemhiába Demszkáj az örökös polgármesterük.

Pecséttörő 2009.07.24. 17:18:37

@neantropus:
Tisztázzuk, hogy mi a "vigalmi negyed"! Ha olyanra gondolsz, mint a st. Pauli kurvákkal, teljesen egyetértek. Szerintem is botrány, hogy a város közepén, a Váci utcában nyíltan folyik a kurválkodás.
Másrészt viszont a Nagymező és környéke inkább kulturális és szórakozónegyed, amely a színházlátogatókra és turistákra épült. (mostanában nyílnak romkocsmák is persze) Ilyen van Brüsszelben, Párizsban és máshol is. Nevetséges, hogy ne lehessen egy színházi előadást este 11 kor egy bor mellett megbeszélni!
Másrészt mondom, persze a hugyozósokra és ordibálósakra rá kell szólni, ez tényleg nem a Sziget.

Che Pel (törölt) 2009.07.24. 17:20:59

@Thulsa Doom:
Bravó! Gratulálok! Remek hozzászólás! Csak így tovább!

au 2009.07.24. 17:23:29

100%
ez így van!

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.07.24. 17:24:28

engem csak az érdekelne, hogy a most a rendelet ellen tiltakozók, ha meglátnak egy randalírozó scapatot, akkor őket is elrendezik, meg tiltakoznak náluk vagy fülüket-farkukat behúzva eliszkolnak???

nem normális dolog néhány tucat hülye miatt ezreket büntetni, de ha a randalírozásra nincs normális megoldás, akkor idióta megoldások fognak születni, főleg, ha politikusokra van bízva.

Pecséttörő 2009.07.24. 17:25:16

@Thulsa Doom:
Így van! Tizennégykeres seggfej vagyok, de utoljára három éve mentem a tizenötbe a teszkóba! Elvagyok, mint a befőtt, nncs igényem, csak kannám.

papamaci1 2009.07.24. 17:26:41

Bizony ! Alvóváros/lakóváros, dolgozó negyedek:irodák, gyárak, szórakozó negyedek. Egyszerű.

papamaci1 2009.07.24. 17:28:36

Ha eluralg a káosz , biza a nép a Rendpártiságot támogatja majdan. A létbiztonságom fontosabb, mint a másik korlátlan szabadsága.

burian 2009.07.24. 17:29:44

@Pecséttörő: A vigalmi negyed általában organikusan alakul ki. Lehet, hogy Budapestnek valóban a kisbrodway és környéke a természetes vigalmi negyede. De ezután a városvezetés tudomásul veszi, hogy itt más játékszabályok működnek. Az ittlakók elköltöztetésére különféle programokat kell kitalálni, a közterületi viselkedés szabályozására is stb, stb. A vigalmi negyed azért is jó, mert fókuszál és így könnyebb felügyelni sé adott esetben beavatkozni. Nyilván itt nem lenne érvényes a város más részeiben érvényes csendrendelet, valószínüleg el kellene költöztetni az isoklákat és egyéb olyan intézményeket, amelyek nem valók egy ilyen negyedbe. A vigalmi negyedet is "zónázni" kellene, mert a határterületek nyilván kevesebb nyomást bírnak el, mint a centrum. A nagyvárosi szórakoztató városrészek megtisztítják a város lakóövezeteit a prostitúciótól, drogtól és a részeg utcai vandalizmustól, amitől most mindenhol lehet tartani. Az ilyen negyedek központi részein pedig tényleg soha nem megy le a nap, lehet zenélni, tivornyázni, ott már senkit nem zavar.
A színházi előadás éppúgy nem tartozik ide, mint a galériák, vagy múzeumok. A kultúra és a szórakozás elég jól szétválasztható manapság.

nothing.at.all (törölt) 2009.07.24. 17:33:32

Én a következők betiltását szeretném kérni:
-mentőautó, tűzoltó, rendőrautó
-lakás- és autóriasztók
-kutyák
-éjszakai buszok
-hifi berendezések autókban és lakásokban egyaránt
-csövesek
Így már tökéletesen nyugodt álmom lenne éjszakánként. Köszönöm a figyelmet.
Amúgy meg valszeg azért vesznek az emberek lakást, mert inkább a gyerekeikre hagyják azt a 20-30 millió Ft-ot, mint idegeneknek kifizetik albérletre. Nemde? Persze ettől még nem muszáj a belvárosban lakást venni.

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2009.07.24. 17:34:27

@gergel: a hangforrás és a hallgató közt szinte minden esetben...

(visszhang nem éri...:D)

Gallion 2009.07.24. 17:34:29

Nemtom hallottatok-e róla, de néhány üzletben lopnak. Elejét véve a lopásoknak zárjunk be minden boltot. És az a rengeteg közuti baleset! Márcsak a halálesetek megfékezése miatt is az kell legyen az érdekünk, hogy betiltsuk a motorizált közlekedést.

A konyhakések betiltása viszont még vita tárgya kéne maradjon. Sokan megvágják magukat, bizonyos gyilkosságoknál és bántalmazásoknál felhasználják, de itt még elfér egy társadalmi vita a dologról.

burleszk 2009.07.24. 17:35:16

Szegény posztíró, akinek a "nagyvárosi hangulat" egyenlő az "ott üvöltök és akkor,amikor akarok, mindenki kapja be" fílinggel...:-)
Nagyon sokan azért laknak a belső kerületekben, mert csak erre futja, és nem bírnák megfizetni a zöldövezetből dolgozni - iskolába bejárós életformát. Ja, és sokan jóval azelőtt költöztek oda, hogy "nagyvárosivá" lett volna a környék. Zugló is egyre zajosabb és koszosabb, a 6-7 kerületben pedig lépni sem lehet a "nagyvárosi" életforma ocsmány melléktermékeitől :-(
Amúgy oltári nagy butaság a "szórakozni vágyó polgárok igényeire" hivatkozni.
Mert ugyebár vannak szórakozni vágyó polgárok, akiknek nem az éjszakánkénti részeg üvöltözés a szórakozás csúcsa.
És persze vannak pihenni vágyó polgárok, dolgozni vágyó polgárok, bunkókat leütni vágyó polgárok, stb.

Más országokban ilyen esetben nem ismeretlen a helyi népszavazás intézménye.

caralho voador 2009.07.24. 17:37:57

"Az utóbbi években felerősödni látom azt a folyamatot, hogy Budapest szépen lassan élhető, és szerethető várossá kezd válni." ROTFL. Azért, mert szeretsz bulizni, még nem kell orbitális szamárságokat írni, gery. Még a végén demszkijsta leszel? Ez a város gyönyörű lehetne, az egyik legszebb a világon, egy közepesen tehetséges ember kezében. Így sajnos csak egy rakás fos, néhány szép épülettel, még ha ez így nyilvánvalóan sarkos megfogalmazás is.
Amúgy valami középutas megoldás kellett volna, hogy a lakók se kapjanak agyfaszt, de lehessen kultúráltan szórakozni is.
Bp parádé meg kell a faszomnak.

Gallion 2009.07.24. 17:38:32

"Mert ugyebár vannak szórakozni vágyó polgárok, akiknek nem az éjszakánkénti részeg üvöltözés a szórakozás csúcsa."

És van ahol nem ugy veszik elejét a részeg üvöltözésnek hogy komplette betiltják az éjszakai életet.

körökör 2009.07.24. 17:45:48

Mindenki menjen az annnya p-ba éjszakai életet élni,ne a mások rovására.

Pecséttörő 2009.07.24. 17:50:12

@neantropus:

Értem. Én nem látom annyira vészesnek a környék helyzetét, a bulihelyzetet (szombaton jártam arra), de lakni sem lakom ott. Többet a vitához nem tudok hozzátenni. Szép estét!

babsz 2009.07.24. 17:59:50

Én 21 évesen a Liszt Ferenc téren laktam, az inkognitó fölött, hát nem volt semmi, ami ott volt éjszaka, de én imádtam (még ha nem is tudtunk nagyon aludni péntek éjjel. mondjuk akkoriban nem is nagyo nakartunk). 25 évesen már inkább a csendesebb nyolckerben, 32 évesen meg már kilencker lakóparkos style, szóval aki már gyereket akar nevelni meg ilyenek, talán költözzön ki a ráday meg a nagymező utcából. én egyetértek a posztíróval, ez egy buliváros, és a belváros maradjon is az!

burleszk 2009.07.24. 18:02:07

@Gallion: Bözony! szerintem is inkább az éjszakánkénti részeg üvöltözést kellene betiltani, ám ez "élhető" remek nagyvárosunkban sajna reménytelen. Aki bunkó, az bunkó és kész. Meggyőzni nem lehet, megnevelni nem lehet. "Akinek nem tetszik, a húzzon el", na péládul ez a bunkó tipikus reakciója. Oszt akkor mi légyen, hm?
Németországban , Hamburgban pl. ( elég "nagyváros"?) vasárnap annyira nem illik zajongani, hogy ha füvet nyírsz,és a szomszéd pihenni akar,
kihívja a rendőrt és az megbírságol.
Namármost egész Magyarországon nincs annyi rendőr, minr ahány idióta "szórakozik" éccaka Pesten.
Továbbra is a helyi népszavazást javallanám: döntsön az, aki ott fizet adót ( vagyis ott lakik).

Franky4fingers 2009.07.24. 18:03:00

@burleszk:
Nem azért, de ezt idővel szépen szabályozná a piac. A belvárosi lakások ára felmegy, aki nem akar it lakni kijjebb költözik és a csinos summából amit kapott a lakásáért, tud venni szép lakást/ házat. A szótakozóhelyek adójából, meg szombat reggel takarítsanak össze tisztességesen.

Nem azért, de az "überpélda bécset" is meg lehet nézni, hogy a AMriahilfer strasse, hogy néz ki szombat hajnalban, vagy vasárnap hajnalban. Undorító. De 9- re mikor nyitnak az üzletek feltakarítanak. A városi takarítók.

proletar 2009.07.24. 18:03:26

és te is elhúzhatsz hányni a faszba!

ladislaus 2009.07.24. 18:04:00

basszus en sem orulnek ha a lakasom alatt nyuzsognenek nyaron minden este. lsd. Liszt Ferenc ter! Jo kornyek, meg jo helyek, de ha ott laksz akkor nyitot ablak mellett nem alszol az tuti!

. kirill . 2009.07.24. 18:05:32

@Scaramella va alla guerra:
Költségkímélésnek javasolnám a bkv-t, sokkal olcsóbb, mint ötévente új kocsit venni.
A Liszt Ferenc téren lakunk, utcafrontos lakásban, magam egyáltalán nem járok szórakozni mert szegény vagyok és hétköznap dolgozom, hétvégén pedig vidéken dolgozom, mégsem irigykedem azokra akik szórakoznak.
Aki nem bírja elviselni hogy a város az város, azt tényleg menjen falura. Vagy kisvárosba. Vagy tanyára.

Ecsedy Áron 2009.07.24. 18:05:59

@Scaramella va alla guerra:

Amit nem értek, hogy miért jönnek egyesek azzal, hogy a BELVÁROS és BUDAPEST azonos. Ha valaki csendet akar, ott van minden a nagykörúton kívül. Olcsóbb is. Ha valaki zizgést, akkor érdemes beköltözni. Ha valaki nem tudja megfizetni a hangszigetelt nyílászárót és falakat, akkor valószínűleg a vállalkozó aki nem csak költi a pénzt, hanem keresi is az ingatlanon egyszer csak erőfölényben lesz. Ez a dolgok (kapitalizmus) rendje. Ha pedig elértéktelenítik a helyet azzal, hogy pont minden megint messze lesz tőle, akkor majd pár év múlva más kerület lesz a szórakozónegyed. Egy olyan, amely sose volt az és ahol a lakók még jobban ki lesznek akadva. És megint minden kezdődik előlről...

ladislaus 2009.07.24. 18:06:38

@burleszk: en nem nagyvarosban laktom otthon de budai hegysegben egy kisfaluban. Ott csendrendelet van szombat kettotol ha jol tudom. De vasarnap tuti. Szomszed nem akkor nyirja a fuvet, a sovenyt? Most jelentsem fel? Nem teszem mert inkabb megkerem hogy ne akkor csinalja.

ladislaus 2009.07.24. 18:08:11

@Ecsedy Áron: azert a szorakozo negyedek nem valtakoznak par evente... :)

PiszkosFreddy 2009.07.24. 18:08:26

makic 2009.07.24. 17:45:48
Teljesen igazad van,letisztult,egyszerű,sallangmentes vélemény.

Pecséttörő 2009.07.24. 17:50:12
Én azért lakom itt mert nincs pénzem elköltözni egy nyugodtabb környékre.Szívesen laknék a fasszopó köcsög geci randalírozó kultúrált úrifiúkák/leánykák környékén is,ahogy fentebb irtam volt,de nem vagyok abban a helyzetben,csak abban,hogy elviseljem egy párszáz szomszédommal együtt a jelenlétüket,amivel már mindennap megtisztelnek.Gondolom otthon nem mernék apuci/anyuci lakásában végighányni/fosni/okádni/randalírozni/baszni a perzsaszőnyeget,a márványpadlót,vagy az angolkertet.

babsz 2009.07.24. 18:08:52

@Thulsa Doom: én mint "seggfej pesti" járok németországba, ausztriába, svájcba, de ezekívül debrecentől kedzve zalalövőig mindenhova.. és imádom a sok beszűkült vidéki előítéletet :p

és nem, nem a pesti lakosság akarja a csendrendelet, hanem a s..fej polgármester, biztos valamelyik rokona a hajós utcában lakik, és nem bír aludni, nálunk ez már csak ilyen alapon megy.
én spec a hétkerben nőttem föl, mindig zaj volt meg kosz, nekem ez abszolút megszokott. magam részéről a kosszal nagyon sürgősen kezdenék már valamit (meg a húgyagyú kutyatartókkal), nem a csendrendelettel kéne szórakozni, hanem az fkfv-t seggen billenteni, hogy mossák már le a járdákat meg a rohadt villanyoszlopokat, azonkívül némi népnevelés sem ártana, hogy pl mire való a SZEMETES... a hajnalig bulizással a többségünknek semmi problémánk.

babsz 2009.07.24. 18:12:24

ja és bocs múltkor jártam tiszaújvárosban, és olyan menő faáglevagdosó géppel szedték a cuccost, hogy csak néztem, még németországban se láttam ilyet. pesten meg mi van? narancsmellényes hajlékonyok használhatatlan seprűkkel meg kaszákkal dobálják az ifára a cuccot. röhej. miért nincs semmire pénz budapesten?

sámson 2009.07.24. 18:15:12

A cikk írójának.
Cseszd meg de f@...,szórakozzál este 10 után is,de ésszel te bun...Az ilyen ugat aki kint lakik a pampákon,zajt csak akkor hallasz mikor a kecske szellent egyet.Mert amit te szórakozásnak mondasz az nem az!Üvöltözés nem az.És ki a fene vagy te ,hogy beoszd ki hol lakjon,mit tűrjön el,és mit nem.

dean23 2009.07.24. 18:18:56

@burleszk: A kocsmáros is fizet ott adót! Ráadásul nem is keveset! Talán abból lehet(ne) belőle finanszírozni a szemétszállítást, néhány év alatt a homlokzatok teljes felújítását és néhány rendőrt akik járőrözhetnének éjszaka és a gyökereket bevihetik. (Enyhén naivan gondolkodok! :))
A 22 órás zárást túlzásnak tartom.

ladislaus 2009.07.24. 18:23:08

@pafff: mert demszky a polgarmester. szdsz. tudod. lopstop... stb.
BUDAPEST!!! TESSÉK LEVÁLTANI EZEKET!

burleszk 2009.07.24. 18:24:24

@Franky4fingers: épp, hogy nem felfelé mennek a lakásárak, hanem lefelé. És épp az "élhetőség" okán. A belső kerületekben, a csendesebb utcákban valóban drágák a lakások , de péládul a Kálvin tér környéki Rádayban, vagy a Hajós utcában értéktelenednek el az utcai lakások. Ismerősöm 20 éve vett lakást a Liszt Frenec téren, három éve próbál túladni rajta, a kutyának nem kell, pedig már engedett az árból.Jobb híján diákoknak adja bérbe - fél év alatt tönkreverték a frissen felújított kéglit...gondolom "nagyvárosi szórakozás" által.

burleszk 2009.07.24. 18:26:36

@ladislaus: Igazad van, valóban az a megoldás, ha szólsz a szomszédnak. ( a német példát, mint szabályt említettem). És lehet, hogy ez vidéken működik is, az a jó. Ám Pesten ( tapasztalataim szerint) sokkal inkább a posztíró által is vallott "akinek nem tetszik, húzon el" mentalitás a divat. sajnos.

burleszk 2009.07.24. 18:28:25

@dean23: Akkor a kocsmárosnak kellene gondoskodnia arról is, hogy késő este ne bömböljön két utcányira a zene ( mármint az ő kocsmájából). A rendőrök pedig sajnos sz@rnak az egészre.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2009.07.24. 18:28:46

@epres négercsók: "Hidd el, kedves posztíró, ahogy mindjárt a kommentek legelején is írva vagyon, nagyon sokan nem önszántukból jönnek ide. Hanem mert csak itt van munka."

Akkor ki lehet költözni Angyalföld vagy Újpest normálisabb részeire, ahonnan metróval 15 perc a belvárosi munkahely. Olyan lakhely nincs, hogy 2 perc gyalog a munkahely, és síri kuss van este 10 után. Mindenképp kompromisszumot igényel a nagyvárosi (különösen a belvárosi) élet, az lakjon itt, aki be tudja vállalni hogy vagy zaj van, vagy metróra kell ülni.

@Gallion: pontosan így van. Ha részeg csövesek összehugyozzák a hetes buszt, az a megoldás hogy a buszjáratot megszüntetik hogy az a maradék pártízezer ember szopjon? (mert az éjszakai életben kb ez az arány, sokezer emberre jut néhány tucat hangoskodó idióta) Kell két markos legény, az egyik lehajítja a csövingert, a másik felmossa a húgyt, oszt jónapot.

Na megyek a Liszt Ferenc térre... :)

Thulsa Doom (törölt) 2009.07.24. 18:29:56

Húsz évig az volt a Demszkáj-féle koncepció, hogy Budapest egy liberális város, ahol senkit nem korlátoznak.
A hajléktalan oda szarik, hugyozik ahova akar, Mindenki üvöltözhet, dudálhat, szemetelhet mert ez a szabadság.
Most meg, hogy lerohadt minden, az a válasz erre, hogy este zárjunk be mindent mert akkor talán rend lesz...

Hát ez a város SZÉGYEN! Egész Magyarország szégyene!

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2009.07.24. 18:36:46

@laserjet: Budapesten élve is annak a falunak a nevéből eredő nicken blogolok, ahol felnőttem, ezt benézted, bocs :)

Én nem nézem le a vidéket, csak unalmasnak tartom a kisvárost (itt most a 30.000 körüliekre gondolok, amelyeken se a falusi nyugalom, se a városi élet nincs jelen, amolyan kettő között de egyik se), ezért felköltöztem Pestre. Tiszteletben tartom azt, ha valakit ez vonz, de az meg nyugodtan mehet oda. Pesten nyüzsi van, falun jó levegő, kisvárosban csend és közben viszonylag jó infrastruktúra, lehet választani hogy kinek mi a jó...

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2009.07.24. 18:40:23

@Scaramella va alla guerra: "budai zöldövezetből bejárni, az minimum napi 6O km ( 6.5L benzin ) és két és fél óra kocsikázás ( ugye, a blogíró nem ír arról sem, hogy miért nincs ütemes menetrend a MÁVnál, miért olyanok a tarifák, amilyenek, stb )."

Ez egy szélsőséges példa. Erre mondhatnám azt, hogy Vácról (40 km) a zónázó vonat 25 perc alatt a Nyugatiban van, ahonnan a belváros bármely pontja negyed óra alatt elérhető. A legnagyobb baromság ezt naponta kocsival megtenni :)

burleszk 2009.07.24. 18:41:02

@Gery Greyhound >: Jó neked, hogy "unalmadban" költözhettél fel Pestre. Akit viszont ide köt a munkája, nem költözhet unalmas kisvárosba...ezt talán nem kell magyaráznom.
Mert ugyebár a nagyvárosnak nem csak a "nyüzsi " a jellemzője, hanem az is, hogy itt van munkalehetőség.

eszemmm 2009.07.24. 18:41:06

@raklap: nomen est omen: Pont olyan egyszerű vagy mint egy raklap! Senki semmi rosszat vagy jót nem mondott se Bp-ről se más magyar városokról, csak annyit, h itt Bp-n hangos az élet éjszaka a belvásorban ott meg nem, és akinek a nyugalma fontosabb annál, mint hogy gyorsan oda/hazaérjen a szórakozó helyre/ről, annak inkább nem Bp. belvásorsában kellene laknia.

Viszont te annyira frusztráltan próbálod meggyőzni az egyébként neked nem ellentmondó kommentelőket a nem bp-i lét előnyeiről és abp-i lét hátrányairól, hogy nem tudok másra gondolni, mint h 16 éves korodban egy pesti srác lenyúlt életed nagy szerelmét, amiért a faluban azóta is csak kispöcsű lúzernek tartanak, a csaj meg elköltözött a májer pestihez, és azóta van két gyerekük és boldogak, te meg otthon néha megdugod a postás feleségét, de titokban, mert a csaj nem vállal fel, csak a ostás még nálad is rosszabb az ágyban, neked meg fenn kell tartanod a macsó nagyszájú agglegény imidzssedet.

Muhahaha!

törppapa 2009.07.24. 18:44:52

Én nem a Liszt Ferenc téren lakom, hanem a Nagykörúton. It minden éjjel fél 12-kor motorverseny zajlik, egykerekeznek a dög nagy, bőgő motorjaikkal. Térfigyelő kamera is van dögivel, de én még egyszer sem láttam rendőrt, hogy leállítsa ezt az idióta versenyt. Csak abban reménykedem, egyszer valamelyik marha felcsavarodik a fára, és akkor talán odafigyel valaki.
A Liszt Ferenc téren a sok hülye kocsmáros ha nem lobbizásra és korrupcióra költené a pénzét, hanem rendfenntartásra és takarításra, nem lenne semmi gond. Gerynek meg csak annyi: Ha neked ez szerethető város, akkor valami nagy baj van a fejedben...

burleszk 2009.07.24. 18:49:34

@Gery Greyhound >: ...ha már. "budapestiséged" okán remek tanácsokat osztogatsz, hogy ki hova költözzön és hogy járjon munkába, kérlek oldd emg ezt is: fiatal pár gyerekekkel. Sokat dolgoznak. Munkájuk Bpesthez köti őket. Lakást örökölték nagymamától, a Rádai utca elején. Két lakásra nem futja nekik, ezt viszont nem tudják eladni, mert senki sem hülye, hogy egy naaaaagy kocsmába költözzön lakni(gondolom, ösmered a körnéyket).
No, mi legyen?

Kopi3.14 2009.07.24. 18:50:04

@efi: viszont ha nem lesz munkád a környéken, akkor az lesz a gond. Remek ez az én váram mentaliás, de ha bezárják a fé várost, lásd pl Miskolc, akkor ott szopod a lószerszámot ezerrel, mert nem tudsz mit kezdeni a gyönyörűen fejlesztett, cicomázott, szépített plaotáddal. Nem trendiség miatt jó a nem saját ingatlan sok esetben.

Karnamantra 2009.07.24. 18:50:15

Jobb ötletem van: nem vidékre kell költözni, hanem Párizsba, Rómába, Barcelonába... ha a csendrendelet megszületik, előkészítem a disszidálásomat.

burleszk 2009.07.24. 18:50:45

@Gery Greyhound >: Bocsi, nem Rádai, hanem Ráday , elgépeltem :-)

Kopi3.14 2009.07.24. 18:51:16

@burleszk: kiadni: egyetemistáknak tökéletes: BME, ELTE, Közgáz közel, kuncsaft rendre lesz, ők meg bérelhetnek cserébe máshol, nyugisabb részen.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2009.07.24. 18:53:27

@burleszk: Igen, ismerem a környéket, és az ottani ingatlanárakat is. Egy Ráday utcai lakás árából simán kijön egy puccos vidéki ház, vagy külvárosi lakás.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2009.07.24. 18:55:43

Jó kis gyurcsányi cikk, jó kis gyurcsányi stílus. De ha tudja valaki, miért jó, ha a Terézvárost fapadossal iderepült ír hegesztőmunkások és német gimisek szarják/hugyozzák/hányják össze, miután megkettyintették a begombázott bölcsészlányokat, az szóljon.

burleszk 2009.07.24. 18:56:45

@Karnamantra: Párizsban azért figyelj erősen, mert ott is vannak kerületek, ahol létezik csendrendelet...:-)
Disszidál inkább vmi afrikai nagyvárosba, vagy Mexikóba, ott működik a "mindenki azt csinál, amit akar, szarok a másikra " elv. Feltéve ha elég hosszú a puskád :-)

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2009.07.24. 18:56:45

@törppapa: Na mondjuk az utcai motor- és autóversenyzőkről nekem is ez a véleményem. Az csak pár hülyegyereknek szórakozás, a belvárosba viszont többtízezren járnak akik közül pár tucat hangoskodik csak...

Kopi3.14 2009.07.24. 18:56:53

Egyébként a kiülési lehetőségek jók, szaporítani kellene őket- mert akkor ott előbb-utóbb elindul a sétálóutcásodás, ami az ottlakóknak is jó, ahogy esetleg fásítani is lehet, lesz több csendes időszak, kellemesebb levegő, stb.
Viszont az olyan "zenés" szórakozóhelyek, amelyeket három utcáról hallani nem tolerálhatóak. Csináljanak olyan hangszigetelést, ne szóljon az utcára. És fizesse ki a tulaj. Pl. limit, a bejárattól három méterre lehet max hangerő (métnöki has) 60dB, ha felette van, akkor alkalmanként milla bírság. Naponta egy bírság lehet, de minden nap megoldható. Max tíz alkalom, utána bezárás.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2009.07.24. 18:58:27

@burleszk: Vannak kerületek, de nem pont a Pigalle :)

Kopi3.14 2009.07.24. 18:58:52

@sámson: van egy egyszerű kis programom számodra.
1 olvas
2 értelmez
3 goto1

burleszk 2009.07.24. 19:00:07

@Kopi3.14: Azon kevesek közé tartoznak, akik megengedhetik maguknak,hogy két lakásuk legyen, nem kell bérben lakniuk. Eladni meg épp azért akarják, mert sok vele a macera,pl. a bérlők némelyike nem fizeti rendesen a számlákat, stb. + két lakásuk árából akarnak házat építeni.

óóóó 2009.07.24. 19:00:30

jó kis írás!
a vidékről felszédült akarja megmondani, hogy hogy kellene a tősgyökeres budapestinek élni.
ez a város a sok vidékről beköltözött suhancok miatt lett élhetetlen az elmúlt 15 évben.
Feljöttek és már az észt osztják.
Miért nem a te csendes és unalmas kisvárosodban akarsz kultúrális forradalmat csinálni?
jah mert te ha elfáradsz a nagy budapesti nyüzsgésben akkor anyádékhoz jársz haza pihenni?
a tősgyökeres budapestiek meg kapják be, mert a vidékről felszabadult hülyegyerekek megszédültek az aszfalt látványától.
kapbe!

burleszk 2009.07.24. 19:02:51

@Gery Greyhound >: Ja, biztos, van aki szeret azon a környéken lakni...:-)de ehhez nem kell disszidálni, Pesten is vannak lakhatatlan kerületek

köpőcsésze 2009.07.24. 19:02:53

Ni má, a Demszky álnéven blogot kezdett írni!
"Budapest szépen lassan élhető, és szerethető várossá kezd válni" Ha- ha!
Milyen vicces fiú vagy. Ezt egyébként az egyre több hajléktalan is így gondolja.
Liberálissá nem kezd válni? Az kimaradt.

eszemmm 2009.07.24. 19:03:26

@nothing.at.all: 30m HUF éves 5% kamata másfél milla, ami havi 125e HUF albérleti díjat jelent, Zsenikém. És majd a gyerek eldönti, h ott akar lakni ahol az anyja ráhagyta, vagy bárhol máshol.

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.07.24. 19:03:46

@Gery Greyhound >:

Valóban. Például megy vonat Tahitótfaluba ? Naugye.

@a JÓ:
Tévedés. Nekem NYUGALOM kell. Amit te "szórakozásnak" nevezel ( lebuj, pláza, satöbbi ), az nekem nem az. Amit én szórakozásnak nevezek, az meg vlsz téged untatna.

Ha nem tűnt volna fel, én nem azt mondom, hogy a lebujokat ab ovo be kell csukni. Csak azt, hogy
1. A "kulturált szórakozás" ( ocsmány ordibálás, rókázás, autók megrongálása ) NEM emberi jog. Jobb helyeken ( p.l. Hollandia ) ezért fülön is csípik az elkövetőt
2. A bumbum, tuctuc, ami a lebujokból jön, az ZAVAR. A saját lakásomban nem akarom ezt hallani.

Miattam lehet nyüzsi, a magasabb alapzaj ( feltéve, hogy a spektrum a hallható tartományban kvázi fehérzaj szerű ), nem zavar. A rókázó, ordibáló bunkók, meg a tuctuc zene ( mert alacsony frekvenciás így nehezebben csillapodik ), na az zavar.

ha neked a rókázás, a részeg ordibálás, meg az igénytelen technozene a "nyüzsgés", akkor gratulálok.

Egyébként ha szabad kérdeznem, a házad mellett hány lebuj van ? naugye.

@Ecsedy Áron: Mondjuk mi már ott voltunk 1976ban is, amikor az ocsmány tuctuc zene még sehol sem volt.
Egyébként valóban, én szívesen eladnám a kincset érő ingatlant, de most az ingatlanárak is lementek és a HUF is beesett. Most addig szenvedjek a "kulturáltan szórakozni vágyó" tömegek ordibálásától és rókázásától, amíg az árak helyre nem állnak ? Ugyan, ugyan.

Megjegyzem, én nem vagyok doktríner : csak a saját érdekeimet védem. A "vállalkozók" szerintem egyéltalán nem hajlanak a kompromisszumra. Most akar a lakásom alatt az egyik egy "kávézót" kialakítani.
És mivel a közgyűlés ezt megfúrta, még ő, a szegény marha pereli a házat. Meg vizsgálgatja azt, hogy mint tulajdonos, nem hamisítottam e a meghatalmazást a képviselőmnek.

Ahelyett, hogy megpróbálna megállapodni. Elkúrta a kávézót, mert nem kérdezett meg minket, most szív. Ha nem viselkedne úgy, mint egy agresszív kismalac hanem hajlana a kompromisszumokra, akkor többre jutna.

( Direkt ezért kötöttem a DASnál jogsegély biztosítást is : ha zajonganak, engedély nélkül üzemeltetnek, satöbbi, akkor átalánydíjért uszíthatom rá az ügyvédeket :D . Perlekedni persze utálok, szívni azonban még jobban. De leginkább a tuctuc "zenét" utálom :D )

globetrotterhu 2009.07.24. 19:06:12

@neantropus: ki a fene akar kimenni a város szélére a pusztába szórakozni? Akinek meg gyereke van költözzön kertvárosba, ahova akar, talán ott jobb levegőt szívhat, és pihenhet is.
A 6.kerület "szórakozónegyed", és nehogy már ne legyen jogom kiülni éjfélkor egy bárba, bárhova egy pohár valamivel, mert néhány "döntéshozó" ember úri kedve úgy diktálja...

eszemmm 2009.07.24. 19:10:31

@burleszk: nem az ott lakók fizetik a sok adót (mert a kommunális adó nudli) hanem a kocsmák az iparűzési adót, a társasházaknak a bérleti díjat, meg felújítják a házat/homlokzatot.

Viszont szavazati jog nem jár hozzá.

Ez megint egy olyan nagyon magyar szavazás lenne, ahol a közösbe be nem tevők döntenek a közös kassza sorsáról. Mintha az óvodában megkérdeznék a gyerekeket, h az a doktorbácsi jöjjön, aki ad szurit, vagy az aki nem. (na jó ez egy kicsit sarkos, de szertinem életszerű).

Muahahaha

randomuser1 2009.07.24. 19:13:52

szegény posztoló nem járt még nagyvárosban, azért keveri a hízott mezőváros butapestet egy metropolisszal. hehe...

burleszk 2009.07.24. 19:14:33

@wishmaster_hu: Ki a fene akar kertvárosból órákat utazni munkahely, iskola felé? Aki "szórakozni" akar, az menjen a pusztába, ott üvölthet, hányhat, és még az idióta zenéjét is bömböltetheti...:-))
A 6.kerület "lakókerület" ( az ott lakók szerint). Nehogy már ne legyen joguk normális körülmények között élni, mert néhány "szórakozó" ember úri kedve úgy diktálja...:-)

Sergeteg 2009.07.24. 19:15:31

Jó cikk, de egy dolog kifelejtődött a képletből.
Van olyan aki nem jókedvében lakik BP-n, hanem mert oda kényszerült a vidéki munkahiány miatt.

burleszk 2009.07.24. 19:17:37

@eszemmm: Ja, éljenek a kocsmárosok!
A központi költségvetésből nem a kocsmák száma, hanem a népesség arányában osztanak vissza pénzt a kerületeknek. A dógozók által (is) befizetett adóból.Akiknek van szavazati joguk.
Muhaha.

lápi lidérc 2009.07.24. 19:19:25

Tök egyszerű ez, kérem szépen: népszavazást kell kiírni, és aki veszít, az megy el Budapestről.

De kussolva ám, kedves üvöltve kocsmázó hülyegyerekek.

BKV reszelő 2009.07.24. 19:19:40

@Gallion: Pofán is baszhatnak, de a preventív megoldás mégis jobb.

eszemmm 2009.07.24. 19:21:11

@burleszk: épp lakást keresek vmi nrmális belvárosi környéken, kérlek írd meg a cimbid emailjét :)

Egyébként meg adja ki egyetemistáknak, és a bérleti díjból meg béreljen máshol.

BKV reszelő 2009.07.24. 19:23:09

@Gery Greyhound >: Az a pár tucat szerintem van néhány ezer egy sűrűbb éjszakán....mert pár tucat tahófalvi - ezek a szürke kisvárosból felköltözöttek ? - nem tud városszerte 10 köbméter okádékot, 60000 liter vizeletet és több teherautónyi üvegszilánkot szétszórni, nem beszélve a a kultúrált szórakozás közben keletkező tetemes károkról a közterületi objektumokban, tömegközlekedési eszközökben. Te öcsi olyan egyszerű vagy, mint a szög. ...és téged is fejen kéne találni egy nagykalapáccsal.

eszemmm 2009.07.24. 19:23:47

@aesculus: a begombázott bölcsészlány legalább kefélt egy jót. A német/ír meg itt költi el a pénzét amit otthonról hozott, ha szarik/hugyozik az utcán, akkor meg úgy 'csán kell rúgni, hogy hazáig szálljon.

yatumux 2009.07.24. 19:26:29

Szerintem a cikkíró nyílván jól érzi magát Budapesten.
Amúgy az még tisztán látszik, hogy nem érdekli más nézőpont, esetleg több oldalról nézése a dolognak sőt felteszem nem sokat utazik nyugatra...

Az nagyon merész, hogy egyre sokszínűbb, élhetőbb budapest.

Pld. imádok városban élni de ami itt történik az balkanizálódás nem más.

kosz, retek, grafiti, vészvillogóval leállított Ferrarik, szétbarmolt, szétgördeszkázott gödör, mélybalkáni aluljárók és az alulmúlhatatlan Nyugati Aluljáró ! Az emberek idegesek, őrülten vezetnek, szabálytalanok. A rendőrök vagy nincsenek vagy suzukis tanárokat büntetgetnek. Akinek még a striciken és az örömlányokon illetve az aluljárós butikosokon kívül talán jó azok a nihilista szétfüvezett üljünkben a korvintetőremegint arcok.

A cikk íróját talán ennek tippelem.

Ugye gyakran megy a mariska ? :) Naugye !

Esetlek egy jó vájtparti a bedbícsen.

Ez inkább Bukarest mint Párizs babáim... :(

Tessék utazni nyugatra !

Háu ju duin szőr ? :)

BKV reszelő 2009.07.24. 19:28:50

@yatumux: Bukarest kikéri magának az összehasonlítást a koszfészek budapesttel. :)

lápi lidérc 2009.07.24. 19:29:14

@SzaboZsee:
Te vagy nagyon fiatal vagy, vagy vidéki, vagy nagyon hülye.

A Liszt Ferenc téren, ahol most szinte bármelyik ajtón benyitsz, kocsmába jutsz, 15 éve még csak 1 ilyen intézmény volt. Most meg kb. 15.

Meg ugye a századelőn a duhajkodás abból állt, hogy az épületen belül üvöltött a részeg paraszt (bocs, a színművész úr), mint a sakál, és szólt hozzá a cigányzene, az egész nem szólt hangosabban 70 decibelnél. Most meg 100 decibelre (ez ugye 30-szoros teljesítmény) erősítve szól a tuc-tuc.

Nagyon nem mindegy.

Ja, és akkor ha az utcán is folytatódott az üvöltözés, a csendőr hamar az illetők füle közé csördített. Nem volt ám olyan, hogy beszólunk a csendőrnek, meg pláne hogy megtámadjuk.

TheSnakepit 2009.07.24. 19:30:46

@Gery Greyhound

"a belvárosba viszont többtízezren járnak akik közül pár tucat hangoskodik csak..."

ez pedig az írás címe (és tartalma is összefoglalva):
"El lehet menni Budapestről, kéremszépen..."

De akkor kinek is kellene elmennie Budapestről? A pár tucatnak, vagy az ott lakóknak, akiknek az írásodban javasoltad?

burleszk 2009.07.24. 19:31:20

@yatumux: Egyetértek. (bár a Nyugatit sztem veri a Blaha).

eszemmm 2009.07.24. 19:33:42

@burleszk: Így van. Ez budapesti viszonylatban átlag 6%-ot, azaz hat százalékot jelent, ennyit kap vissza Demszkáj az itt élő emberek által befizetett szja-ból. ÁFÁ-ból ugye semmit.

Marad a helyi adó, ami egyfelől ingatlan után, másfelől a helyben működő vállalkozások árbevételének anyagjellegű ráfordításaikkal és ELÁBÉ-jukkal csökkentett értékének a 0-2%-a, önk döntésének függvényében. Kezdhetsz számolni, vagy felmenni a terezvaros.hu-ra és megnézni a költségvetés bevételi oldalát. Magam nem néztem, de csodálkoznék, ha nem lenne igen jelentős tétel az iparűzési adó.

Kicsit off, de a leggazdagabb magyar önkormányzat Budaörs, lásd, Tesco, Auchan, Pannon, General Motors stb helyi adója. Járok oda kosarazni, akkora tornaterme van a lakótelepi iskolának, hogy gyakran eltévedek benne...

eszemmm 2009.07.24. 19:34:13

@burleszk: Sajna annyit még nem keresek, kb a fele érdekelne :)

burleszk 2009.07.24. 19:36:42

@lápi lidérc: Még ennél is rosszabb. Épp tegnap este jártam a Liszt Ferenc téren, az utcán gyakorlatilag minden talpalatnyi helyet elfoglalnak a kocsmák, leginkább csak az asztalok közt a pincérekkel együtt szlalomozva lehet elhaladni, iszonyú hangzavar, konyhaszag, a 15 kocsma mindegyikéből más zene bömböl.
Na ez az élhető világvárosunk.

yatumux 2009.07.24. 19:36:50

Na szürkekutyaúr !

Ugye, hogy megy a mariska elég gyakran.
Elmondhatod. Te pontosan tudod, hogy az összes szórakozóhelyen, kocsmában gyerekek is ihatnak, dohányozhatnak, drogozhatnak és persze ezeket meg is vehetik.

Tudod kedves amice íppen a szar unalmas és csöppet sem demokratikus és szabad amerikából jövök, ott nyaraltam.

Ott is nújork és vásington melyek falvak budapesthez képest.

Igaz, ott a 19 éves ösmerősöm sem ihat és ha meglássa a serif az ucccán a fülénél fogva viszik haza.

A következmények nélküli ország.

Nihil neked ! Finom. Nem kell adót fizetned, nem kell építened az országot, csak az ikes igéid.

Fíl gud. Még egy ideig mert gyanítom a devla veri meg eztetet az országot

gyereked úccse lesz. mit érdekel tíged

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.07.24. 19:37:54

@renegade84:
maximálisan egyetértek. az angol prolinál csak a cigány a rosszabb. ez az olcsó repjegyek átka.

labove 2009.07.24. 19:42:08

NAgyon beparáztam, h egy ilyen cikk után ( durrantsuk már fel egy döglött aknát..., mert amúgy télleg nem elég ezt a gumicsontot csócsálni még...) a kommentek vad éljenzésben frontot alkotnak a postoló mellett, de hálistennek azt látom, h többnyire lehullt a hályog még az index-es "hűdefaszagyerekvagyokmertújpetimegsimogattaafejem" műmájer szarok szeméről is ée többnyire a szerző ellen írnak! SZar, bóvli, hatásvadász....
ennyi az írásod öreg..
Neked kéne elhúzni.....

eszemmm 2009.07.24. 19:42:51

@burleszk: És mennyien voltak ott? Üres volt? Nem hiszem. Miért nem? Mert oda akartak menni. Vagy állt minden vendég mellett egy kigyúrt kopasz, h fogyassz, vazze, vagy tarkóncsaplak?

Azért van így, mert azoknak az embereknek így JÓ. Azt kellene inkább kitalálni,hogy az ott lakóknak hogy nem lesz rossz.

burleszk 2009.07.24. 19:43:52

@eszemmm: Lehet. De azért ne feledd: nem csak a kocsmák fizetnek iparűzési adót, hanem a "csendesebb" vállalkozók is. Pl. éppen a boltok, amelyek nem hinném, hogy éccakánként bömbölő zenével zavarják a lakók nyugalmát. ( A Pannonnál sem üvöltöznek éccakánként...:-))

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.07.24. 19:44:25

@Gallion:
ugye, ugye, a kapualjba rókázás valóban olyan mint a közlekedés. ha nincsenek, megáll a világ.

Sákif za morro? 2009.07.24. 19:46:36

A budai autókázással kapcsolatban csak megjegyezném, hogy sokkal ésszerűbb lett volna hétvégére tenni, amikor kisebb a forgalom. Elég vicces volt családdal (feleség+2 kisgyerek) klímamentes autóban ücsörögni a dugóban, míg a nép, az istenadta nép szórakozott. Gondolom volt 800Ft-os sör, tömegnyomor, zaj, meleg. Egy rühes versenyautót megnézni meg mindig nagy élmény, simán megér ennyi kellemetlenséget... Egyszóval ideális szórakozási körülmények lehettek. Remélem a nép is hasonlóan jól szórakozott mint mi a hőségben és szmogban. Ja, hogy nekem a jó kurva anyámat, miért kell nekem éppen akkor ott autókáznom? Kérem, a gyerekeket hoztam el a nagymamától, utána az asszonyt vettem fel a munkahelyén, és szerettünk volna hazajutni VIDÉKRE, mert mi bizony kibebaszottul rühelljük a fővárosi életet. Így hát kedves poszt író, ami a szörpös bulit illeti, elmész te a jó kurva anyádba!

eszemmm 2009.07.24. 19:47:30

Lemerültem, és nincs a kocsma teraszán konnektor. Ennyi voltam mára.

Szum: Eszemmm f.szom megáll, megoldást kell találni, nem fikázni.

maradok tisztelettel, boldog, belvárosi bp-i.

burleszk 2009.07.24. 19:51:04

@eszemmm: Az ott lakóknak pedig így ROSSZ. Akkor most ki a fontosabb?
Na ezért nyúlt mellé a posztíró, mert fogta magát és eldöntötte a kérdést + tapló hangnemben "elzavarta" azokat, akiknek más a véleményük.
Amúgy sok mindenre van kereslet, persze, ha pl. Bpest valamennyi belvárosi csomópontján , pl. az Oktogon kellős közepén lehetne minden délután teli totokból kocsmázni, arra is volna jelentkező. Leáll a forgalom? Na lehet, hogy ez már azokat is zavarná, akik itt e helyen a "szórakozás" okán kiszolgáltatott lakókat küldik a fenébe.

lápi lidérc 2009.07.24. 19:52:22

@subtotal:
Decibelszabályozás már régóta van.
Csak ezek a magukat vendéglősnek nevez(tet)ő maffiózók 15 éve szarnak rá.

lápi lidérc 2009.07.24. 19:57:29

@Rékuc:
Na ja. És onnan átjár mondjuk a KFKI-ba. Talán ha 2x2,5 óra lehet az út.
Te annyira el vagy szállva a svéd marhaságaiddal, hogy magad sem veszed észre.
Buta vagy.

(Azt mondjuk nem is értem, minek száll bele ilyen vitába olyasvalaki, aki nem itt nőtt fel, és jórészt ma sem itt él. Egyezzünk ki: cserébe én sem fogok belepofázni abba, hogy ki kinek a faszával verje a csalánt Stockholmban.)

2009.07.24. 19:57:54

@burleszk:

"Nagyon sokan azért laknak a belső kerületekben, mert csak erre futja..."

Ja, bárcsak nekem is csak egy 50 millás lakásra futná a Nagymezőben.

A "német példád" meg hülyeség, mert nincs olyan, hogy "német példa". Ott is vannak kertvárosok, lakóövezetek, üzleti negyedek meg szórakozónegyedek. Van, ahol rád hívják a zsarukat, van, ahol természetes, hogy reggelig, sőt, 24 órán keresztül megy a buli.

labove 2009.07.24. 19:58:04

NAgyon jól szórakozom!! :-))
ennyire mellényúlni a postírónak!!
Alázva vagy te szar!!!

yatumux 2009.07.24. 20:05:12

Mr. Szüke !

Megkérdezhetem, hogy mi a foglalkozásod ? :)

Ugye már Te is megbántad ?

Remélem tanultál belőle és már nem csak a saját kis szemszögecskédből pislogsz kifelé ! pusz

lápi lidérc 2009.07.24. 20:08:03

@ditakai:
Tudod, a magyar vendéglátós vállalkozóval (99%-ukra értsd: maffiózó) szemben csak ez használ.
Rendőr ismerősöm mesélte, hogy a Lánchídnál lévő Romkert diszkóba kihívják őket az utóbbi pár évben éjszakánként néhányszor, mert rohadt hangos (egyébként tényleg az). Régebben a tulaj lehúzatta a hangerőt, amikor a rendőrök kérték, aztán mire elértek a Szarvas térig, megint feltolatta maximumra.
Most már ennyit sem tesz: megmutatja a papírjaát, hogy neki engedélye van szabadtéri szórakozóhely üzemeltetésére. A rendőröknek meg nincs hangerőmérőjük, hogy bemérjék, hogy igen, de a törvény szerint nem ekkora hangerővel (mondjuk ez is röhej, a kerületben a polgármesteri hivatalnak van ilyenje, de nem adja oda a rendőröknek - ami persze annak fényében nem csoda, hogy egy ilyen rendőri megjelenés alkalmával állítólag maga Nagy Gábor Tamás tisztes fideszes I. kerületi polgármester (aki egyébként regnálása 11 éve alatt semmit nem tett a kerületért 1-2 látszatintézkedésen kívül, mondjuk visszaállítatott néhány háború előtti kandelábert, vagy legalábbis annak másolatát - hát nem lett szebb tőlük a kerület, viszont semmit nem lépett a Rác fürdő melletti szálloda építése és a néhány száz 50-100 év közötti fa kivágása ellen) hajtotta el a rendőröket, hogy nincs itt semmi probléma. Hát, van az a pénz...
És ez be mer menni vasárnaponként a templomba, baszd meg. És nem ég le a pofájáról a bőr.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.07.24. 20:09:21

@lápi lidérc: én arról az időszakról írtam, amikor Terézvárosban éltem, semmi másról. Ezért nem hinném, hogy más faszával verném a csalánt, mivel én benne éltem a hatker közepében. A személyeskedésed csak téged minősít. Én senkinek nem szólok be, a postot kommentelem, a fröcsögést meghagyom a hozzád hasonlóknak. A 'minekszólszbesvédországból'-ozóknak írtam amúgy a Svédország blogon az 'az a bizonyos szomszéd rét' című postomat, de pont te nem fogod elolvasni, akinek szüksége volna rá. Mindegy. Továbbra is hozzá fogok szólni a postokhoz, mivel hat évet éltem Pesten, szóval ha legközelebb meglátod a nevem, javaslom, hogy ne olvasd el a kommentemet és nem kell idegeskedned.
Üdv
Solymosi Réka

sanyix 2009.07.24. 20:11:45

akinek nem tetszik a belváros zaja el lehet költözni. Vagy csak a szórakozóhelyek zavarják, a kva nagy bűz, mocsok, forgalmi zaj nem?

lápi lidérc 2009.07.24. 20:13:09

@avus:
Hát öcsém, a Mátyás tér mellett elfutó VIII. kerületi Tavaszmező utcát a Vi. kerületi Nagymezőhöz hasonlítani csakugyan elég nagy marhaság.
De mondhattad volna a Ráday utcát meg a Dzsumbujt is, azok még közelebb is vannak egymáshoz, meg egy kerületben. Csak egyik mintha európai városban lenne, a másik meg ázsiai nyomornegyedben.

Te nagyon vidéki lehetsz, aki életében egyszer járt Pesten.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.07.24. 20:13:41

@lápi lidérc: ja elnézést, azt hittem, hogy te érdemi kommentelő vagy. Visszanéztem a hozzászólásaidat: barom, majom, hülye, buzi, marha, bazdmeg... szinte minden kommentben. Hát a te szavadra sem sokat adok. Kellemes dúlást-fúlást a továbbiakban :)

lápi lidérc 2009.07.24. 20:15:23

@Rékuc:
De most nem itt élsz.
Akkor nem értem, minek dumálsz bele. A partvonalon túlról könnyű. Bizony, ez pont a más faszával a csalánt esete.

Delinquent 2009.07.24. 20:18:24

Ja, en is birom az eletukben eddig max parszor Budapestre utazo olyan videkieket akiknek csak a fikazas megy, meg de szar meg budos meg hangos minden. Akkor nem kell odamenni, biztos van mashol is munka meg felsooktatas :)

burleszk 2009.07.24. 20:19:01

@kisdubos: Nézz szét jobban a 6- 7 kerületben...
Bocsi, három évig laktam Hamburgban. Ott is élnek taplók, de alapvetően más a mentalitás. Sok fiatal szomszédom volt, de nem emlékszem, hogy hajnali kettőköt kellett volna szólni, hogy zajos a buli. Általában este 11-kor önként halkabbra vették a zenét. Igen, ott az ilyen " akinek nem tetszik, húzzon el" mentalitású nyikhajok előbb- utóbb az őrsön kötnek ki.
A szórakozónegyed pedig nem lakónegyed. A Reeperbahnon pl. főleg szakadt, kispénzű vendégmunkások bérelnek lakást (keveset), egy átlag 6 kerületi lakosnak megfelelő hamburgi polgár biztosan nem ott lakik.
Felőlem Pesten is lehet "Reeperbahn", de nehogy már minden normálisabb körnéyéket büntetlenül elárasszanak az ótvaros kocsmák.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.07.24. 20:19:27

@lápi lidérc: komolyan nem tudom, hogy gondolod, hogy beleszólsz, ki kommenteljen más blogjába és ki ne. Kikérem magamnak! Nekem is van véleményem, tapasztalataim. Ezeket szeretem én is megosztani, akárcsak te (még ha nem is a te ordenáré stílusodban teszem). Semmi olyat nem írtam, ami egy normális, kiegyensúlyozott embert ennyire felbőszíthetne és személyeskedő beszólásokra buzdíthatna. Szálljál már kicsit magadba és olvasd vissza magad, hogy milyen hangnemben oltasz mindenkit, aki épp nem tetszik. Szégyelld magad.

globetrotterhu 2009.07.24. 20:20:58

@burleszk: szép válasz :)
egyébként én pont azért költöztem oda, mert arrafelé van valami halvány jele az életnek.
Amúgy meg órákon keresztül lehetne ezen vitatkozni, de arra nincs időm :)

Metál -e a bimetál? 2009.07.24. 20:22:28

azért az nagyon jó jel, hogy az ilyen szdsz-es propagandák íróit pár betépett liberálison kívül mindenki szarrá alázza a kommentekben. arra bíztatok mindenki, tegyük meg, írjuk meg, hogy elég volt ebből a liberális maszlagból.

Metál -e a bimetál? 2009.07.24. 20:25:21

"Budapest szépen lassan élhető, és szerethető várossá kezd válni"

te jóóóó ééég... HÉTRŐL-HÉTRE mocskosabb, undorítóbb, és csökken a közbiztonság, de valami őrült ütemben...

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.07.24. 20:25:39

ontopic: kíváncsi vagyok a tiltakozási akcióra :) remélem lesz róla egy képgaléria.
Egyébiránt sajnálom az időseket, ők nem ebbe a hatkerbe születtek/költöztek bele. Még szép, hogy engem és a többi fiatal lakost nem zavar a zaj (a kosz annál inkább). De a számukra is kellene valami normális megoldást találni.

Talán ha sikerülne megoldani a rendfelügyeletet (az utcán randalírozók megfékezése, rendőrség, polgárőrség, biztonsági szolgálat által) és a lakók számára kedvezményesen vagy támogatottan elérhető nyílászáró-csere... szóval kompromisszum, a tiltás helyett.

lápi lidérc 2009.07.24. 20:26:09

@GerzSonka:
Ha Kőbányán laksz, akkor mi a fasznak pofázol bele abba, hogy mi legyen a VI. kerületben?
Majd az ott lakók eldöntik.

burleszk 2009.07.24. 20:31:15

@wishmaster_hu: Lehetne vitatkozni.
De egyvalamit talán te is elfogadsz: ahogyan a szórakozáshoz, úgy az éjszakai pihenéshez való jog is megilleti az embert. S míg a lakók horkolása kevésbé zavarja a hangos bulizókat, mint a bömbölő zene és üvöltés a pihenni vágyókat, azt gondolom, a "szórakozni" vágyóknak kellene inkább tekintettel lenni a többiekre.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2009.07.24. 20:35:16

@eszemmm: keféljen, de ne a terézvárosi utcán, ha lehetne. És mennyit költ egy ír buliturista? a legolcsóbb hostel, pár pia, fapados ír repülőtársaság. Kb. ennyit. Ez nem nagy lóvé. És számítsuk bele a veszteséget, hogy egy ilyen hírű városba nem sok normális vastagabb pénztárcájú turista jön...

quert 2009.07.24. 20:38:00

A belváros jó esetben mindenhol a belváros...ki akarna egy "vigalmi negyedben" szórakozni (hacsak nem külföldi). A példák: Soho (London), SoHo (NY + Tribeca), Piroslámpás negyed (Amszterdam) sem arról szólnak, hogy ez a világ végén van. El lehet költözni...csak azért, mert ezt egy Gyurcsány nevű ember mondta (egészen más kontextusban), attól még ezt a magyar szólást nem kell törölni a szótárból. Az el lehet költözni azt jelenti - szvsz -, hogy éppen a szórakozóhelyek miatt a terület lakásárai túlértékeltek, amiből lehet venni egy nyugis kertvárosban egy házat (persze, nem a Rózsadombon). Megértem azokat is, akik 40 éve ott élnek, de ez a világ minden táján így zajlik, ez az "ára", ha így jobban tetszik...A Demszky nevű embernek meg szerintem nem sok köze van mindehhez, sőt, talán éppen ellenében jött létre ez (a régi korokat idéző) negyed, lásd romkocsmák. Nem hinném, hogy ezek D. befizetői lennének, inkább D.-t és elvbarátait fosztják meg az évi rendes védelmi pénzüktől...

burleszk 2009.07.24. 20:43:30

JUTESZEMBE :
"akinek nem tetszik, menjen el" típusú posztíró és támogatói miért nem mennek el máshová szórakozni? Üzenném nekik: "akinek nem tetszik a csendrendelet", kocsmázzon a nyóckerben, ott aligha fognak rájuk szólni. Vagyis húzzon, ne pofázzon.
Nnnna.

yatumux 2009.07.24. 20:46:48

Amúgy Kutyaúr tipikus.

Ide nyomta az orrunk alá a kutyakakiját, itthagyta és lelépett...

wladyslawsky (törölt) 2009.07.24. 20:52:44

nincs kedvem/energiám bejegyzés számtalan baromságát pontról pontra végigvenni,csak a Szigetes részre reagálnék: vajon az véletlen, hogy az ilyen fesztiválokat jobb helyeken nem egy nagyvárosban rendezik, hanem mondjuk egy bazinagy rét közepén ???

burleszk 2009.07.24. 20:53:26

@quert: Persze, hogy el lehet költözni...Itt pontosan a "lehet" a baj, mivel egy átlag magyarországi embernek kevesebb lehetősége / pénze / munkalehetősége van, mint egy átlag angliainak. (Többek közt épp a Gyurcsány nevű ember elk*rt gazdaságpolitikája miatt.)
Azt meg honnan veszed, hogy a szórakozóhelyek környékén túlrétékeltek a lakások ?! A földszinti, kocsmának kiadható, az igen. De nézz körül, javaslom, mennyiért lehet eladni egy kocsma fölötti, első emeleti lakást.

lápi lidérc 2009.07.24. 20:53:29

@pafff:
Buliváros az apád fasza!
Ez egy ország fővárosa. Itt termelik meg az állam éves összvevételének kb. 75%-át, és ehhez - tudom, neked furcsa, mert te ilyet még soha nem tettél - dolgozni is kell egyeseknek. Ahhoz meg pihenni kell.

Épp az a baj, hogy külföldön az a híre van, hogy itt bármit lehet, kukát borogatni, éjszaka üvöltözni, az utcára hugyozni stb.
Otthon egyik sem merné megcsinálni.
Hát ne csinálja nálunk se.
De magyar se!

Matyko 2009.07.24. 21:01:04

le is leptem, Kecskemetre, masfel eve. jo dontes volt.

lápi lidérc 2009.07.24. 21:01:55

@Gery Greyhound >:
A példádból is látszik, mennyire ostoba vagy.

yatumux 2009.07.24. 21:05:53

Teeeee vaaaaagy aaaaz ooosoobaaaa !

Te Te Teeee ! Ennyire futja Kutyaúr ?

Vagy már be vagy tépve ? :)

Mariska ? :)

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.07.24. 21:05:58

lápi lidérc 2009.07.24. 21:01:55

Látom még nem küldtek el a jó kurva anyádba. Hát menjél már el oda te faszadék! ;)

Gáborom 2009.07.24. 21:06:53

Tényleg a fővárosban termelik meg az állam éves összbevételének a 75%-át?
Hol vannak a gyárak? Vagy a mezőgazdaság?
Na jó.
És a költségek?Bérek?
Tényleg csak kérdezem, mert hát azért nyolcmillió magyar nem a lábát lógatja vidéken sem.....Csak a fővárosiak szerint, akiknek a arcuk a legnagyobb (tisztelet a kivételnek), és akik azonnal osztani kezdik az észt ha kikerülnek vidékre (például ide Szentendrére) ahelyett,hogy beilleszkednének ( tiszt. a kiv. )
A fővárosnak ezer baja van, amiről ugyan nemcsak szerencsétlen itt élők tehetnek (dehogyisnem:ők választottak maguknak pocsék városvezetőket), de sokat javíthatnának rajta. Ha kicsit lejjebb csavarnák a "ki ha én nem" gombot, mint vidéken és külföldön.
A fővárosiak egy része nem is tudja,hogy még ebben a szerencsétlen országban is vannak helyek, ahol lehet ember módjára élni, akár városban is ( Pl Szeged ).
Bocs, kicsit off, de kikívánkozott...
Szerintem más egy kellemes hangulatú kávéházi susmorgás, és más a hangos zene, és at ordenáré "szórakozás".
A hangos zene nem a belvárosba való. A hangulatos helyek igen.
Szerintem.....

papamaci1 2009.07.24. 21:07:27

Alapvetően itt az a baj, hogy a cikkíró azt hiszi a világ csak bulizásból áll, a szórakozás fontosabb , mint a pihenés vagy a munka. Liberális fiatal lehet....

Delinquent 2009.07.24. 21:07:39

@burleszk: Nyockerben is van "vigalmi negyed", pl a Mikszath ter es kornyeke.

Akik ellenzik a sok szorakozohelyet, azok mondjanak mar egy varost Europaban ahol nem ez van! kivancsi vagyok.

papamaci1 2009.07.24. 21:11:05

Ugye az ország gabonája, gyümölcse az mégse a Lövölde v. az Orczy téren van megtermelve...
Gyárak ? Hol vannak már Budapesten gyárak ? Én még láttam gyárakat , és dolgoztam bennük. Ma minden vidékre települ...

papamaci1 2009.07.24. 21:12:53

@Delinquent:
Na neked legyen a Mikszáth téri vigalmi negyed...... Világzene , vega étterem, egy-két söröző. Szinte semmi...

cso zsi 2009.07.24. 21:15:05

@Rékuc: Azért a hat éveddel ne légy már olyan nagyra.
Aljas kérdést tegyek-e fel neked, hogy magyar vagy e egyáltalán, vagy csak az útlevélért lettél magyar, amivel továbbléphettél?
A rokonom, aki anno kivándorolt Ausztráliába, a rendszerváltás után visszakapta állampolgárságát, és szavazati jogát is.
Ő meg csak annyit mondott: ott él, akkor az itteni dolgokba milyen alapon szóljon bele.

globetrotterhu 2009.07.24. 21:18:27

@burleszk: érdekes módon én tudok kultúráltan mulatni. A bajom az, hogy nem megoldás az, amit akarnak csinálni.
Nekem az itteni dologgal 1 bajom van: hogy miért kell telehányni az utcát, és hőzöngeni.
A hangos nevetést meg nem tudod betiltatni, de úgy gondolom, hogy ezzel tisztában van aki erre a környékre költözött. Viszont találni kell valami ésszerűt, és az nem az lesz, hogy 10kor szpatty :)

Delinquent 2009.07.24. 21:18:35

@papamaci1: nem veletlenul irtam idezojelbe, de latom megragadtad a lenyeget...

lápi lidérc 2009.07.24. 21:19:43

@Kopi3.14:
Nem tévedtél sokat, 68 dBA.
De sok az a 10, és lépcsősen.
1. alkalom: 1 millió + 1 hét bezárás,
2. alkalom: 10 millió + 1 hónap bezárás
3. alkalom: 25 millió + végleges bezárás

Azt hiszem, az első büntetés után hamar beszereznék azt a zajmérőt (egyébként ezekhez képest nevetséges összeg), és rögtön rákerülne a korlátozórúd a potikra, hegesztve, hogy a hangtechnikus ha akarja se tudja feljebb tolni.
(Van ám ilyen a világban...)

Der Beste 2009.07.24. 21:21:03

Tökéletesen egyet tudok érteni a posztíróval.
A sok nyavajgó költözzön le tanyára.

Nem vagyok fideszes 2009.07.24. 21:23:29

Most jövök a koccintásról. Pont olyan kellemes légkörű, végtelenül kulturált tiltakozó megmozdulás volt, mint vártam. Ja, és gratulálhattok, ezáltal résztvettem életem első tüntetésén! :-)

Nem vagyok fideszes 2009.07.24. 21:25:45

Hozzáteszem: asszonkámmal együtt mentünk, mert egészen véletlenül egy ottani szórakozóhelyen jöttünk össze, bőven 10 óra után. Ha már akkor lett volna ez az elmebeteg rendelet, akkor sanszosan sosem találkozunk.

cso zsi 2009.07.24. 21:26:02

@Gáborom: El kell, hogy keserítselek.
Ha lenne nyolcmillió dolgos ember, ez az ország nem így nézne ki.
Valami két és fél milliós az a réteg, amelynek egy része valós minimálbéres, és nem adózik, nagyobb része meg igen.
Azokból mintegy 800ezer a közigazgatásban, így az adójuk csak egy szám, ami a jobb zsebből a bal zsebbe vándorol.
6-7 millióan "csak" nyugdíjasok, kiskorúak, és jórészt segélyen élő.

lápi lidérc 2009.07.24. 21:33:32

@eszemmm:
Csak tudod ezek a cégek nem tudnak csalni, mert mindenről számlát kell adniuk (tudod, kettős pénztárszalag meg ilyenek).
Most vesd ezt össze a belvárosi kocsmákkal. Melyikben kaptál számlát utoljára és mikor?
(Arról nem is beszélve, hogy bármelyik nagyáruház adója egymagában veri az összes VI. kerületi kocsma által befizetett adót.)

lápi lidérc 2009.07.24. 21:34:51

@burleszk:
Na ja, és csak a járda felét foglalhatnák el. Elméletileg.

avus · http://avus.blog.hu 2009.07.24. 21:36:32

@lápi lidérc:

Megítélem neked a Sherlock Holmes-díjat: kettőt kell csak bökni és kiderül, hogy pesti vagyok. Mielőtt vitába szállsz valakivel, nem haszontalan megnézni az aktivitását, vagy ha van, akkor a profilját, ezzel csökkenthető a szájunkból kijövő hülyeségek száma.

Az összehasonlítás pedig, csak hogy te is értsd, arról szólt, hogy nem kell ahhoz élénk éjszakai élet, hogy holnap levert tükrökkel találd meg az autódat, és ehhez még csak messzire sem kell menni az említett kerülettől. Mogadishui példát nyilván nem hozok fel, ha pesti belvárosi kérdésről van szó. (Olaszliszkait se.)

burleszk 2009.07.24. 21:38:28

@Delinquent: De hiszen épp ezt javallottam: nem tetszik a csendrendelet? Irány a Mikszáth tér.
Oszt kuss.
És nem osztani az észt, ilyen ostoba módon, mint posztíró.

Nem vagyok fideszes 2009.07.24. 21:39:05

@avus: Ó, kérlek, én a Margit híd budai hídfőjénél lakom, ahol szintén van pár szórakozóhely, még ha nem is az a klasszikus vigalmi negyed, de találtam már a visszapillantómra húzott használt kotont reggel, amikor szálltam volna be a kocsimba.

Mayday 2009.07.24. 21:41:01

Nemértem ezt a hisztit. Aki nem szereti a zajt, költözzön el a zajból, aki szereti, az meg költözzön oda.

Amig nem volt gyerek, a Blahán laktunk, hogy minden buli 15 percre legyen, 5 éve lett gyerek, akkor eladtuk a Blahát és elköltöztünk olyan helyre, ahova a legközelebbi bevásárlóközpont 10 km, igaz útbaesik hazajövet :)

Nemértem mit kell hisztizni. Tessék oda költözni, ahol jól érzed magad, ennyi.

burleszk 2009.07.24. 21:41:23

@wishmaster_hu: Aki most költözik oda, az nyilván tisztában van vele. De ez a kisebbség. A legtöbb lakóhoz képest a kocsmák költöztek "most" oda.
Nem is a hangos nevetéssel van a nagy baj, hanem a hangos zenével, és az azt túlharsogni próbáló üvöltözéssel.

lápi lidérc 2009.07.24. 21:45:28

@Rékuc:
Jaja, kincsem.
Ezért is mondtam, hogy buta vagy.
Majd egyszer talán nézed a tartalmat is.
Vagy talán meg is érted a maradék magyartudásoddal.

avus · http://avus.blog.hu 2009.07.24. 21:45:40

@Lófasz Hadnagy: Legalább használt volt? :D No de mennyivel jobban jártál mint én, mert nekem anno a legolcsóbb, városi bringámat vitték el, amikor még fasz voltam és lakáson kívül tároltam... 70 rugóm bánta. Hogy örültem volna, ha helyette kotont húznak a kormányra.

avus · http://avus.blog.hu 2009.07.24. 21:46:46

@avus: "Legalább használt volt?"

Bocs, figyelmetlenül olvastam :)

ördög_ (törölt) 2009.07.24. 21:47:08

Mégis, akkor hol kellene egy olyan részt kialakítani, amely a nyüzsgő éjszakai élet helyszíne itt? Kinn a budai hegyekben? Az ott lakók ugyanúgy rinyálnának, hogy miért pont itt. Vagy a lepukkant helyeken? Őszintén, ti kimennétek egy esti baráti összejövetelre valamelyik gyártelep közelébe?

Nem az a jó, amikor mindenki könnyen megközelíti? Ne is legyen ebben a városban egyáltalán ilyen övezet? Aki itt veri a nyálát, az még sosem volt ezeken a helyeken? Ezt nehezen hiszem el.

Valaki felvetette a Sziget ügyét. Na, az még a szánalomtenger, hogy egy pár napos fesztivál (ami évente egyszer van és nyáron, amikor sokan eleve nyaralnak), amely mellesleg nemzetközi szinten igen elismert, sokak szemében szálka.

Komolyan, piti szar emberek.

Nem vagyok fideszes 2009.07.24. 21:48:15

@avus: öreg kispolszki volt szegény, a következő benzinkútnál meg úgyis levitte róla a sterimob, szóval nem volt nagy probléma. Az már igen, amikor a 29 éves autómat ugyanitt felborította pár elmebeteg 2006 őszén. És ezzel együtt szeretek itt lakni (igaz, a mostani autómat már zárt helyen tartom).

Nem vagyok fideszes 2009.07.24. 21:48:44

@Lófasz Hadnagy: Ja, és azok nem is kocsmázni jöttek...

lápi lidérc 2009.07.24. 21:49:10

@Rékuc:
Véleményed lehetsz.
De mi a lófaszért szól bele egy svéd állampolgár abba, hogy mi legyen Magyarországon?
Pláne hogy mi legyen az ország fővárosának egy adott kerületében? Az adott kerület lakóinak a dolga.
Tudom, kevés az eszed ahhoz, hogy ezt felfogd, már máshol is észrevettem.

ördög_ (törölt) 2009.07.24. 21:49:58

@Lófasz Hadnagy: mi is arrafelé nézünk lakást :D Megértelek teljesen :)

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.07.24. 21:50:11

@cso zsi: soha nem volt magyar útlevelem, nem is lesz, nem kell. De ettől még magyar vagyok. Aki nem így gondolja, az így járt...

burleszk 2009.07.24. 21:51:53

@Mayday: Olvastad a posztot? Figyelni kéne! :-)
Eme virtuális társalás épp egy hatalmas hiszti miatt indult. T.i. posztíró hisztériázik itten.
No speciel ezt éne sem értem. Aki éccaka akar kocsmázni, menjen másik kerületbe.
Velem is történt már olyan, hogy szakítottam kedvenc kávéházammal, mert tapló, nagy arcok kezdtek odajárni. Most már a törzshelyem.
Ilyen egyszerű.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.07.24. 21:52:36

@cso zsi: ja és nem 'szólok bele'. Véleményem van, mint itt mindenkinek. Aki vitatkozni akar, az a témába vágóan vitatkozzon, ne a lakhelyemet firtassa.

lápi lidérc 2009.07.24. 21:53:36

@Lavrentyij Pavlovics Berija:
Inkább a te kurva anyádba mennék, ha nem túl vén, nem túl ronda, nem túl büdös, és ma még nem volt 50-nél több vendége a sarkon.

Nem vagyok fideszes 2009.07.24. 21:54:35

@Rékuc: Ha itt élsz, akkor tök mindegy, milyen útleveled van, releváns a véleményed.

lápi lidérc 2009.07.24. 21:55:46

@papamaci1:
Na ja. A mezőgazdaság, mint nyereséges üzletág.
Ugye, viccelsz?

avus · http://avus.blog.hu 2009.07.24. 21:56:06

@Lófasz Hadnagy: Akkor csak nem olyan rossz hely az. Én nem, ahol most lakok, de szerencsére már nem sokáig. Viszont a lakás itt marad, nem tudom magammal vinni, most eladni se akarjuk, és ki tudja mikor lesz rendbe rakva a környék. Speciel jobban örülnék, ha "turistabűnözés" miatt kellene mérgelődnöm, és nem másféle miatt, amit nem akarok nevén nevezni.

Mayday 2009.07.24. 21:56:13

@burleszk:
mi a törzshelyed? :)) ahova tapló nagy arcok járnak ? :) mieza a változás? Te is tapló nagyarc lettél ? :D :D :D

burleszk 2009.07.24. 21:57:36

@ördög_: A Sziget ügyét épp posztíró vetette fel ( "piti szar ember")
Apropó: voltál már úgy, hogy vmi nehéz, felelősségteljes munkát kellett elvégezned úgy, hogy közben napokig nem alhattál rendesen?
Próbáld ki.
Azért nem ANNYIRA kicsi ez az ország, hogy ne lehetne találni megfeleő helyet egyhetes hangos hőzöngésre. Egyszer én is szétnéztem a Szigeten...hááát...azoknak szerintem mindegy, hogy Hajógyári sziget, vagy vmi más. Úgysem tudják , hol vannak. Aki meg napi jeggyel akar szórakozni, utazzon oda, oszt kész.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.07.24. 21:58:12

@Lófasz Hadnagy: Bárhol élek is, úgy érzem, hogy van olyan releváns az én véleményem is, mint az itt szararcozó meg kurvaanyázó 'kultúrembereké' :)

burleszk 2009.07.24. 21:58:17

@Mayday: Mondom, azóta MÁS a törzshelyem. Egy másik hely.Na most már érted?

Nem vagyok fideszes 2009.07.24. 21:58:20

@avus: Persze, hogy nem, mondom, szeretek itt lakni. És ebbe még a kotonhúzás is belefér, mert előfordul. Valamit valamiért.

Nem vagyok fideszes 2009.07.24. 21:59:35

@Rékuc: Azokat meg ignorálni kell, oszt' jónapot.

Mayday 2009.07.24. 22:00:06

@burleszk: "Most már a törzshelyem" . Elgépelted :D

lápi lidérc 2009.07.24. 22:02:44

@Lófasz Hadnagy:
Amennyiben ez Svédország, akkor itt él.

lápi lidérc 2009.07.24. 22:05:06

@Rékuc:
Igen, a szurkoló is úgy érzi, releváns, hogy a nézőtérről beleugat a játékba.
Te épp ezt teszed.

ördög_ (törölt) 2009.07.24. 22:05:19

@burleszk: el sem hiszed, hányszor vagyok úgy, hogy nehéz és felelősségteljes munkát végzek és nem tudok rendesen aludni. De akkor sem hiszem, hogy évi pár napot nem lehetne kibírni, ez a tipikus "másnak se legyen jó"-mentalitás. Volt, hogy engem is zavart már szórakozó társaság, pl. kollégiumban felettünk buli volt és én másnap államvizsgáztam), szóval tudom, miről beszélek.

burleszk 2009.07.24. 22:07:52

@Rékuc: Ne törődj velük, tipikus.
Itt élnek, legfeljebb a szomszéd kocsmáig, vagy "osztrákba" shoppingolni mennek el, és nem fogadják el, hogy másutt másképp is élnek emberek. Lerománozzák/szerbezik/ szlovákozzák a határon túli magyarokat,nekik az a magyar, aki az ő kis pocsolyájukban dagonyázik.
(Sajnos, ez a magyar társadalom egy része, és a jelek szerint ide is jutott néhány egyed:-)

PiszkosFreddy 2009.07.24. 22:10:34

Der Beste 2009.07.24. 21:21:03
Tökéletesen egyet tudok érteni a posztíróval.
A sok nyavajgó költözzön le tanyára.

Költözz le te,ha lehet még ma,és vidd magaddal a hasonszörű fogyatékos tezsvíreidet!!!

z 2009.07.24. 22:11:42

Engem is szomorúvá tesz a csendrendelet. A lisszaboni Bairro Alto-tól a londoni Soho-n át Manhattanig nem egy főváros és világváros belvárosában fordultam már meg nyári estéken, és ott valahogy senkit nem zavar, hogy ott általában éttermek, bárok, zenés szórakozóhelyek vannak, ahol a pénzüket költő emberek meg turisták mulatoznak.

Szeretném tudni egyébként, szám szerint mennyi az a rengeteg ember, akit ez olyan mértékben zavar, hogy miattuk lakó-pihenő övezetté kell alakítani a belvárost.

"Vigalmi negyedet kell csinálni" - ja, és az hol legyen, Csepelen?

A szüleimnek se tetszik a belvárosi nyüzsgés és a zöldet is szeretik, ezért is vettek kb. egy hatodik kerületi lakás árából Verőcén egy kétszintes családi házat kerttel, dupla garázzsal meg medencével, ahonnan a vonat 35 perc alatt van benn a Nyugatiban, és kocsival sem sokkal nagyobb út, apám sok kollégája pesti, mégis több ideig tart nekik beérni a munkahelyükre, mint neki.

Ahol emberek jól érzik magukat, történik valami és pénzt lehetne belőle csinálni, azt Budapesten előbb-utóbb bezárják, mert valaki aludni akar, ez szabály. Nyugdíjas város.

Ha legalább péntek és szombat estére nem lenne érvényes a rendelet, még azt mondanám, oké, de ez így teljesen nyilvánvaló hülyeség.

burleszk 2009.07.24. 22:13:43

@ördög_: No azért néhány koncerten én is voltam életemben :-)Megvallom, volt, hogy már zavart a túlzott hangerő, pedig a zenét szeretem.
Tehát ez nem "másnak se legyen jó " mentalitás, sokkal inkább " másra is leygünk tekintettel". Attól még lehet jó egy koncert, hogy nem okoz halláskárosodást.

ördög_ (törölt) 2009.07.24. 22:15:17

@z: jaja, igaz. Még annyi, az bezzeg kurvára tetszik az ott lakóknak, hogy a lakást min. dupla áron lehet eladni...

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.07.24. 22:16:52

aki 30-40 éve lakik a hatkerben, az jogosan érezheti, hogy nem erre szerződött, amikor beköltözött.
Nem éppen olyan, mintha az örökpanorámás ablakod elé felhúznának egy panelt, de azért összehasonlítható.
Nem megoldás a lakosok elküldése, és nem megoldás az sem, hogy állambácsihoz rohannak bezáratni az _összes_ helyet.

Köztes megoldást kellett volna találni és elég szomorú, hogy nem sikerült.

cso zsi 2009.07.24. 22:17:33

@burleszk: Az itteniek meg liberálisok, melegek, és izraeliták.
Szabadabb ország, mint bármely a világon, mert máshol számonkérnek, itt meg mindenki büntetlenül, és szabadon tehet bármit.
A segílykén élőket kifeledtem.

ördög_ (törölt) 2009.07.24. 22:19:35

@burleszk: én is néha kijöttem egy-egy sátorból már, de azért szerintem elég sokat korlátoztak már így is a szigeten, egyébként épp most olvastam a hangosítás technikájának fejlődéséről szóval ez csak jobb lesz, de most őszintén, pár nap...nem értem, miért kell megfúrni, én szeretem, ha meg már nem járok, akkor meg majd a gyerekem, ha lesz kedve. Legalább valami, amit elismernek szinte az egész világon.

PiszkosFreddy 2009.07.24. 22:20:55

@Lófasz Hadnagy: HadnagyÚr kérem,őszintén örülök a boldogságotoknak,szívből kívánok Nektek még 70 boldog évet együtt,csak kérlek szépen ha lehet ne törjétek éjszaka
össze a kocsimat ha túl jó a kedvetek,és reggel,ha megyek dolgozni,ne kelljen már a kapuban kerülgetni az átmulatott éjszaka salakanyagait.
A többieknek annyit:15 éve itt lakom,
a szomszédaim 25-30 éve,ez az otthonom
nem fogom eltűrni,hogy kitúrjanak,vagy lehetetlenné tegyék az életem.

ördög_ (törölt) 2009.07.24. 22:22:41

@Rékuc: volt, ahol sikerült. Máshol már írtam, hogy az egyik helyen (nem tudom, melyiken, nem emlékszem), amikor mentünk kifelé (nem voltunk részegek és nem is szoktunk hangoskodni), a párom vette elő a telefont, hogy taxit hív, egy biztonsági őr odajött és megkért bennünket, hogy menjük kicsit távolabb az ablaktól (véletlen épp ott álltunk meg egy ablak alatt). Megtettük. Az őr ott terelgette a fiatalokat.

burleszk 2009.07.24. 22:25:35

@ördög_: háááát..."az egész világon", ez erős túlzás :-) csak mi gondoljuk így, mert a szervezők ezt kommunikálják, és mert idejönnek a csóróbb külföldiek, akiknek ez az olcsó.
Amúgy nem kell "megfúrni". Zajszintmérés másutt is van. Ha meg hangerőre gyúrunk, akkor lakott területtől távol tegyük, és nincs hiba.

labove 2009.07.24. 22:25:39

@z: Te annyira menő vagy!!
Dejó egy ilyen kozmopilita globetrotter itt..
Meg amúgy okos is vagy!!

Nem vagyok fideszes 2009.07.24. 22:26:14

@PiszkosFreddy: Nyitott kapukat döngetsz. Ugyan rengetegszer jártam arrafele bulizni, sosem törtem-zúztam-randalíroztam, nem üvöltöztem, nem okádtam, nem pisáltam az utcára (pedig sokszor bizony már majd' meghaltam, mire hazaértem, annyira kellett, de kibírtam hazáig). Lementem a törzshelyemre, ott meghallgattam egy koncertet, ittam pár sört, beszélgettem a barátaimal, majd hazasétáltam. Ennyi. Lehet kultúremberhez méltóan is bulizni. Téged meg arra kérlek, hogy ne moss össze azokkal a baromállatokkal, akik a problémát okozzák. Azokat én is megvetem.

PiszkosFreddy 2009.07.24. 22:29:56

Válasz erre
Mayday 2009.07.24. 21:41:01
Nemértem ezt a hisztit. Aki nem szereti a zajt, költözzön el a zajból, aki szereti, az meg költözzön oda.

Drága csillagom!Itt 2-3 éve gyönyörűszép nyugalom volt.Ha egy akáclombos,békés,nyugodt,dolgos faluba beszivárognak a lumpen,bünöző,
dologtalan élősködők,akik pokollá teszik az addíg boldog emberek életét,akkor szerinted az őslakók költözzenek el,akkor Neked csak annyit kívánok,mielőbb vegyenek körbe ilyen aranyos,szórakoztató emberek!

lápi lidérc 2009.07.24. 22:30:19

@Lófasz Hadnagy:
Persze, ezt én is írtam. Nekem is van véleményem az amerikai elnökválasztásról, de eszembe nem jutna azt gondolni, hogy releváns volna, pláne nem, hogy beleszólhatok.
Vagy mondjuk abba, hogy bezárják-e mondjuk a Knitting Factoryt New Yorkban, mert zajos.
Ez a különbség.

Pedig kb. annyi közöm van az USA-hoz, mint Rékucnak Magyarországhoz.

ördög_ (törölt) 2009.07.24. 22:31:50

@burleszk: egyre ismertebb :) De mindegy is. Én szeretem, hogy megközelíthető. Amúgy a külföldiek is délelőtt kinn mászkálnak a városban, tavaly hollandok mesélték, hogy amit eddig láttak a városból, az tetszett, tervezik, hogy eljönnek ide szigettől függetlenül is...ha a pusztán lenne, szerintem nem lenne ilyen jó.

lápi lidérc 2009.07.24. 22:32:12

@z:
És a londoni Sohóban meg Manhattan belvárosában (melyik részre is gondolsz pontosan?) mégis hány lakóház van?
Ja, hogy egy se?

Ez azért apró különbség, nem?

éshanem 2009.07.24. 22:33:43

Miért ez a vergődés? Aki nem birja a belvárosi gyürődést költözzön peremkerületbe, akkor miért nem sipolt senki amikor a szaros lakásának az ára irreálisan magas lett a belvárosi "vigalmi negyedtől"??? Több kutyaszart és falbahugyozást kerülgetek nap mint nap, mint a zajos bulizók hányását. A közbiztonság pedig nem a tulaj dolga hanem a kedves rendőrségé, érdekes bármiylen autós sztorim volt bekamerázott belvárosi részen sajnos a kamera soha nem müködött........

PiszkosFreddy 2009.07.24. 22:33:52

@Lófasz Hadnagy: HadnagyÚr kérem,ha elolvasod hozzád írt első soraimat, láthatod a többit már nem Neked szántam.

ördög_ (törölt) 2009.07.24. 22:36:06

@PiszkosFreddy: szerintem ezektől a helyektől függetlenül is a belvárosban mindig nagyobb az élet, majd ezután az utcán/házibulikban fognak piálni és ugyanúgy fognak zajongani, ha épp arra vonulnak...nem hinném, hogy ez a "rendeletesdi" a megoldás :S

Az meg még zavaróbb szerintem, ha a szomszéd lakásban megy a buli.

Amúgy olyan emberek mindig lesznek, akik nem tudják a mértéket.

ördög_ (törölt) 2009.07.24. 22:37:00

"akkor miért nem sipolt senki amikor a szaros lakásának az ára irreálisan magas lett a belvárosi "vigalmi negyedtől"???"

Így van.

Nem vagyok fideszes 2009.07.24. 22:37:34

@PiszkosFreddy: Nekem úgy látszik, hogy az egész hsz.-ed az enyémre reakció, de ha nem így szántad, akkor félreértettük egymást. Sebaj, van ilyen.

burleszk 2009.07.24. 22:37:50

@eshanem: Miért ez a vergődés?
Aki éjszaka akar hangoskodva kocsmázni, keresse meg az adekvát helyeket, és ne rinyáljon.
Könyörgök, mondjon már valamelyikőtök konkrét példát arra, hogy valaki kétszeres áron adta el lakását csak azért, mert egy zajos kocsma fölött/ mellett volt ?!

z 2009.07.24. 22:37:58

Akit meg a kukaborogatók, utcára hugyozók zavarnak, azok gondolják már, át, mennyire nem ugyanaz a dolog engedni valakit szórakozni és megengedni, hogy borogasson meg hugyozzon. Az utóbbi ellen fel lehet lépni térfigyelő rendszerrel, és súlyos büntetések kiszabásával arra az esetre, ha valaki ilyet tesz (a hatalmas "vigalmi negyed" egyébként lehet vagy 3 utca a hatodik kerületben, ahol van is valami szórakozóhely, gondolom rendőr se jutna oda, hogy néha elguruljon a hely előtt).
Persze egyszerűbb rögtön megtiltani mindent, már várom, mikor lesz 10 után kijárási tilalom Budapesten, meg titkos italmérések (ja bocs, utóbbiak már vannak, a XI. kerületben, épp tegnap voltam az egyikben, ott se működhet már semmi legálisan, csak a hiperhangos ZP és a Rio, gondolom nem csak azért, mert a polgármesternek érdekeltsége van bennük).

lápi lidérc 2009.07.24. 22:38:15

@Rékuc:
De NEM záratnak be egyet sem. Nyitva lehetnek reggel 6-tól este 10-ig (sőt, ha a lakók beleegyeznek, akkor akár hajnal 1-ig).
A bezáratás az lenne, ha lakatot tennének az ajtóra.

Persze egy pince rendes hangszigetelése (mondjuk 40 centi kókuszháncs meg a köret) mondjuk négyzetméterenként félmillió forint. Ezt meg egyik komcsatulajdonos sem akarja megfizetni, csinálnak valami látszatlófaszt, 3 centi hungarocellt, ami egy erősebb légyfingot sem bír elfojtani, nem egy 100 dBA-s basszust.
A legtöbb helyet eleve be lehetne záratni, ha az ANTSZ rendesen körülnézne, mert a többjükben kielégítő szellőzés sincs.
És majd akkor is hogy fognak háborogni, ha betiltják a dohányzást... pedig azt ugye kicsit nyugatabbra már sok helyen megtették, és nem állt meg az élet.

a JÓ 2009.07.24. 22:38:25

@Scaramella va alla guerra:
Melléfogtál.
Nem először.
Ha tehetem, elmegyek bulizni, és kb. 16 éves korom óta ez nem hányásból és ordibálásból áll, hanem a legtöbb esetben táncból vagy mérsékelt iszogatásból.
Ettől függetlenül, a színházat/operát/kultúrmozit is jó kikapcsolódásnak tartom, de ezek célja teljesen más, inkább kulturálódás, mint a gőz kieresztése.
Abban egyetértek, az ordibáló meg rongáló bunkókat nem kell eltűrni, de egy belvárosban akkor se legyen csendrendelet.

És igen, nem lakom szórakozóhelyek mellett. De ezért cserébe napi 2-3 órát utazok, ami mellékesen pénzbe kerül. A nyugalomnak ára van.

Azt meg kérem, felejtsük el hogy a világ legszebb városa, stb. Tipikus magyar szemlélet, hasonlóan ahhoz, hogy jobbnak tartjuk magunkat a szomszédainknál. Nem lenne ez egy rossz ország, de a lakosok (és az általuk választott vezetők) még nem nőttek fel a feladathoz.

ördög_ (törölt) 2009.07.24. 22:38:57

@Lófasz Hadnagy: van, aki szerint itt kétféle ember van: aki soha sehová nem jár, a másik pedig aki igen, de azok mind állatok :S

cso zsi 2009.07.24. 22:39:07

@burleszk: Ez a "másra is legyünk tekintettel" a vita tárgya.
Elég sok koncertre jártam én is, ma már ritkábban.
Tavaly megvolt a Sziget is, de attól még a többi nap zaja ugyanúgy zavaró volt, mint az előtte lévő 10 évben.
A Rolling Stonest is lehetett élvezni a lakhelyemen, csak a hangosítás az jó volt.
A Szigetből épp annyit hallani kívülről, mint a körúton grasszáló nagycsávók kocsijából: tuc-tuc, bumm-bumm.
Taktikai fegyver a hang, a megfelelő rezonancia.
Régen, koncertkezdéskor a stadionban 50-100 hertz körüli hanggal keltették mesterségesen a feszültséget.

Nem vagyok fideszes 2009.07.24. 22:39:36

Srácok, kb. (tapasztalataim szerint) 100 bulizóból 5 idióta. Mi lenne, ha azt az ötöt szépen lekapcsolná a rendőrség, a közterület felügyelet, vagy bánja a f*szom, mi? Nem kéne mindenkit a kollektív bűnösség alapján büntetni ezzl a hülye rendelettel.

Nem vagyok fideszes 2009.07.24. 22:41:46

@z: Ott a pont, ezt próbáltam én is megfogalmazni.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.07.24. 22:44:53

@lápi lidérc: akkor zárassák be a gázos helyeket. Köveletjék meg a tulajoktól a rendes szigetelést, a színvonalas biztonsági szolgálatot, az együttműködést a rendőrséggel stb stb.
De ez a tízkor bezáratás eléggé szemforgató és semmiképpen nem egy világvároshoz méltó álmegoldás.

burleszk 2009.07.24. 22:45:21

@ördög_: Én speciel elég sok buliba járok, de soha nem gondoltam azt, hogy jogom van másokat zavarni a saját szórakozásommal.

lápi lidérc 2009.07.24. 22:45:40

@eshanem:
Mert nem a vigalmi negyed miatt lett drágább, hanem mert belvárosi (minden közlekedési eszköz közel van, minden gyorsan elérhető).
A vigalmi negyed miatti drágulás a kocsmatulajdonosok hazugsága. Amiatt épp hogy csökken azóta az addigra már felment ár.

labove 2009.07.24. 22:47:04

@burleszk: Kösz!
Rövid! Értelmes!
Jó bulizást! Imádlak! :-X

lápi lidérc 2009.07.24. 22:48:07

@ördög_:
Ha nem lehet kapni piát, nem hiszem, hogy nagy piálás lenne az utcán.
Ha meg zajos a házibuli, a lakók majd kihívják a rendőröket, és azok a második után baviszik az egész bagázst az őrsre bulizni 24 órára. És még fel is jelentik csendháborításért (a lakás tulajdonosát).

ördög_ (törölt) 2009.07.24. 22:48:26

@burleszk: és miért gondolod, hogy én igen? Pont az a baj, hogy ez azokat bünteti, akik normálisan szórakoznának, akik meg randalírozni akarnak, találnak rá módot rendelettől függetlenül is.

És ahová jársz, az nem hangos? Gondolod, hogy a környéken lakókat nem zavarja? Vagy csak ott nem szabad bulizni, ahol te élsz, bárhol máshol igen?

éshanem 2009.07.24. 22:49:39

@burleszk:
Kibaszott egyszerű a történet ami hirtelen eszembe jut Ráday u, Jókai tér, Liszt Ferenc tér megnézed itt az árakat utána 4 utcával messzebb persze ez igy nem pontos, a belső hatodik kerületben, de a Ráday környékén le lehet mérni, miért 2x annyi az ár a Rádayban mint pl a Kinizsi vagy Lónyay utcában?

El Argentino 2009.07.24. 22:49:42

Nincs nyitva a kocsma? Apám, azért mert nem látsz túl Pesttől azon kívül is van élet! :D Lehet crossozni egész nap, mert van terület a motoroknak, nem kell félnap dugóban ülni, lehet gitározni és dobolni max hangerőn, nem kell félni, hogy csóringer panelbuzik rád hívják a rendőrséget. Ki lehet menni a 4 fal közül és nem csak a kutyaszarral teli parkokba, kapok levegőt és nem csak a szmogot szívom a tüdőmbe. Jah és a legfontosabb, nem kell állandóan a pesti birkák panaszkodását hallgatnom, hogy ez nem jó az nem jó. Pest 2 dolog miatt élhetetlen, 1. politikusok, 2. túl sok ott a magyar

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.07.24. 22:50:39

lápi lidérc 2009.07.24. 22:48:07

Harcolj lidérc! Ma te vagy a magyar proli megtestesülése ;)

lápi lidérc 2009.07.24. 22:51:13

@a JÓ:
"A nyugalomnak ára van."

Elég baj, ha így gondolod.
A nyugalomhoz mindenkinek alanyi joga van.

z 2009.07.24. 22:53:59

@lápi lidérc: Nincsenek? Szerintem meg vannak. Laknak Manhattenben is emberek a Times Square-től (ahol csend meg nyugi az sosincs) 2 percre, ahogy a Sohóban is. A hatodik kerületben is lehet egyébként lakni egész nyugiban, konkrétan az Andrássy környéke a körúton belül az, ahol van egy-két hely, meg nagyobb éjszakai mászkálás. Egy barátom a Hősöknél lakik, őt a trolin kívül a világon semmi nem zavarja, persze ott is bezár majd a sarki kocsma, az sem lehet kivétel.

lápi lidérc 2009.07.24. 22:54:31

@Rékuc:
Ezt elméletileg már eddig is megkövetelték, csak minden tulaj szart rá magasról, bízva abban, hogy ebben az országban úgysem kérnek számon semmit. Az ellenőrnek meg elég a zsebébe tenni egy 7 számjegyű összeget, és máris mindent rendben talál.

2009.07.24. 22:54:53

Minden törvényhozóra a bakter gondolkodás jellemző: "Leeresztett sorompóból baj nem lehet".

Mayday 2009.07.24. 22:55:02

@lápi lidérc:

A nyugalom alanyi jog ??? És annak aki megteremti a nyugalmad (rendőr, éjjeli ügyeletes, portás, akárki) hol van az alanyi jogon járó nyugalom ???

Ezt a demagóg dumát... nevetséges.

lápi lidérc 2009.07.24. 22:55:26

@lápi lidérc:
Ja, és ez a 7 számjegyű összeg kb. negyednapi bevétel (bevallottan talán 1 napi).

lápi lidérc 2009.07.24. 22:56:44

@burleszk:
Ja, én is. És én mondjuk nem szégyellek rászólni a velem lévőkre, hogy ne üvöltsenek, mert mások aludni akarnak.

éshanem 2009.07.24. 22:56:51

@lápi lidérc: Ha a nyugalomhoz mindenkinek joga van akkor a buszok se járjanak meg a trolik mert behallatszik és zavar, sőt a kukások is hangtompitóval közlekedjenek.Ezért van a kertváros

Mayday 2009.07.24. 22:57:55

@lápi lidérc:

Költözz svájcba, ott még a wc-t is tilos lehúzni este 9 után pár kantonban.

Az élet zajjal jár... engem meg a kocsid, tv-d, lépteid zaja zavar az utcán, a lépcsőházban, bárhol.

Igy is lehet ám, csak ez nem vezet sehova. Tessék oda költözni, ahol az a kedvenc zajszinted van és ennyi.

lápi lidérc 2009.07.24. 22:58:58

@Rékuc:
Mondod te, ahol az egész országotokban (meg az összes szomszédosban) nem lehet piát venni péntek este 6 és hétfő reggel 8 között... Kb. 50 éve.
Hagyjuk már...

Mayday 2009.07.24. 22:59:16

@lápi lidérc:

Bizony, negyednapi bevétel. Azaz soksok ember jól érzi magát ott nap mint nap, és van soksok/100 ember akinek ez fáj. Ezek 90%-a simán irigy, a maradék 10%-ot tényleg zavarja a zaj, de az költözzön el. Jahogy nem tudja eladni a 15 millát érő lakását 45ért? Hát sorry.

pistola 2009.07.24. 23:00:13

én leköltöztem vidékre(ráadásul falura), de nem azért, mert nem szerettem Budapesten. itt ezért jó, a városban meg azért jó.
nagy hülyeségnek tartom én is a csendrendeletet, meg az összes többi korlátozást, ami unalmasabbá teheti az ország - szerintem - legizgalmasabb városát.
keep up the good faith Buddhapest! :)

p

lápi lidérc 2009.07.24. 23:01:37

@eshanem:
Ugye, a Lónyai meg a Kinizsi nem sétálóutca? Magyarul autók járnak, meg szar állapotú az út meg ilyenek. Meg mennyire is vannak felújítva a házak kívül-belül? Mert ugye a lakás árához ezek mind hozzájárulnak.
Semmi köze a szórakozóhelyekhez.

burleszk 2009.07.24. 23:02:08

@eshanem: @ördög_: Nem gondolom, hogy te, mert nem tudom.
Leginkább házibulizni szeretek. Nálam is, másnál is. De ettől még az elv nem változik.
A te lakóhelyed közelében sem. ( bárhol is van az)
És van, hogy nyáron kiülősben iszunk sört. És nem ordítunk. Sőt. Kifejezetten kerüljük azokat a helyeket, ahol a hangos zene miatt csak ordítva lehet beszélgetni.

a JÓ 2009.07.24. 23:02:24

@lápi lidérc: Nem ezt vitatom.
De már egyszer leírtam, minden nem megy.
Aki a város közepén akar lakni, a munkahelye mellett, annak valamiből engednie kell.
Ez pont olyan, mint hogy én áldozok az időmből az utazásra, azért hogy ne a koszban kelljen élnem. Nem sírok amiatt, hogy utaznom kell, mert én választottam.

Persze, lehetne az egészet kulturáltabban és ügyesebben rendezni, de a főváros ezt a vezetést választotta, vagy tűrjék el, hogy nem képesek normális fővárost létrehozni (ahol van egy elkülönült vigalmi negyed), vagy ne tűrjék, de akkor inkább akasszák fel Demszkáj és Hagyó pajtást, ahelyett hogy sírnak.

lápi lidérc 2009.07.24. 23:03:36

@ördög_: Igen. Este 10-ig bármikor. Szinte a teljes bőven vett belvárosban (V.-VI.-VII.-IX. kerület, a VIII.-ban nem vagyok biztos).

burleszk 2009.07.24. 23:04:58

@Mayday: Neked meg tessék ott kocsmázni, ahol nyitva tartanak, oszt kész. :-)

bolek 2009.07.24. 23:06:41

te Gery, gondolom, te

1) egy család- és gyerektelen
2) max. 33-35 éves
3) görnyedt hátú, ám felettébb okos

belvárosi jampec vagy, aki nem érti, hogy valakiket az éjszakai zajongás meg a zene zavar, illetve hogy az embereknek jobb dolga is lehet, mint félrészegen bulizni hajnali háromig.

lehet a mulatóhelyeket a város szélére tenni, meg olyan zárt helyekre, ahol nem zavarja azokat, akiknek nincs a hepajra igénye.

mi a f*szért kéne egy nagyvárosnak a 18 és 33 közötti agyatlanokról szólnia? csak mert te pont annyi éves vagy?

marha.

burleszk 2009.07.24. 23:06:51

@burleszk: Lássuk be, egy másik kocsmába elmenni nagyságrendekkel egyszerűbb, mint költözködni, nemdebár?

lápi lidérc 2009.07.24. 23:07:10

@z:
A 2 percre meg a 70 centire (egy kurva vastag födém vastagsága), vagy akár 15 méterre (az utca túloldala vagy az épület (régi bérházak) 4. emelete) között azért van némi különbség. Olyan pár száz méter.
Nem teljesen ugyanaz.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.07.24. 23:07:35

@lápi lidérc: kikérem magamnak. Újabban már szombaton is nyitva van 3-ig a Systemet! :DDD
viccet félretéve itt a városban a Söder nevű városrész a 'vigalmi negyed', minden utcában tucatnyi kocsma, étterem, bár, stb.. fölöttük meg lakóházak, drága és kívánatos lakásokkal. A környék ragyogó tiszta. Valahogy itt sikerül megoldani a civilizált szórakozást.

De fenntartom, Pesten a hatkert annyira sikerült legettósítani, hogy a kocsmák és a bulizók alig tűnnek fel. Csövesek, kutyaszar mindenhol, a falak tövében fényes nappal is csorog a húgy... gyász és szégyen az a negyed, pedig a legszebb lehetne a városban.

www.flickr.com/search/?ss=2&w=all&q=stockholm+sk%C3%A5negatan&m=text

egyik utca a negyedben.

tele1 2009.07.24. 23:07:52

@burleszk:
"Velem is történt már olyan, hogy szakítottam kedvenc kávéházammal, mert tapló, nagy arcok kezdtek odajárni. Most már a törzshelyem."

Azonosultál hozzájuk? :-)

burleszk 2009.07.24. 23:08:35

@Mayday: ooops!:-) ide szántam:
Lássuk be, egy másik kocsmába elmenni nagyságrendekkel könnyebb, mint költözködni, nemdebár?

lápi lidérc 2009.07.24. 23:09:02

@Mayday:
Tudod, ezeknek az embereknek is van szabaidejük. Nekik akkor van meg a nyugalomhoz való joguk.
De ahogy látom, te nemhogy egy ötödikesnél, de egy óvodásnál is butább vagy.

ördög_ (törölt) 2009.07.24. 23:09:33

@lápi lidérc: konkrétan van, ahol az üzemeltető tartja rendben a tömböt, másik - szintén e témával foglalkozó - helyen olvastam.

Sőt, ha jól emlékszem a Ráday utcában is megtörtént, hogy valaki galériát akart nyitni, vállalta, hogy rendbehozza a házat, ráköltött egy csomó zsét, aztán a lakók meg beintettek.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.07.24. 23:09:36

@Rékuc: ja csak a tisztánlátásrt: az éttermekben, bárokban természetesen lehet kapni piát éjjel is. Még mielőtt valaki azt hinné, hogy earl grey teán és málnaszörpön buliznak a délceg viking ifjak.

nowayout 2009.07.24. 23:10:15

Szar alak vagy Gergő! A Gyurcsányos videóid jók voltak anno, de ettől az írástól kinyílik a bicska a zsebemben! Az ilyen "nem érdekel a többi ember, azt csinálok, amit akarok" típusú vadliberális megnyílvánulások nem voltak rád jellemzőek. Kár érted.

De legalább megvolt a 15 perc hírneved az Index főoldalán. Azért ez sem semmi a magadfajta bloggernek.
Csináld inkább a videóidat, azok legalább értek valamit!

burleszk 2009.07.24. 23:10:22

@tele1: Olvass!
Már javítottam: azóta MÁS a törzshelyem.

lápi lidérc 2009.07.24. 23:10:29

@eshanem:
Ezek ugye mind egész éjszaka folyamatosan zajonganak, 100 dB hangerővel?

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.07.24. 23:10:41

@Rékuc:
Itt még kell néhány év, hogy ezt megértsék. De majd idővel ;)

Mayday 2009.07.24. 23:10:56

@burleszk:

Persze hogy könnyebb, de ha minden kocsmával ez lesz, akkor hol szórakozik a nép? És aztse felejtsük el, hogy a felkapott utcák mind az oda járó (kocsmába, szinházba stb) emberektől lettek felkapottak, a lakók meg verik a mellüket, hogy milyen jó helyen laknak...

Egyébként költözni se olyan nehéz azért, lehet választani hogy költözik 30 ember vagy máshova jár kocsmázni mondjuk 30000...

burleszk 2009.07.24. 23:11:41

@tele1: ...ja és azonosulni nem "hozzájuk", hanem "velük" kellene. magyar nyelvtan.
Olvass.

lápi lidérc 2009.07.24. 23:12:34

@Mayday:
Ezek viszont hasraütéssel felhozott ökörségek, mivel kifogytál az érvekből.
Persze nem hiszem, hogy ezt felfogod.

Mayday 2009.07.24. 23:13:12

@lápi lidérc:
Az utolsó mondatod igen komoly érv volt.

Akkor még egyszer: amikor nem volt gyerek, a blahán laktunk, hogy közel legyen a zaj, meg a buli meg az élet. Most hogy van, 50 perccel kintebb lakunk.

Nem sírtam, nem rinyáltam. Dolgoztam, buliztam, spóroltam, költöztem, mikor kellett és most kiülök a kertbe a fűbe esténként és hallgatom a szúnyogokat... ennyi. Ha nekem ment, más is képes rá. Ettől buta vagyok?

ördög_ (törölt) 2009.07.24. 23:14:08

@burleszk: én dettó. De arról nem tehetek, hogy más ordít.

@lápi lidérc: ja, vesz este 10 előtt piát és bepuszilja utána :D Csak nem a kocsmában, hanem az utcán - és nem is a kocsma mosdóját fogja használni, megjegyzem...

lápi lidérc 2009.07.24. 23:14:09

@Mayday:
Jól van, megint ügyesen megfogtad a lényeget.
Fáradni látszik az agysejted, menj nyugodtan aludni, akkor talán holnap is bírod erővel fél percig (na jó, nem, most sem bírtad).

lápi lidérc 2009.07.24. 23:15:42

@a JÓ:
De miért kellene?
Normálisabb városokban nem kell engednie.

Mayday 2009.07.24. 23:16:15

@lápi lidérc:

Akkor mondom máshogy: a bulizók is hozzájárulnak ahhoz (iparűzési adó, éjszakai boltok, taxisok, bkv stb bevétele) hogy a belső kerületek több pénzből gazdálkodhatnak, hogy van infrastruktúra, hogy 50 méterenként van élelmiszerbolt, étterem, stb, MERT VAN RÁ VEVŐ ÉS KERESLET. Ezen gondolkodj el.

lápi lidérc 2009.07.24. 23:17:36

@Lavrentyij Pavlovics Berija:
Vigyázz, lemegyek anyádhoz a sarokra, és elmondom neki, miket irkálsz, míg ő strichel, hogy holnap is tudjál enni!

BKV reszelő 2009.07.24. 23:18:07

@Rékuc: Na ja ! De ott okoskodj, ahol magyarkodsz ! Ezt meg neked kell felfogni a kétbitessel naívan. ;)

burleszk 2009.07.24. 23:18:15

@Mayday: Nem értelek, komolyan. itt szajkózzátok a " kocsma felemeli a környéket" mesét...ez egyszerűen nem igaz.
A "legfelkapottabb" utcák közül a belvárosiak egy része épp, hopgy csúszik lefelé, mert kezd élhetetlenné válni.
A VALÓBAN felkapott utcák Budán vannak, Rózsadomb, és környéke. Csendes, kulturált helyek.
A hatodik kerületben is van, persze, mondjuk a Délibáb utca, az Andrássy közelében, javaslom, nézd meg egyszer: csend nyugalom, még forgalom is alig van.
Korábban én is laktam a Rádayban ( 10 éve), nincs az a pénz, amiért most odaköltöznék. Ingyen sem ( Zuglóból).

éshanem 2009.07.24. 23:18:31

@lápi lidérc: Nem 100Db de hallatszik és zavaró tud lenni ha már kukacoskodni akar valaki és nem tudja felfogni, hogy a belváros nem a csendről és a madarak cirpeléséről szól, aki 9kor síri csendben akar lenni költözzön ki Pestimrére pl, max a szomszéd grillezése zavarhat nyáron.

BKV reszelő 2009.07.24. 23:18:52

@lápi lidérc: Na, ez az a szint, ami ma a belvárosban uralkodik. Ezért kell a szigor.

Mayday 2009.07.24. 23:19:48

@burleszk:

Akkor még egyszer: amig tetszett a zaj, ott éltem. Most hogy nem tetszik, elköltöztem. Nem sírtam tele a világot, nem tettem keresztbe senkinek.

Eladtam a zajos lakásom és vettem egy csendeset máshol.

Mi olyan kibaszottul kurvára nehéz ebben?????

ördög_ (törölt) 2009.07.24. 23:20:37

@burleszk: én pl. nem szeretem Budának azt a részét.

lápi lidérc 2009.07.24. 23:21:08

@tele1:
Azonosultál velük vagy hasonultál hozzájuk.
(De nem is pont ugyanazt jelenti.)

BKV reszelő 2009.07.24. 23:21:10

@Mayday: Nem minden polgár olyan "kurva" gazdag mint te. Ez a nehéz benne.

tele1 2009.07.24. 23:22:53

@burleszk: Mint érintett, olvasok én. Egész este.

Amúgy volt ott egy szmájli, de mindegy.

juci a sokadik 2009.07.24. 23:23:02

teljesen igazad van, csak hangyányit lerontod a dolgot a panelprolizással -
ez az utóbbi idők egyik legundorítóbb szó-képződménye, csak végtelenül primitív tahók használják

a JÓ 2009.07.24. 23:23:09

@lápi lidérc: Leírtam mért :) Szarul választott a főváros vezetőket, ezért.
És a normális városban is kell, legalábbis ha ez alatt Nyugat-Európát értjük.
Viszont nekik meg van az az előnyük, hogy a szórakozók nem teszik undorítóvá a lakhelyüket, csak zajosabbá.
Rendeletek helyett inkább meg kéne b*szni a hülye gyerekeket, és kész.
Na, ideje aludni. További jó eszmecserét

Mayday 2009.07.24. 23:25:20

@BKV reszelő:

Egyáltalán nem vagyok gazdag, nincs vállalkozásom, sima alkalmazott vagyok. Csak én egyetemen tanultam, gimiben tanultam, SOHA nem voltam öntudatlan seggrészeg és mindig tudtam hogy hol a határ, amikortól már a buli a másnapi munkám rovására megy.

Már egyetemista koromban dolgoztam és nem költöttem havi 30-60-100 ezreket hülyeségekre (pia, autó, plazmatv, mittudomén), éltem zsíros kenyéren ha kellett.

Jaés nem zavart ha napi 12-17 órát kellett dolgozni.

Ha ezekre az apróságokra mindenki hajlandó lenne, akkor a költözés is sikerülne és nem azon rugóznátok, hogy vajon "kurva" gazdag vagyok-e. Mert nem vagyok az, csak már 21 évesen tudtam, hogy majd hogyan és hol akarok élni és ezért meg is tettem mindent.

lápi lidérc 2009.07.24. 23:25:28

@ördög_:
Ezt nem tudom, de hogy nem _konkrétan_ a kocsmák miatt drágultak, az biztos.
Én mondjuk ismerem régóta azt a városrészt, ifjabb koromban a Ráday klub, Kinizs utcai koli stb. gyakori előfordulási helyeim voltak, meg a Ráday utcában lévő néhány söröző is - hát volt mit javítani a környéken.

Mayday 2009.07.24. 23:27:21

@lápi lidérc: és amikor a Rádayba jártál, vajon zavart-e hogy a lakók nem tudtak aludni tőletek, meg a sok összehányt kocsitól ? :))

336 2009.07.24. 23:28:20

@lápi lidérc: Te olyan sötét vagy, hogy már fáj! Azért drága a lakás, mert belvárosi, és közel van mindenhez? Hasonlíts már össze egy Liszt Ferenc téri lakásárat egy Hegedű utcaival!!! Ötven méterre sincs egymástól a kettő, de van közöttük 150000 Ft különbség négyzetméterenként, arról nem is beszélve, hogy az előbbi címen kihalásos alapon juthatsz csak lakáshoz.

Mayday 2009.07.24. 23:28:53

@BKV reszelő:
Jaés a pályaválasztáskor nem az volt a szempont hogy hol kell a legkevesebbet tanulni a diplomáig és hol a leglazábbak a lányok erkölcsei, hanem az, hogy mi lesz sikeres szakma 10-20-30 év után is.

burleszk 2009.07.24. 23:29:02

@Mayday: Nekem nem tetszik a zaj= szeretek aludni is, na :-)
Amikor ott éltem, még nem volt egy nagy kocsma az egész környék.

Manapság nem olyan könnyű eladni egy lakást, pláne zajos környéken.

Oszt ha már annnyit emlegeted: te nyilván csendes helyen élsz. Akkor miárt osztod az észt azoknak, akik szenvednek a zajtól, amikor te "szórakozol" az ő lakóhelyükön?
Lehet, hogy már évtizedek óta ott laknak. Te mit szólnál ahhoz, ha a te "csendes" lakóhelyedet megszállnák a kocsmák? Nyugodtan, mosolyogva kedve derűvel költöznél tovább?

lápi lidérc 2009.07.24. 23:29:45

@Mayday:
Egyrészt az a 30 ember olyan 45 000, és az minden nap ugyanaz a 45 000, másrészt a kocsmázó 30 000 viszont minden nap másik 30 000, és nehogy már ezek túrják ki a lakásukból a lakókat. Menjenek máshova szórakozni, ahol engedik.

ördög_ (törölt) 2009.07.24. 23:29:46

@lápi lidérc: nem kifejezetten a kocsmák miatt, de ha megnézel egy ugyanolyan lakást mondjuk a IV. kerben és megnézel a "vigalmi negyedben, szinte biztos, hogy utóbbi jóval többet ér, mert frekventált helyen van...azt aláírom, hogy a frekventált jelző nem csak a kocsmák közelsége miatt van, de hozzájárul ez is.

336 2009.07.24. 23:30:07

@lápi lidérc: Hogy végképp kiverjem nálad a biztosítékot, megjegyzem, hogy nem vagyok magyar állampolgár...

tele1 2009.07.24. 23:31:18

@ördög_:
"ja, vesz este 10 előtt piát és bepuszilja utána :D Csak nem a kocsmában, hanem az utcán - és nem is a kocsma mosdóját fogja használni, megjegyzem..."

A kulturált úri közönség most sem a kocsma mosdóját használja itt a környékünkön, ha nem a szomszédos kapualjakat. Talán derékig érhet a szar odabent...

Mayday 2009.07.24. 23:32:00

@burleszk:

Nemhiszem el hogy tizenötször le kell írni.

A BLAHÁN LAKTAM, MERT SZERETTEM A BULIT ÉS A ZAJT!! AMIKOR MÁR NEM KELLETT A ZAJ, NEM JELENTETTEM FEL SENKIT, HANEM ELKÖLTÖZTEM !!!!

És igen, ha majd idetelepszik egy kocsma és zavar (amit nem hiszek, mert elég toleráns vagyok), akkor el fogok költözni.

Egyébként is elköltöznék innen 10-12 év múlva, úgyhogy kb mindegy hogy jön-e a kocsma vagy nem.

lápi lidérc 2009.07.24. 23:32:33

@Lavrentyij Pavlovics Berija:
Ahogy látom, te, hogy mit kapsz majd anyádtól, ha hazaér.

S. Annyi 2009.07.24. 23:33:11

Kedves Posztíró!

Mész te a retkes kurva anyádba, de nagyon-nagyon gyorsan! Teperj te el, de még az országból is sebesen, mert szétrúgom a buzeráns seggedet még mielőtt a felvonuláson megteszik helyettem. Bulizóhellyé akarod tenni az országot is? Költözzön el mindenki innen? Szopsz te le, de gyorsan!

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.07.24. 23:33:28

@lápi lidérc:
Gyakorlatilag a téma nem érint. Viszont jó nézni, hogy egy fontoskodó kis faszadék vagy. :D

burleszk 2009.07.24. 23:33:39

@Mayday: ...és tovább...és még tovább... és amikor már nyugdíjasként kerülnél ebbe a helyzetbe ( úgy értem mostani átlag hetedik kerület nyugdíjasként), akkor is csak költöznél, még...még...és nem "rinyálnál", hanem hagynád, hogy a dübörgő zenére üvöltve "szórakozó" honfitársak elüldözzenek otthonodból, talán még simogatnád is a fejüket?

lápi lidérc 2009.07.24. 23:34:32

@Mayday:
Igen.
Viszont a lakók most úgy gondolják, hogy túl nagy árat fizetnek ezért a bevételért, és inkább nem kérnek belőle.
Ennyi.

(Illetve ők már rég így gondolják, mert régóta írogatják a kérvényeket, csak most az önkormányzat is melléjük állt úgy 10 év után.)

Mayday 2009.07.24. 23:35:29

@lápi lidérc: 45000 ember lakik olyan közel a kocsmákhoz hogy zavarja őket a zaj?

Ezt nem nagyon hiszem el. Pláne, hogy az új műanyag ablakokon már az ablakhoz 25 méterre lévő zaj sem igen jön át.

Egyébként ha ennyire zajfan vagy: ajánlom Bp zajtérképen a Gyömrői út külső részét.

A felett száll le/fel Ferihegy forgalmának egy része és jóval nagyobb a zaj, mint a kocsmáké. Akkor este 10 után zárjuk be a repteret is ?

burleszk 2009.07.24. 23:36:09

@Mayday:
Jaj, kedvesem, én is voltam már úgy, hogy elindultam egy kocsmába, oszt kiderült, hogy zárva vagyon. No, nem rinyáltam, hanem elmentem egy másik kocsmába, amelyik nyitva volt.
"Mi olyan kib@szott nehéz ebben...?!!!"

ördög_ (törölt) 2009.07.24. 23:36:33

@tele1: nem mondom, hogy nincs ilyen, de azt hiszem, nem mindenki. És azért a kapualjakat nem csak egyes bulizók használják, hanem az utcán ettől függetlenül meglévő csavargók, hajléktalanok is, no meg a kutyák.

És még valami: láttam már öreg nénit nagy testű kutyát sétáltatni, a kutya odahelyezett egy méretes csomagot a járdára, ne gondoljátok, hogy a nénit ez egy pillanatig is zavarta, arrébb húzta a kutyát és ennyi. Gondolom, ezek a fajták is teli torokkal szapulják a fiatalokat, de a saját kutyájukat bátran odaszaratják más lépcsőháza elé :S

lápi lidérc 2009.07.24. 23:37:05

@eshanem:
Miért is nem arról szól?
Mert te úgy gondolod, pár hülye társaddal együtt?

Mayday 2009.07.24. 23:37:28

@burleszk:

Nem, eleve nem költözök olyan helyre, ahol esély van rá, hogy zajos dolog nyílik. (Márha feltesszük hogy nem szeretem a zajt.)

És még egyszer mondom: kellően toleráns vagyok ahhoz, hogy a zajt elviseljem.

z 2009.07.24. 23:37:48

@lápi lidérc: A 2 percet a műbalhé miatt jegyeztem meg, miszerint "élhetetlen a belváros", közben meg legfeljebb azok moroghatnak, akik a Nagymező utcában laknak, miattuk kell itt az egész hatodik kerület meg a belváros meg úgy általában a dolgozó nép éjszakai nyugalmáról beszélni. Ha valaki a nagykörúton kívülre költözik, mindjárt nem találkozik az ún. belvárosi élettel, kipihenheti magát. Persze, hogy a Leicester Square 2-ben sem lakik senki, ha az egyben van a Penthouse Club, ezek a dolgok egy idő után átalakulnak, a lakók kijjebb költöznek, az éjszakai élet meg beindul valahol. Széllel szemben nem lehet hugyozni egyébként sem, a buli mindig a belvárosban lesz, legfeljebb majd átköltöznek a helyek pár száz méterrel odébb a hetedik kerületbe, majd ott is jön akkor a rendelet, akkor mennek az ötbe, amikorra meg már ott sem látják őket szívesen addigra más lesz a polgármester a hatban, mennek vissza újranyitni. A szórakozási igény az megmarad, és amíg nem kompromisszumos megoldások születnek, hanem pallossal akar érvényt szerezni az akaratának a paternalista vezetés és a legjobb ötlete az, hogy hazaküld mindenkit aludni szépen, addig itt legfeljebb kényszermegoldások, tiltakozások, frusztráció meg jogi kiskapuk keresése lesz (utóbbira példa: a nem melegkonyhás kocsmáknak is be kell zárni 10 után Újbudán, a kocsmából "múzeum" lett, kiraktak 3 képet, a múzeum büféjében pedig a sósperec mellett természetesen alkohol is kapható - ha vicc, ha nem, valahogy így lehet ezt elképzelni).

Mayday 2009.07.24. 23:38:05

@lápi lidérc: És melyik kérvényben volt benne bármilyen utalás arra hogy hogyan kéne a kieső bevételt pótolni?

cso zsi 2009.07.24. 23:38:23

Ahol lakom (nem a Liszt Ferenc tér), ott pár lakás ki van adva albérlőknek.
Ügy tűnik, az egyetemisták már a bezárt szórakozóhelyeket találták évek óta, mert itt péntek este elkezdődik a buli, és vasárnap délig tart. Kisebb-nagyobb ájulási szünetekkel.
Így kiegészítik azt a tíztagú melósbrigádot, akik hétköznap este 7-kor kiülnek a gangra, és 11-ig ott söröznek.
Hétvégékre hazamennek, mert Pöst az büdös, meg milyen szar itt, állandóan rájukszólnak, itt a lakók, hogy ne hugyozzanak le kórusban a másodikról a földszinten teregetett ruhákra (se).
Nappal a főnök köcsög, otthon az asszony félredug a postással, stb.
Az utóbbi három évben a két kasztból mintegy 50 ember lelkiéletét ismerem, akaratlanul.
Csórók, és/vagy szarrágók, egy térerőszegény, de olcsó szolgáltatót használnak. Az meg bent a lakásban nem működik, csak a gangon.

Mayday 2009.07.24. 23:39:17

@burleszk: Az hogy ha még 2-3 kerület eljátssza ezt, akkor egyszerűen túl kevés helyre lehet menni szórakozni. Akkor majd TÉNYLEG az utcán fognak balhézni, mert nem lesz máshol hely és alkalom erre.

Biztos hogy ez kell?

336 2009.07.24. 23:39:45

@S. Annyi: Igen választékos, gratulálok! De mi lenne, ha te tennél így! A világ összes belvárosa buli helyszín, kocsmákkal, zajos teraszokkal, hangos zenével, részegekkel, húgyszaggal. Nem új keletű dologról van szó, ez mindig így is volt, és így is lesz. Ha ez neked nem tetszik, akkor húzz el a belvárosból! Más kérdés, hogy nálunk civilizáltabb vidékeken reggel ki is takarítanak...

ördög_ (törölt) 2009.07.24. 23:43:32

@burleszk: és annak közelében is laktak emberek, nem? Vagy az a puszta közepén volt? Ha te nem is, más biztos randalírozott már ott is részegen hajnalban. És te is azt mondanád, hogy nem tehetsz arról, hogy vannak ilyen emberek is, te normálisan szórakozol, ugye?

Hát, vagyunk páran így, akik normálisan szórakozni járunk - többek között - a VI. kerületbe is.

Mayday 2009.07.24. 23:44:52

Egyébként ezzel az egésszel az a baj, hogy mindenki rárohant a kocsmákra.

Márnem azt mondták, hogy mérjük meg hány dB egy kocsma elviselhetetlen zajszintje (legyen mondjuk 90, az már kiabálás kb) és MINDENt szüntessünk meg, ami eléri a 90 dB-t. Jahogy ebbe az 50 éves villamos, troli, kukásautó, stb beleesik és az már nem lenne ilyen népszerű???

Vagy ki mit szólna ahhoz ha a zajra hivatkozve este 10kor leállna a BKV?

burleszk 2009.07.24. 23:45:12

@Mayday:
1.Ó, szerintem Pesten annyi kocsma van, hogy mi ezt nem érjük meg.Egyet bezárnak, kettőt, négyet, 10 percet sem kell sétálnod, és ott a másik.
2. Azért is aránytalan a dolog, mert posztíró hisztizik néhány kocsma miatt,amelyben ő időnként eltölt néhány órát (másokkal együtt). De a lakók minden nap ott vannak, mert ott laknak.
3. Kezd az az érzésem kialakulni, hogy itt olyanok is vadil kommenteznek, akik így vagy úgy érdekeltek vmelyik ótvar szutyok hely működtetésében.
4. Igenis, bulizónegyedet a város szélére! Aki szórakozni akar, menjen oda. Az "akinek nem tetszik a zaj, költözzöne le" mintájára).

lápi lidérc 2009.07.24. 23:45:36

@336:
Hogyne. Biztos nem 250 000-rel?
Marha.

BKV reszelő 2009.07.24. 23:46:46

@Mayday: Ez, s akkor majd a sünök végre kiélhetik az erőszakos hajlamaikat ezeken.

336 2009.07.24. 23:47:13

@burleszk: Áruld már el nekem, hogy láttál-e életedben városszéli "bulizónegyedet"?

burleszk 2009.07.24. 23:47:37

@Mayday: Akik 20 éve költöztek a Rádayba, azok is úgy gondolták, hogy "eleve". Rettegj te is, sosem tudhatod, meddig alhatsz nyugodtan :-)))

lápi lidérc 2009.07.24. 23:48:25

@336:
Kész szerencse. Eggyel kevesebb barom magyar.

Mayday 2009.07.24. 23:48:32

@burleszk: Ja bulizónegyedet a város szélére. És hogy fog onnan hazajutni a jónép? Azzal az óránként járó 1 db busszal, ami a Hungárián kivüli területeken az éjszakai közlekedést jelenti? Te majd elengednéd a 19 éves lányodat egy ilyen bizonytalan helyre, ahonnan 2 óra hazajutni?

ördög_ (törölt) 2009.07.24. 23:49:03

@burleszk: te már nem nagyon jársz szórakozni, ugye? Mert biztos örülnél neki, ha három órás, átszállásokkal tarkított éjszakaizás után eshetnél be az ágyadba, vagy esetleg vagyont kéne költened taxira...épp azért van belvárosban, mert aránylag a legtöbb ember számára megközelíthető, ott több járat van, meg régen is ott volt az éjszakai élet.

burleszk 2009.07.24. 23:49:08

@336: Megnézném, miután jól kialudtam magam a saját pénzért vásárolt magántulajdonú lakásomban, amelyből nem üldöznek el holmi kocsmatöltelékek :-)

Mayday 2009.07.24. 23:49:51

@burleszk: Felettem ágyúzhatnak is, az égvilágon semmire nem ébredek fel ha elaludtam (amihez általában max 40 másodperc kell). Deha majd idejönnek, én elköltözök. Én csak egy vagyok, de szórakozni százak járnak majd, miért lennék én magam fontosabb mint a másik száz?

lápi lidérc 2009.07.24. 23:50:09

@Lavrentyij Pavlovics Berija:
A téma nem, de majd anyád keze...
És holnap enni sem kapsz, mert most haza kell mennie, és miattad szalasztotta el az utolsó bableveses kuncsaftot.

burleszk 2009.07.24. 23:50:35

@Mayday: Inkább járjon így naponta a 13 éves lányom iskolába és edzésre? Hogy a kocsmából másoknak könnyebben haza lhessen jutniuk?

Mayday 2009.07.24. 23:51:01

@BKV reszelő: Azért London, Berlin, de hogy kisebb város is legyen, pl Karlsruhe is megoldotta azt hogy lehessen éjjel bulizni a belváros közepén. Miért pont itt nem sikerül??

burleszk 2009.07.24. 23:51:28

@Mayday: Szórakozni valóban százak járnak. És lakni, szerinted, hányan laknak?

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.07.24. 23:51:55

@lápi lidérc:
Kérlek hajnalig nyomd a proli dumád! Annyira értékes amit írsz, ahogy érvelsz ;)

Mayday 2009.07.24. 23:52:18

@burleszk: Nem hiszem hogy a lányod az éjszakai busszal jár haza vagy hogy általában találkozna a bulizó társaságokkal.

cso zsi 2009.07.24. 23:52:20

@Mayday: Egy mélyláda hangját csak a hangerőpoti, vagy a belevágott kisbalta tudja korlátozni.
Nyáron meg hadd legyen nyitva az ablakom.

De téli időszakra esett az, amikor az egyik szomszéd többszöri kérésre sem csökkentett a dum-dumon.
Ha már úgyis felébredt a fiam, ráhúztam a fejére egy zárt fejhallgatót, és valamelyik szutyok tuc-tuc rádiót bekapcsoltam két garnitúra cuccon, úgy 5-600 wattal (nem P.M.P.O., valódi).
Lakócseréig nyugi volt.

Keresztúri ismerősök nekünk is nyöszörögtek a repülőgép zajától.
Behívtam magamhoz az Árpád-hídi buszállomás környékére, és csak annyit kértem, üldögéljünk egy kicsit.
A vasárnap délután kétpercenként irányra forduló, majd a Róbert K. krt. fölött gázt adó repülők hallatán nem említette a témát többé.

lápi lidérc 2009.07.24. 23:52:32

@ördög_:
A kocsmák közelsége csak az ár csökkenéséhez járul hozzá.
De majd nézzük meg, mi lesz a korlátozás bevezetése után. Szerinted csökkeni fog ezen lakások ára? Mert amit elmondtál, abból ez következne.

Mayday 2009.07.24. 23:53:05

@burleszk: Bármelyik szórakozóhelyhez zavaróan közel nem hiszem hogy többen laknak, mint ahányan bent vannak egy jobb estén.

burleszk 2009.07.24. 23:53:27

@ördög_: De, járok. És taxizom, nem rinyálok, és nem osztom az észt, hoyg ki hova költözzön.

burleszk 2009.07.24. 23:54:29

@Mayday: Rendes csaj :-) És ha majd pár év múlva bulizni megy, adok neki taxipénzt.

lápi lidérc 2009.07.24. 23:55:10

@Mayday:
Na ja, csak hát nyáron szeretik kinyitni az ablakot, mert egyébként kurva meleg van. Akkor meg azon is átmegy a zaj.
Másrészt meg a falak is vezetik a zajt, kicsit jobban, mint a levegő. Főleg a tuc-tuc kellemes basszusát.

Mayday 2009.07.24. 23:55:17

@cso zsi: Na pont ezt mondom!!!!! Hogy miért pont a kocsma a baj?? Akkor zárjuk le az Árpád-hídi buszállomást is, mert ott nappal is zaj van! Miért pont a szórakozóhelyeknek kell nekiesni sok más hasonlóan hangos dolog helyett ??

Mayday 2009.07.24. 23:56:16

@burleszk: De jó sokat, nemrég kellett taxiznom egy 13-18 ker utat, 6000 volt ha jól emlékszem. Biztos hogy jó lesz ha minden buli 3x annyiba kerül majd (kitaxi, buli, betaxi) ?

ördög_ (törölt) 2009.07.24. 23:57:18

@lápi lidérc: van, aki azért szeretne ott lakni, igen. Aztán ugye ott van az is, hogy volt lakás, amit irreálisan magas áron vettek meg akár az üzemeltetők, akár külföldiek vagy az ő szállásolásukra specializálódottak.

Ha nem lesz ott semmi, ami ott marad, az ugyanolyan randalírozás (mert lesz, nyugi), a hajléktalanok, a kutyaszar és a közlekedés zaja, a szmog...így viszont egy célcsoportnak kellhet.

éshanem 2009.07.24. 23:57:27

@lápi lidérc: Olyan sötét vagy, hogy számomra ez már szórakoztató, az ,hogy az önkormányzatban a sittgyanus Verók és Kékesi utoljára mit büvészkedik nem mérvadó, csak ez magyar proller helyzet "ha nekem nem lehet dögöljön meg a szomszéd tehene nehogymá a gecik ott lent igyanak én meg megyek a putyilov gyárba lakatolni, a geci tulajdonos meg megint új mergával van amikor én még a 10 éves suzukimnak nyögöm a részletét" kb ez a mentalitása az emberek nagy részének.

cso zsi 2009.07.24. 23:57:53

@Mayday:
Mit szólnék? Még éltem olyan Bp-n, ahol az este 10-kor végző műszak nem biztos, hogy elérte az utolsó járatot, ha át is kellett szállni.
Öreg a járműparkunk, ez tény, de az 50 éves villamost két éve kivonták a forgalomból.
Már 40 alatt van a forgalomban lévő járművek életkora. :)))

336 2009.07.24. 23:58:05

@lápi lidérc: Lehet, hogy marha vagyok, de örülnék neki, ha nem hagynád, hogy a tények elhomályosítsák az éleslátásod! Sőt, a 150000 Ft csak tipp volt részemről, pedig neked van igazad, 250000!

www.expressz.hu/ingatlan/lako/tegla/hirdetes-15241695/

realorigo.hu/elado/lakas/budapest/vi/73957

Mayday 2009.07.24. 23:58:26

@lápi lidérc: Ami neked a tuctuc idegesítő basszusa, az nekem mondjuk a rockzene gitárnyúzása. És a basszgitár is szaladgál a falakon.

Tolerancia és kölcsönösség a kulcsszó. Ő jól érzi magát a zajjal, te meg jól érzed magad a pénzzel, amit a zajért fizet. Valamit valamiért.

ördög_ (törölt) 2009.07.24. 23:59:19

@burleszk: hja, kérem, nem mindenki taxizhat ám.

cso zsi 2009.07.24. 23:59:34

@Mayday: Olvass plíz.
A buszállomás környékén a repülőket hallgattattam a siránkozó reptérközelivel, mert ott az egyik gyűjtőútvonal.

Mayday 2009.07.25. 00:00:04

@cso zsi: Dehát zajosak !! Tilcsákbe a bkv-t is, mer' engem zavar a zaj !!!

Nevetséges.

babsz 2009.07.25. 00:00:19

@törppapa: uhh, én is a körúton is laktam sokáig, a motorosok egyszerűen agyrém!

a negyedik emeleten mikor már végre hajnali kettőkor elaludtam, mert befejezték a műsort (előtte 3 óra fetrengés álmatlanul, összerezennés minden egyes motorra), félóra alvás után is felébred az ember, ha megjelenik még egy versenyző... A legszívesebben légpuskából lőttem volna már a végén rájuk... ehhez képest a részeg ordítozó angolok a kazinczy utcában (mert ott is laktam) semmi voltak.
az este tíz után bőgetőkre külön plusz bírságot szabatnék ki. bár mindegy, mert a törénybetartató személyzet nemtom mit csinál egész nap, de nem azt.

Mayday 2009.07.25. 00:01:00

@cso zsi: Azt hittem a felüljárón "gyorsító" kék buszokra gondolsz... :D :D :D nade a lényeg ugyanaz: azis van olyan hangos, mint a kocsma, akkor tilcsákbe... :) :)

burleszk 2009.07.25. 00:01:13

@ördög_: Hát bizony, a szórakozás pénzbe kerül :-)
Hja, a költözés még több pénzbe kerül.

lápi lidérc 2009.07.25. 00:01:40

@z:
Na, erről beszéltem éppen, amit aztán te is beláttál.
Egyébként meg Amerikában könnyen költöznek, mert mindenki bérlakásban él, ami _átlagkerestből_ lazán megfizethető (úgy, hogy még egy 4 tagú családot is el tudsz tartani 1 keresővel), és bérkalásból túlkínálat van. Itt meg mindenki öröklakásban, amiből ésszerű, hogy nehezen mozdul.

Szóval össze lehet hasonlítani a tojást a banánnal, de sok értelmes nem jön ki belőle.

Mayday 2009.07.25. 00:03:51

@lápi lidérc: Költözni kell és akkor nem élsz ugyanabban az öröklakásban. Ésmielőtt jönne a sírás hogy "nincspézemkőtözni", csak az sírjon, akinek se plazma, se házimozi, se 3 évnél újabb (és újan 30 ezernél drágább) mobil, se 6 évnél fiatalabb és 2 millánál többet érő kocsi nincs a tulajdonában...

lápi lidérc 2009.07.25. 00:04:53

@Mayday:
Nyugi, egyik sem esik bele.

lápi lidérc 2009.07.25. 00:06:03

@336:
Én láttam. Olyat is, amit kibasztak a sivatag közepére.
Las Vegas a neve.

Mayday 2009.07.25. 00:07:11

@lápi lidérc: bocs, a laptop, gps, 60 ezres fejegység, halogén lámpás 2es golf és tsai kimaradtak :)

cso zsi 2009.07.25. 00:07:20

@Mayday: A felüljárót ma este kisajátította az a két csupor, aki egyébként csak 11-kor, és kettőkor szokott nyélgázon átdöngetni rajta.
Már a negyedik "futamnál" tartanak.

nahát-nahát 2009.07.25. 00:07:42

Ebben a városban mindent szabad: hajnalig bulizni, mindenhova mocskolni, fél európából idecsalogatni fiatalokat, hogy itt tomboljanak és ne otthon (mert ott nem lehet, és úgy szájba veri a rendőr, ha nekiáll emberkedni), tömegeket sértő felvonulásokat, meneteket tartani...

...csak egyet nem lehet: épeszű módon gyereket nevelni, normálisan dolgozni.... nyugodtan élni!

Az más kérdés, hogy a mostani rendelet, ebben a formában ostobaságnak tűnik és rendkívül álszent azoktól, aki hagyták idáig fajulni a kocsmákat, és a legelemibb szabályokat sem tartatták be!

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.07.25. 00:08:00

@Lavrentyij Pavlovics Berija: Amúgy nem kibaszták, hanem magától ment + egy város épült ki köré :D SÖTÉT LIDÉRC

336 2009.07.25. 00:08:40

@lápi lidérc: Seggfej, Las Vegas-ban mindenki csak bulizik ugye, de senki sem lakik ott...

ördög_ (törölt) 2009.07.25. 00:08:58

@burleszk: persze, ezután csak az járjon szórakozni, aki megengedheti magának, hogy akár tízezer felett is költsön csak taxira/alkalom. Nevetséges.

Las Vegas is épp olyan, mindenki által elérhető és megfizethető szórakozás.

Ha ezt komolyan gondolod, nevetséges vagy.

Cesare 2009.07.25. 00:09:14

Szánalom igazából ez a szó jut eszembe az egész témáról. Belvárosi élet=zajos élet. Ennyi! Olyan ez mint a gravitáció. Aki ez ellen küzd az megérdemli. Egyetértek a poszt írójával és Mayday-el. Béke.

Mayday 2009.07.25. 00:10:54

@cso zsi: Hívjál rendőrt. Ha nem megy ki, mondd hogy akkor megoldod te okosba, máris indulni fog.

burleszk 2009.07.25. 00:11:17

@Mayday: ajajjj...itt valami nem stimmel...mobil céges, nem vettem, 6 éve vásárolt , nagyon jó minőségű családi autónk van, házimozi nem köll, jó a tévé, úgyis alig nézzük :-)
Viszont: nagyon szeretjük jelenlegi otthonunkat, és eszünk ágában sincs elköltözni csak, mert holmi gyökerek épp itt akarnak szórakozni. Akinek ez nem tetszik, elmehet szórakozni máshová.
Punktum.

Megyek is aludni. És együttérzéssel gondolok azokra, akik ezt nem tehetik meg, pedig szeretnék. Ha pedig valaki megpróbál "szórakozni" az ablakom alatt, előveszem a sufniból az engedéllyel tartott lőfegyvert :-)
csendháborítás = birtokháborítás
Éljen a magántulajdon!!
Good night.

Nnna.

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.07.25. 00:12:22

@burleszk: "előveszem a sufniból az engedéllyel tartott lőfegyvert :-)
"

Most annyira menő lettél ettől!

burleszk 2009.07.25. 00:12:40

@ördög_: Elalvás előtt:-)
Mindenki oda jár szórakozni, ahová a pénztárcája engedi, Ha nem elég a píz, többet dolgozik, hogy fussa.

Mayday 2009.07.25. 00:12:42

@burleszk: És nemlehet hogy 5 éve is ott szórakoztak a gyökerek, csak akkor még fiatalabb voltál és nem zavart a zaj?

lápi lidérc 2009.07.25. 00:14:33

@336:
Majd keress azonos kategóriájúakat is egyszer.

336 2009.07.25. 00:14:40

@burleszk: Ha eszed ágában sincs elköltözni, meg szereted a lakást, akkor mit rinyálsz?

lápi lidérc 2009.07.25. 00:15:14

@eshanem:
Ennyi?
Azt gondoltam ennél több kraft van benned.

336 2009.07.25. 00:15:56

@lápi lidérc: Mi nem stimmel? A tíz nm különbség?

lápi lidérc 2009.07.25. 00:17:44

@Mayday:
Oké, akkor már sírok is.

ördög_ (törölt) 2009.07.25. 00:18:44

@burleszk: még többet dolgozik...hm...nem mindenki teheti meg, mert már most annyit dolgozik, hogy mellé nem tud mást vállalni (vagy esetleg jogszabály szerint összeférhetetlen más munkát vállalnia).

lápi lidérc 2009.07.25. 00:19:26

@Lavrentyij Pavlovics Berija:
Kit érdekel? Olyat kért, ami a város szélén van. Ez eléggé ott van. Olyan 200 km lehet a legközelebbi.

lápi lidérc 2009.07.25. 00:21:40

@Mayday:
Ne bassz már, laptopot már 70 ezerért lehetett kapni pár éve, annyiért, mint egy normál asztali számítógépet.

Ha a villanyvilágítást is ideírod, nyilvánosan körberöhöglek.

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.07.25. 00:22:12

@lápi lidérc:
Az érvelésedet kiegészíteném még azzal, hogy WHÁÁÁÁÁGR !;)

Harcolj tovább faszadék !

Mayday 2009.07.25. 00:23:36

@lápi lidérc: Asztali gépet ugyanazzal a tudással meg 15 ért. Máris ott van egy félhavi részlet.

Röhöghetsz.

lápi lidérc 2009.07.25. 00:23:49

@336:
Anyi a különvbség, seggfej, hogy ott nem a lakóházából csináltak kocsmát, hanem tudta, hogy kocsma, amikor odaköltözött is.

Tudom, a te fejeddel nehéz ezt felfogni.

cso zsi 2009.07.25. 00:24:07

@Mayday: Rendőrt hívni a felüljáróra?
Ott a rendőrpalota, szabad szemmel látható, ami a Vácin és a felüljárón folyik.
Lustábbak az utv.hu megfelelő kameráin át nézegethetik.
Bár jelen pillanatban az a két kamera furcsán viselkedik.

cso zsi 2009.07.25. 00:27:34

@Mayday: A rendőrpalotából odalátni. Lustábbak az utv.hu kameráin láthatnák, de (összesküvéselmélet következik) épp az a két kamera összeszarta magát.

lápi lidérc 2009.07.25. 00:27:56

@ördög_:
Vegas egyébként tényleg mindenki által elérhető és megfizethető.
Átlagigény szinten a legolcsóbb város Amerikában (és kurva sok olyan bónusz van, hogy mondjuk ha játszottál a kaszinóban - akár csak 2 dollárért -, akkor kapsz egy cetlit, amivel bemehetsz a svédasztalos kajáldába, és annyit ehetsz, amennyi beléd fér, és amiért máshol elkérnének simán 40-50 dollárt is).
Persze ha luxust akarsz, megkapod, de azt meg kell fizetni.

Mayday 2009.07.25. 00:30:00

@cso zsi: Ha meg se próbálsz tenni semmit, akkor biztos nem sikerül eredményt érni.

cso zsi 2009.07.25. 00:30:05

Bezzeg, a blogmotor az akadozik...
Ötször frissítettem, mert nem jelent meg az előző komment.

lápi lidérc 2009.07.25. 00:30:29

@336:
Meg a földszint - 4. emelet erkéllyel, lift meg ilyenek.
Magyarul előbbi lakás, amiben nincs lift, valószínűleg egy régi, lepusztult épületben lehet.
Nem elhanyagolható különbség.

lápi lidérc 2009.07.25. 00:31:33

@Lavrentyij Pavlovics Berija:
Hú baszd meg, ennyi ideig tartott, míg megkerested a Google-ban?
Nem semmi.

lápi lidérc 2009.07.25. 00:32:58

@Mayday:
Ezt te sem hiszed el. Vannak minimál árak, ami alá nem mennek.

ördög_ (törölt) 2009.07.25. 00:34:02

@lápi lidérc: Jó, mondjuk Vegas akkor is hidegen hagyna, ha ötösöm lenne a lottón, de ha maradunk Budapesten, nem élne meg kinn egy vigalmi negyed a város szélén. Aki drága helyen akar szórakozni, most is megteheti, vannak Budán is iszonyú drága helyek, más kérdés, hogy szerintem a belvárosi kocsmáknak ezerszer jobb a hangulata, én akkor is inkább oda megyek, ha megengedhetném magamnak a budai helyeket. Az emberek nagy része szereti a belvárost és könnyebben meg is közelíti.

cso zsi 2009.07.25. 00:36:52

@Mayday: Akár söréttel, akár dróttal tenném, engem vesznek elő.
Az éjszakai száguldozókat a város több pontján ismerik, és valószínű, hogy a drogfutárok bevételéből azok is kapnak, akiknek lépni kellene.
A 70-es években ott volt a ker.kap. ahol most a BRFK áll. Minden este 10-kor vinnyogva ment a Vácin a Moszkvics, majd a Zsiguli.
Most éjjel szirénaszó csak akkor van, ha a gyorsulásbajnok elnéz valamit, és össze kell takarítani a maradványait.

cso zsi 2009.07.25. 00:48:23

@Mayday: Azért a pc és laptop árakkal csak akkor dobálózzunk, ha ismerjük az ár/érték arányt is.
A 70 ezres laptop egy 8000 forintos telefonnak felel meg.
120 alatt megfelelő számú fizikai vagy vezetéknélküli csatlakozással ellátott gépet nem kapni, vagy csak pocsék minőségűt. 500e-ért meg csak sznobok és idióták vesznek lakkozott borítással 6 kilós laptopot 19-es tft-vel.
Most 30-ért tudnék venni perifériák nélkül olyan P4/3000-es gépet, aminek a procija kétszerennyi volt pár éve.
Celeron, és AMD nem játszik, a gép nem azért kell, hogy nézegessem.

z 2009.07.25. 00:57:56

@lápi lidérc: Tény, hogy sokan élnek bérlakásban, de azt nem jelenteném ki, hogy mindenki. Nincs pénz? Egy 100 négyzetméter körüli, gangra nyíló, 3-4 szobás lakás azon a környéken, ahol a buli van, ér vagy 30 milliót. Ebből megkapod a nyugisabb Szilágyi Erzsébet fasorban ugyanezt (az is a város, közel a Moszkva, ahonnan minden negyed óra max.), Budafokon meg családi házat, kerttel. Verőcén meg ahol anyámék házat vettek, másfélszer akkora családi házat jó nagy telken, terasszal a Dunára, Pest belvárosa 35 perc, és nagy nyugi van.

Ha nyugi kell. Persze ha az kell, hogy azért legyen éjjel-nappali is, meg 5 perc sétára legyen minden és ha nem jár busz meg vonat, akkor pár száz forintból haza lehessen taxizni, akkor el kell viselni a zajt, a szomszéd nénit, a gangon mászkálókat, a rádiót üvöltetőket, meg általában azt, hogy az ember nem egy pagodában lakik a Jangce partján, ahol legfeljebb a madárcsiripelés meg a folyó zúgása zavarhatja pihenés közben. Lehet hozni még száz rendeletet, de a belváros soha nem lesz a nyugalom szigete, ez egyszerűen ilyen (mondom ezt úgy, hogy még mindig egyetértek vele, hogy a hangoskodót, borogatót, hugyozót le is lehet kapcsolni, és éjfél után a zenét is le lehet tekerni halkra ha nincs szigetelés, de ezt a kollektív büntetgetősdit azért nem ugyanaz).

lápi lidérc 2009.07.25. 01:14:38

@cso zsi:
Ez nem kicsit sznobizmus meg hozzá nem értés. :-)
Az AMD vagy 5 éven át verte az Intelt, a PIII-P4 gépeknél az Athlonok minden tekintetben jobbak.
Az adott 70 ezres laptopok pedig nem voltak rosszak, volt szerencsém dolgozni ilyennel, mobil Celeron proci volt benne, és elballagott rajta még a Vista is, ha lassan is (csak tesztként került fel, hamar le is ugrott, ment helyette vissza az XP).

lápi lidérc 2009.07.25. 01:15:37

@z:
Nehogy már a nyúl vigye a puskát...
Azaz nehogy már a lakók költözzenek el, mert pár barom az ő lakásuk előtt akar éjjel üvöltözni.

z 2009.07.25. 01:39:09

@lápi lidérc: Nem kell elköltözni, de a belvárosban erre kell számítani, ezt magyarázom már mióta. Akit nem zavar, az ne költözzön, aki a csend a harákja, azt úgyis felverik az éjszaka gyorsulók, a busz, troli, rendőrautó stb. A körúttól befelé eső rész nem a nyugodt családi életre van kitalálva, persze próbálkozni ott is lehet, de akkor meg nem kell picsogni, ahogy a belvárosi egyirányú utcában reggel fél kilométereket munkába autózgatóknak se kéne a reggeli áruszállítók miatt (ha éjszaka pakolnának, akkor meg gondolom az zavarná őket). Nem véletlen, hogy a világon mindenhol a legnagyobb luxusnak számít az, ha az ember a város közepén lakik, mégis csendes utcában és zöld környezetben.

Ленина · http://szanalmas.hu 2009.07.25. 01:40:03

nagyon erősen lehet érezni az írásodon, hogy vidékről jöttél fel budapestre. Gondolom az a szó, hogy tolerancia soha nem mondott semmit se neked, se a családodnak, ezért nem fogom magyarázni. Ameddig csak a budapestiek éltek itt a fővárosban, érdekes módon nem kellett elhajtani az embereket az esti szórakozóhelyekről..

fogatlan provokátor (törölt) 2009.07.25. 01:57:49

Ha jól emlékszem, a Liszt Ferenc téren gombamódra kezdték el szaporodni a helyeket. Kizártnak tartom hogy az ott lakók erre áldásukat adták. A mértékkel van a legnagyobb baj! Az egész tér egy asztaltenger lett, tömegvendéglátás. A milliő se nagy szám, nyomasztó felnézni az ablakokra, mert (koraeste is) sok sötét, talán lakatlan. Az összbenyomásom: indokolatlanul felkapott ez a tér. Most pedig átesnek a ló túloldalára ezzel a rendelettel. Miért épp 10 óra? Miért nem lehet legalább hétvégén hosszabb? Miért nincs egy ekkora városban egy (éjszaka is) zajt mérő közterületfelügyelet? Ha kerékbilincselni tudnak a színházak környékén, akkor ezt is meg lehet oldani. Miért nincs leszabályozva a vendéglő nagyságához a teraszok maximális mérete? Az V. kerületben (nyugati mintára) az engedélyezett méretű dobogókon túl nem nyúlhat a terasz. Pár megállóval odébb, a Városliget vagy a Műjégpálya is ideálisabb nyári szórakozónegyed lehetne, de még a Népliget sincs a város szélén. De ki lehetne nyaranta alakítani a Duna partján, ahol szállodák és nem lakóházak vannak,- nyilván más árfekvéssel - néhány mulatót. Járhatnának óriás diszkóhajók, amelyek akár hajnalig is távoltartanák a hangosan szórakoznivágyókat...

SCk 2009.07.25. 03:40:59

Én csak egyet mondok, éjszaka így is alig találni már normális helyet, ha bezárják ami van, csak gratulálni tudok hozzá, és üdvözlöm a sznob nyugdíjasokat és otthon ülőket.

SCk 2009.07.25. 03:43:44

@nahát-nahát: Kedves sznob barátom: Biztos ismered Ady Endre-t, neki is ezt mondtad volna: Ebben a városban mindent szabad, hajnalig bulizni, csak dolgozni, gyereket nevelni nem... Üdv az ideges emberek klubjában, gondolom te sietsz mindig minden utcasarkon és akar elütni gyalogosként, hogy éld a nyugodt életedet.

SCk 2009.07.25. 03:50:07

@burleszk: Miért a városszélén nem emberek laknak? Vagy ők már nem olyan értékesek, mint te?

SCk 2009.07.25. 03:52:13

@burleszk: Miért a városszélén nem emberek laknak? Vagy ők már nem olyan értékesek, mint te?

SCk 2009.07.25. 04:26:18

@burleszk: Miért a városszélén nem emberek laknak? Vagy ők már nem olyan értékesek, mint te?

gólhaj · http://kroki.blog.hu/ 2009.07.25. 05:30:16

@Mayday: állambácsinak támogatni kellene az (így már olcsóbb) műanyag ablakok beszerzését az x-dik emeletig, a buli nevében.
viva la tourism, avagy bulizzon nálunk európa és az egész világ

de Sade Marquis 2009.07.25. 05:46:24

Nem értem, min megy a vita? 22.00-kor záróra, h ez jó vagy sem mindegy, a rendelet megszületett. Ezért furcsálom, h sokan az ott lakókat akarják elköltöztetni, pedig úgy nézem a rendelet értelmében a bulizoknak kell költözniük. ( már aki tíz után akar még bulizni)

egyszerű robot 2009.07.25. 05:52:41

Ja azért furák a bulisok:) Költözzenek a lakók - mi nem mehetünk messze van, taxizzanak ha kell - mi nem tehetjük /drága/ vegyenek müa ablakot, hangszigeteljenek stb - mi nekünk + vendéglátósoknak semmi teendője, költsége nem lehet, as lakók oldjanak csak meg szépen mindent...

BKV reszelő 2009.07.25. 06:56:53

@z: Mondhatsz, amit akarsz. Vannak szükségszerű zajok - buszok, trolik, villamosok, rendőr-, mentő-, tűzoltósziréna, szomszédok normális zajai, stb. - de a részegen üvöltés nem szükségszerű. Senkinek. Még a tahó bélának sem, aki bivalybasznádról felköltözött pestre és azt hiszi, neki sikerült az élet, mert ott is be tud baszni, mint otthon az aratóbálon.

Roy 2009.07.25. 07:32:06

@Mayday: Te balhézni vagy szórakozni jársz. A kettő nem ugyanaz.

Roy 2009.07.25. 07:45:15

@z: Nem mindegy milyen a zaj jellege. Vannak zajok amihez hozzá szokik az ember évek folyamán. Ezek többnyire minden napi élethez tartoznak. Éjszaka azért a forgalom is csökken, villamos busz, trolli nem jár már. Az amikor a részeg barom a szoprántól a basszúsig hangosan kezd kornyikálni az ablakog alatt éjfél körül, az nam annyira lehet megszokni. Természetesen mindezt nem egyedul, hanem kánonban a berugott havarjaival. Gondolom nem azokkal van a baj akik szináz vagy egy zeneakadémiai koncert után betérnek vacsorázni, vagy egy italt meginni. A baj a sok német, francia angol, stb. túristával van. Sok a pénzük, és így kiszolgálják akkor is őket amikor a lábukon alig állnak. Kell a bevétel a kocsmáknak. A hazájukban ezeket a tulaj úgy vágja ki, mint macskát szarni.

SLacc 2009.07.25. 08:01:49

Isztrián voltam. Imádtak. Hja, kérem, ez is egy munka. Pest nem élhető? El ehet költözni. Megérdemlitek. Anyátok.

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.07.25. 08:10:48

@Mayday:

1. Mióta megy ötvenéves troli, villamos kukásautó teszem azt hajnali O13O kor ?

2. Mióta olyan fontos a "bulizás", mint a tömegközlekedés és a szemétszállítás ?

Naugye.

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.07.25. 08:12:54

Ja igen : mióta lehet "kulturáltan" szórakozni, ha 13O dBlel szól a techno"zene" ?
Ugyanis tapasztalatból tudom, hogy beszélgetni nem lehet az ilyen kurva nagy ricsajban.

Még egy kérdés : miért szól a lebujokban ilyen kurva hangos zene és hogy függ ez a "kulturált szórakozással" össze ? A ricsaj ( dB ben mérve ) a kultúra mércéje ?

nahát-nahát 2009.07.25. 08:20:04

@SCk: Kár cinikuskodnod.... először is, nem olyan helyen élek, ahol ez zavarna, másrészt nem volt olyan régen, amikor magam is különféle kocsmákban töltöttem sok estét, de...
...ami a gond, az az arányok. Megsokszorozódtak a "helyek", és ezeken semmiféle szabályt nem kérnek számon. Ennek remek híre ment Európában, és külön iparág alakult az elszabadulni és őrjöngeni vágyó ifjak mulatoztatására. Na ezt több szempontból is meg kell fékezni!
A különféle parádék, vonulások pedig oly mértékben sértik másik jogait, hogy azoknak semmi köze a kulturált szórakozáshoz való joghoz.

hivatásos rettegő 2009.07.25. 08:28:38

aki a csendrendelet ellen van annak nyíljon az ablaka alatt egy egész vigalmi negyed
az sosem lakot még ilyen helyen

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.07.25. 08:33:03

@gólhaj:

Nem gondoltál arra, hogy ha ez ilyen nagy üzlet, akkor miért nem otthon "bulizik" az idegen csőcselék ?
Ja, hogy ott csendrendelet meg szigorú szabályok vannak ? Hogy mik nincsenek ...

Ez lenne a "minőségi turizmus" ? Angol meg német prolikra kell specializalódni ? Vegyünk példát Szt Pétervárról, ahol az ilyeneket be sem engedik a városba.

hivatásos rettegő 2009.07.25. 08:37:54

a bulizók többsége a csendes külvárosból jön de bulizni a belvárosban szeret

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.07.25. 08:51:09

@nahát-nahát:
na ja. a kommancsok így a szezon végén még le akarták nyúlni havi pár millióra a lebujokat.
Ugye, a bodzaszedő, ha nem fizetnek neki védelmi pénzt, akkor szétveri a bárt. A kommunista polgármester meg hoz egy csendrendeletet :D

akos1 2009.07.25. 09:01:36

Marha jó, hogy már vagy a 8. blog jelenik meg a címlapon, ami arról szól hogy micsoda nagy felháborodás van a Terézvárosban, az új rendelet miatt. Aki nem ismeri a témát valószínűleg azt gondolja, hogy az önkormányzat micsoda genya, aki nem foglalkozik az emberek véleményével, és valami őrült elszabadult a rendeletek hozásában. Miközben az emberek nagyon nagy többsége támogatja az új rendeletet. Ennyit néhány blogoló hülye gyerekről, meg az Index független tájékoztatásáról.

(Hogy itt 200 éve vigalmi, kurvás negyed volt? :DDD
Azelőtt meg erdő, azelőtt meg fortyogó láva. Hozzuk vissza a lávát! MOST!!)

Lumiere75 2009.07.25. 09:06:50

A zaj (tartósan 30 dB fölötti kiszámíthatatlan,
kontrollálhatatlan, disszonáns hanghatás)
legtöbbször a következő problémákat okozza az emberi szervezetben:
- fájdalom, lankadó koncentrációképesség,
- halláskárosodás,
- zaklatottság,
- agresszivitás, depresszió, elesettség érzés,
- beszédközpont zavara,
- átmeneti és állandósult álmatlanság annak minden konzekvenciájával,
- kardiovaszkuláris rendellenességek,
- a hormonháztartás felborulása,
- cukorbetegség,
- a metabolizmus megbomlása, immunrendszer végzetes meggyengülése,
- munkaképtelenség, tanulási nehézségek.
- halál. (WHO 2007 (A Nemzetközi Egészségügyi Világszervezet közleménye))

Ezért kiemelten fontos, hogy az emberek legalább
pihenőidejüket nyugalomban tölthessék,
és felkészülhessenek a hétköznapok zajszennyezésére,
amely jelenleg bizonyos helyeken, beleértve a vidéki városokat is elviselhetetlen méreteket öltött.

Sajnálom, de az elképesztő mennyiségű jog mellett amivel rendelkezünk, elképesztő mennyiségű kötelezettségünk is van. Ilyen pl, az egészséges környezethez és pihenéshez való alkotmányos jog és az azzal járó kötelezettség, hogy ezt bizonyos időintervallumokban este 10 és reggel 8 között hétköznapokon szombaton 14 órától hétfő reggel 8 óráig biztosítani kell. Miért van ez a kötelezettség? Mert ha nem pihenünk, akkor hamar bele fogunk halni az életünkbe. Más kérdés, hogy az átmeneti időszakra, amíg ki nem találják, hogy esetleg az egyik kerületet át nem alakítják csak szórakozónegyeddé, olyan zónává, ahol nincsenek lakóingatlanok csak irodák és vendéglátóegységek, a többi kerületben viszont csak nappali vendéglátást engedélyeznek, addig az éjjeli baglyok tüntetést szerveznek és vadul védik a jogaikat és úgysem értik meg, hogy más emberek egészségét nem lehet egy mérlegre helyezni az éjszakai vendéglátás bevételkiesésével. Szóval csak gratulálni tudok minden szereplőnek. Megint sikerült frontot nyitni anélkül, hogy előtte egy percig is gondolkodtak volna egy konszenzusos megoldáson, amivel minden fél megnyugszik addig, amíg egy a XXI. század igényeinek megfelelő döntés születhet. Az ilyen háborúkban szokott minden szereplő elvérezni, a kirobbantó pedig tapogatja az állát és azt mormolja, hogy kár, pedig még annyi ötlete lett volna...
"A zajkutatás fontos része a környezetvédelemmel foglalkozó kutatásoknak. A zajnak az élőlényekre kifejtett hatását illetően fontos a zaj intenzitása, a zajspektrum, a behatás időtartama, a közti kikapcsolódási fázis ideje és nem utolsó sorban az egyéni érzékenység. Zajhatásnak valamennyien ki vagyunk téve. Egyesek foglalkozásukban jelentősebben, de a civilizáció révén senki sem mentes egy bizonyos zajszinttől. Egészségkárosító hatását illetően első helyen említendő a halláskárosodás, de fontos kiemelni, hogy a tartós zaj stressz reakciókat vált ki, és így vezet általános egészségromláshoz." részlet Dr. Donáth Tibor SOTE "A környezeti zajok, hangok hatása a központi idegrendszerre és
azon keresztül az életminőségre" című az Orvosi Hetilapban megjelent írásából
a teljes írás: tettekmezeje.hu/content/view/28/47/

pyromaster 2009.07.25. 09:21:22

Szerintem a pestieknek es azoknak akik szeretnek ott elni tokeletesen megfelelo kornyezet alkotnak az osszehuggyozott, osszeszart utcak, szemetes terek, reszegen hempergo okadekszagu csavargok. Emelle a folyamatos zaj szinte semmi. Szerintem is lavat kell boritani erre a szarkupac varosra.
Nyaljatok be minden nap a reszeg angol mosogatofiuknak lanygos fosig. Bunkokaim.

beros 2009.07.25. 09:25:17

Nem csendrendelet kell ide, hanem agyatultetes. Becs belvarosa tele van kiskocsmakkal, ettermekkel, turistakkal, szorakozo emberekkel. Mindenutt ki van irva, hogy

"Mivel lakott teruleten vagyunk, kerjuk este ne hangoskodjanak."

Slusszpassz. Ertelmes ember elovassa, oszt ugy csinal.Bunkosagra sajnos nincs orvossag.

beros 2009.07.25. 09:29:35

Budapesttol meg sajnos hanyingerem van. Ket hete a Keleti palyaudvaron a borondomet nem volt gusztusom vegighuzni a foldon, mert RAGADT a mocsoktol minden. Galambszar kutyaszarral vegyitve, gusztusos hanyaskarikakkal koritve.Ahh....

Roy 2009.07.25. 09:37:27

@akos1: A régi időkben is voltak szórakozóhelyek. Bordélyok is. Érdekes módon soha nem volt ilyen probléma. A törvényeket betartották, amennyiben nem akkor a csendőrök mertek intézkedni. Ezek a helyek betartották a szabályokat. Most mindent megengednek maguknak, még a többség kárára is. Mit gondolsz miért merik megtenni. Ezek az un. szórakozóhelyek pénzmosodák, maffiózók tartják a kezükben. NEM HISZEM, HOGY A BEVÉTELBŐL TUDNÁK FEDEZNI A BÉRLETI DÍJAKAT, FIZETÉSEKET, ÉS MINDEN KÖLTSÉGET AMI EZZEL JÁR MÉG A MEGFIZETHETETLEN ÁRIK MELLETT SEM. Ezeket az úgynevezett bunkó túristákat a saját hazájukban sem tűrik meg. Az biztos, hogy magyar ember nem nagyon tudja az itteni árakat megfizetn. Kivétel az újgazdagok elkényeztetett fiacskái.

Bedeko 2009.07.25. 09:39:49

Erről az egészről mindig az jut eszembe, hogy jó, ha van a faluban / környéken egy dolgos, ezermester cigány, aki némi aprópénzért legallyazza a fákat, felássa a kertet, lefesti a kerítést, és úgy általában úgy-ahogy, felügyelettől függő tisztességgel elvégzi a nemszeretem típusú munkákat - csak hát nehogy a mi szomszédunk legyen.

Szóval tényleg nagyon jók a belvárosi sörözők és éttermek, kávézók, csak nehogy pont mi lakjunk felettük. Ördögi kör. :)

plephyl 2009.07.25. 09:40:18

egyedül a JOBBIK nem szavazta meg a csendrendeletet.

íme a jobbik nyílt levele:

Tisztelt Vállalkozók!

Az önkormányzat új nyitva- vagy inkább zárva tartási rendeletéről bizonyára mindannyian hallottak. Arról talán már kevesebben, hogy ezt minden fideszes, MSZP-s és SZDSZ-es képviselő megszavazta, mindössze egyetlen egy jobbikos nem, mégpedig én. Ennek több oka is van.

1. A zárva tartási rendelet ember és vállalkozás ellenes.
2. A kollektív bűnösség elvén működik, minden vásárlót és kereskedőt egyaránt sújt, ami elfogadhatatlan.
3. Diszkriminatív, mert a benzinkutakra, illetve szállodákra nem vonatkozik; a multikat nyíltan támogatja a magyar kis- és középvállalkozásokkal szemben.
4. Nyílt beismerése annak, hogy az állam és az önkormányzat képtelen fenntartani a közrendet és közbiztonságot.
5. Nyílt beismerése annak, hogy az önkormányzat képtelen ellátni a hatósági feladatait és szankcionálni a valóban szabálysértő vállalkozásokat.
6. Vállalkozókat tesz tönkre, munkahelyeket szüntet meg; családokat lehetetlenít el.
7. Elértékteleníti az ingatlanokat, amik így nyomott áron vándorolhatnak idegen kezekbe.

Kétségtelen tény, hogy a zárva tartási rendeletet – az alkohol-árusítási tilalommal együtt – bármikor vissza lehet vonni. A kérdés csak az, hogy mindez mikor következik be és, hogy addig mi lesz Önökkel?

Én annyit tehetek – és természetesen meg is teszem – hogy a következő képviselő-testületi ülésen kezdeményezem a rendeletek visszavonását.

Egyetértek azokkal, akik az ügyben Alkotmánybírósághoz fordulnak.

Ugyanakkor egymagam állok a képviselő-testülettel szemben, így a szükséges szavazatokra nem igazán számíthatok. Az Alkotmánybíróság pedig talán csak évek múlva fog döntést hozni.

Szerintem a rendeletek visszavonása az Önök közreműködése nélkül nem fog menni. Javaslom, szervezzenek demonstrációkat, mondjuk az Andrássy útra. Ha mások lezárhatják, Önök is megtehetik.

Ne várjuk meg a kijárási tilalom bevezetését!

Tekintettel a kialakult helyzetre, kívánok Önöknek Szebb Jövőt!

Budapest, 2009. július 22.

Üdvözlettel:
Gyenge Zsolt
a Jobbik terézvárosi képviselője

Roy 2009.07.25. 09:41:53

@Lumiere75: A komment írójának maximálisan igaza van.

bandeirante 2009.07.25. 09:42:54

@Mayday: épp csak az a különbség, hogy aki bulizni megy, az a szabad akaratából teszi, és bármikor hazamehet, aki viszont aludni szeretne, az kiszolgáltatott, mert nem tud a zaj elől sehová se menni. Aprócska különbség.

S. Annyi 2009.07.25. 10:02:38

Alakítsuk át az országot egy gigantikus bulihellyé, költözzön el az országból az, akinek ez nem tetszik. A nyugdíjasokat tegyük el láb alól, úgysemjók semmire. Posztíró: NÓÓRMÁÁÁÁÁLÍÍÍÍÍÍÍS???????????????

KiNG 2009.07.25. 10:09:18

Szerintem ketté kell választani azt, hogy valaki bulizik, jól érzi magát és azt, hogy telehányja/-hugyozza/-szarja/-szemeteli a belvárost. Felőlem, ha nem kellene részeg idiótákkal, hajléktalanokkal, bűzlő folyamként feltűnő vizeletfolyással, szemetelő seggfejekkel, kutyaszart el nem takarító büdös pesti parasztokkal, bőgető motorosokkal, túlméltányolt cigányokkal találkoznom, akkor simán eltűrném, hogy esténként 10-04-ig a népek hadd zajonghassanak. Az nem lenne sok, és nem menne túl egy bizonyos tűréshatáron.

De így együtt. Talán ezért helyeslem a rendeletet. Mondom ezt úgy, hogy huszonéves fiatal vagyok.

Persze, kompenzálni is lehetne, mondjuk úgy, hogy megadóztatni a belvárosi szórakozóhelyeket, és szigorúan pl. épületfelújításra, infrastruktúrára fordítani az összeget, esetleg közös költséget csökkentetni az összeggel az ott lakóknak, ingyenes internetet, vagy valami hasonlót kiépíteni a kárszenvedőknek. Lényeg, hogy kompenzációt kapjanak.

ördög_ (törölt) 2009.07.25. 10:45:46

@S. Annyi: ezt senki nem írta, de látom, a szövegértéssel komoly gondjaid vannak...

zauberpferde (törölt) 2009.07.25. 10:50:21

@plephyl: Gyenge elvtárs 7 pontja elég "gyenge"! Van legalább 4., aminek az ellenkezője is tökéletesen igaz, a többi meg úgy, ahogy van hülyeség. Mi is itt az ember ellenes? Mi lehetetlenít el családokat? Mi vaaaan...?!

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2009.07.25. 12:29:05

@KiNG: Igazad van, de szerintem akiket felsoroltál, azokra pont nem lesz hatással a rendelet...

Pont ez az egésszel a baj: vannak Pesten problémák (nálunk is állandóan autós és motoros gyorsulási versenyeket rendeznek az ablak alatt) de ezek akkor is lesznek ha este 10-kor bezár még a Tesco is. A kocsmákban (pláne az Andrássy-n levő igényesebb helyeken) sem a hugyos csövesek üldögélnek.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2009.07.25. 12:31:49

@S. Annyi: Ez a ló túlsó oldala, ilyet senki nem mondott. Csak azt, hogy igenis kell egy hely, ahol munka után megihatok egy sört, pláne ilyen másodfokú hőségriadós napokon. Pláne úgy, hogy sosem balhéztam, nem érzem miért kell pár hangoskodó miatt elvenni tőlem azt, hogy egy nyári estén munka után összefutunk a párommal valahol a belvárosban, megiszunk valamit, elbeszélgetünk és jól érezzük magunkat, utána felülünk a villamosra és úgy megyünk haza...

PiszkosFreddy 2009.07.25. 18:07:09

@Lavrentyij Pavlovics Berija:
Te kis sötét szellemi minimalista!Ha véginézzük a hozzászólásaid,kiderül,hogy milyen kis genetikai hulladék vagy.Minek vagy itt?Egyáltalán minek vagy a világon?
Hogy beszólogass másoknak?

nahát-nahát 2009.07.25. 23:56:39

@Gery Greyhound >: Csak azt, hogy igenis kell egy hely, ahol munka után megihatok egy sört, pláne ilyen másodfokú hőségriadós napokon. Pláne úgy, hogy sosem balhéztam, nem érzem miért kell pár hangoskodó miatt elvenni tőlem azt, hogy egy nyári estén munka után összefutunk a párommal valahol a belvárosban, megiszunk valamit, elbeszélgetünk és jól érezzük magunkat, utána felülünk a villamosra és úgy megyünk haza..."

Na ebben igazad van, de mindebből nem következik, amit a cikkedben leírtál...

Té a nevem a... 2009.07.26. 18:15:12

Kedves Szerző!

Én a Fidesz-KDNP-re szavaztam, de kissé erőltetett a stílus, amiben írsz. Minek bele trágár szó? Attól leszel menő? A stílus maga az ember!

Egyébként ez egy liberális hangvételű írás volt, pont olyan, mint a Fidesz is, remélem jön helyettük valami használható jobboldali párt. Mondjuk egy keresztény, ahol a keresztény szó nem azt jelenti, hogy nem zsidó, mint a Jobbiknál. egy olyan párt, ahol azt, aki ilyen minősíthetetlen stílusban ír, kivágják az ablakon, nem pedig munkát adnak neki...

"Aki kurvának áll, ne sírjon, ha basszák?" Szánalmas...

Sajnos nem ismerem Terézvárost, de mindenkit megillet a pihenés, és ha ehhez csendrendelet kell, azt sajnálom. Nem pihenni vágyok hibája, hogy Bp.-en nincs szórakoztató negyed...

További szép napot.

... a szomszéd tehene is (törölt) 2009.07.26. 20:43:02

Éveken át szépen tejeltek a mulatók a képviselőknek, gondolom évről évre szépen emelték az árakat, most a recesszió ellenére is valószínű emelést kértek a képviselők, na erre intethettek be a vendéglősök, és erre volt ez a válasz részükről. A Jobbik talán nincs benne a pixisbe, ezért sem szavazták meg ezt... Ja hogy eddig is laktak ott emberek, talán még többen is olyanok, akiket zavart a zaj??? Most lehet rájuk hivatkozni:(

gólhaj · http://kroki.blog.hu/ 2009.07.27. 10:07:14

@Scaramella va alla guerra: kevered a szezont a fazonnal. a turizmus nem csőcselék-migrációs jelenség.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2009.07.27. 10:10:14

@Té a nevem a ...: Hogy jön ide a Fidesz? Verók István MSZP-s polgármestere Terézvárosnak.

Az meg ne legyen pártállás-függő, hogy mit írok hirtelen indulat által vezérelve :)

Kacsatánc 2009.07.29. 12:50:08

Az a szomorú, hogy mindenki fel van háborodva a bezárás ellen, meg rinyálnak hogy nem volt egyeztetés... Amikor létrejött a Pesti Broadvay (Nagymező u.) akkor bezzeg senkinek nem jutott eszébe egyeztetni az ott lakókkal. Most meg pont azoknak nagy a szájuk, akik akkor mélyen hallgattak. Könnyű a távolból azt ugatni, hogy maradjanak nyitva a szórakozóhelyek, nem azoknak kell a hányásokat nézni és kerülgetni, akik okozzák. Én itt lakom az érintett területen, itt is vagyok közös képviselő, és egyik házam a épp a Nagymező u.-ban van. A járda takarítása az érintett ház feladata, és az önkorm a képviselőt pénzbirsággal bünteti szabálysértési eljárás keretében, ha nem takarítja fel az igénytelen mocskot, hányást, összetört üvegeket, stb. Nekem jelenleg a negyedik ilyen eljárás van folyamatban. De az egyik okostojásnak se jutott még eszébe, hogy esetleg idejöjjön feltakarítani, vagy kifizeti a pénzbüntetést. Ez valahogy nincs hangoztatva... Csak azt tudja ugatni mindenki, hogy ne zárják be... Egyik idős lakóm már annyira megelégelte az éjszakai zajongást, hogy pisis vízzel öntögeti le a randalírozókat. (Azok meg amilyen hülyék, még meg is tapsolják utána.) Most már én is azt mondom, jól teszi! Több tucatnyi írásos panaszom van a lakóktól, azonkívül én is készítettem több videófelvételt arról, mi minden történik itt éjjelente. Rémes, ahogy a részeg fiatalok rápisilnek a házfalakra, a kocsik közé szarnak, hánynak (ezt tán már említettem), pezsgős üvegeket tördelnek az úttesten. Ezért a színvonalért tényleg érdemes harcolni a bezárás ellen! :) Ui: a pisis vízzel való öntögetés egyre több lakónak tetszik, úgyhogy csak gyertek bátran bulizni az utcára, legalább mi is szórakozunk egyet! :)

Kacsatánc 2009.07.29. 13:04:02

Előző kommentemben természetesen a B7 és a Piaf vonzáskörzetébe tartozó mellékutcákról írtam (Ó u, Zichy J u, Dessewffy u), s nem sorolandó ide a Liszt F téri "kulturált" szórakozónegyed! Ill hozzáteszem még, talán ez kitűnik a szövegből, a lakóknak nem a szórakozóhelyekkel van a bajuk, sőt, a benti zajjal sincs semmi gond. A probléma az, hogy ittasan mennek egyik helyről a másikra, ráadásul csoportosan, és útközben tombolnak. Erre még rátesz egy lapáttal a sok taxis, akik nyitott ajtónál bömböltetik a zenét a kocsiban... Amúgy több zajszintmérés is történt a környéken, és egyértelmű, hogy az éjjeli randalírozás zaja jóval magasabb a megszokott, a kötelezően eltűrendő éjszakai városi zajnál. S mivel elég sok ilyen mérés és eredmény van (a panaszok mellett), kénytelen volt a terézv. testület meghozni a döntést.

Kacsatánc 2009.07.30. 21:00:46

Bár a szeptember 1-i bezárásra már megszületett a határozat, a testület legfrissebb álláspontja szerint keresi a köztes megoldást a szept. 10-i ülésig. (Amikor kiadták a működési engedélyeket ezekre a szórakozóhelyekre, akkor bezzeg senki nem könyörgött semmiért...). Továbbá szept. 15-ig lehet javaslatot tenni a rendelet módosítására. (Amikor az itt és környéken lakók kértek bármit az engedélyekkel kapcsolatban, meg se hallgattak minket.) A javaslatokat várhatóan októberben tárgyalja a testület. Rendben van, akkor ebben a pillanatban máris eggyel nőtt a randalírozókat éjféltől pisis vízzel öntögetők száma! Jó szórakozást!!! :)

Villy 2009.07.31. 01:33:53

Ha valaki megnézi a statisztikai hivatal lapján, ott az van, amit mondasz: 90-ben 60 ezer lakos a VI. kerületben, ma 40 ezer felé tart.

portal.ksh.hu/pls/portal/cp.hnt_telep?NN=16586

Villy 2009.07.31. 01:48:38

Nyilván az okok nem feltétlenül azok, amiket írtál. Sőt.

Kacsatánc 2009.08.01. 16:27:55

@Villy:
A lakosok számának csökkenési oka egyértelmű. Nagyon sok lakóépületet lebontottak, és helyére nem lakásokat építettek. 10 éve az Ó utcában építési munkálatok közben összeomlott egy ház, most kávézó és Otthon Centrum iroda van a helyén. A Nagymező u-ban egy komplett saroképületet(azt hiszem 36.) nemrég adtak el, ott most kifőzde, étterem és szálló üzemel (amire az Önkorm nem adott ki működési engedélyt, és része az éjszakai randalírozók állomáshelyének). Vagy mellette az UniCredig bank, ami korábban szintén lakóépület volt, vagy az amelletti B7, ami most irodaház (Eximház) - korábban az is lakóépület volt. A Hajós u. 24. lakóépületet kompletten megvette egy angol befektető, most szálloda épül a ott, a Dessewffy u.-ban a 7-9-11 sz. épületeket lebontották, ott most parkoló van, és a környék tele van hasonló foghíjas telkekkel... És ez csak a Pesti Broadway 100 m-es vonzáskörzete. Ugyanakkor lakások nem nagyon épülnek - a környéken maradva csak a Zichy Jenő u.-ban épült egy lakóház -, illetve kivéve azt a néhány tetőtéri lakást, amit a Lányi Anita-féle utódcég csinált, de azok száma is elenyésző az elmúlt 15 évben megszűnt lakásokhoz képest. Ezért fogy a terézvárosi lakosság.

Villy 2009.08.01. 17:19:14

@Kacsatánc: Na jó, de 20 év alatt 500 lakással lett "csak" kevesebb, nem 7000-rel.

Kacsatánc 2009.08.01. 19:43:09

@Villy: Ááá, jóval több lakás szűnt meg. Ha átlag alatti lakás-számmal számolunk, akkor az épületenként mondjuk 20 lakás. Lényegesen több, mint 25 lakóépület szűnt meg a kerületben 20 év alatt. Nézzünk konkrét példákat házanként 20 lakással):
- Dessewffy 7-9-11 + Zichy 12 (egybefüggő parkoló): 80 lakás,
- Zichy 9 (parkolóház): 20 lakás,
- Nagymező 5 (üres telek): 20 lakás,
- Dessewffy 14 (üres telek): 20 lakás,
- Hajós 24 (Hajós hotel): 20 lakás,
- Dessewffy 34 (parkoló): 20 lakás,
- Nagymező, Eximház: 20 lakás,
- Ó u, összedőlt ház: 20 lakás,
- Ó 18 (üres telek): 20 lakás,
- Nagymező 36 (kifőzde-étterem-szálló): 20 lakás.
Ez alsóhangon kapásból 240 lakás 200 m-es körzetben, és nyilván van köztük 20 lakásosnál nagyobb ház, pl Eximház vagy a "kifőzdés" saroképület. Ha tovább megyek a Jókai u felé, esetleg a körútig, akkor meg is van az 500, és még nem mentem végig az Aradi és a Szondi u.-n, ahol további beépítetlen telkek vannak, amelyek azelőtt szinték lakóépületek voltak az elmúlt 20 évben.

Villy 2009.08.01. 23:15:48

@Kacsatánc: Oké, de én a ksh számokat mondom, és nem azt, hogy 500 szűnt meg, hanem nettóban ennyivel lett kevesebb. Azaz épült is, meg is szűnt valamennyi. Általában a lakónépesség-lakás aránya 3:1 körül szokott mozogni, de a link szerint (portal.ksh.hu/pls/portal/cp.hnt_telep?NN=16586) 472-vel lett kevesebb ez nem állítható párhuzamba 20000 ember elvesztésével.

Kacsatánc 2009.08.02. 04:25:02

@Villy: Aham. Megnéztem a KSH-s adatot. Elég érdekes. Nettóban sem állja meg a helyét, s most nem Veled vitatkozom, hanem a számokkal. 35 éve élek itt az Andrássy úton, közel 15 éve foglalkozom a kerületi ingatlanokkal, úgyhogy van némi rálátásom az ingadozásra, és a 472 sehogy sem oké. Ha számításba veszem a beépült telkeket, pl Székely/Király sarok, ahol stúdió-lakások vannak, vagy a Székelyben mellette egy másik új épület lakásait, vagy a beépült tetőtereket, arányaiban akkor sem éri el a KSH-s adatokat. Ehhez a beépült telkeken lévő házaknak minimum 5x nagyobbnak, azaz 100 lakásosnak kéne lenniük, ha figyelembe veszem, hogy párhuzamban mennyi lakás szűnt meg. Mindegy, nem lényeges, nem is erről szól ez a blog... :)
süti beállítások módosítása